24 Cele Mai Bune Lucruri De Făcut În Belize

Țara Belizei se află în America Centrală la sudul Mexicului și este mărginită de Marea Caraibelor spre est. Plaje frumoase, o varietate de ecosisteme și animale sălbatice, cultură și oameni prietenoși au făcut din Belize o destinație turistică de top. Vizitatorii acestei țări de limbă engleză vor găsi multe aventuri în junglă, atât pe apele oceanului, cât și pe sub ele. De la ruinele mayașilor, excursii în junglă, scufundări și tuburi de peșteri, nu există lipsă de aventuri în Belize.

1. Ruinele Altun Ha


Populația mayaș a fost primii locuitori ai Belizei moderne. Au populat pentru prima dată zona cunoscută sub numele de Altun Ha în jurul 250 î.Hr. Au lăsat în urmă urme ale unei culturi bogate și luxoase și a unui popor care a studiat cerurile și matematica. Astăzi, ruinele Altun acoperă o suprafață de aproximativ 25 mile pătrate.

Vizitatorii pot explora templele și mormintele de la fața locului, cum ar fi celebrul templu al Altarsului Masoneriei. Ruinele sunt dificil de accesat, iar majoritatea vizitatorilor vin cu vaporul de croazieră. Este recomandat ca călătorii să vină cu un ghid turistic cu experiență care să îi ajute să ajungă la ruine.

2. Eco-parc Bacab


Vizitatorii Parcului Eco-Bacab pot descoperi frumusețea naturală și viața sălbatică din Belize într-un mediu sigur și distractiv. Există activități pentru vizitatorii de toate vârstele aici. Oaspeții pot face tură în junglă din apropiere, pe călare sau cu bicicleta sau pot vedea păsări native în habitatul lor natural. De asemenea, pot explora traseele pe jos sau pot călca pe râu într-un caiac. Oaspeții pot lua o mușcătură pentru a mânca la restaurantul din incintă, răcoriți cu o baie în piscină sau relaxați-vă într-un hamac la umbră.

3. Grădinile Botanice din Belize


Grădina Botanică din Belize este un loc de spectacol pentru plantele autohtone din Belize. Grădina a început ca o pășune de bovine fostă 45-acre, care a fost achiziționată și amenajată în 1993. Astăzi, grădina conține peste 2,000 specii de plante.

Vizitatorii pot face un tur autoguidat prin case dedicate speciilor de plante specifice, cum ar fi Native Orchid House plină de orhidee frumoase. Casa Maya conține plante care au fost folosite în scopuri medicinale de secole. Grădina este, de asemenea, un loc minunat pentru observatorii de păsări pentru a observa păsările din junglă. Telefon: 501-834-4800

4. Belize aventuri exotice


Cu varietatea sa de climă și peisaje, Belize este locul perfect pentru aventura în aer liber. Ghizii de la Belize Exotic Adventures vor să ajute călătorii să profite la maxim de călătoria lor în țară. Oaspeții se pot ridica apropiați și personal cu viața sălbatică locală, cum ar fi maimuțele și rechinii uluitori.

Aceștia pot face o plimbare cu călare prin junglă, pot face scufundări în ocean sau pot merge în tub prin sistemul de peșteri subterane. Sunt disponibile, de asemenea, căptușeală cu fermoar, snorkeling și excursii de ruină maya. Tururile pot dura câteva ore, o zi întreagă sau peste noapte. Telefon: 501-670-2545

5. Puncte de interes din Belize: Zoo din Belize


Gradina zoologica din Belize este o vitrina a animalelor native din tara. A început ca o mică grădină zoologică din curtea 1983, iar astăzi, grădina zoologică acoperă acre 29 și conține animale 170 din speciile 45. Gradina zoologica ofera conservare, protectie si educatie despre aceste creaturi frumoase.

O vizită la grădina zoologică din Belize este o modalitate excelentă de a descoperi animale autohtone, precum jaguarii, ocelotele, tapirurile și maimuțele urlante, și păsările native frumoase, precum macanul toscan și stacojiu. Există, de asemenea, cabane la fața locului, unde oaspeții pot sta peste noapte, precum și excursii de tubing și canoe care pot fi rezervate prin grădina zoologică. Telefon: 501-832-2004

6. Parcul National Blue Hole


„Gaura albastră” din parcul național Blue Hole este o depresiune naturală care a fost creată atunci când acoperișul unei peșteri subterane s-a prăbușit. În timp, depresiunea s-a umplut cu apă. Astăzi, Blue Hole este un loc popular de înot din Belize.

