25 Cele Mai Bune Locuri Pentru A Vizita În Africa De Sud

De la turnul Muntele Tabelei care domină orizontul modern și vibrant Cape Town, până la pantele sălbatice ale terenului, acasă la lei și elefanți din Parcul Național Addo Elephant, Africa de Sud, situat în vârful extrem de sud al continentului african, conține o varietate uriașă de activități pentru călătorii de toate interesele. Tramvaiul de la Franschhoek va duce oaspeții la unele dintre cele mai apreciate podgorii din regiune, iar leagănul omenirii oferă o privire asupra fosilelor unora dintre strămoșii umanității, care au o vechime de milioane de ani. Clima din Africa de Sud este plăcută, iar țara găzduiește plaje, munți, pajiști și orașe interesante care reflectă secolele culturii combinate din toate societățile și coloniștii care le-au întemeiat.

1. Parcul Național Kruger


Parcul Național Kruger este una dintre cele mai mari rezerve naturale din Africa, cu mai mult de 7,500 mile pătrate de munți, păduri tropicale și câmpii ierboase. Parcul are o populație impresionant de mare de animale sălbatice, de la o diversitate de plante la „Big Five” de animale africane: elefanți, lei, rinocuri, bivoli și leopardi. Parcul găzduiește, de asemenea, sute de alte specii de animale, păsări și plante, iar oaspeții Parcului Național Kruger pot asista la unele din această uimitoare natură până aproape de a face un tur de safari clasic prin zonă. Parcul național Kruger oferă safari de zi, precum și excursii peste noapte, și puteți alege dintr-o varietate de spații de cazare, de la un decor de tabără rustică la o cabană privată de lux.

2. Addo Elephant National Park


Parcul național Addo Elephant este un spațiu masiv de conservare a vieții sălbatice, situat în apropiere de Port Elizabeth, la marginea de sud-est a Africii de Sud. Parcul găzduiește lei, hiene, rinocer negru și, bineînțeles, elefanți, care trăiesc în sălbăticie în granițele parcului. Vizitatorii pot conduce, plimbați, călări cai sau pot face un tur în jeep prin parc, unde vor vedea păsări și animale la orificiul de udare, pășunând în savană sau călătorind în habitatul lor natural. Există, de asemenea, multe tabere și zone ale parcului, accesibile pentru utilizatorii de scaune cu rotile și pentru persoanele cu dizabilități, unde pot observa și păsări și multe alte tipuri de animale sălbatice. Vizitatorii pot alege, de asemenea, să tabere în parc sau să stea într-una din lojile din incintă.

3. Cape Town


Cape Town este capitala Africii de Sud, situată pe o peninsulă de pe coasta de sud-vest a țării. Este un oraș incredibil de vibrant, cu un amestec colorat și variat de culturi, precum și o abundență de activități în aer liber, atât pe uscat, cât și în apă. Oaspeții din Cape Town pot face o plimbare cu telecabina până în vârful Table Mountain, care se întoarce peste oraș, iar de acolo pot vedea priveliști uimitoare asupra orașului, a pământului înconjurător și a albastru profund al Oceanului Atlantic de Sud. Vizitatorii pot, de asemenea, să ia o barcă din Cape Town spre Insula Robben, unde vor găsi închisoarea care a avut cândva Nelson Mandela în timpul apartheidului. Închisoarea este acum un muzeu în care oaspeții pot afla despre istoria insulei.

4. Leagănul omenirii


La aproximativ 30 mile nord-vest de Johannesburg se află Leagănul Omului, un patrimoniu mondial UNESCO care conține fosile în valoare de milioane de ani. Există cincisprezece situri majore în Leagănul omenirii, cum ar fi Peșterile Sterkfontein, care sunt pline de fosile și dovezi ale vieții preistorice timpurii. Unul dintre aspectele deosebite este Little Foot, scheletul fosilizat al unui Australopithecus (specie antică de hominid) care se estimează a avea mai mult de 3 milioane de ani. Aceste fosile și multe altele sunt încă săpate și prezintă o privire uimitor de educativă asupra istoriei umane și a tuturor speciilor care au venit înaintea noastră.

