25 Cele Mai Bune Parcuri Naționale Și De Stat Din Arizona

De la stânci roșii ruginite, formațiuni stâncoase falnice și peșteri vii masive până la lacuri imense, pueblos antice și misiuni istorice, Arizona este plină de parcuri și monumente spectaculoase. Unele, precum Marele Canion, sunt cunoscute la nivel mondial, în timp ce altele sunt nestemate ascunse de obicei de către localnici. Parcurile din Arizona își protejează minunile naturale, culturile autohtone, formele geologice spectaculoase, plantele rare și istoria de mii de ani și fiecare este demn de vizitat, fie că aveți un drum pitoresc sau o plimbare cu pompa de adrenalină.

1. Parcul de stat Alamo Lake


Adâncit în valea râului Bill Williams, departe de activitățile umane și de agitația vieții de zi cu zi, Alamo Lake State Park este un loc perfect pentru a petrece ceva timp savurând activități în aer liber, pescuit de bas superb și natură spectaculoasă. Frumosul lac limpede de cristal este înconjurat de munți falnici acoperiți cu perie, flori sălbatice și cactusi. Primăvara, ploile aduc viață câmpurilor de flori sălbatice colorate. Mediul luxuriant al lacului atrage o serie de animale sălbatice, cum ar fi păsări de apă, coiotii, vulpile, căprioarele, burrosii sălbatici și vulturii îndrăzneți sau aurii. Întrucât parcul este lipsit de lumini ale orașului, stargazerii se pot bucura de un cer spectaculos pe timp de noapte, în timp ce pescarii consideră Alamo Lake State Park drept unul dintre cele mai bune locuri din Arizona pentru a pescui bascul.

Alamo Rd, Wenden, AZ 85357, Telefon: 928-669-2088

2. Boyce Thompson Arboretum


Boyce Thompson Arboretum este cea mai mare și cea mai veche grădină botanică din Arizona. Acriul său 323 este acoperit cu plante din deșerturile lumii - din Australia, Africa de Sud, America de Nord și de Sud și alte regiuni aride. Copacii antici, cactusii fascinanti, stâncile accidentate de munte și pădurea luxuriantă de pe malul râului se combină într-un peisaj uluitor. Parcul este situat în deșertul Sonoran la aproximativ o oră de mers cu mașina de Phoenix și include multe habitate naturale care susțin 3900 diferite specii de plante, cum ar fi un canion ascuns, un lac de deșert, grădini de specialitate și altele. Există trei kilometri de trasee și poteci care străbat acest mediu magnific, ceea ce îl face ideal pentru fotografii naturii, drumeții, bicicliști și iubitorii de natură. Arboretum a fost fondat în 1920s de către magnatul minier Col. William Boyce Thompson și este unul dintre moștenirile sale.

Autostrada 37615 E US #60, Superior, AZ 85173

3. Buckskin Mountain State Park


Situat în apropiere de Parker, Arizona, Buckskin Mountain State Park se întinde de-a lungul țărmului râului Colorado, la umbra Munților Buckskin. Acest parc pitoresc este minunat pentru o camping pitorească, drumeții montane, o scăpare de deșert și o aventură captivantă în apă. Parcul are un bun camping, camping cu vedere la râu, o plajă de înot, kilometri de trasee de drumeție, o rampă cu barca, o zonă de picnic cu mese și bănci, terenuri de volei și baschet, un restaurant, un loc de joacă, un magazin de parc și chiar un arcadă. Insula River, aflată la aproximativ o milă nord, face parte din parc și este ideală pentru camping. Vara, atât Buckskin, cât și Insula River sunt destinații populare pentru plimbare cu barca, înot, schi cu jet și camping. Iarna, clima blândă permite vizitatorilor să se bucure de pescuit, camping și drumeție.

