Cele Mai Bune Lucruri De Făcut În 16 În Chelsea, Marea Britanie

Chelsea este unul dintre cele mai interesante orașe din Londra, cunoscut pentru comercianții cu amănuntul de ultimă generație, rezidenții bogați și istoria culturală vibrantă din secolul 20th. Întreprinderile celebre ale districtului de afaceri, cum ar fi King's Road, găzduiesc site-uri istorice conectate la designeri de modă de la mijlocul secolului, precum Mary Quant și scriitori faimoși precum Oscar Wilde. Vizitatorii zonei se pot bucura de jocuri de fotbal și tururi pe stadion la Stamford Bridge, faimoasa casă a Ligii de fotbal Chelsea sau se pot plimba prin frumoasa grădină fizică Chelsea, una dintre cele mai vechi facilități de grădină botanică din lume. Restaurantele delicioase servesc preparate din bucătăria mediteraneană și internațională pe tot parcursul zilei și oferă oferte celebre de brunch fără fundal în weekend.

1. Grădina fizică Chelsea


Grădina fizică Chelsea este una dintre cele mai vechi instalații de grădină botanică din Marea Britanie, înființată inițial în 1673 de Worshipful Society of Apothecaries ca Grădina Apotecarelor, deși nu a fost deschisă ca atracție publică până la 1983. Uimitoare grădină de patru acri, care este înscrisă ca atracție de gradul I în Registrul parcurilor și grădinilor istorice, este situată pe locul fostului conac Danvers House și este cunoscută pentru adăpostirea unora dintre cele mai unice atracții botanice ale Angliei, inclusiv Cea mai veche grădină de stâncă din țară dedicată în întregime plantelor alpine. Cel mai mare pom de fructe al Marii Britanii este prezentat, alături de cel mai nordic arbore de grapefruit. Mai mult de 5,000 mai multe plantații sunt, de asemenea, prezentate în domenii precum Grădina Planetelor Medicinale, Grădina Medicinii Mondiale și Grădina Lumea Pădurilor.

66 Royal Hospital Rd, Chelsea, Londra SW3 4HS, Marea Britanie, Telefon: 020-73-52-56-46

2. Spitalul Regal Chelsea


Royal Hospital Chelsea este o casă de pomană istorică situată pe acri 66 din Chelsea, mai cunoscută ca fiind casa grupului de pensionari ai pensionarilor din Chelsea. Spitalul, care funcționează de la 1692, servește ca pensie și casă de îngrijire pentru soldații britanici cu vârsta peste 65. De asemenea, este funcționat ca o atracție publică, adăpostind un muzeu la fața locului care detaliază istoria operațiunilor sale și expunerea de amintiri legate de armată, cum ar fi uniforme, ecusoane și medalii. Turneele zilnice de mers pe jos ale muzeului și spitalului sunt oferite de către docentii pensionari Chelsea, disponibili cu înregistrare în avans. Grădinile spitalului sunt, de asemenea, înscrise ca o atracție de gradul II în Registrul parcurilor și grădinilor istorice, care găzduiește evenimente anuale, cum ar fi Salonul de Flori Chelsea de renume mondial al Royal Horticultural Society.

Royal Hospital Road, Londra. SW3 4SR, Telefon: 020-78-81-52-00

3. Galeria Saatchi


Galeria Saatchi este una dintre cele mai notate galerii de artă contemporană din Londra, deschisă inițial în 1985 de către curatorul său de nume Charles Saatchi. Galeria a fost găzduită în mai multe locații din nordul Londrei și Banca de Sud înainte de a se muta în spațiul său actual din Chelsea. Colecțiile personale de artă ale lui Saatchi sunt prezentate, care au fost donate publicului britanic în 2010 și expuse ca parte a Muzeului de Artă Contemporană pentru Londra. Expozițiile rotative prezintă, de asemenea, lucrările artiștilor emergenți și au servit ca o platformă pentru punerea în practică a carierelor de iluminare internațională în lumea artei. După vizionarea pieselor de artă, oaspeții pot lua masa la Gallery Mess Cafe and Bar, care oferă un meniu rotativ sezonier și o selecție excelentă de baruri curate.