5. Durban


Durban este un oraș de coastă din estul Africii de Sud, cu un mix foarte vizibil de culturi precum indianul, tradiționalul african și europeanul colonial. O promenadă la malul mării din Durban oferă câteva plaje de aur minunate pentru a face plajă și înot, precum și o priveliște frumoasă asupra oceanului. Oaspeții din Durban pot călări cai de-a lungul plajei sau se pot plimba sub ape cu scufundări sau chiar într-o cușcă de rechini. Pe uscat, vizitatorii se vor bucura, de asemenea, de numeroasele magazine din oraș, precum și de abundența de târguri de artizanat, piețe și bazaruri care umplu străzile cu culoare, muzică și activitate. Pe Wharf-ul Wilson, un cartier la modă, există o mulțime de opțiuni pentru mâncare, cumpărături și distracție. Multe festivaluri sunt găzduite acolo pe tot parcursul anului.

6. Franschhoek


Orașul Franschhoek din sud-vestul Africii de Sud, chiar la nord de Cape Town este un oraș istoric frumos, care prezintă o mulțime de dovezi ale coloniștilor francezi care s-au stabilit acolo în secolul 17th. Vizitatorii pot explora rezervația naturală Mont Rochelle pentru o drumeție pașnică pentru a privi unele dintre peisajele naturale și florile sălbatice ale regiunii sau pentru a vedea Muzeul Memorial Huguenot pentru a afla despre coloniștii francezi care au venit în regiune cu secole în urmă. Regiunea Francshhoek este, de asemenea, incredibil de cunoscută pentru vinul său, iar vizitatorii se vor bucura în special de tramvaiul Franschhoek, un tramvai cu aer liber, care se deplasează între viile din regiune.

7. George


George este un oraș de coastă din West Cape, Africa de Sud, care face parte dintr-o regiune cunoscută sub numele de Garden Route, numită pentru Cape Wildflower Kingdom Floral. Este acasă pentru multe terenuri de golf însorite și pașnice, precum și Wilderness, un parc național care este un refugiu pentru drumeții, iubitorii de natură și căutătorii de aventuri. În Parcul Național Wilderness, vizitatorii se pot bucura de plaje, trasee de drumeție, chei, lacuri și dealuri împădurite. În orașul propriu-zis, puteți găsi Muzeul Transportului Outeniqua, care conține afișaje și exponate despre trenuri cu abur istoric și mașini de epocă, precum și Muzeul George, unde puteți afla despre istoria regiunii, inclusiv industria lemnului.

8. Hermanus


Hermanus este un oraș de coastă din vestul Capului, care este extrem de celebru pentru oportunitățile de vizionare a balenelor din iarna de sud și de primăvara lunilor iunie-noiembrie. În acest timp, păstăi uriașe de balene migrează spre nord din Antarctica, iar turiștii sunt disponibili pentru turiști să încerce să înțeleagă aceste creaturi uimitoare în timp ce călătoresc, se împerechează și explorează apele cu tinerii lor nou-calvați. Hermanus are cu adevărat unele dintre cele mai bune vizionări de balene din lume, iar vizitatorii ar fi remis dacă nu au urcat într-o barcă, un elicopter sau o potecă înaltă pentru a încerca să le vadă. Zona este, de asemenea, un loc minunat pentru a căuta rechini, întrucât la aproximativ 5 mile de coastă, există o zonă numită Shark Alley, care este un teren de vânătoare foarte popular pentru rechini albi mari.

9. Parcul Hluhluwe-Imfolozi


Înființat în 1895, Hluhluwe-Imfolozi Park este cea mai veche rezervă de jocuri de pe tot continentul Africii. Este format din aproape 400 mile pătrate de dealuri rulante și pajiști verzi și găzduiește o abundență de animale sălbatice precum zebră, rinocer, elefanți, lei, hiene și multe specii de păsări. Vizitatorii Parcului Hluhluwe-Imfolozi pot face o plimbare cu safari într-un vehicul safari în aer liber, care va conduce prin inima parcului până în locuri unde animalele își petrec zilele, iar oaspeții sunt adesea surprinși de elefanții care traversează drumul direct în față. dintre ei sau o turmă de antilope în mișcare.