5476 N Highway 95, Parker, AZ, Telefon: 85-344-8776

4. Monumentul național Canyon de Chelly


Monumentul național Canyon de Chelly este un vast parc 83,840-acre din nord-estul Arizona, situat pe terenurile tribale Navajo. Caracteristicile cele mai remarcabile ale parcului sunt o spire Rock Spider Rock înaltă de 800 și o stâncă masivă din gresie care înconjoară un canion luxuriant. Zona a fost locuită de mai multe popoare autohtone de mii de ani și este plină de artă rock preistorică. Există resturi de sate vechi din Pueblo numite astăzi Ruinele Casei Albe și Peștera Mumiei. Pereții aproape verticali din gresie au o înălțime de până la 1,000 picioare. Există mai multe vedere panoramice și o serie de ruine Anasazi bine conservate. Zona oferă o perspectivă fascinantă asupra vieții moderne Navajo, care încă mai trăiesc pe podeaua văii.

Autostrada 191, Chinle, AZ 86503

5. Parcul de stat Catalina


Parcul de stat Catalina este situat la poalele maiestuosilor munți Santa Catalina, la marginea zonei metropolitane Tucson. Un refugiu pentru plantele deșertului, parcul găzduiește aproape 5,000 saguaros. Parcul 5,500-acre este format din canioane, poalele și pâraiele perfecte pentru picnic, camping și vizionarea păsărilor. În parc există mai mult de 150 specii de păsări. Parcul oferă, de asemenea, kilometri de trasee pentru călărie, păsări, drumeții și ciclism. Traseele se plimbă prin Parcul de Stat Catalina și continuă în Pădurea Națională Coronado, deoarece ajung la cota de aproape 3,000 picioare.

11570 N Oracle Rd, Tucson, AZ 85737

6. Monumentul Național Chiricahua


Monumentul Național Chiricahua este unul dintre cele mai îndepărtate parcuri din sud-estul Arizona. Site-ul 11,985-acre a fost numit „pământul stâncilor în picioare” de către Apache Chiricahua. Parcul este renumit pentru spirele de piatră în formă ciudată care încântă fotografii și drumeții care trec pe lângă. Aceste pinacule de rocă care pot fi găsite în regiunile mai înalte ale parcului sunt rezultatul unei erupții vulcanice masive care s-a întâmplat în urmă cu aproximativ 25 milioane de ani. Parcul păstrează, de asemenea, mai multe situri semnificative din punct de vedere istoric și cultural. Cele mai accesibile formațiuni de roci sunt situate în canioane, în special în Echo Canyon. Parcul poate fi explorat folosind unitatea scenică asfaltată lungă de opt mile și 17 mile de trasee de drumeție.

E Bonita Canyon Rd, Willcox, AZ 85643, Telefon: 520-824-3560

7. Dead Horse Ranch State Park


Dead Horse Ranch State Park este situat pe râul Verde, într-o zonă numită Green River Greenway, la o altitudine de aproximativ 3,300 picioare. Parcul 423-acre are 10 mile de trasee de drumeție, terenuri de camping 150, mai multe zone de picnic și locuri de camping de grup 23. Există un acces în capul traseului la sistemul Dead Horse Trail, care trece prin Pădurea Națională Coconino din apropiere. Ferma a fost numită de proprietarii săi originali, familia Ireys, care l-au vândut statului Arizona pentru a fi transformată într-un parc de stat. Parcul este renumit printre veghetorii de păsări și pasionații de natură pentru festivalul său anual de păsări și natură din Valea Verde. „Pasărea Verde”, așa cum este numită popular, este un eveniment de patru zile pentru observarea păsărilor, care a avut loc în aprilie. În timpul festivalului, călătoriile de observare a păsărilor sunt adesea conduse de experți recunoscuți la nivel național. Un alt eveniment popular desfășurat la parcul de stat Dead Horse Ranch este Green River Day, care sărbătorește protecția habitatului riveran al râului Verde.

675 Dead Horse Ranch Rd, Bumbac, AZ 86326

8. Zona de recreere a lacului nebun


Zona de recreere Fool Hollow Lake este situată în Pădurea Națională Apache-Sitgreaves, la o altitudine de 6,300 picioare lângă un lac 150-acre frumos. Vizitatorii pot face tabără lângă lac printre pinii înalți și pot face drumeții pe traseul meandru lângă lac. Fool Hollow este o zonă foarte populară pentru pescuitul pe tot parcursul anului, camping, plimbare cu barca, picnic și observația faunei sălbatice. Lacul găzduiește bass-uri cu guri mari și mici, păstrăv maro, pești de soare verzi, walleye, crappie neagră și catfish. Arizona Game & Fish stocează în mod regulat lacul cu păstrăv curcubeu de dimensiuni potrivite în timpul verii, de la mijlocul lunii mai până la sfârșitul lunii septembrie.

