22 Cele Mai Bune Locuri De Vizitat În Estonia

Estonia este o țară din Europa de Nord între Marea Baltică și Golful Finlandei. Are peste insule 1,500, iar peisajul său divers variază de la plaje stâncoase și pădure cu creștere veche la râuri și lacuri. O vreme a făcut parte din Uniunea Sovietică, dar și-a schimbat mâinile între țările vecine și și-au lăsat cu toții suvenirurile: castele, cetăți cu vârfuri de deal și biserici de diferite confesiuni, unele din secolul 13th. Orașele sale, mari și mici, prețuiesc monumentele lor istorice și le combină cu activitățile pline de viață din secolul 21st și modul de viață.

1. Haapsalu


Haapsalu este un mic oraș fermecător de pe litoralul de pe coasta de vest a Estoniei, la aproximativ două ore de la Tallinn, capitala Estoniei. Haapsalu a fost o destinație populară a stațiunii pentru aristocrația rusă de secole și continuă să atragă turiștii cu atmosfera sa plăcută, arhitectura minunată, plaja excelentă și restaurantele excelente. Explorați Haapsalu plimbându-vă de-a lungul străzilor sale înguste și pitic din Orașul Vechi, o primărie minusculă, dar ornamentată și case vechi din lemn. Promenada de pe litoral este populară pentru plimbări lungi după-amiază. Uitați-vă la Kuursaal, una dintre cele mai frumoase clădiri din lemn din Estonia. Aflați mai multe despre istoria orașului la magnificul muzeu al castelului Haapsalu din secolul 13th și relaxați-vă în parc cu un renumit ceas.

2. Hiiumaa


Hiiumaa este o insulă estoniană în Marea Baltică, renumită pentru natura sa nealterată și diversă. Este o parte a arhipelagului Estoniei de Vest. Există câteva plaje de nisip frumoase în Peninsula Tahkuna, situate în cea mai nordică parte a orașului Hiiumaa. Farul KN pu al secolului 16th este unul dintre cele mai vechi din lume. Faceți o drumeție minunată prin pustia insulei Kassari din apropiere, navigați în jurul Hiiumaa pe vechea barcă de navigație Lisette, faceți o excursie pe caiac în jurul numeroaselor insule mici din jurul Hiiumaa, încercați niște bere Hiiumaa la bere Kasari și plimbați-vă prin neatinsă natura Văii Vanaj? e, unde o veți găsi totul într-un singur loc: râuri, lacuri, dealuri și văi.

3. Kihnu


Kihnu este cea mai mare insulă din Golful Riga și a șaptea insulă cea mai mare din Estonia. În ultimele șase secole, insula a găzduit o cultură indigenă unică, care a prosperat de pe coasta județului Pnu. Există patru sate de pe insula Kihnu. Satul Lemsi, situat în cea mai estică parte a insulei, are un port care asigură legătura principală între insulă și continent. Muzeul Kihnu este situat într-o casă școlară veche și un loc minunat pentru a afla despre istoria colorată a insulei și pentru a vedea opere de artă ale artiștilor naționali locali. Vizitați farul Kihnu, situat pe Pitk? N? Cape din extremitatea cea mai sudică a insulei, înconjurat de bolovani colorați și care oferă vederi spectaculoase.

4. Rezervația naturală Korvemaa


Rezervația naturală Korvemaa este o destinație populară de vacanță pentru persoanele care caută un peisaj unic și o natură frumoasă, nepătrunsă. Este situat în nordul Estoniei, la aproximativ 50 km de Tallinn. Acoperit de lacuri, păduri și mlaștini, acest parc este raiul pentru iubitorii de natură, cu trasee de lemn bine întreținute prin bălăci misterioase, dealuri abrupte și drumuri nisipoase. K? Rvemaa este populară și în timpul iernii și are o rețea de trasee excelente de schi de fond. Este acasă pentru o serie de specii protejate și rare de animale sălbatice și păsări. Dacă aveți noroc, puteți observa urși, lupi sau lince sălbatic.

