Cele Mai Bune Plaje 25 Din Europa

Cu mii de kilometri de coastă curată, Europa este o destinație extrem de populară pentru iubitorii de plajă. Există ceva pentru toată lumea, de la plajele îndepărtate, cu roci reci ale Islandei, care atrag fotografi și surferi experți, până la insulele liniștite și pitorești ale Greciei, care atrag mulțimi din toată lumea. Iată cele mai bune plaje din Europa.

1. Plaja Marasusa, Tropea, Italia


Situată în „vârful” Italiei, Marasusa este o plajă populară încadrată de stâncile de pe litoralul pur și apele albastre strălucitoare ale Mării Mediterane. Stâncile sunt acoperite cu structuri antice din piatră, inclusiv faimoasa biserică Santa Maria dell'Isola. În zilele senine, vizitatorii pot observa frumoasele Insule Lipari din depărtare.

Plaja oferă, de asemenea, vederi spectaculoase asupra vulcanului Stromboli, iar spectatorii de plajă văd frecvent păstăile de delfini activi, care le place să se joace în spatele treziților de bărci și nave în marea strălucitoare. Tropea a fost recunoscută drept una dintre cele mai frumoase zone de plajă din Europa, înaintea vecinilor săi populari Ibiza și Sardinia.

2. Brela, Croația


Brela este un oraș turistic distractiv din zona Riviera Makarska din Croația de Nord. Acasă în jurul oamenilor 1,900, Brela este împărțită în două părți. Partea superioară a orașului se află lângă rezervația naturală Biokovo, în timp ce jumătatea inferioară a orașului este amplasată în apele albastre ușoare ale Mării Adriatice.

Cea mai populară plajă din zonă este Punta Rata, care a fost numită de Forbes Magazine drept una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Pinii din jurul coastei oferă copiilor o plajă cu multă umbră în zilele aburite. Pentru vizitatorii din afara orașului, Brela are o mulțime de hoteluri, apartamente și pensiuni care sunt aproape de plajă.

3. Cala Goloritze, Sardinia, Italia


Cala Goloritze este una dintre cele mai îndepărtate și pașnice plaje din Italia. Accesibil cu mașina sau cu barca, singura modalitate de a accesa această bijuterie din Sardinia este efectuarea unei excursii de o oră. La plajă, vizitatorii se bucură de snorkeling în oceanul albastru deschis și se relaxează pe nisipul alb strălucitor.

Cala Goloritze a fost recunoscută de UNESCO în 1995 pentru apele sale verzi și mediul unic și a fost, de asemenea, numită una dintre cele mai bune plaje de snorkeling din toată Sardinia. Mai multe alte plaje verzi, inclusiv Cala Mariolu, Cala Gabbiani și Pedra Longa sunt situate în apropiere.

4. Bantham Beach, Anglia, Regatul Unit


Plaja Bantham stă la gura râului Avon din South Hams. Recunoscută drept una dintre cele mai bune plaje din Europa de Lonely Planet, plaja Bantham oferă vizitatorilor vederi panoramice asupra golfului Bigbury și a insulei Burgh.

Golful este o locație excelentă pentru ieșirile în familie datorită coastei sale largi și nisipoase, iar surferii consideră zona ca unul dintre cele mai bune locuri pentru a prinde un val în Devon. Estuarul de la Avon este, de asemenea, o destinație excelentă pentru vizionarea faunei sălbatice și pentru a face plimbări lungi. Există căi bine păstrate în zona care urmărește linia pitorească a coastei.

5. Plaje în Europa: Cala Macarella, Menorca, Spania


Cala Macarella este o zonă frumoasă pe plajă, care atrage călători aventuroși de pe tot globul. În afară de relaxarea pe țărmurile de nisip alb din Cala Macarella, vizitatorii se bucură de drumeții și călărie de-a lungul celebrei căi Cami de Cavalls care se plimbă în jurul insulei Menorca.

Iubitorii de apă se pot răcori în timp ce fac caiac, schi cu jet, windsurfing, navigație, plimbare cu barca sau paddleboarding. De asemenea, activități populare pentru călători sunt scufundări de nivel mondial și scufundări. Menorca se bucură de o medie de 300 zile de soare, astfel încât vizitatorii au multe șanse de a prinde un joc de golf, de a merge cu parapanta sau de a se alătura unui safari Jeep.