10. Hout Bay


Hout Bay, un oraș peninsular situat chiar la sud de capitala Cape Town, este o minunată zonă litorală care este destul de aproape de orașul mare pentru excursii de o zi și explorare în zona metropolitană, dar destul de departe încât este mult mai liniștită. și pașnic. Satul este înconjurat de apă și munți, coastele sale sunt aliniate cu plaje de nisip și există vreme plăcută din abundență. Vizitatorii Hout Bay pot lua o mașină pe Chapmans Peak Drive, un drum pitoresc care trece prin munți și în cele din urmă își va găsi drumul spre Parcul Național Cape of Good Hope, o zonă stâncoasă din extremitatea sudică a peninsulei.

11. Golful Jeffreys


Situat în estul Cape, Africa de Sud, Jeffreys Bay este o destinație internațională pentru pasionații de surfing, datorită pauzelor uimitoare de surf din mâna dreaptă din apele din jur. Surferii au ajutat să transforme Golful Jeffreys într-o destinație pe tot parcursul anului, iar prezența lor a făcut de asemenea un refugiu pentru vânzătorii de artizanat local și mâncarea și băuturile delicioase. Apele golfului Jeffreys găzduiesc, de asemenea, delfini, recife grozave pentru scufundări și scufundări și o mulțime de soare - vizitatorii se vor bucura de atmosfera relaxată a orașului și de toată lumea. Companiile de turism de aventură oferă activități de pompare cu adrenalină precum căptușeala cu fermoar și alunecări masive de apă, iar seara, vizitatorii se vor putea bucura de capul lor în oricare dintre opțiunile mari și variate de cazare ale orașului.

12. Johannesburg

Când Johannesburg - sau cum este cunoscut de localnici, Joburg sau Jozi - a fost fondat pentru prima dată în secolul 19th. La vremea respectivă, era un mic oraș minier de aur, dar astăzi este unul dintre cele mai mari orașe din țară. Acest oraș istoric a fost cândva găzduit de figuri notabile precum Desmond Tutu și Nelson Mandela, a căror fostă casă este acum locația Muzeului Casei Mandela. Acest oraș divers are numeroase atracții, printre care piața africană a puricilor, teatrul Soweto, și crocodilul și parcul Reptile. Orașul găzduiește, de asemenea, Muzeul Apartheid, care cronizează istoria segregării din Africa de Sud, și Constituția Hill, care a fost cândva un complex de închisori.

13. Knysna


Dintre toate orașele situate pe ruta Grădinii, Knysna (pronunțat ny-sna) ar putea fi cel mai faimos. Un oraș a cărui istorie se află în industria lemnului, Knysna găzduiește câteva magazine și galerii minunate, care vând mobilier, bijuterii și meșteșuguri din lemn provenite din producție locală. Din păcate, din cauza unui incendiu masiv în 2017, o mare parte din pădurile și natura frumoasă din jurul Knysna au fost distruse. Este o tragedie care va dura comunitatea de zeci de ani pentru a se reface, iar pădurile din împrejurimi s-ar putea să nu mai fie niciodată la fel, dar orașul dur din Knysna continuă viața, oferind turiștilor o comunitate plină de viață, prietenoasă și progresivă pe toată durata. a șederii lor.

14. Mossel Bay


Mossel Bay este un oraș de pe litoral pe ruta Grădinii din West Cape. Acasă la plaja Santos, o întindere largă și nisipoasă a coastei, în care vizitatorii își pot petrece ziua relaxându-se sau participând la sporturi nautice, acest frumos oraș port are o atmosferă relaxantă și este un loc destul de popular. Vizitatorii pot explora Farul Cape St. Blaize, o structură din secolul 19th, care oferă priveliști minunate spre golf sau pot explora unele dintre muzeele din oraș precum Muzeul Maritim, Muzeul Shell, grădinile botanice sau mini-acvariu Shark Lab . Mossel Bay găzduiește, de asemenea, unicul și frumos Arborele Post Office, un copac din lemn de lapte care are peste 500 ani și a fost folosit pentru prima dată în 1500 ca depozit pentru scrisori.