5. Kuressaare


Kuressaare, cunoscut și sub numele de Arensburg, este un orășel incredibil de pitoresc de pe insula Saaremaa din Estonia și cel mai vestic oraș al țării. Situat pe coasta Golfului Riga pe Marea Baltică, este conectat la continent prin intermediul aeroportului Kuressaare și a două porturi - Roomassaare Harbour și portul yacht Kuressaare. Castelul medieval Kuressaare construit în secolul 14th este astăzi acasă a Muzeului Regional Saaremaa și este înconjurat de o groapă largă și pitorească. Primăria, construită în 1654, a fost restaurată cu atenție pentru a-și păstra caracteristicile baroc și clasicist. Biserica St Nicolaus din oraș a fost construită la sfârșitul secolului 18th. În secolul 19th Kuressaare a fost o stațiune populară pe litoral și este cunoscută astăzi pentru stațiunile balneare.

6. Lacul Peipus


Lacul Peipus este situat la granița dintre Rusia și Estonia și este unul dintre cele mai mari lacuri din Europa de Vest. Natura diversă, cultura tradițională, bogăția de pește și drumurile romantice din țară fac din zona Peipus o destinație populară de vacanță. Terenurile din jurul lacului sunt fascinante de explorat, cu un amestec de conace, piețe tradiționale, faruri și căsuțe tradiționale pitorești. Zona din jurul lacului găzduiește vechii credincioși, o minoritate religioasă de pescari muncitori, constructori și cultivatori de ceapă. Adâncimea medie a lacului este 7.1 metri, iar punctul cel mai adânc este 15 metri. Lacul are mai multe insule și este limpede și destul de curat, deoarece aproximativ fluxurile 30 și râurile aduc apă dulce în mod constant. Peipus este înconjurat de mlaștini uriașe, dune de nisip și dealuri acoperite în păduri dense de pin.

7. Parcul Național Matsalu


Parcul Național Matsalu este o rezervație naturală 48,610 și un parc natural creat pentru a proteja un număr mare de păsări care migrează, cuibăresc și mută. Zona, situată în vestul Estoniei, include Golful Matsalu, delta râului Kasari și zonele înconjurătoare. Parcul este deosebit de important, deoarece se află în partea cheie a Flyway Atlantic Est. În fiecare primăvară, peste două milioane de păsări de apă trec prin Matsalu. Parcul este o casă permanentă pentru o serie de specii extrem de pe cale de dispariție, cum ar fi vulturul cu coada albă. Matsalu este renumit în rândul observatorilor de păsări și în fiecare an oameni din toată Europa vin să vadă și să fotografieze păsări și să se relaxeze în natura neîmpărțită. Există o serie de trasee care disecă parcul. Pe lângă drumeții și ciclism, parcul poate fi explorat și cu barca. Mai multe turnuri de observare a păsărilor sunt împrăștiate în parc pentru a facilita vizionarea păsărilor fără a le deranja și cuiburile lor.

8. Narva


Situat în punctul cel mai estic al Estoniei, la granița cu Rusia de pe râul Narva, Narva este unul dintre cele mai mari orașe ale Estoniei. De la Narva, puteți obține o vedere neobstrucționată a Rusiei, iar cele mai bune puncte de observație se află la castelul Narva, pe o malul râului și la cetatea Ivangorod pe cealaltă. Natura din afara orașului este magnifică și există trasee de drumeție care merg de la urcarea dealurilor Sinim până la drumul 12-kilometri până la stațiunea de coastă Narva-J? Esuu, cu o plajă de nisip alb foarte frumoasă, înconjurată de păduri de pin. Datorită locației sale, Narva a fost întotdeauna un topitor de culturi, ceea ce este destul de evident prin arhitectura diversă din oraș. Castelul secolului 13th, o primărie barocă, sistemul conservat meticulos de bastioane de apărare și multe altele fac din Narva o destinație turistică unică. Există întotdeauna un fel de concert, festival sau spectacol în aer liber.

9. Nova & Noarootsi


Situat în apropierea orașului de coastă Haapsalu, în vestul Estoniei, micul sat pitoresc N? Va și frumoasa peninsulă Noarootsi sunt destinații populare de vacanță pentru persoanele cărora le place caiac-ul, navigarea și surf-ul eolian. În timpul iernii, se fac tururi pe drumurile de gheață pentru cei cărora le place o adâncină. N? Va este renumită pentru mica biserică unică din lemn Sf. Olaf, construită în secolul 18th. Noarootsi este cunoscut pentru plajele sale minunate înconjurate de păduri de pin. Întreaga zonă de coastă a fost populată aproape în întregime de oameni de limbă suedeză până la mijlocul secolului 20th. Pe lângă moștenirea suedeză veche, există și urme ale prezenței militare sovietice mult mai recente în zonă. N? Va este înconjurat de trei rezervații naturale, arii protejate pentru flora și fauna locală. Întreaga zonă este fantastică pentru vizionarea păsărilor migratoare.

