22 Cele Mai Bune Lucruri Gratuite De Făcut În Tampa

Atracții gratuite abundă în Tampa, inclusiv frumoasele grădini botanice din Florida și atracții în cartierul vibrant al orașului Ybor City. Pentru transportul cu costuri reduse, sistemul de tranzit regional din zona Hillsborough oferă rutele cu autobuzul și sistemul TECO Line Streetcar. Unele atracții sunt gratuite doar în anumite zile - vă rugăm să verificați înainte de a merge.

1. Grădinile botanice din Florida


Grădinile botanice din Florida sunt o instalație de grădină botanică publică 182-acre, care adăpostește grădini de vizitatori amenajate 10 și peste plante native și exotice 10,000. Grădinile, care au fost deschise publicului în 2000, sunt situate în suburbia Largo din Tâmpa și sunt deschise publicului gratuit în fiecare zi a anului gratuit. Grădinile demonstrative includ o grădină cu ierburi, o grădină cu fructe tropicale, o grădină cu plante native, o grădină de cactusi și suculente și o grădină de fluturi. O plimbare tropicală este, de asemenea, oferită, împreună cu un vitrina de vină și o curte tropicală relaxantă. Zonele naturale oferite la sit includ McKay's Creek, care găzduiește habitate acvatice importante. Vizitatorii pot explora frumoasa artă publică a grădinilor, inclusiv picturi murale, bănci de mozaic și fântâni. O zonă de trasee pentru copii oferă, de asemenea, instrumente muzicale în aer liber și un puzzle interactiv pentru fluturi pentru vizitatorii tineri.

12520 Ulmerton Rd, Largo, FL 33774, Telefon: 727-582-2100

2. Muzeul Plantelor Henry B.


Muzeul Henry B. Plant este un muzeu public unic din campusul Universității din Tampa care păstrează 1891 Tampa Bay Hotel, o fostă stațiune feroviară victoriană care a fost construită de antreprenorul de transport Henry B. Plant. Stațiunea opulentă, care a fost proiectată de arhitectul JA Wood, a fost declarată reper istoric național în 1972 și a fost listată pe Institutul American de Arhitecți din Arhitectura Florida: 100 Years, lista 100 Places din 2012. Păstrează splendoarea și farmecul stațiunii istorice originale, cu mobilierul original păstrat intact ca muzeu de istorie vie. Expun detalii despre istoria clădirii ca stațiune de vârstă aurită și utilizarea acesteia în timpul războiului spaniol-american. Vizitatorii pot explora muzeul gratuit, ca parte a sărbătorilor de Vinerea Primă, între 5: 00pm și 7: 00pm.

401 W Kennedy Blvd, Tampa, FL 33606, Telefon: 813-254-1891

3. Râul Tampa


Tampa Riverwalk este un superb traseu pietonal 2.6-mile și un parc public care se întinde pe lungimea râului Hillsborough din centrul orașului Tampa, deschis publicului pentru utilizare pentru vizitatori zilnic. Inspiratia proiectului riverwalk dateaza din 1970s, desi constructia a fost finalizata pentru proiectul dintre 2002 si 2016. Astăzi, râul traversează centrul orașului Tampa’s Arts District și oferă acces la o serie de atracții turistice de top ale orașului, inclusiv Muzeul de Artă Tampa, Muzeul Copiilor Glazer și Parcul Curtis Hixon. În total, începe în districtul Channelside al orașului și călătorește în Parcul Lucrărilor de Apă din oraș, la Tampa Heights. De-a lungul traseului este prezentată o mare varietate de artă publică frumoasă, inclusiv Traseul Monumentului Istoric, care prezintă busturi de bronz ale unor figuri civice proeminente ale orașului.

4. Muzeul Pompierilor din Tampa


Muzeul Pompierilor din Tampa păstrează istoria și cultura Departamentului de Pompieri Tampa, situat în vecinătatea stației de salvare a pompierilor Tampa One din districtul centrul orașului. Muzeul de metri pătrați 18,000 este găzduit în fostul sediu al pompierilor din oraș, operat între 1911 și 1974 și a fost desemnat ca reper istoric local de către orașul Tampa. Vizitatorii pot vizualiza o varietate de exponate la muzeu, inclusiv camioane de pompieri istorice restaurate și echipamente de pompieri și o varietate de uniforme purtate de pompierii din oraș de-a lungul anilor. Muzeul este gratuit și deschis publicului zilnic, oferind de asemenea un magazin de cadouri și o clasă de conștientizare a siguranței împotriva incendiilor pentru educația studenților.