Sediul central al Ducelui de York, King's Rd, Chelsea, Londra SW3 4RY, Marea Britanie

4. Stamford Bridge


Stamford Bridge este casa clubului de fotbal Chelsea din Premier League, situat în Fulham și cunoscut în mod obișnuit ca The Bridge. Stadionul este unul dintre cele mai mari locuri din Premier League, găzduind mai mult decât spectatori 41,000. A fost deschis inițial în 1877 și a găzduit Chelsea de la înființare ca echipă în 1905. Pe lângă participarea la meciurile obișnuite de sezon, vizitatorii stadionului se pot bucura de o varietate de tururi pe tot parcursul săptămânii, inclusiv tururi ghidate clasice, tururi audio în mai multe limbi și turnee legendare găzduite de cunoscuți jucători de la Chelsea. Turneele multimedia au fost introduse în 2019, oferind comentarii înregistrate de la istoricul clubului Rick Glanvill și chestionare și jocuri exclusive pentru participanți. După tururi sau jocuri, vizitatorii stadionului se pot bucura de o ofertă excelentă de gastropub la barul și barul lui Frankie's Sports Bar.

Fulham Rd, Fulham, Londra SW6 1HS, Marea Britanie, Telefon: + 44-20-73-86-93-73

5. Piața Ducelui din York


Piața Duke of York este unul dintre cele mai vibrante cartiere comerciale din Chelsea, care găzduiește mai mult de 30 boutique unice și magazine cu amănuntul în lanț. Piața este amplasată pe locul cazărmii armatei Ducelui de York, care au fost înființate inițial în 1802, pe terenuri de orfelinat. Astăzi, piața găzduiește Galeria Saatchi de renume mondial, considerată a fi una dintre cele mai importante galerii de artă și sculptură contemporane la nivel mondial. Branduri iconice precum Aesop, Zara, All Saints și Boden oferă locații de vânzare cu amănuntul în piață, împreună cu mărci de sănătate și frumusețe precum Dermalogica, NARS și Space NK. Opțiunile de luat masa de înaltă calitate includ restaurantul italian preferat Manicomio și barul de cocktail-uri Hip Gallery Mess.

80 Duke of York Square, Chelsea, Londra SW3 4LY, Marea Britanie, Telefon: + 44-20-78-23-55-77

6. Placurile albastre din Londra


Placile Albe din Londra desemnează situri importante ale moștenirii engleze, care leagă mai mult de site-uri influente 900 din tot orașul. Sistemul de plăci este considerat a fi unul dintre cele mai vechi de acest tip de denumiri istorice din lume, fondat inițial în 1866 și operat de organizația English Heritage. Clădirile notabile din tot orașul sunt prezentate ca parte a programului de plăci, inclusiv site-uri renumite din Chelsea, cum ar fi fosta casă a Sylvia Pankhurst. Vizitatorii Chelsea pot descărca aplicația oficială Blue Plaques pentru iPhone sau Android și să o folosească pentru a-și crea propriile tururi de plimbare pe plăci, adaptate intereselor istorice și culturale specifice.

7. Drumul Regelui


King's Road este una dintre cele mai iconice întinderi de drum ale lui Chelsea, asociată în mare măsură cu modele de modă de la mijlocul centurului, precum Vivienne Westwood și Mary Quant. Drumul, care a fost protejat ca un drum regal privat încă de la 1830, este numit în onoarea utilizării sale istorice ca rută de călătorie spre Kew de către regele Charles al II-lea. Se întinde pe o distanță de doi kilometri prin Chelsea de la Sloane Square până la Fulham, extinzându-se prin Chelsea Design Quarter și repere precum podul Stanley. În secolul 20th, a fost găzduit de afaceri emblematice, cum ar fi Chelsea Drugstore, renumita boutique Let It Rock și magazinul de înregistrări Swan Song Records, deținut de Led Zeppelin. Astăzi, mai mult de restaurantele 40 aliniază strada, împreună cu atracții precum The Royal Court Theatre, Muzeul Național al Armatei și London Sketch Club.