10. Otepaa


Otep ?? este un oraș din județul Valga din sudul Estoniei, o destinație bine-cunoscută a vacanței de iarnă pentru cei care se bucură de sporturile de zăpadă. După ce te poți delecta cu o zi de patinaj, schi, tuburi de zăpadă sau snowboarding, te poți relaxa într-unul dintre spa-urile de lux, hotelurile și restaurantele gastronomice din Otepaa. Nu este neobișnuit să vă întâlniți cu niște medaliați olimpici care alunecă pe deal în timpul sesiunii lor de antrenament regulat. În timpul verii, vizitatorii pot explora traseele de drumeții pitorești prin Otep ?? parc natural, prin dealuri rulante și pe malurile lacurilor de-a lungul drumurilor pitorești ale satului. Cel mai mare lac este Pvejul din apropiere, unul dintre cele mai mari din Estonia. Vara campingul lângă lac este un tratament special pentru iubitorii de natură și sufletele romantice.

11. Parnu


P? Rnu este unul dintre cele mai mari orașe din Estonia și este considerată capitala de vară a Estoniei. Acest oraș medieval este situat pe coasta Golfei Pnuu în Marea Baltică din sud-vestul Estoniei. Râul P? Rnu trece prin oraș, pe drumul către Golful Riga. Parnu este cunoscut pentru plajele mari de nisip, hotelurile de lux și restaurantele fine. P? Rnu este cunoscut și pentru tot felul de spa-uri, de la parcuri acvatice mari îndrăgite de copii până la case de baie istorice mai intime. O plajă lungă și largă este mărginită de o promenadă populară, ideală pentru plimbare, jogging, ciclism și patinaj. Lângă acesta se află mai multe locuri de joacă, fântâni cu apă și multe zone de joacă pentru copii. Pentru cei care doresc mai multă acțiune, există schi nautic, yachting, canotaj sau caiac din delta râului Pnu până la marea deschisă și până la insulele din apropiere.

12. Rakvere

Rakvere este un oraș vechi din nordul Estoniei, la aproximativ 20 km sud de Golful Finlandei. Peisajul său este dominat de ruinele castelului din secolul 13th care se află peste oraș. În apropiere de coastă și parcul național Lahemaa, Rakvere este o destinație populară de vacanță, cu toate conforturile moderne, situate într-un cadru rural pitoresc. Rakvere își dezvoltă, de asemenea, o reputație pentru marginea sa alternativă, o serie de festivaluri și evenimente de muzică punk. Ruinele castelului au fost dezvoltate ca un parc tematic unde vizitatorii își pot petrece o zi îmbrăcându-se ca cavaleri și doamne medievale și să învețe despre viața în Evul Mediu. Există o cameră de tortură, o pivniță de vinuri, strada Lanternelor Roșii, un bordel vechi și atelierul unui alchimist.

Zonele orare: HI, LV, MI, Mountain Time, Nashville, NY, Pacific, TX, UT, WI

13. Ruhnu


Ruhnu este o insulă mică din Golful Riga, cu o dimensiune de 11.5 kilometri pătrați și aproape 40 kilometri în largul coastei Estoniei. Insula a fost disputată între Letonia și Estonia până când locuitorii săi au votat să facă parte din Estonia. Există un mic sat în inima insulei, cu o minunată biserică din lemn construită în secolul 17th. Satul este înconjurat de păduri vechi și dense, cu multe specii de copaci rare. Întreaga zonă este cerească pentru drumeții, cu multe poteci pitorești care traversează insula. Există întotdeauna o briză plăcută care aduce mirosurile oceanului. Insula este puțin populată și este posibil să mergeți ore în șir fără să întâlniți un suflet. Pe capătul estic al insulei se află o populară plajă Lido, care este aglomerată vara.