6. Curonian Spit, Lituania


Spionul Curonian face parte dintr-o zonă numită Sahara lituaniană. Situat pe o peninsulă îngustă, orașul stațiun Neringa este renumit pentru casele sale deosebite de pescuit și împrejurimile naturale uimitoare. Dunele de nisip rulant, pinii groși și apele albastre înconjoară linia de coastă.

Cele mai multe activități de pe Curonian Spit sunt centrate în Neringa, dar vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de drumeții pe toată lungimea insulei pentru a vedea plaje îndepărtate și sate vechi de pescuit. Insula este destul de turistică, dar nu există cluburi de noapte, restaurante în lanț sau centre comerciale. Vizitatorilor le place Curonian Spit pentru atmosfera sa liniștită și relaxată.

7. Golful Studland, Dorset, Anglia


Golful Studland este o frumoasă destinație de pe litoral în Dorset, Anglia. Situat în apropierea satului Studland, golful este cunoscut pentru împrejurimile sale naturale pașnice. Mii de vizitatori se deplasează spre Studland în lunile de vară pentru a se bucura de vremea temperată și de cele patru mile de plajă. Există colibe 260 pe plajă pe care oaspeții le pot închiria pentru sejururi zilnice, săptămânale, sezoniere sau chiar anuale.

Pentru distracție, plajașii se bucură să joace volei pe plajă, să facă plimbări lungi de-a lungul liniei de coastă sau să iasă pe apă în timp ce plimbare cu barca, caiac sau snorkeling. Plaja este deschisă tot timpul anului.

8. Cele mai bune plaje din Europa: plaja Jaz, Muntenegru


Plaja Jaz din Muntenegru se află în apropierea satului Budva, un oraș liniștit fondat de greci în secolul al IV-lea î.Hr. Budva face parte din riviera Budva 22-mile-lungime. Plaja Jaz, o parte plină de viață și frumoasă a Riviera Budva, găzduiește o mână de stațiuni, restaurante și magazine.

Există o mulțime de locuri pentru a vă relaxa de-a lungul plajei cu nisip de pietricele, dar oaspeții pot închiria, de asemenea, bărci cu pedale, caiace sau schiuri cu jet pentru a vă distra pe apă. Din când în când, plaja găzduiește festivaluri și concerte în aer liber. Plaja Jaz este ușor accesibilă din Tivat, Podgorica și Dubrovnik, Croația.

Escapade minunate: Lisabona, Belize, excursii de o zi din DC, Carolina de Nord, TX, Oregon

9. Plaje în Europa: Lara Beach, Cipru


Plaja Lara se află în Peninsula Akamas, în districtul Paphos din Cipru. Această plajă pustie este protejată ca un sanctuar pentru animale sălbatice pentru țestoase verzi, capre sălbatice și mai multe tipuri de păsări. Golful în formă de potcoavă este accesibil din Pegeia, un sat din apropiere. Cu toate acestea, a ajunge la plajă necesită un vehicul cu tracțiune pe patru roți, deoarece drumurile sunt accidentate și inospitale.

Odată ajunși la plajă, vizitatorii se pot bucura de kilometri de nisip auriu, de o mare albastră strălucitoare și de câteva formațiuni interesante de-a lungul coastei. Având în vedere că zona este atât de departe de drumul bătut, consilierii de plajă sunt sfătuiți să-și aducă propriile umbrele și mâncare.

Idei de vacanta: excursii de o zi din Chicago, Florida, TN, Napa, Victoria

10. Voutoumi, Anti Paxos, Grecia


Voutoumi este o plajă cu nisip cu pietricele de pe insula greacă Anti Paxos. Faimos pentru nisipul său alb, marea albastră limpede și golfurile izolate, Voutoumi atrage turiști din întreaga lume. Voutoumi este un loc excelent pentru înot, snorkeling și scufundări și, deoarece este cea mai mare plajă de pe Anti Paxos, există o mulțime de locuri pentru toate aceste activități și multe altele.