15. Oudtshoorn


Oudtshoorn, un oraș din regiunea Western Cape din Africa de Sud, este foarte cunoscut pentru abundența de ferme de struți. Acest oraș, cunoscut cu mult dragoste ca capitala struțului din lume, găzduiește multe ferme precum Fergo struțul Cango, unde vizitatorii se pot întâlni și pot vedea cea mai mare pasăre din lume în apropiere și personală, precum și Muzeul CP Nell, care are exponate referitoare la industria penelor de struț care a făcut orașul în prezent. Oudtshoorn este, de asemenea, acasă la Peșterile Cango, o rețea de peșteri frumoasă și dramatică, unde vizitatorii pot face tururi prin stalactite și alte formațiuni minerale.

16. Rezerva de joc Pilanesberg


Rezervația de jocuri Pilanesberg este situată chiar la nord-vestul orașului Johannesburg și este așezată în afară de alte zone cu animale sălbatice din Africa de Sud, deoarece Pilanesberg este situată în craterul unui vulcan dispărut, un mediu care a născut de atunci pășuni, formațiuni incredibil de stâncoase și văi uimitoare pline de păduri. Vizitatorii rezervației de joc Pilanesberg se pot deplasa singuri sau pot face un traseu ghidat prin peste 120 mile de drumuri pitorești care se plimbă prin câteva zone foarte populate, printre care Barajul Mankwe, o gaură de udare făcută manual de animale pe care animalele o aduc zilnic. Pilanesberg găzduiește Big Fives of Africa (elefanți, lei, rinocuri, bivoli și leopardi), precum și multe alte specii de animale, inclusiv peste trei sute de specii de păsări.

17. Golful Plettenberg


Orașul litoral al golfului Plettenberg, sau Plett, cum este numit de localnici, se află pe coasta de sud a provinciei West Cape. De-a lungul marginii oceanului, există câteva plaje largi, cu nisip, inclusiv plaja centrală și plaja Lookout, ambele cunoscute pentru pauzele de surf și sunt destul de populare atât cu surferi cu experiență, cât și cu amatori. Vizitatorii golfului Plettenberg pot consulta Păsările Edenului, un mare sanctuar de păsări care găzduiește peste două sute de specii de păsări și este cel mai mare sanctuar de acest fel din lume. În mod alternativ, puteți vizita unul dintre cele șaisprezece vinuri din Plett pentru a gusta din vinurile locale.

18. Port Elizabeth


Port Elizabeth este un oraș portuar important situat în estul Cape, cu multe plaje de nisip de-a lungul coastei sale. Vizitatorii se vor bucura să exploreze orașul pentru un gust al arhitecturii victoriene în cele mai vechi cartiere ale sale, cum ar fi Old Hill. Puteți face, de asemenea, o excursie cu barca pentru a observa balene și păsări marine pe apă. Există, de asemenea, o oportunitate amplă de a observa fauna sălbatică în Parcul de joc Kragga Kamma, o conservare naturală în care vizitatorii pot vedea animale sălbatice native, cum ar fi elefanți și rinichi, pe traseele de safari care pot conduce și chiar au o întâlnire personală cu un ghepard.

19. Pretoria


Pretoria este situată chiar la nord de Johannesburg, în provincia Gauteng din Africa de Sud, și este capitala administrativă a țării. Orașul este îmbogățit de copaci jacaranda frumoși, care poartă copertine întregi de flori purpurii și au obținut Pretoria porecla de „Jacaranda City”. Pretoria, un oraș important, este acasă la o mulțime de monumente culturale care sărbătoresc istoria sud-africană, precum Voortrekker Monumentul, care onorează coloniștii africani și clădirile Union, unde a fost inaugurat Nelson Mandela și care acum găzduiește birourile președintelui sud-african. Grădinile botanice, rezervațiile naturale, grădinile zoologice și, bineînțeles, prevalența frumosului arbore de jacaranda ajută la a da o notă de natură acestui oraș modern.

20. Sabi Sabi


Sabi Sabi Game Reserve este o rezervație naturală privată care oferă unele dintre cele mai luxoase experiențe de safari din toată Africa de Sud. Lojile de la Sabi Sabi sunt tematice „ieri, astăzi și mâine”, dar fiecare dintre cele trei opțiuni poartă cu ea o notă inconfundabilă de eleganță potrivită regalității. Oamenii incredibil de prietenoși de la Sabi Sabi lucrează neobosit pentru a se asigura că fiecare oaspete are o experiență de neuitat, în timp ce se relaxează în suita lor, se bucură de mâncare delicioasă și se îndreaptă spre pustie într-o plimbare cu safari care le va arăta minunile sălbăticiei africane , inclusiv animale precum elefanții, leii și multe altele.