1500 Fools Hollow Rd, Show Low, AZ 85901, Telefon: 928-537-3680

9. Zona de recreere națională Glen Canyon


Zona de agrement națională Glen Canyon este vastă - peste 1.2 milioane de acri de natură spectaculoasă cu Lacul Powell, cu 2,000 mile de coastă în inima sa. Parcul se întinde de la Grand Canyon la Lees Ferry, Arizona până la Orange Cliffs, Utah. Oferă oportunități incredibile de recreere atât pe uscat, cât și pe apă și puteți lua parte la activități precum canotaj, canotaj, pescuit, înot, caiac, ciclism montan, drumeții, călărie, picnic și vizionare a vieții sălbatice. Lacul găzduiește bass-uri cu guri mari și mici, păstrăv maro, pești de soare verzi, walleye, crappie neagră și catfish. Această zonă unică oferă vederi uluitoare, caracteristici geologice unice și dovezi fascinante ale 10,000 ani de locuire umană.

4304 Bullfrog, Lake Powell, UT 84533, Telefon: 928-608-6200

10. Parcul Național Grand Canyon


Parcul național Grand Canyon, din Arizona, a fost creat pentru a proteja vastul Grand Canyon, unul dintre cele mai faimoase canioane din lume și unul dintre cele mai vizitate destinații turistice din lume. Parcul național Grand Canyon include toate canioanele, afluenții râurilor și motivele din jurul lor. Canionul abrupt a fost sculptat de râul Colorado și are o lungime de 277 mile, până la 18 mile lățime și peste o milă adâncime. Parcul a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO în 1979. Parcul are două zone publice: muchiile de nord și sudul. La 7,000 picioare deasupra nivelului mării, South Rim este cea mai accesibilă parte a parcului, cu multe locuri unde vizitatorii pot admira priveliștile. Nord Rim este cu 1,000 picioare mai înalt decât marginea sudică și nu este la fel de popular pentru că este mai dificil de accesat. Călătoria de la o margine la cealaltă se poate face cu mașina sau pe jos, pe un măgar sau în pluton cu apă albă.

Arizona

11. Parcul de stat Homolovi


Parcul de stat Homolovi este un parc 4,000-acre din Arizona creat pentru a păstra mai mult de 300 Siturile arheologice ancestrale ale indienilor din Pueblo. Homolovi este un cuvânt Hopi pentru „locul micilor dealuri”. Parcul de stat Homolovi este utilizat ca centru de cercetare pentru Hopi și perioada lor de migrație târzie de la 1200s la 1300s târzii. Parcul de stat Homolovi este situat la cota de 4,900 picioare și oferă vizitatorilor o oportunitate de a explora locurile istorice și de a vizita muzeul, de a merge pe trasee, de a rămâne pe un camping și de a verifica centrul vizitatorilor. Mese și bancuri de picnic acoperite pot fi găsite în întregul parc, iar extragerele le oferă posibilitatea de a observa fauna sălbatică a parcului.

AZ-87, Winslow, AZ 86047

12. Parcul istoric al statului Jerome

Parcul istoric al statului Jerome a fost înființat pentru a proteja conacul Douglas și moșia sa. Conacul minunat a fost construit în Jerome în 1916 de către întreprinzătorul minier James S. Douglas, pe dealul cu vedere la mica mea mină Daisy. Conacul este acum un muzeu care se concentrează pe istoria zonei Jerome, a familiei Douglas și a mineritului în Dealurile Negre. Muzeul conține o colecție de fotografii, artefacte de familie și minerale găsite în mină, precum și o prezentare video și un fascinant model detaliat al orașului și a minelor subterane. Există o zonă de picnic minunat în grădina din afara conacului, cu mai multe afișaje și o frumoasă vedere panoramică a Văii Verde.