Oaspeții pot închiria șezlonguri pe plajă sau se pot bucura de o plimbare pitorească până la Taverna Bella Vista. O altă plajă populară elenă, Vrika, se află la doar o plimbare de 30 în minutul Voutomi. Voutoumi este, de asemenea, conectat la Paxos și Gaios printr-un mic feribot.

Escapade minunate: orașe mici din Florida, lună de miere din St Thomas, excursii din Houston, lacurile din Texas, plaje cu nisip negru

11. Plaja Myrtos, Kefalonia, Grecia


Plaja Myrtos de pe insula Kefalonia este una dintre cele mai emblematice zone de pe litoralul Greciei. Plaja semi-circulară cu nisip alb este înconjurată de Marea Ionică orbitoare și încadrată de dealuri verzi. Plaja a fost identificată drept unul dintre cele mai fotografiate locuri din Grecia.

Plaja Myrtos are o mulțime de spații pentru a face plajă, să se joace pe valuri și să se bucure de priveliștile frumoase ale mării albastre strălucitoare. În partea de vest a orașului Myrtos, vizitatorii se pot plimba într-un asfințit apus de insulă în timp ce se bucură de băuturi reci și gustări din zona concesionară. Plaja este ușor accesibilă cu mașina sau pe jos.

Destinații de vacanță: Iowa, Virginia, Georgia, Kansas, Michigan, Puerto Rico

12. Plaja Navagio, insula Zakynthos, Grecia

Plaja Navagio, cunoscută și sub numele de Shipwreck Beach, este o plajă incredibil de pitorească de pe insula greacă Zakynthos. Plaja este dotată cu o navă ruginită și parțial răsturnată, care s-a aruncat într-o mică și frumoasă golf în timpul 1983. Apele albastre strălucitoare și stâncile albe spălate înconjoară plaja singuratică unde se odihnește vechea navă.

Pentru a vizita plaja Navagio, călătorii trebuie să ia o barcă de taxi de la Porto Vromi. Barcile pleacă la fiecare jumătate de oră. De asemenea, este posibil să obțineți o vedere la plajă de pe partea de sus a stâncilor dacă vizitați Zakynthos cu mașina.

13. Playa de la Concha, Spania


Playa de la Concha este o plajă populară și ușor accesibilă, care se află între porturile de pescuit din San Sebastian și Pico del Loro. Cunoscută drept una dintre cele mai fotografiate plaje din Spania, Playa de la Concha are servicii, facilități și spațiu pentru întreaga familie.

Plaja de nisip auriu larg se întinde pe 1.5 kilometri și oferă cabane, umbrele mari și zone de relaxare pentru grupuri de toate dimensiunile. Pe apă, vizitatorii pot încerca surfing, windsurfing, caiac și alte sporturi nautice distractive. Playa de la Concha are, de asemenea, o pistă de ciclism pașnică și o zonă de promenadă care este mereu plină de viață.

14. Plaje în Europa: Ploumanac'h, Franța


Ploumanac'h, cunoscută și sub numele de coasta de granit roz, este o frumoasă plajă situată pe vârful de nord-vest al Franței. Litoralul este cunoscut pentru masivele de piatră roz care punctează calea dintre portul Ploumanac'h și Perros-Guirec. Plaja oferă o mulțime de spațiu și atracții pentru călătorii solo, luna de miere și familii.

De pe coasta Ploumanac'h, oaspeții se pot bucura de o vedere excelentă asupra Château de Costa, o frumoasă clădire din secolul 19th care se sprijină pe o insulă mică din golf. Unele atracții din apropiere includ un planetariu, un acvariu, un parc acvatic și un teren de golf cu găuri 18.

15. Peniche, Portugalia


Peniche, Portugalia este renumit pentru coasta dramatică stâncoasă. Înconjurat de Oceanul Atlantic, Peniche este un oraș fermecător cu aproximativ rezidenți permanenți 30,000. Zona Peniche oferă mai multe plaje care atrag localnici, vizitatori străini, familii și căutători de aventuri. Unele dintre plajele Peniche sunt puncte turistice cu baruri, stațiuni și mall-uri, în timp ce alte plaje sunt accidentate, retrase și departe de calea bătută.

