Excursie De Zi 10 În Italia

Există câteva țări uimitoare în toată Europa, fiecare cu farmecele și avantajele sale. Regatul Unit, de exemplu, găzduiește câteva țări frumoase și castele și ruine istorice fascinante. Franța găzduiește bucătărie de clasă mondială și orașe uimitoare precum Paris și Lyon. Țările din Scandinavia oferă peisaje de poveste ale pădurilor cu zăpadă și plăceri strălucitoare, în timp ce Spania este renumită pentru soare și plaje moi și nisipoase.

Alegerea unui loc pentru a călători în Europa poate fi o provocare uriașă, deoarece continentul este pur și simplu plin de atâtea lucruri diferite de văzut și de făcut, dar de departe una dintre cele mai populare țări ale sale este Italia. Țară cu mii de ani de istorie umană pentru a privi înapoi, Italia a avut o influență uriașă asupra artei, culturii, bucătăriei, științei, filozofiei și a multor alte aspecte ale societății umane și civilizației.

Indiferent dacă rătăciți pe străzile aglomerate ale Romei pentru a admira repere istorice precum Colosseumul, îndreptați-vă spre Toscana pentru a vedea dealuri rulante și sate pitorești, sau alunecați de-a lungul canalelor Veneției în propria dvs. gondolă cu un cineva special alături. , Italia este genul de loc în care poți vedea și experimenta tot felul de lucruri și de a face atât de multe amintiri magice. Dacă aveți doar 10 zile în Italia, iată cum să le cheltuiți.

Orașe de văzut într-o excursie de 10 în Italia

Dacă mergeți în Italia pentru 10 zile, vă puteți potrivi mult și puteți vedea o mulțime de orașe diferite. Ați putea alege să vă petreceți toată perioada vacanței într-un singur oraș, cum ar fi Roma sau Veneția, și veți mai avea o perioadă minunată, dar dacă doriți cu adevărat să profitați la maxim de călătoria dvs., să faceți o plimbare dintr-un oraș în altul. cea mai bună opțiune. Iată câteva dintre cele mai importante orașe, precum și câteva nestemate ascunse, pe care le-ați dori să consultați în călătoria dvs. în Italia.

- Roma - Capitala Italiei, Roma este primul punct de oprire al turiștilor. Aceasta este casa Colosseumului și a Fântânii Trevi, împreună cu numeroase alte monumente și repere. Este un loc perfect pentru a experimenta cultura și bucătăria italiană și este un oraș cu atâta istorie și atâtea povești de spus, nu te vei plictisi niciodată să fii aici.

- Veneția - Orașul perfect pentru escapadele romantice, Veneția este una dintre cele mai populare destinații de lună de miere din lume. Acest oraș este cel mai cunoscut pentru sutele sale de poduri și canale, cu gondole care își desfășoară drumul de-a lungul numeroaselor căi navigabile și oferă unele cu adevărat una dintr-un fel de experiențe pe care nu le vei ajunge nicăieri în altă parte.

- Milano - Una dintre capitalele cheie ale modei lumii, Milano este binecunoscută pentru magazinele sale de lux și pentru buticurile de lux. Este un oraș super elegant, perfect pentru persoanele care adoră să facă cumpărături, dar are o mulțime de repere interesante și arhitectură uimitoare, inclusiv Castelul Duomo și Sforzeso. Puteți, de asemenea, să vă îndreptați către Santa Maria delle Grazie pentru a vedea „Ultima cină” a lui Leonardo da Vinci.

- Florența - Capitala Toscana, care este considerată pe scară largă ca una dintre cele mai frumoase regiuni din toată Italia, Florența este un oraș pitoresc cu o catedrală uimitoare și o arhitectură cu adevărat uimitoare. Este un loc minunat pentru a gusta și bucătăria toscană, cu o mulțime de restaurante foarte apreciate.

- Pisa - Cel mai cunoscut drept căminul unuia dintre cele mai faimoase repere din Italia, Turnul Înclinat din Pisa, Pisa este un oraș toscan care poate fi ușor savurat într-o excursie de o zi de undeva ca Florența sau Siena. Pe lângă turnul iconic, veți găsi câteva piazzas uimitoare și magazine minunate pentru a explora.