720 E Zack St, Tampa, FL 33602, Telefon: 813-964-6862

5. Satul de patrimoniu


Heritage Village este un complex de istorie vie 21-acre, care păstrează unele dintre cele mai istorice clădiri și afaceri ale județului Pinellas. Muzeul este gratuit și deschis publicului miercuri până duminică în timpul orelor de dimineață și după-amiază, cu excepția sărbătorilor județene. Atracțiile istorice conservate de la 33 pot fi explorate de către vizitatori, inclusiv un magazin general, un depozit de cale ferată și case istorice, biserici și clădiri școlare. Centrul de vizitatori al satului oferă expoziții gratuite de artă și istorie permanentă și rotativă, iar demonstrații de istorie vie sunt prezentate pe site pe tot parcursul anului, inclusiv demonstrații ale casei de fum și ale morii de trestie de zahăr. Deși muzeul este liber să intre, donațiile sunt sugerate cu tărie pentru a ajuta lucrările viitoare ale muzeului.

11909 125th Street N, Largo, FL 33774, Telefon: 727-582-2123

6. Muzeul Sulfur Springs și Centrul de Patrimoniu


Muzeul Sulfur Springs și Centrul de Patrimoniu cronizează istoria cartierului Tampa din Sulfur Springs, care a devenit o atracție turistică de renume național în perioada secolelor 19th și începutul 20th, datorită izvoarelor minerale, arcade pentru cumpărături și fermă de aligatori. Muzeul este găzduit în parcul memorial Mann-Wagnon și a fost deschis publicului în 2010. Exponează detaliat ascensiunea și căderea "Insula Coney din Florida", împreună cu istoria afro-americană a cartierului și fostul muzeu de istorie naturală a parcului, care a funcționat până la 1970s. Muzeul este deschis publicului gratuit de miercuri până sâmbătă, cu ore suplimentare de duminică în timpul evenimentelor speciale publice.

1101 E River Cove St, Tampa, FL 33604, Telefon: 813-935-9402

7. Centrul de vizualizare Manatee


Centrul de vizualizare Manatee este un sanctuar de manatiere din statul Florida, desemnat federal, deschis publicului gratuit zilnic în timpul programului de lucru între noiembrie și mijlocul lunii aprilie. Centrul se străduiește să educe locuitorii și vizitatorii din zona Tâmpa asupra problemelor de mediu și biologice legate de manatele din Florida și habitatul său natural. Expoziții interactive pentru vizitatori sunt oferite în centru vizitatorilor de toate vârstele, inclusiv exponate pe ciclul de viață al manatului și provocările sale naturale și de mediu. Expozițiile detaliază, de asemenea, operațiunile centralei Big Bend, care oferă energie ecologică pentru regiunea Tâmpa. Personalul centrului și voluntarii sunt găzduiți pe site pentru a răspunde la întrebările vizitatorilor și a oferi informații suplimentare. În exterior, centrul găzduiește grădini de fluturi premiați, un traseu cu bucle de habitat și un turn de observare a vieții sălbatice.

6990 Dickman Rd, Apollo Beach, FL 33572, Telefon: 813-228-4289

8. Festivalul de arte Raymond James Gasparilla


Festivalul Artelor Raymond James Gasparilla este unul dintre cele mai mari evenimente culturale anuale de la Tâmpa, găzduit în fiecare an în primul weekend din martie. Evenimentul prezintă unii dintre cei mai performanți și interesanți artiști emergenți și de carieră medie, acordând aproape $ 75,000 USD în premii anuale, inclusiv premiul cel mai bun spectacol de $ 15,000. Artiștii prezintă lucrări într-o varietate de medii, inclusiv pictură, sculptură, fotografie, redactare, sticlă, bijuterii, ceramică și materiale mixte. Sunt prezentate și lucrări ale artiștilor tineri, alături de un weekend complet de spectacole live și o zonă de activități pentru copii. Pe tot parcursul evenimentului sunt găzduite camioane locale de mâncare și băuturi pentru Tampa, inclusiv furnizori de bere și vin.

