Cele Mai Bune Locuri De Vizitat În 25 În Țara Galilor

Cu munți verzi strălucitori, castele și ruine formidabile și stânci stâncoase pe litoral, Țara Galilor este o țară care nu se simte destul de bine din epoca modernă. Peisajul evocă imagini mentale ale regelui Arthur și ale unor creaturi mitice precum zânele și dragonul care înfrumusețează steagul galez, iar această magie prinde viață în Țara Galilor, cu destinații care variază de la capitala plină de viață Cardiff la liniștea orașului litoral Aberystwyth. Vizitatorii vor găsi numeroase oportunități pentru drumeții, băuturi, navigații și cumpărături în această țară plină de orașe de piață și căi lungi și meandre, iar după câteva zile în acest pământ verde de legende, poate nu vor să plece niciodată.

1. Abergavenny


Abergavenny este un oraș de piață înfloritor situat la 6 mile de la granița dintre Anglia și Țara Galilor, în Monmouthshire. Piețele de purici istorice, piețele de artizanat, piețele de antichități și piețele de fermieri se desfășoară săptămânal sau lunar, iar în centrul orașului, Brewery Yard oferă vizitatorilor o terasă și o piață frumoasă pentru a savura mâncarea și băuturile, precum și o minunată vedere asupra acestui oraș antic. Abergavenny găzduiește mai multe festivaluri mari pe tot parcursul anului, unde oaspeții se pot bucura de o mare varietate de mâncare, băutură și bunuri din toată Țara Galilor și Anglia. Orașul este situat în lanțul montan Brecon Beacons și oferă, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru plimbări și drumeții.

2. Abersoch


Un oraș popular litoral din Țara Galilor de Nord, Abersoch este o destinație minunată pentru vizitatorii care caută plaje, navigație și un oraș pitoresc cu un climat frumos. Situată în Peninsula Llyn, Abersoch este locul unde se află unele dintre cele mai frumoase plaje din Țara Galilor, cu ape căutate la nivel internațional pentru navigare, dar sunt foarte bune și pentru surfing, paddleboarding și windsurfing. Pescuitul este, de asemenea, destul de popular, atât în ​​mare, cât și în bazinele Llyn Llyn bine aprovizionate cu apă. Superba coastă a Abersoch este disponibilă pentru explorare pe calea Wales Coast, care trece prin Abersoch pe ruta 870-mile.

3. Aberystwyth


Aberystwyth este un oraș antic situat pe coasta de vest a mijlocului Țării Galilor. Vizitatorii Aberystwyth pot explora ruinele unui castel din secolul 13th și a unui fort vechi de deal, călărește un tren funicular până în vârful Hill Hill și, desigur, se pot bucura de frumoasa litoral. La Muzeul Ceredigion și la Biblioteca Națională din Țara Galilor, vizitatorii se pot bucura de expoziții despre istoria locală și națională, în timp ce la parcul natural Penglais pot experimenta vederi frumoase ale orașului și mării. În apropiere, turiștii pot vizita cascadele Podului Diavolului sau roata de apă de la Cuptorul Dyfi.

4. Bala


Districtul Welsh Lake din Snowdonia este situat în regiunea de nord-vest a țării și conține unele dintre cei mai frumoși munți și peisaje din țară. Bala se află la granița de est a acestei regiuni și găzduiește Lacul Bala, cel mai mare lac natural din Țara Galilor. Vizitatorii pot canoe, caiac, navighează sau pot merge la pescuit pe apele sale și există multe trasee montane frumoase care au vedere la lac, precum și o cale ferată pitorească care urmărește țărmul. În timp ce stau în Bala, vizitatorii pot face tabără în sălbăticie, pot sta într-un parc de rulote, să închirieze o cabană de vacanță sau să se bucure de unul dintre paturile și micul dejun pitoresc Bala, toate bucurându-se de unele dintre cele mai bune pe care Snowdonia le oferă.

5. Barmouth


Barmouth este locul unde să mergi pentru toate tipurile de natură - atât pe uscat, cât și pe litoral. Situat pe coasta de vest a regiunii Snowdonia în Țara Galilor, Barmouth oferă plaje, drumeții montane și activități, precum și un port pentru plimbare cu barca, pescuit și închirieri. Acest oraș este chiar imaginea unei vacanțe tradiționale la malul mării, completată cu tot aerul curat pe care oricine și-ar putea dori. Familiilor, cuplurilor, prietenilor și călătorilor solo vor adora marea varietate de activități în Barmouth, de la plimbări cu măgarul până la crabbing. Seara, vizitatorii se pot bucura de o masă sau o băutură la unul dintre restaurantele, pub-urile sau cafenelele Barmouth și poate o seară la The Dragon Theatre, care prezintă filme, concerte și producții de scenă într-un spațiu frumos care a fost cândva un capela veche.