100 Douglas Rd, Jerome, AZ 86331, Telefon: 928-634-5381

13. Parcul de stat Cavernele Kartchner


Caracteristica principală a Parcului de stat din Kartchner Caverns este o peșteră de spectacole cu 2.4 mile de pasaje deschise. Parcul este situat la nouă mile de orașul Benson și la vest de râul San Pedro, în partea de est a Munților Whetstone. Peșterile, descoperite în 1974 de exploratorii de peșteri locali, sunt cioplite din calcar și pline de speleoteme spectaculoase, unele crescând de mai bine de 50,000 ani. Există mai multe tururi organizate în fiecare zi. De obicei, acoperă aproximativ jumătate de milă și durează între una și două ore. Nu sunt disponibile tururi autoguidate. Ghizii instruiți spun vizitatorilor povestea despre descoperirea peșterii, speleotemele create de interacțiunea apei și calcarului și despre plantele și animalele care trăiesc în peșteră.

2980 AZ-90, Benson, AZ 85602

14. Parcul de stat al lacului Havasu


Parcul de stat Lake Havasu este situat pe Lacul Havasu în județul Mohave, Arizona, nu departe de celebrul pod din Londra din orașul Lacul Havasu. Parcul a fost creat pentru a oferi oportunități de recreere pentru locuitorii din zonă, precum și pentru a oferi protecție și educație asupra florei deșertului prin Grădina Interpretivă Arroyo-Camino. Țărmurile pitorești ale Parcului de Stat din Lacul Havasu sunt perfecte pentru o zi de activități în aer liber, cu plaje de nisip, trasee de natură, trei rampe pentru bărci și campinguri 47. Traseul Mohave Sunset de o lungime de 1.7 mile se desfășoară de-a lungul țărmului și prin deșertul de pe terenurile joase. Grădina de interpretare Arroyo-Camino afișează diverse plante și animale care trăiesc în parc și în deșertul din jur. Multe specii de păsări, șopârlele și cotroanele deșertului sunt frecvent întâlnite.

699 London Bridge Rd, Lacul Havasu City, AZ 86403, Telefon: 877-697-2757

15. Zona de agrement național Lake Mead


Zona de recreere națională Lake Mead este situată în sud-estul Nevada și în nord-vestul Arizona. Urmează râul Colorado de la granița Parcului Național Grand Canyon până la orașele Nevada, Laughlin și Bullhead City. Acesta include toate lacurile Mead și Lacul Mohave, ambele create prin construirea barajului Hoover și a barajului Davis, precum și a deșertului și a pustiei înconjurătoare. Acest vast parc de 1.5 milioane de acri oferă o mulțime de lucruri de făcut pentru botezători, înotători, băieți de soare și pescari pe apă și pentru excursioniști, fotografi de animale sălbatice și vizitatori din deșert. Parcul include trei dintre ecosistemele deșertice ale Americii - Deșerturile Sonoran, Mojave și Marele Bazin, oferind acasă o varietate surprinzătoare de plante și animale, unele dintre ele nu trăiesc nicăieri în altă parte a lumii.

Temple Bar Marina, AZ 86443

16. Parcul de stat olandez pierdut


Lost Dutchman State Park este un parc 320-acre situat în deșertul Sonoran, lângă Munții Superstition din centrul Arizona, la aproximativ 40 miles de Phoenix. Parcul a fost numit după Mina de Aur a Olandezului Pierdut, o legendară mină de aur pierdută din Vechiul Vest. Există mai multe trasee de drumeție care duc din parc în Superstition Wilderness și Tonto National Forest. Unul dintre traseele mai ușoare este Traseul Nativului Plantelor, în timp ce traseul provocator Sifon Draw îi determină pe cei care caută mai mult o provocare în vârful Flatiron. Dacă veniți în primăvară și au fost suficiente precipitații, veți fi întâmpinați de un covor colorat de flori sălbatice și puteți observa animale sălbatice autohtone, cum ar fi coiot, javelin, căprioare și jackrabbit. Există, de asemenea, un traseu de ciclism montan lung de patru mile pentru a oferi motociclistilor un exercițiu bun.