Peniche este cunoscut pentru condițiile excelente de vreme și apă, care sunt ideale pentru surfing, windsurfing și bodyboard. Peniche este chiar considerat de unii drept „European Pipeline”, o referire la celebrul Banzai Pipeline din Hawaii. Zona este frecvent utilizată pentru competiții de surfing, tabere și școli.

16. Praia Da Marinha, Algarve, Portugalia


Praia Da Marinha este un golf uimitor umplut cu stânci falce de calcar și formațiuni de roci unice. Pitorescul golf, care a fost prezentat pe sute de broșuri de călătorie pentru zona Algarve, deține o mică plajă acoperită cu nisip auriu. Atingerea la plajă necesită o scurtă drumeție în jos pe niște pași abrupți.

Nu există facilități în acest moment pe coasta Algarve, așa că vizitatorii ar trebui să vină pregătiți cu mâncare, apă și alte necesități. Praia Da Marinha oferă locuri sigure pentru snorkeling, precum și o mulțime de peșteri mici de explorat. Oaspeții pot, de asemenea, să angajeze o barcă pentru a arunca o privire mai bună asupra formațiunilor de stâncă care se ridică din mare.

17. Rabbit Beach, Sicilia


Situată pe insula minusculă Lampedusa, Rabbit Beach este cunoscută pentru a fi printre cele mai frumoase plaje din lume. Acesta se află la aproape 110 mile de Sicilia. Lampedusa este mai aproape de Africa de Nord decât de Europa continentală, ceea ce se observă în zilele de grad 100 + care au lovit insula în lunile de vară.

Deoarece la Lampedusa se poate ajunge doar cu barca, plaja tinde să rămână neaglomerată, chiar și la înălțimea sezonului turistic. Cu toate acestea, vizitatorii vor trebui să împărtășească zona cu broaște țestoase timide, protejate de rezerva marina care cuprinde Lampedusa și apele din jur.

18. Cele mai bune plaje din Europa: Ramla Bay, Gozo


Golful Ramla este cunoscut ca una dintre cele mai bune plaje din țara insulă mică din Malta. Cunoscută de localnici drept Plaja cu nisip roșu, Golful Ramla este trecut cu vederea de majoritatea mulțimilor turistice din cauza îndepărtării și a împrejurimilor nedezvoltate. Dune mari de nisip rulant de-a lungul plajei sunt întrerupte de pete de vegetație luxuriantă.

Zona rămâne lipsită de clădiri și afaceri, cu excepția câtorva cafenele și standuri de alimente. Pentru a ajunge în Golful Ramla, vizitatorii trebuie mai întâi să călătorească în satele locale din Ix-Xaghra sau In-Nadur. În zonă există o stațiune importantă care poate găzdui călători și familii individuale.

Locuri de vizitat: Cascade romantice Niagara, Malta, Insulele Solomon, Seul, Austria, Yellowstone, Nepal, Europa, Cuba, Sicilia

19. Plaja Rondinara, Corsica, Franța


Rondinara este o plajă nealterată situată pe insula Mediterană Corsica. La distanță și liniște în comparație cu vecinul său popular, Plaja Pietracorbara, Rondinara reușește să rămână o destinație în afara bătăii, în ciuda aparițiilor sale frecvente pe cărți poștale și broșuri de turism pentru Corsica.

Golful perfect în formă de semilună Rondinara, nisipurile albe și apele turcoaz strălucitoare sunt înconjurate de stâncile abrupte și pinii înalți. Apa din golf este calmă și puțin adâncă, ceea ce face din Rondinara o escapadă ideală pentru familii. În afară de activitățile tipice pe plajă, vizitatorii se bucură să vadă vacile docile care își plimbă drumul pe plaja Rondinara din când în când.

20. Sandwood Bay, Scoția, Regatul Unit


Recunoscută drept una dintre cele mai frumoase plaje din Regatul Unit, Golful Sandwood este o plajă cu nisip roz lung de 1.5, cu dunele rulante, stâncile zimțate și o grămadă masivă de mare. Atingerea golfului Sandwood necesită o plimbare de 4.5-mile pe jos din parcarea de la Blairmore, un oraș din apropiere. Plimbarea este pe îndelete, cu doar câteva dealuri de urcat.