Cu un snorkel sau un echipament SCUBA, înotătorii pot arunca o privire asupra cavernelor subterane de sub apă. Peștera Sf. Herman se află, de asemenea, pe proprietatea parcului. Peștera este plină de trăsături frumoase de calcar. Parcul conține, de asemenea, o rețea de trasee care sunt minunate pentru drumeții și observarea păsărilor, centru pentru vizitatori, zona de odihnă și bănci pentru picnic.

7. Cahal Pech Ruine Maya


Cahal Pech a fost cândva casa palat a conducătorilor mayașilor care au locuit în această zonă de la aproximativ 1000 BC până la 800 BC. Site-ul acoperă două acri și conține peste structuri 30, inclusiv temple, altare, reședințe și o casă de transpirație.

De asemenea, pe site a fost găsită o cameră de înmormântare care conține numeroase artefacte. Un muzeu și un centru de vizitatori au fost construite în apropiere și conțin informații despre modul de viață maya. Tururile pleacă zilnic din stațiunea Cahal Pech Beach din apropiere. Stațiunea conține de asemenea pachete de cazare, masă și tur.

8. Caracol Ruine Maya


La 15 mile pătrate, situl Caracol este cel mai mare sit de ruină maya din Belize. Aceasta a deținut odată o populație de peste 100,000. Astăzi, ruinele fac parte din rezervația forestieră Chiquibul, o mare suprafață de pădure tropicală de la marginea vestică a Belize.

Parcul acoperă o suprafață de 30 mile pătrate. Site-ul ruină conține un observator, un mic muzeu la fața locului, un centru de vizitatori și peste clădirile 35,000 construite de Mayans. Cea mai mare este Caana, care înseamnă „palatul cerului”, o piramidă mare care este cea mai înaltă clădire din Belize. Parcul este deschis zilnic de la 8 am până la 4 pm

9. Caye Ambergris


Caye Ambergris este cea mai mare insulă de pe coasta Belize și este o destinație de top pentru călătorii care doresc să se bucure de soare și să facă surf. Insula are plaje frumoase cu nisip alb și ape clare albastre din Caraibe, care sunt minunate pentru snorkeling, scufundări, pescuit sau doar pentru relaxare lângă apă.

Orașul insulei, San Pedro Town, are o varietate de magazine, restaurante și cazare. Alte lucruri de făcut la Caye Ambergris includ surfing, parasailing, bicicletă, observarea păsărilor, canotaj, caiac, drumeție în junglă sau vizitarea ruinelor Maya.

10. Loja de la Chaa Creek


Lodge at Chaa Creek este una dintre cele mai renumite stațiuni private ecologice din Belize, situată în districtul Cayo al națiunii Caraibelor. Loja, care a fost înființată inițial în 1981 ca fermă familială privată de Lucy și Mick Fleming, a crescut pentru a cuprinde mai mult de 400 acri în tot districtul și a fost apreciată de publicații internaționale precum Cond? Nast Traveller, National Geographic și Travel and Leisure. Cabanele și apartamentele frumoase 28 sunt disponibile pentru închiriere peste noapte, incluzând două vile și apartamente spectaculoase cu jacuzzi în treetop, cu vedere la maiestuosul râu Macal. Cazarea cu reduceri primitive sunt oferite în tabăra râului Macal, inclusiv cazare pentru grupuri de studenți. Unitățile de cazare pentru oaspeți variază de la un spa de lux și o piscină infinită până la Centrul de Istorie Naturală Chaa Creek, care oferă exponate în preistoria regiunii și la Ferma Organică Maya, care crește produse pentru stațiune conform tradițiilor agricole maya. O rezervație naturală 365 acre este, de asemenea, acasă pentru grajduri ecvestre și un magazin pentru prelucrarea lemnului.

San Ignacio, Chaa Creek Road, Belize, Telefon: 877- 709-8708

11. Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary și Jaguar Preserve


Bazinul Cockscomb a fost stabilit ca un sanctuar Jaguar în 1986. Această secțiune din jungla 150 de mile pătrate conține aproximativ jaguari 200, cea mai mare populație concentrată din lume. Jaguarul este un animal furios și, chiar și în această conservă, observațiile sunt rare. Cu toate acestea, există multe alte motive pentru a veni în bazinul Cockscomb.

Oaspeții pot face drumeții pe trasee care se află în dificultate, de la începători până la avansați, și pot tabăra în căminele din incintă. Multe specii de animale din junglă, cum ar fi pisicile și maimuțele, pot fi văzute aici, precum și peste 300 specii de păsări. Gurile de înot, cascadele și vârfurile de munte fac parte din acest parc.