6109 N Apache Trail, Apache Junction, AZ 85119

17. Parcul istoric al statului McFarland


Parcul istoric McFarland State este un mic parc istoric din centrul Florenței, Arizona, la colțul Ruggles și Main Streets. Parcul are o casă de judecată bine conservată și alte câteva clădiri din perioada teritoriului Arizona. Structura originală a fost construită în 1878. S-a adăugat o închisoare în 1882 și clădirea curții din 1891. Tribunalul este înregistrat în Registrul național al locurilor istorice. O vizită în parc oferă oaspeților o privire fascinantă asupra trecutului zonei în perioada Teritoriului Arizona. Arhitectura clădirii este o tranziție între Sonoran și Anglo-American, cu acoperiș în formă de șindrilă din lemn deasupra pereților tradiționale de adob. Structura 1878 originală a fost construită manual din materiale autohtone.

Ruggles 24 St, Florența, AZ 85232

18. Oracle State Park


Oracle State Park este un parc 3,948-acre din poalele nord-estice ale Munților Santa Catalina din Arizona. Parcul servește ca refugiu pentru animale sălbatice și are mai mult de 15 mile de trasee de drumeție, inclusiv șapte mile de traseul Arizona. Parcul are zone de picnic pentru folosirea zilei și este desemnat Parcul Internațional al Cerului Întunecat. Oracle State Park funcționează, de asemenea, ca centru pentru educația de mediu și oferă programe de educație de mediu pentru copii și adulți, inclusiv programe interactive pentru grupuri școlare. Majoritatea cursurilor se desfășoară pe teren, pe trasee, oferind învățare practică despre habitate și relațiile strânse dintre oameni, plante și animale.

3820 E Wildlife Dr, Oracle, AZ 85623

19. Parcul Național Petrified Forest


Parcul național de pădure petrificată este situat în nord-estul Arizona, în județele Navajo și Apache. În partea sa de sud, Pădurea Curcubeului este plină de depozite mari de lemn pietrificat colorat, care i-au dat numele. Parcul găzduiește, de asemenea, Muzeul Pădurii Curcubeului, care prezintă exponate de paleontologie și o serie de puncte de acces pentru trasee. În centrul parcului, vizitatorii pot vedea petroglifele ziarului Rock și rămășițele satului Puerco Pueblo. În partea de nord a parcului se află Painted Desert Inn, o structură de adobe 1930s care găzduiește un muzeu cu picturi murale Hopi. Parcul este un loc popular pentru vizitarea obiectivelor turistice, fotografiei naturii, rucsacului și drumeții.

Pădure pietrificată, ca 86028, Holbrook, AZ 86028, Telefon: 928-524-6228

20. Parcul de stat Picacho Peak


Parcul de stat Picacho Peak înconjoară Vârful Picacho din Picacho, Arizona, între Casa Grande și Tucson. Caracteristica principală a parcului este o filă înălțime 1,500 de la Picacho Peak vizibilă din centrul orașului Tucson. Culmea este situată la 3,374 picioare deasupra nivelului mării. Priveliștea de pe traseele care urcă pe vârf este spectaculoasă, iar primăvara zona este înconjurată de o mare de flori sălbatice. Parcul și zona învecinată au caracteristici geologice unice, creștere diversificată a deșertului și sunt de importanță istorică. Forma unică a vârfului a fost un reper de recunoscut pentru călătorii din timpurile preistorice. Parcul are un centru de vizitatori, cu exponate informative și un magazin, un loc de joacă pentru copii, mai mulți indicatori istorici, un camping și zone de picnic deschise. Multe trasee traversează peisajul deșertului și oferă excursioniștilor drumeții pitorești și interesante.