Pe plaja îndepărtată, vizitatorii pot face poze cu valurile puternice, cu nisipurile aurii și cu stiva de mare impozantă care iese deasupra apei. Oaspeții pot face, de asemenea, fotografii cu Cape Wrath Lighthouse, care se află la șase mile nord de Golful Sandwood.

21. Plaje în Europa: Falsterbo, Suedia


Falsterbo face parte din județul Skane din sudul Suediei și este un oraș cunoscut pentru bogata istorie medievală și pentru locația frumoasă pe litoral. Plajele sunt pline de mini cabane multicolore, care stau deasupra dunelor de nisip albe.

Apele cristaline sunt primitoare și sigure pentru plajașii de toate vârstele. În afară de relaxare pe plajă, turiștii se bucură de mersul pe bicicletă în jurul peninsulei, de apucarea unui cocktail sau a unei înghețate la una dintre cafenelele locale sau de a vizita Muzeul Fotevikens, un model în aer liber al unei așezări vikinge din secolul 12. Oaspeții pot interacționa cu distribuția muzeului viu, care include pescari, fierari, țesători și altele.

22. Troia, Portugalia


Peninsula Troia este o bară de nisip care se întinde în Oceanul Atlantic. O mână de stațiuni, restaurante hoteluri și magazine sunt cocoțate pe extremitatea peninsulei. Întreaga secțiune a peninsulei face parte din Reserva Natural do Estuario de Sado, o conservare naturală care protejează estuarul râului Sado.

Troia este ușor accesibilă cu feribotul din orașul Setubal din apropiere. Plajele din Troia care se află aproape de terminalul de feribot tind să se umple în lunile de vară, dar vizitatorii pot găsi o mulțime de spații dacă se îndreaptă spre punctul de sud al peninsulei.

23. Vik Beach, Islanda

Plaja faimoasă din nisipul negru din Islanda, numită în mod oficial Reynisfjara, este situată în apropiere de Vik, un oraș mic de-a lungul traseului Ring Road. Plaja este acoperită cu mici pietricele negre și înconjurată de stânci cu coloane de bazalt. Câteva stive de mare se ridică deasupra apelor întunecate și întunecate ale Oceanului Atlantic.

Plaja nu este potrivită pentru înot sau sporturi nautice, dar este o destinație populară pentru fotografi și observatori de păsări. Puffins, fulmars și guillemots sunt vizitatori obișnuiți în această porțiune îndepărtată a coastei. Reynisfjara a cunoscut mai multe accidente fatale, astfel încât vizitatorii sunt sfătuiți să fie atenți lângă apă.

24. Zlatni Rat, Brac, Croația


Celebrată ca una dintre cele mai uimitoare plaje de pe litoralul croat, Zlatni Rat este o plajă în formă de triunghi cu nisip alb care se extinde în apele albastre strălucitoare ale canalului Hvarski. Zlatni Rat este o zonă protejată care atrage numeroase surferi și kitesurferi din întreaga lume.

Zlatni Rat se află la doi kilometri distanță de aglomeratul oraș turistic Bol. În lunile de vară există un tren turistic legat de Șobolanul Zltani care pleacă de la Bol în jumătate de oră. Șobolanul Zlatni este ușor accesibil cu mașina, cu barca sau chiar pe jos de la Bol.

25. Playa de las Catedrales, Spania


Supranumită cea mai aventuroasă plajă din Spania, Playa de las Catedrales găzduiește o serie de formațiuni de roci incredibile, care sunt vizibile în perioadele de maree joasă. Uimitoarele peșteri de mare și stâlpi de stâncă stau în Golful Biscaya la doar zece kilometri distanță de orașul Ribadeo.

Playa de las Catedrales este adesea aglomerată în timpul celor două perioade de maree joasă ale fiecărei zile, dar dacă călătorii vizitează plaja din jurul 8: 00 PM, pot sări de obicei mulțimile și să ofere o privire asupra apusului. August este cel mai bun moment pentru a vizita această frumoasă zonă de coastă.