14. Saaremaa


Saaremaa este insula 1,032 mile mile în Marea Baltică, chiar la sud de insula Hiiumaa, o parte a arhipelagului Estoniei de Vest. Este cea mai mare insulă din Estonia. Saaremaa a fost locuită de cel puțin 5,000 ani înainte de Hristos și are o istorie tulbure atât în ​​sens natural, cât și uman. Meteoritul Kaali a căzut pe insulă în urmă cu 4,000 ani în urmă, creând un crater masiv, iar zona a văzut numeroși invadatori, vikingii fiind cei mai frecventi. Astăzi, insula este o destinație de vacanță foarte populară. Oameni din toată Estonia vin pentru plajele frumoase, aproape pustii ale insulei, folclor bogat și retrageri de spa fabuloase. Satele pescărești de curență, căsuțele tradiționale estoniene, un castel enorm în capitala Kuressaare, morile de vânt pitorești și diverse animale sălbatice fac din Saaremaa un loc minunat de explorat.

15. Setomaa


Setomaa este o regiune împărțită între Rusia și Estonia, în sudul Estoniei, la sud de Lacul Peipus. Regiunea este locuită de oamenii Seto care vorbesc limba Seto, o varietate de sud-estonie. Centrul cultural și istoric din Setomaa este Pechory. Setos a reușit să-și păstreze tradițiile, stilul de viață unic, limba, cultura, bucătăria și obiceiurile vestimentare. Sunt binecunoscute pentru cântarea polifonică antică pe care tânăra generație a moștenit-o și a îmbrățișat-o. Muzeul Seto Farm este un loc minunat pentru a învăța despre arhitectura fermă Seto, artizanat și instrumente vechi. Bucurați-vă de una dintre saunele tradiționale de fum, vizitați Seto Studio / Galerie pentru a vedea arta Seto modernă și tradițională și încercați pescuitul păstrăvului la râul Piusa.

16. Sillamae


Sillam? E este un oraș din partea de nord a Estoniei, pe coasta Golfului Finlandei, la gura râului S? Tke. Până la 1920s, Sillamae a fost un sat fermecător de stațiune popular în 1800s printre aristocrații pentru spa-urile sale și natura ei frumoasă. În 1920s, o companie suedeză a decis să înființeze o fabrică de metalurgie în zonă pentru a prelucra șisturile petroliere descoperite local. În timpul celui de-al doilea război mondial, germanii au stabilit mai multe tabere de concentrare în zonă și au sabotat o uzină suedeză. După război, rușii au transformat vechea plantă pentru a prelucra sistul de ulei în oxizi de uraniu. Din cauza deșeurilor radioactive care au fost aruncate în Marea Baltică, ecologia locală a fost grav compromisă, ceea ce a făcut închiderea orașului timp de mai mulți ani. Sillamae este încă un important centru industrial, care extinde și prelucrează metale rare, dar este, de asemenea, un oraș atractiv de vizitat, cu natura frumoasă din jur și mai multe cascade mari.

17. Tallin


Tallinn este vechea capitală a Estoniei situată pe coasta Mării Baltice, un amestec perfect de vechi și nou. Astăzi, inima culturală a țării, Tallinn a fost menționată pentru prima dată în 1154 și încă mai are orașul vechi, pietruit, pietruit, care este astăzi plin de cafenele și magazine pitorești. În apropiere se află, de asemenea, Kiek in de K? K, un turn masiv din secolul 15, o primărie gotică din secolul 13th, cu un turn înalt de 64 metri și o biserică Sf. Nicolae din secolul 13th, plină de artă ecleziastică neprețuită. Și nu o aruncare de piatră este partea modernă, vibrantă a orașului, de zgârie-nori, bănci și afaceri. Să nu uităm de coasta frumoasă, cu kilometri de plaje cu nisip și o promenadă romantică, căptușită cu magazine și restaurante. Orașul este atât de verde și frumos, încât este ușor de uitat că până nu cu atât de mult timp în urmă, era sub stăpânirea sovietică.

18. Tartu


Tartu este un oraș est-estic faimos pentru universitatea sa de înaltă prestigiu, 17th, secolul X. Universitatea este inima bătaie a orașului, cu atmosfera plină de viață pe care studenții o creează întotdeauna, dar puteți vedea, de asemenea, orașul vechi cu frumoasa clădire principală a universității în stil neoclasic, și vibrant Piața Primăriei, renumită pentru fântâna Kissing Students și o serie de cafenele distractive și ciudate. În apropiere se află Centrul științific modern, cu un cinematograf 4D și o serie de exponate hands-on. Parcul de pe dealul Toomem? Gi de deasupra orașului găzduiește ruinele Catedralei Tartu, cu două turnuri restaurate și platforme de vizionare care oferă o vedere a întregului oraș. Tartu are mai multe muzee minunate și o viață de noapte bogată. Deși al doilea oraș estonian ca mărime, Tarty este destul de compact și ușor de explorat pe jos sau pe bicicletă.