Ieșiți din 219 de pe Interstate 10, Picacho, AZ 85131

21. Red Rock State Park


Red Rock State Park, situat chiar în afara Sedona, este o conservă naturală 286-acre faimoasă pentru spectaculosul canion de gresie roșie. Parcul a fost creat pentru a păstra fragilul habitat riveran de-a lungul Oak Creek. Parcul, cu peisajul său spectaculos, acționează, de asemenea, ca centru de educație pentru mediu. Există numeroase trasee care traversează manzanita și ienupii în drumul lor spre malurile luxuriante ale Oak Creek. Luncile verzi sunt inconjurate de vegetatie nativa, cu dealuri de roca rosie oferind un fundal izbitor. Pârâul se vântă prin parc, oferind condiții pentru un habitat riparian divers, bogat cu plante și animale sălbatice. Red Rock oferă o serie de programe speciale de educație de mediu pentru școli și grupuri private, cu evenimente zilnice și săptămânale. Parcul are un centru de vizitatori, teatru, sală de clasă, magazin de parc și un adăpost acoperit.

4050 Red Rock Loop Rd, Sedona, AZ 86336, Telefon: 928-282-6907

22. Parcul de stat River Island


River Island State Park este o unitate a parcului de stat Buckskin Mountain, lângă Parker, Arizona, pe malul râului Colorado, cu vederi spectaculoase asupra Munților Buckskin. River Island State Park este popular în rândul camping-urilor de cort și a celor care caută un răgaz pitoresc, o scăpare de deșert sau o aventură captivantă cu apa. Are campinguri 37, un adăpost acoperit, o plajă minunată de nisip, o golfă retrasă și o lansare cu barca. În vară, parcul este folosit pentru plimbare cu barca, schi cu jet, pescuit, înot și camping, cu un fundal spectaculos de unghii Buckskin. Iarna, clima blândă permite campingul și pescuitul plăcut.

5200 AZ-95, Parker, AZ 85344

23. Parcul Național Saguaro

Parcul Național Saguaro este un parc 92,000-acre din județul Pima, sud-estul Arizona. Are două secțiuni distincte sau districte de o parte și de alta a orașului Tucson. Parcul a fost creat pentru a proteja gigantul cactus saguaro, găsit doar în mediul deșert al unor părți mici din SUA. În districtul muntos Tucson din vest, se pot ajunge la petroglife ale oamenilor antici Hohokam, prin drumeție pe Semal Hill Trail. În estul districtului Rincon Mountain, Cactus Forest Drive oferă vederi impresionante asupra peisajului deșertului. Rincon sprijină biodiversitatea ridicată și oferă acasă o serie de plante și animale, inclusiv cactusul gigant saguaro.

Tucson, AZ

24. Slide Rock State Park


Slide Rock State Park este situat în Oak Creek Canyon, la aproximativ șapte mile nord de Sedona, Arizona. Parcul a fost numit pentru o stâncă alunecoasă care formează tobogan natural de apă în Oak Creek. Este localizat în Pădurea Națională Coconino și este cunoscut pentru formațiuni de rocă roșie înaltă tipice regiunii. Parcul face parte și de o fermă de mere care lucrează. Ferma de mere este una dintre puținele case de casă încă păstrate din Oak Creek Canyon. Trei trasee parcurg parcul: Homestead Trail, Slide Rock Route și Clifftop Nature Trail. Slide Rock State Park este unul dintre cele mai populare parcuri din Arizona și a fost votat de USA Today ca unul dintre cele mai bune găuri de înot din țară.

6871 AZ-89A, Sedona, AZ 86336

25. Parcul istoric național Tumacacori


Parcul istoric național Tumac? Cori este un parc 360-acre situat în valea râului Santa Cruz din sudul Arizona. Parcul a fost creat pentru a proteja ruinele a trei misiuni spaniole, dintre care două sunt repere istorice naționale. Tumac? Cori este situat pe valea râului Santa Cruz, o răscruce culturală în care oamenii lui O'odham, Yaqui și Apache au trăit și s-au întâlnit cu misionari iezuiți și franciscani europeni, coloniști albi și soldați, în anumite situații aflate în conflict și în momente în cooperare. Parcul conține, de asemenea, muzeul 1937 Tumacori, un reper istoric național. Parcul istoric național Tumac? Cori spune poveștile despre influența misiunilor spaniole asupra comunităților indiene americane din zona Pimer? A? Lta și asupra culturii sud-vestului american.

Dezactivați ieșirea 29 pe I-19, Arizona