8. Drumul Pavilionului


Pavilion Road este una dintre principalele artere de afaceri ale Chelsea, care se întinde între străzile Sloane și Basil și se extinde în apropierea orașului Kensington. Strada este cunoscută pentru opțiunile sale culinare artizanale și pentru retailerii de înaltă calitate, moda și decorațiuni, inclusiv locații ale unor mărci internaționale de prestigiu, precum Cartier și Tiffany. De la 2015, strada se află în mijlocul unei inițiative semnificative de revitalizare, reinventându-se ca o destinație pentru opțiunile de vânzare cu amănuntul artizanale și independente. Vizitatorii pot explora măcelării și brutării autentice, să facă cumpărături la comercianții de vinuri de tip boutique și să peruzeze rafturile magazinelor alimentare ecologice pentru descoperiri unice.

9. Clădirea de mobilă și arte


Clădirea de mobilă și arte, denumită în mod obișnuit FAB, se întinde pe trei etaje și mai mult de 30,000 metri pătrați de spațiu de vânzare de-a lungul King's Road, cunoscută drept una dintre cele mai unice destinații pentru mobilă și arte fine și decorative. Magazinul, care a fost inițial deschis în 1970-uri ca peștera mobilierului, găzduiește mai mult de dealeri contemporani și antichități 20 care vând articole de design precum mobilier, bijuterii, tablouri, argint, ceramică și obiecte de sticlă. Serviciile de transport maritim la nivel mondial sunt disponibile pentru vizitatorii Chelsea care doresc să cumpere articole mai mari pentru a le lua acasă după vacanțe. După cumpărături, oaspeții pot lua masa la restaurantul Jak’s adiacent, care este specializat în preparate mediteraneene pentru familie.

533 King's Rd, Chelsea, Londra SW10 0TZ, Marea Britanie, Telefon: + 44-20-73-52-20-46

10. Muriel's Kitchen


Muriel's Kitchen este un bistrat încântător în stil britanic, situat în inima orașului South Kensington, deținut și operat de 2011 de duo-ul căsătorit Charlotte și Sam Miller. Minunatul bistrot servește în fiecare zi un tarif proaspăt sezonier la micul dejun, la prânz, la cină și la serviciile de noapte. Deliciile de brunch și de mic dejun includ terci de mâncare și budele de Buddha conștiente de sănătate, prăjituri gourmet din aluat, și clătite cu banane și ricotta savuroase. După-amiaza, un serviciu de ceai este disponibil în fiecare zi pentru mese de două sau mai multe, care servește o selecție de prăjituri de ceai de sezon, sandvișuri pentru degete și sconuri. Opțiunile pentru cină variază de la burgerii cu friptură flatiron până la cartofi dulci și curry cu năut cu pâine naană.

1-3 Pelham St, Kensington, Londra SW7 2ND, Marea Britanie, Telefon: + 44-20-75-89-35-11

11. Grădina Ivy Chelsea


Grădina Ivy Chelsea este un restaurant britanic modern rafinat, situat de-a lungul destinației high-end King's Road, deschis inițial pentru serviciu în 2015. Locul de luat masa sofisticat oferă servicii pe tot parcursul zilei șapte zile pe săptămână, cu șezători sezoniere interioare și exterioare, cu vedere la o terasă de grădină și o portocalie. Meniurile sunt realizate de cheful executiv Sean Burbidge, combinând tarifele moderne de confort britanic cu influențe internaționale. Printre opțiunile elegante de pământ și de mare se numără tartara cu friptură, fileturi de cod negru miso, curry și creponă de creveți, precum și plăcintele de păstor ale iederei umplute cu picior de miel și bezea de cartofi cheddar. Un meniu de ceai după-amiază evidențiază scones fructate, sandvișuri cu brioșă și alegerea mesei pentru ceaiuri și cafele.

195 -197 King's Rd, Chelsea, Londra SW3 5EQ, Marea Britanie, Telefon: + 44-20-33-01-03-00

12. Mona Lisa

Mona Lisa este o bijuterie fermecătoare ascunsă pe King's Road, cunoscută pentru ofertele sale de intrare nepretențioase care evidențiază preferatele britanice din vechile școli. Cinații se pot bucura de opțiuni de mic dejun de înaltă calitate, cum ar fi ouăle înăbușite la pâine prăjită, burgerii de vită și chipsuri și micul dejun englezesc complet cu ouă, mezeluri, fasole și pâine prăjită. Opțiunile pentru sandvișuri Deli la prânz variază de la salata clasică de pui și ton până la delicatese semnate, cum ar fi Cosa Nostra, care umple pâine ciabatta cu mozzarella, avocado, roșii și busuioc. Prețurile delicioase pentru cină variază de la pastasuri de casă și mâncăruri de pește la grătar până la specialități, cum ar fi ficatul de vițel alla salvia cu unt și salvie.