19. Valga


Estonia împarte frontiera sudică cu Letonia, iar orașul Valga se află în mijlocul graniței dintre cele două țări. Orașul, numit Valka în Letonia, este împărțit la jumătate, dar țările au ajuns la un acord pentru a renunța la formalitățile de frontieră și graniță, astfel că vizitatorilor din Valga-Valka adoră să facă o fotografie în picioare lângă graniță (există o faimoasă frontieră statuie), cu un picior în Letonia și altul în Estonia. Două culturi și două limbi au creat un amestec interesant care face orașul deosebit de memorabil și istoria sa fascinantă. Primăria din Valga, completată în 1865, are acoperiș înalt, cu ture și luminatoare. Biserica 1816 Jaani este situată în inima orașului, singura biserică din Estonia care are un plan oval. Muzeul Valga este un loc minunat pentru a afla despre istoria orașului. Parcul tematic militar este un muzeu cu exponate interesante, cum ar fi vehicule militare, un tanc, vehicule blindate, o mare colecție de arme și multe altele. Râul Pedeli se desfășoară între cele două orașe gemene și are o drăguță drumeție lungă de drumeții și biciclete care merge de-a lungul acestuia.

20. Viljandi


Viljandi este un oraș și o municipalitate foarte vechi din sudul Estoniei căreia Wilhelm von Endorpe a primit carta 1283. Acest mic oraș fermecător este aglomerat în adâncurile umbrite ale pădurilor dense din sudul Estoniei, iar ruinele sale fascinante ale castelului, cândva o casă a ordinului Livonian, sunt foarte distractive de explorat. Există, de asemenea, frumosul lac din apropiere, cu o plajă și bărci de închiriat și arhitectură unică din lemn. Viljandi are o populație mare de studenți plini de viață de la Viljandi Culture Academy, care mențin în viață muzica și moștenirea populară din Estonia. În timpul verii, muzicienii pot fi adesea văzuți plimbând străzile orașului cântând. Vara este, de asemenea, sezonul pentru multe festivaluri, concerte de muzică populară și târguri medievale, când turiștii coboară în Viljandi în număr mare. Chiar în afara orașului se află parcul național Soomaa și conacul Olustvere construit în secolul 16th.

21. Parcul Național Vilsandi


Parcul Național Vilsandi este situat în județul Saare în partea de sud a Estoniei și include o parte din insula Vilsandi, despre 150 insule mai mici, peninsula Harilaid și anumite părți din vestul Saaremaa. Creată în 1910, Vilsandi este cea mai veche zonă protejată din Marea Baltică și unul dintre cele mai mari locuri de odihnă ale sigiliei Estoniei. Parcul are specii de orhidee 30 și un număr mare de specii de tufișuri și fosile de ienupăr. Parcul este o destinație spectaculoasă de drumeții, iar călăreții pot obține un cal la grajdurile Reinu. În timp ce mergeți, veți vedea numeroase faruri pitorești, dar insulele sunt în mare parte nelocuite. Parcul are un centru excelent pentru vizitatori, cu o colecție excelentă de fosile. Pentru a vedea sigiliile apropiate, vă puteți alătura unuia din mai multe tururi cu barca.

22. Voru


V? Ru este un mic oraș tradițional eston din sud-estul țării, pe malul lacului Tamula. Centrul orașului are un model de stradă distinctiv, ordonat și fermecătoare case de lemn joase. Din centrul orașului, Aleea Katariina pitorească duce la lac, plaja sa frumoasă și promenada pavată populară. Cea mai remarcabilă și cea mai frumoasă clădire din Voru este fostul conac al proprietarului local, care găzduiește acum o școală secundară de stat. Este cea mai veche clădire din Voru. Dacă doriți să aflați despre istoria orașului, vizitați Fr. Muzeul Memorial al R. Kreutzwald sau Camera de cultură a județului V? Ru. Casa de cultură din V? Ru are un teatru, cinema, săli de concerte și o galerie de artă. V? Ru este deosebit de distractiv de vizitat în timpul iernii, deoarece doar o optime de mers cu mașina vă va duce pe pârtiile de schi iluminate Kubija.