9. Gasparilla Pirate Fest


Gasparilla Pirate Fest este a treia cea mai mare paradă anuală din Statele Unite, găzduită în fiecare ianuarie în Golful Tampa. Parada este numită în onoarea piratului din secolul 18th și 19th infam Jose Jose Gaspar, care a operat în întreaga coastă din Florida. În fiecare an este oferit un weekend complet de divertisment cu temă piratată, incluzând o reîncărcare a Gasparilla Invasion cu mai mult de 750 swashbucklers și o paradă de pirați de patru mile, care atrage mai mult decât spectatorii 300,000 anual. Se oferă locuri gratuite pentru paradă, deși vizitatorii pot face upgrade și la locurile rezervate, contra cost și vederi mai bune. După paradă, sărbătoarea continuă la Festivalul de pe strada Gasparilla Pirate Fest, care oferă spectacole muzicale live și camioane alimentare.

10. Traseul Courtney Campbell


Traseul Courtney Campbell este o frumoasă traseu de patinaj, ciclism și patinaj în linie 9.5-mile, care leagă Tampa și Clearwater, oferind vederi panoramice spectaculoase ale golfului Upper Tampa. Poteca se întinde pe lungimea Causeway-ului Courtney Campbell, îmbarcându-se pe Expressway-ul Veteranilor Tampa și alergând spre Bulevardul Bayshore al Clearwater. 5.5 mile de traseu sunt situate în Tampa și județul Hillsborough, acoperind un pod 45-picior și conectând la o varietate de trasee de agrement din oraș. În Clearwater, traseul oferă acces la Traseul Pinellas, traseul Duke Energy și la traseul Ream Wilson East-West.

294 Bayshore Blvd, Clearwater, FL 33759

11. Ybor City


Ybor City este unul dintre cele mai istorice și eclectice cartiere din Tâmpa, fondat inițial la sfârșitul secolului 19th de Vicente Martinez-Ybor. Fostul district de fabrică de trabucuri și centrul de imigranți hispanici a fost aproape abandonat la mijlocul secolului 20th, dar a fost reînviat ca un district de arte vibrant în 1980s. Astăzi, principala stradă comercială a districtului istoric național a fost numită una dintre marile străzi 10 din America de către American Planning Association și găzduiește buticuri de șold, muzee culturale și restaurante influențate din America Latină. Cluburile de noapte și barurile LGBT sunt, de asemenea, aliniate cartierului său GaYBOR. Vizitatorii pot explora cartierul prin intermediul sistemului TECO Line Streetcar și pot participa la o serie de evenimente speciale anuale publice gratuite, inclusiv parada Sant'Yago Knight și Guavaween.

12. Distileria Florida Cane


Distileria Florida Cane este o microdistilerie unică localizată în Ybor City, deschisă inițial publicului de către Pat O'Brien și Lee Nelson. Distileria unică produce 100% gins-uri distilate din Florida, vodkas, lună și whisky-uri realizate exclusiv cu ingrediente provenite local, fabricate în arome interesante, cum ar fi Orange Orlando, Watermelon Weeki Wachee și Plant City Strawberry. Vizitatorii pot explora distileria ca parte a vizitelor ghidate gratuite oferite joi până duminica la fabrică. Datorită legii din Florida, distileria nu-și poate vinde produsele destinate consumului la fața locului, astfel că toate tururile includ degustarea gratuită a produselor companiei, care sunt disponibile pentru achiziționarea după excursii. Toate tururile durează aproximativ 30 minute și sunt oferite de mai multe ori pe zi, disponibile cu rezervări în avans pe site-ul companiei.

1820 N 15th St, Tampa, FL 33605, Telefon: 813-302-9696

13. Traseul Golfului Tampa de Sus


Upper Tampa Bay Trail este o potecă publică de mers pe jos și de ciclism situată în nord-vestul comitatului Hillsborough, care se întinde de pe țărmurile vestice ale Canalului A până la Veteranii Expresi ai Tâmpei, pe traseul Suncoast. Accesul la capul traseului este asigurat atât la intrările din nord cât și la sud, împreună cu parcările publice, toaletele, fântânile de băut și automatele. Punctele de acces pentru trasee sunt de asemenea oferite la Ehrlich Road, Peterson Park și Lutz Lake Fern Road. Facilitățile oferite pe parcurs pe mai multe site-uri includ locuri de joacă pentru copii și adăposturi de picnic cu grătar de grătar. Poteca servește ca un loc primordial în regiunea Tâmpa pentru observarea păsărilor și observarea faunei sălbatice.