21. Orașul lui Simon


La marginea estică a Peninsulei Cape și la mai puțin de o oră de mers cu mașina de Cape Town se află Simon's Town, un sat de coastă, care este mândria casă a marinei sud-africane. Vizitatorii orașului Simon vor găsi o arhitectură frumoasă, plină de culoare, înconjurată de versanții stâncoși ai munților. În apropiere se află apele albastre ale Oceanului Atlantic și toți ocupanții acestuia, precum balenele, pinguinii și un număr divers de păsări. Pentru un gust al istoriei și culturii locale, puteți vizita Muzeul Naval din Africa de Sud, Muzeul jucăriilor sau Muzeul orașului Simon, iar pentru o explorare în natură, există frumusețea uimitoare a Parcului Național Table Mountain.

22. St Lucia


Sfânta Lucia este un oraș fermecător din provincia KwaZulu-Natal din Africa de Sud, care servește mai ales ca o poartă pentru Parcul Zonelor Umede Sfânta Lucia. Această frumoasă zonă umedă este un patrimoniu mondial UNESCO, iar vizitatorii pot lua un safari pentru a vedea unele dintre animalele care numesc zona acasă, în special hipopotamul. De fapt, hipopotamii au preluat aproape Sfânta Lucia și nu este neobișnuit să îi vezi în oraș și în jurul său, traversând străzi, preluând bazinele de înot și oprirea traficului. Totuși, vizitatorii ar trebui să observe că hipopotamii sunt animale incredibil de periculoase și, deși cei din Sfânta Lucia sunt mai obișnuiți cu oamenii decât majoritatea, nu trebuie abordați.

23. Stellenbosch

Stellenbosch este un oraș cel mai cunoscut pentru că este casa universității Stellenbosch, iar acest oraș înfloritor înfloritor poartă cu el toată diversitatea și cultura tipică atmosferelor universitare. Situat în profunzimea țării din Africa de Sud și înconjurat de munți, Stellenbosch este un oraș frumos, cu multe de oferit vizitatorilor săi. Rezervația naturală Jonkershoek are trasee de drumeție minunate într-un cadru montan, iar rezervația naturală Assegaaibosch este o proprietate istorică masivă, cu trasee frumoase pentru rătăcire și picnic. De asemenea, puteți vizita complexul Muzeul Satului, care conține patru case istorice cu mobilierul lor original sau puteți rătăci pe străzile umbrite ale orașului pentru a răsfoi magazine, galerii frecvente și încercați mâncarea locală.

24. Parcul Național Mountain View


Pitorescul iconic Mountain Mountain, cu vârful său plat, este mascota acestui parc masiv și frumos, care se întinde din nordul Cape Town până la Capul Peninsulei Cape până la Cape Good Hope. Există o telecabină care duce vizitatorii în vârful Table Mountain, unde vor găsi priveliști frumoase asupra Cape Town, coastă și multe altele. Parcul este una dintre cele mai bogate și mai diverse regiuni florale din lume, iar cei care călătoresc primăvara sau vara vor fi răsplătiți cu vederi superbe, colorate, ale vieții vegetale abundente. Viața sălbatică din parc este diversă, iar la plaja Boulders din apropierea orașului Simon, puteți vedea chiar pinguini care au făcut migrația până la Antarctica.

25. Parcul Național Tsitsikamma


Parcul național Tsitsikamma este un peisaj natural luxuriant, parte a Parcului Național Ruta Grădinii, pe coasta de sud a Africii, lângă Golful Plettenberg. Tsitsikamma găzduiește chei adânci sculptate de pe pământ, inclusiv podul Bloukrans, care este renumit pentru săriturile cu bungee și prezintă, de asemenea, râuri, cascade și o vegetație minunată. Tsitsikamma include și o rezervație marină. Vizitatorii Parcului Național Tsitsikamma pot explora numeroasele sale trasee superbe pe jos, cu cal, sau chiar cu caiac, iar dacă au noroc, vor observa una dintre numeroasele specii de păsări care trăiesc în parc sau chiar una din tufele sălbatice. porci originari din zonă.