12. Proiect de conservare a Iguanei verzi

Încă de la 1996, Proiectul de conservare a Iguanei verzi a fost dedicat conservării și protejării iguanei verzi pe cale de dispariție, precum și educării publicului despre acest animal. Hotelul San Ignacio Resort găzduiește expoziția interactivă de iguane a proiectului, unde oaspeții pot vedea și atinge iguanele în habitatul lor natural și pot afla despre ciclul lor de viață. Telefon: 855-488-2624

13. Puncte de interes din Belize: Rezervația marină Hol Chan


Rezervația marină Hol Chan este situată la aproximativ 4 mile sud-est de Ambergris Caye în largul coastei de est a Belize. Rezervația este o secțiune a oceanului care este de aproximativ 3 mile pătrate și este împărțită în zone 4: Reef, The Seagrass Bed, The Mangroves și Shark Ray Alley.

Rezervația maritimă Hol Chan este dedicată protejării peștilor naturali și habitatelor de corali din zonă de efectele distructive ale pescuitului excesiv. Astăzi, rezervația găzduiește mulți vizitatori în fiecare an. Este un loc excelent pentru scufundări și snorkeling, iar bărcile și ghidurile pot fi închiriate din Caye Caulker sau San Pedro.

14. Lucruri de făcut în Belize: satul Hopkins


Satul Hopkins este un orășel care este important pentru ospitalitate. Acest mic oraș de rezidenți 1500 de pe coasta de sud a Belizei este cald și primitor pentru miile de turiști care vizitează în fiecare an. Cu numeroasele sale restaurante, magazine și hoteluri deosebite, Hopkins Village este un loc minunat pentru a experimenta cultura Belize.

Atracțiile și activitățile din apropiere includ tubularea peșterilor la rezervația de flori May, snorkling sau scufundări la reciful de barieră din Belize, navigație, insulă și aventuri prin pădure tropicală și excursii cu ruina Maya.

15. Proiectul arheologic Lamanai


Locația Lamanai din Belize de Nord a fost ocupată de poporul maya pentru 3200, începând în jurul 1500 î.Hr., astăzi, Proiectul Lamanai lucrează la descoperirea și protejarea ruinelor și artefactelor de pe acest site. Vizitatorii Lamanai vor găsi structuri uimitoare, cum ar fi Templul Înalt, Templul Măștilor și Templul Jaguar.

Site-ul conține, de asemenea, locuri, statui, morminte, biserici și olărit și figuri realizate de mayași. Resturile unei fabrici de zahăr și a așezărilor de plantații britanice, construite la mijlocul secolului 19th, pot fi văzute și aici.

16. Laughingbird Caye National Park


Laughingbird Caye este o insulă lungă și îngustă de pe coasta de est a Belize. Conține ceea ce este cunoscut sub denumirea de „faro” sau „atol de raft”, care este un atol pe partea abruptă cu o lagună centrală. Acest faro special este înconjurat de canale de apă adâncă în jurul. Aceste caracteristici unice fac din Laughingbird Faro un habitat excelent pentru viața marină.

Pentru a proteja animalele sălbatice și corralul care trăiesc acolo, caye a fost declarată zonă protejată în 1981. Astăzi, este un parc național din Belize care atrage mulți vizitatori în fiecare an. Laughingbird Caye se poate ajunge cu barca din orașul Palcencia din apropiere.

17. Lil 'Alphonse Snorkeling


Vedeți lumea sub valuri cu Lil 'Alphonse Snorkeling. Lil 'Alphonse și echipajul său duc călătorii în cele mai bune locuri pentru snorkeling și scufundări subacvatice, iar unele dintre locații includ Shark Ray Alley, Hol Chan și Mexico Rocks. Snorkelers vor vedea viața marină, cum ar fi raze, rechini, pești și broaște țestoase, toate în apă puțin adâncă.

Majoritatea zonelor de snorkel nu sunt mai mult de 20 picioare adâncime. Călătoriile pleacă de obicei la 9 am și 2 pm, dar excursiile private private și snorkeling-ul nocturn pot fi închiriate în avans. La cerere, Lil 'Alphonse va pune la dispoziție și echipament de snorkel. Telefon: (011) 501-226-3136

18. Mayflower Bocawina National Park


Pentru aventuri în aer liber, călătorii vor iubi parcul național Mayflower Bocawina. Acest parc este situat la aproximativ 16 mile sud-vest de Dangriga. La doar 11 mile pătrate, este un mic parc care se împachetează mult pentru a vedea și a face.