417 King's Rd, Chelsea, Londra SW10 0LR, Marea Britanie, Telefon: + 44-20-73-76-54-47

13. Piața fermierilor din Chelsea


Piața fermierilor din Chelsea este o piață pitorească a orașului, lângă King's Road, cunoscută pentru magazinele sale superbe și pentru opțiunile delicioase de luat masa în aer liber. Piața pieței este cunoscută sub numele de paradis alimentar, acasă la restaurantul delectabil Market Place, care a fost deschis publicului în 1984. Astăzi, restaurantul servește preparate delicioase de sezon la prânz și cină șapte zile pe săptămână, incluzând antidere de grătar de înaltă calitate, tacouri creative, burgeri deștepți și supe de casă. Umbrele uriașe nuanțează mesele în aer liber, care adesea atrag mulțimile importante pentru orele de prânz. După masă, vizitatorii pot folosi colecția eclectică a pieței de buticuri și magazine, care vând o varietate de articole de îmbrăcăminte, accesorii, cărți și articole de casă.

Sydney St, Chelsea, Londra SW3 6NR, Marea Britanie, Telefon: + 44-0-20-73-52-56-00

14. Megan


Megan's este o experiență culinară unică în Fulham, votată drept unul dintre cele mai romantice restaurante londoneze și cele mai bune locuri de brunch de Timeout. Restaurantul, care a fost deschis publicului în 2002, este cunoscut pentru meniurile sale de brunch de toată ziua, care prezintă preferate internaționale, cum ar fi shakshukas și dovlecei la cuptor, împerecheați cu delicatese decadente, cum ar fi plăcile cu aluat prăjit cu jumătate coapte cu Nutella și fistic. Ofertele speciale pentru brunch fără sfârșit la sfârșit de săptămână oferă cocktail-uri clasice, cum ar fi mimoasele. În orele de seară, restaurantul se transformă într-un grătar în stil mediteranean, servind farfurii de mezze împărțite, cum ar fi rulourile cu spanac de borek și kebab-urile deconstruite servite cu pâine plată.

571 King's Rd, Fulham, Londra SW6 2EB, Marea Britanie, Telefon: + 44-20-73-48-71-39

15. PJ's Bar and Grill


PJ's Bar and Grill a fost inițial deschisă în 1990 de către Brian Stein și de atunci a devenit un popular bântuitor al Chelsea pentru fanii polo și pentru mâncarea excelentă. Barul fermecător are un decor unic, inclusiv o bară construită dintr-un propulsor cu avionul Vickers-Vimy, din perioada 1911. Prețurile britanice de sezon sunt servite pe tot parcursul zilei, preparate cu ingrediente fine provenite local. Opțiunile abundente de cină variază de la preferatele tradiționale, cum ar fi puiul de kiev și stroganoff de vită, până la burgerii vegani, pregătiți cu ciuperci de shiitake și prăjituri fără carne. O listă extinsă de vinuri evidențiază alegerile din Franța și Statele Unite.

52 Fulham Rd, South Kensington, Londra SW3 6HH, Marea Britanie, Telefon: + 44-20-75-81-00-25

16. L’ETO Caffe


L’ETO Caffe este un lanț de restaurante delicioase cu influență mediteraneană care oferă cinci locații în toată regiunea londoneză, inclusiv o locație pe King’s Road. Lanțul de restaurante, care a fost fondat în 2011, este cunoscut pentru platourile sale mari, abundente, conștiente de sănătate, servite la micul dejun, la prânz și la cină pe parcursul săptămânii. Opțiunile de mic dejun pentru toată ziua includ monsieur croque, prăjitură franceză cu prune și crepe de casă, servite alături de mâncăruri cu ouă pui și Benedict. Platourile internaționale evidențiază preferințele din bucătăria libaneză, turcă, italiană și californiană precum shakshuka, burrata și za'atar. La prânz și cină, meserii pot alege dintre farfuriile prezentate frumos, cum ar fi cimbrul și nucșoara plăcintă cu cartofi dulci și quinoa și prăjiturile de dovlecel.

149 King's Road, Londra, SW3 5TX, Telefon: 020-73-51-76-56