9201 West Waters Ave, Tampa, FL 33635, Telefon: 813-801-6729

14. Piața fermierilor din Tampa Bay


Piața Fermierilor Tampa Bay oferă cele mai bune produse și produse proaspete, hrănitoare din Tampa Bay, toate provenite local de la fermierii regionali și furnizorii de produse alimentare. Piața este deschisă publicului șapte zile pe săptămână în timpul orelor de dimineață și după-amiază și vinde publicului larg și a fructelor și legumelor de sezon și pentru comerțul cu ridicata al restaurantelor. Unii furnizori oferă, de asemenea, produse specializate și de cămară, flori, carne și produse lactate. În timp ce piața este liberă să intre, toate achizițiile beneficiază fermierii și producătorii locali. În lunile de sărbători, piața operează un lot de braduri de Crăciun și piață poinsettia, vânzând copaci proaspeți și poinsettii de tip floral, împreună cu o varietate de decorațiuni și mărfuri de sărbători.

1718 W. Fletcher Ave, Tampa, FL 33612, Telefon: 813-876-7888

15. Yuengling Brewing Co.


Yuengling Brewing Co. este cea mai veche fabrică de fabricație din SUA și este cea mai mare fabrică de artizanat independentă națională, fondată inițial în 1829. Astăzi, fabrica produce aproape trei milioane de barili de bere anual la fabricile sale din Pottsville, Pennsylvania și Tampa, cunoscute pentru tradiționalul său lager, mixul de portiere negru și tanar și Lordul Chesterfield Ale. Vizitatorii fabricii din Tampa pot efectua tururi ghidate gratuit de miercuri până sâmbătă, în timpul orelor de dimineață și după-amiază. Fiecare tur durează aproximativ o oră și prezintă operațiile și procesul de producție al fabricii de bere. După tururi, vizitatorii se pot opri la biergarda și proba mostrele companiei sau pot opri în magazinul oficial de cadouri din fabrică. Participanții de toate vârstele sunt bineveniți în excursii, cu probe de sodă non-alcoolice disponibile pentru vizitatorii cu vârsta sub 21.

11111 N 30th St, Tampa, FL 33612, Telefon: 813-972-8529

16. Plaja Ben T. Davis


Plaja Ben T. Davis este o plajă publică frumoasă, care este situată de-a lungul Courtney Campbell Causeway, conectând orașele Tampa și Clearwater. Plaja este cunoscută ca un reper public important, care servește ca cea mai apropiată plajă din centrul orașului Tampa. Nisipurile albe frumoase oferă spațiu amplu pentru relaxare, cu înotul și accesul vadului permis pentru vizitatorii de pe plajă. Mai multe adăposturi de picnic de pe site-ul sunt disponibile pentru utilizare pe zi, fiind disponibile și terenuri de volei. Salvații sunt angajați la fața locului la plajă în timpul verii. În apropierea plajei, vizitatorii pot accesa traseul Courtney Campbell Trail de patru mile, care este disponibil pentru pasionați, bicicliști și patinatori.

7740 W Courtney Campbell Causeway, Tampa, FL 33607, Telefon: 813-274-8615

17. A patra vineri


A patra zi de vineri sunt cele mai mari evenimente lunare de artă și cultură din Tâmpa, deschizând multe dintre galeriile de artă, studiouri, muzee și atracții turistice ale orașului, pentru acces gratuit sau redus pentru vizitatori. Vizitatorii pot ridica gratuit încheieturile de mâna a patra de vineri la locurile participante pe tot parcursul evenimentului, care servesc drept bilete de admitere pentru locații pe tot parcursul serii. Principalele site-uri participante includ Portico Cafe, Florida Museum of Photographic Arts, Henry B. Plant Museum și Italian Club. Galeriile de artă sunt prezentate deschideri de expoziții, în timp ce săli de teatru din regiune, precum Teatrul Jobsite și Scenarii, oferă spectacole în direct gratuite pe tot parcursul evenimentului. O serie de restaurante și baruri locale oferă mâncare și băutură speciale pe tot parcursul serii vizitatorilor cu bratări pentru eveniment. Toți participanții beneficiază de acces gratuit cu mașina stradală TECO de tip hop-on-hop-off sau o oră gratuită de închirieri de la Bike Bike.

18. Compania de trabuc JC Newman


Compania de trabuc JC Newman este cea mai veche companie de țigări premium din America, fondată inițial în 1895 de Julius Caesar Newman. Producătorii de trabucuri emblematice au fost ancorate în districtul istoric național al orașului Tampa din Ybor City de la 1954, care operează în fabrica El Reloj, care produce trabucuri atât manual, cât și folosind tehnologii antice de confecționare a trabucurilor. Fiind ultima fabrică de trabuc clasic din oraș, fabrica El Reloj este un reper regional. Vizitele ghidate gratuite din fabrică sunt planificate să funcționeze pentru a coincide cu sărbătorirea aniversării a 125th a companiei în 2020. Între timp, vizitatorii pot explora muzeul public al companiei ca parte a vizitelor gratuite autoguidate de luni până vineri în timpul programului de lucru.