- Cinque Terre - Poate cel mai bun exemplu de frumusețe artificială și naturală care se reunesc într-o singură locație, Cinque Terre este o serie de sate de coastă, toate având clădiri colorate și construite chiar pe faleză, cu vedere spre mare. Este un loc cu adevărat excepțional, fiecare sat având farmecele și reperele sale.

- Vinci - Locul de naștere al unuia dintre cei mai mari artiști din toate timpurile, Leonardo da Vinci, Vinci este un mic sat fermecător toscan. Vă puteți bucura de excursii de o zi la Vinci din alte părți ale Toscanei, cum ar fi Florența, iar aici există câteva muzee interesante, precum și peisaje superbe. Este un loc minunat pentru a merge când ai nevoie doar de un fel de zi mai relaxant și calmant.

- Verona - Dacă doriți frumusețea și natura romantică a Veneției, dar fără toate mulțimile de turiști, Verona ar putea fi cea mai bună opțiune pentru dvs. Situat în nordul Italiei, în regiunea Veneto, acesta a fost scenariul „Romeo și Julieta” al lui Shakespeare. Este un oraș foarte romantic și puteți merge chiar și să vedeți Julieta's House, precum și să vizitați Arena Verona și piața Osteria Sottocosta.

Sfaturi și trucuri pentru călătoria dvs. 10 în Italia

- Pregătiți și planificați fiecare detaliu - Dacă aveți doar 10 zile de petrecut în Italia, trebuie să vă planificați fiecare din aceste zile pentru a vă profita la maxim de călătorie. Asigurați-vă că faceți cercetarea și întocmiți un itinerar de călătorie complet, fiind sigur că aveți câteva idei de rezervă în cazul în care vremea nu este exact ceea ce sperați sau dacă vă pierdeți un zbor sau un tren.

- Noțiuni de mers - A vă deplasa în Italia este ușor, iar țara are o rețea de transport public foarte puternică. Trenurile din Italia sunt foarte rapide între marile orașe și puteți să vă deplasați rapid din locuri precum Veneția, Milano și Roma. Va trebui să ai propria mașină sau să folosești tururi cu autobuzul pentru a vizita unele dintre satele mai mici, dar a te deplasa în Italia nu este niciodată prea dificil.

- Cele mai bune vremuri de vizitat - Ca majoritatea țărilor europene, Italia devine foarte aglomerată vara, așa că va trebui să faceți față mulțimilor mari dacă vizitați în iunie, iulie și august. Vremea poate varia foarte mult în funcție de locul în care vă aflați în țară, însă condițiile sunt deseori confortabile primăvara și toamna, astfel încât acestea sunt cele mai bune perioade pentru a vizita majoritatea locurilor.

Un exemplu de itinerar pentru o excursie de 10 în Italia

Puteți să vă întocmiți propriul itinerar de călătorie pentru călătoria dvs. 10 în Italia, dar iată un exemplu de plan de călătorie pentru a vă oferi o bază pentru a construi din:

- Ziua 1 și 2 - Veneția - Un bun plan pentru orice călătorie extinsă în Italia este să începi în nord și să îți accesezi drumul spre Roma, Napoli și Coasta Amalfi. Vă puteți începe călătoria în minunatul oraș Veneția, luând prima zi să vă așezați și apoi să explorați orașul cât mai mult în a doua zi.

- Ziua 3 - Milano - Ziua a treia te va duce spre vest spre capitala modei Milano, unde poți face cumpărături și vizita Duomo înainte de a continua.

- Ziua 4 - Cinque Terre - Un strigăt departe de străzile aglomerate din Milano, satele de coastă ale Cinque Terre vă vor oferi un moment de pace și relaxare după câteva zile aglomerate.

- Ziua 5 și 6 - Florența și Toscana - Veți avea nevoie de două zile pentru a vă bucura de frumusețea Toscanei, unde vă puteți baza în Florența și poate planifica o excursie de o zi la Pisa, Vinci sau Siena.

- Ziua 7 și 8 - Roma - În continuare, puteți lua două zile în capitala italiană, văzând Colosseumul și toate celelalte obiective turistice.

- Ziua 9 și 10 - Napoli și Pompeii / Amalfi - Vă puteți încheia aventura în Napoli, unde este ușor să vizitați ruinele uimitoare ale Pompei sau plajele strălucitoare ale Coastei Amalfi.