Mile de trasee de drumeție duc prin junglă spre site-uri precum găuri de înot, cascade și ruine și piramide maya. Parcul este, de asemenea, un loc excelent pentru observarea păsărilor. O companie de aventuri din parc oferă oaspeților activități interesante, cum ar fi căptușeala cu fermoar, tubul de peșteră și rappelling.

19. Lucruri de făcut în Belize: Muzeul Belizei


Muzeul Belizei este dedicat conservării artefactelor și istoriei țării Belizei și educării publicului despre această istorie. Clădirea a fost folosită ca închisoare până la 2002, când a fost transformată într-un muzeu național.

Exponatele permanente includ monede, timbre, jade, cărți poștale și sticle din Belize, precum și exponate dedicate industriei forestiere și mayașilor care au locuit inițial în țară. Muzeul găzduiește și cursuri de artă și prelegeri de istorie periodic. Muzeul este deschis de luni până vineri și este închis în weekend.

8 Gabourel Lane, Compusul Băncii Centrale, Belize City, Belize, Telefon: 501-223-4524

20. Aleea rechinului


Shark Ray Alley este un obiectiv obligatoriu pentru cei interesați de snorkeling și scuba diving. Shark Ray Alley este una din cele patru zone din rezervația marină Hol Chan, o zonă protejată în largul coastei de sud a Ambergis Caye. Cu apele sale superficiale, limpezi și vizibilitate excelentă, este una dintre scufundările de top ale animalelor din Caraibe.

La Shark Ray Alley, scafandrii vor vedea pești precum ghiocelele, ciuperca, angelfișul și prăbușitorul, precum și barracudas, anghile, crab, homar și, desigur, rechini! Rechinii asistenți care populează Shark Ray Alley sunt blânzi și temători de oameni și de multe ori vor înota chiar până la scafandri!

21. Monumentul semnelor din Belize


Nimic nu spune „Belize” ca semnul Belize! Acest semn colorat a început ca un proiect de înfrumusețare a comunității și a devenit acum un reper popular care salută vizitatorii din țară. Litere mari, fiecare cu o culoare diferită, scriu numele țării.

Nicio călătorie în Belize nu este completă fără o fotografie în sau pe acest semn iconic. Semnul este situat în Golful Buttonwood cu vedere la ocean. A devenit atât de popular atât cu turiștii, cât și cu localnicii, încât un al doilea semn a fost ridicat lângă Farul Baron Bliss din 2016.

22. Belize Pro Dive Center

Belize oferă frumusețe naturală atât deasupra cât și sub suprafața apei. Călătorii pot explora lumea sub valuri cu Belize Pro Dive Center. Centrul de scufundări are patru instructori de scufundare certificate PADI și o flotă de cinci bărci care pot gestiona orice grup de dimensiuni.

Ofera expeditii de scufundare si snorkeling in rezervoare sau ape deschise pentru toate nivelurile de experienta, de la incepator la avansat. Vezi rechini, pești, raze și broaște țestoase în habitatul lor natural, atât de aproape și personal! De asemenea, predau cursuri pentru a-i ajuta pe scafandri să-și perfecționeze abilitățile și să obțină certificările. Telefon: (11) 501-226-2092

23. Lucruri de făcut în Belize: Ruine Maya Xunantunich


Xunatunich este un site Maya relativ tânăr, datând aproximativ 700 până la 1000 AD Numele înseamnă „Femeie de piatră” în limba maya. Legenda locală spune despre o femeie maya frumoasă, statuară, care apare călătorilor la gura unei peșteri, apoi dispare.

De-a lungul anilor au avut loc mai multe săpături ale șantierului de către arheologi, dezgropând numeroase comori care s-au pierdut ulterior. Astăzi, site-ul Xunatunich se află deasupra unei creste calcaroase și conține o clădire mare polivalentă și frize din stuc cu elemente și simboluri sculptate. Un centru de vizitatori la fața locului afișează hărți și fotografii ale ruinelor.

24. Caye Caulker


Nimeni nu este sigur de ce această insulă 5 de mile pătrate de pe coasta de est a Belize este numită „Caye Caulker”. Poate fi o greșeală a denumirii timpurii a insulei, „Caye Hicaco.” Astăzi, Caye Caulker conține un sat mic care încă menține cultura și tradițiile primilor săi coloniști. Hotelurile și cazările sunt mici și confortabile, iar multe companii sunt mici și deținute local.

Vizitatorii acestei insule vor găsi multe lucruri de făcut, inclusiv cumpărături, mese, dans, pescuit, windsurf, înot și birdwatching. La insulă se poate ajunge cu avionul sau cu taxiul cu apă care circulă din Belize City pe continent.