2701 North 16th Street, Tampa, FL 33605, Telefon: 813-248-2124

19. Biblioteca publică a județului Tampa-Hillsborough


Biblioteca publică a județului Tampa-Hillsborough este sistemul de biblioteci publice oficiale din regiunea Tampa, care oferă filiale 25 în toate regiunile județului Tampa și Hillsborough. Sistemul a fost început ca Old Public Tampa Free Library din 1915, una dintre cele numai biblioteci publice 10 din stat care a primit o prestigioasă subvenție Carnegie. Astăzi, sistemul circulă mai mult de 3.5 milioane volume și articole audiovizuale, împreună cu mai mult de 2.3 milioane de articole digitale. Colecțiile semnificative includ Colecția de fotografii Burgert Brothers, care este găzduită la filiala John F. Germany și prezintă evoluția rezidențială și a afacerilor din secolul 19th și 20th. La Biblioteca Port Tampa, vizitatorii pot accesa Sala de lectură maritimă unică, care găzduiește cărți nautice, hărți, artefacte și colecții de artă. Alte servicii unice includ Bookmobile, o Cybermobile în limba spaniolă și Hive Makerspace, oferite la filiala John F. Germany.

102 E. 7th Ave, Tampa, FL 33602, Telefon: 813-273-3652

20. Parteneriatul Tampa Downtown Tururi ghidate de mers gratuit


Tampa Downtown Parteneriat Tururi ghidate gratuite de călătorie oferă o șansă de a explora istoria culturală și arhitecturală bogată a orașului, ca parte a tururilor ghidate conduse de ghizi turistici experți. Tururile sunt oferite în primele și a treia vineri a lunii, din octombrie până în mai, cu plecare în fiecare zi la prânz și durează aproximativ o oră. Toate tururile sunt centrate în jurul unei teme unice, cu teme anterioare, inclusiv stiluri de viață urbane, retrospective arhitecturale și teme legate de clădiri și evenimente civice specifice. Un tur în decembrie este, de asemenea, oferit ca parte a evenimentului anual de sărbători de iarnă Holiday Hop of Trees. Pentru un program complet de tururi și de tururi în fiecare an, vizitatorii pot consulta site-ul oficial Tampa Downtown Partnership.

21. Muzeul Poliției din Tâmpa

Muzeul Poliției Tampa este un muzeu de admitere gratuită care a fost inițial deschis publicului în 1998, prezentând artefacte ale poliției Tampa care datează încă din secolul 19th. Muzeul este situat în sediul poliției Tampa și este deschis publicului zilnic între 10: 00am și 3: 00pm. Printre principalele exponate se numără o mașină de poliție 1924 Model T restaurată, o galerie Rogue’s care conține mute și amprente aparținând faimoșilor infractori din oraș și o motocicletă de poliție păstrată. Vizitatorii pot să pozeze pentru fotografiile din spatele unei uși barrate mutate din clădirea închisorii din oraș. Exponatele onorează, de asemenea, ofițerii de poliție uciși în linie de serviciu, inclusiv piatra de mormânt a lui John McCormick, primul ofițer căzut din oraș.

411 N Franklin St, Tampa, FL 33602, Telefon: 813-276-3200

22. Muzeul Copiilor Glazer


Muzeul Copiilor Glazer este un muzeu pentru copii cu piciorul pătrat 53,000 din districtul centrul orașului Tampa, situat în apropierea Riverwalk-ului orașului, în districtul Waterfront Arts. Muzeul a fost inițial înființat în 1986 și relocat la locația sa actuală din 2010, deservind anual mai mult de 250,000 vizitatori. Mai mult de expoziții hands-on unice 170 sunt oferite în zone tematice interactive, încurajând copiii să-și extindă mințile și să-și exercite corpul și să promoveze o dragoste pe tot parcursul vieții. Expozițiile se concentrează pe știință, civică și arte, inclusiv o clinică veterinară, un studio Artsmart și Teatrul Twinkle Stars cu dimensiunea de vopsea. Intrarea gratuită la muzeu este oferită în prima marți a fiecărei luni între orele 2: 00pm și 7: 00pm.

110 W Gasparilla Plaza, Tampa, FL 33602, Telefon: 813-443-3861