6. Parcul Național Brecon Beacons


O serie de munți din Țara Galilor de Sud, numiți Beacons, îi dau acestui parc național numele și una dintre samburele sale definitorii. Peisajul din acest parc 520-mile mile este uimitor, cu munți, dealuri rulante, păduri, peșteri și cascade în lacurile sale. Este unul dintre ultimele habitate rămase pentru poneii sălbatici galezi, care cutreieră dealurile și terenul accidentat de pe munți, iar cerul senin al parcului este punctat cu cifrele în creștere ale zmeilor roșii, care au fost cândva pe cale de dispariție. Parcul conține monumente antice construite de romani și druizi, inclusiv dealuri istorice și cercuri de piatră. Vizitatorii pot merge pe trasee în timpul zilei și în tabără noaptea pentru a urmări stelele strălucitoare ale cerului nopții.

7. Caernarfon


Caernarfon găzduiește Castelul Caernarfon, unul dintre cele mai importante castele galeze din istorie. Construit în 1283 de Edward I când a cucerit Țara Galilor, Caernarfon a fost proiectat ținând cont de arhitectura Constantinopolului și se află astăzi ca o cetate maiestuoasă, cu turnuri poligonale și lucrări de piatră colorate. Castelul este deschis vizitatorilor, iar orașul care a crescut în jurul său este un loc minunat de vizitat. După ce explorează castelele și turnurile castelului, vizitatorii pot lua un zbor de plăcere peste regiune cu Caernarfon Air World, să își aducă pompa de adrenalină la Beacon Climbing Center sau să exploreze lemnul și să întâlnească poneii Shetland, caprele pigme și porcii de la țigani Lemn.

8. Cardiff


Cardiff este capitala Țării Galilor și este o destinație turistică populară, cu o mulțime de atracții. Cardiff este situat la doar o scurtă călătorie cu trenul 2 de la Londra, Cardiff este excelent pentru o excursie de o zi sau în weekend, precum și pentru o ședere mai lungă. Vizitatorii pot vizita case și castele istorice, pot vedea opera unor artiști celebri la Muzeul Național sau pot explora una dintre cele mai bune grădini eduardiene din Țara Galilor, Grădinile Dyffryn. La Y Pierhead, vizitatorii pot afla despre istoria lui Cardiff ca oraș port și să obțină un aer plin de apă sărată care îi va lăsa să dorească mai mult. Acest oraș înfloritor este o destinație minunată de vacanță, plină de cultură, cumpărături și mâncare grozave și istorie.

9. Bluza


Cardigan este situat în vestul Țării Galilor, pe estuarul râului Teifi, unde se întâlnește cu Golful Cardigan. Acest oraș antic este pitoresc și minunat, cu piețe, magazine și restaurante toate situate pe fundalul golfului Cardigan. Orașul Cardigan oferă vizitatorilor un bun punct de plecare de la care pot explora și județul Ceredigion, precum și județele Pembrokeshire și Carmarthenshire, pentru o experiență galeză completă. În Cardigan, oaspeții pot face o plimbare cu barca în golf, unde pot vedea delfinii sau pot explora orașul și galeriile și magazinele sale. Dacă vremea este plăcută, Calea Costieră Ceredigion parcurge orașul și oferă pasagerilor și drumeților șansa de a vedea câteva păsări locale și animale sălbatice, precum și vederi superbe de pe coastă.

10. Chepstow


Chepstow este un oraș pitoresc situat pe malul vestic al râului Wye. Acest oraș antic și-a văzut destul de mult partea de istorie, iar de la zidurile medievale până la castelul secolului 11th, o mare parte din această istorie este încă evidentă în prezent. Vizitatorii vor vedea arhitectura de la toate vârstele, normanda până la georgiana până la victoriană, în timp ce explorează orașul și magazinele, restaurantele și pub-urile sale. Castelul Chepstow este o destinație obligatorie, iar pentru cele mai bune vederi ale zidurilor și turnurilor măturate ale castelului, vizitatorii trebuie să se îndrepte spre centrul podului Chepstow, un pod istoric din fontă din secolul 19th, care se întinde pe râul Wye.

11. Conwy


În orașul cu ziduri Conwy, situat în Țara Galilor de Nord, turiștii nu vor găsi probleme de făcut. Orașul găzduiește Castelul Conwy, care are opt turnuri și multe camere deschise pentru explorare, precum și peste 20 mai multe turnuri în zidurile istorice care au protejat orașul de secole. În interiorul acestor ziduri, vizitatorii se pot strecura în cea mai mică casă din Marea Britanie sau pot explora Plas Mawr, o casă de primărie din secolul 16 în condiții fantastice. Cei care caută o aventură în aer liber pot verifica potecile și lacurile din Muntele Conwy sau pot urmări păsările și afla despre flora și fauna locală din rezervația naturală Conwy. După o zi întreagă de explorare, o băutură este cu siguranță în ordine la The Albion Ale House, care este condusă de patru fabrici de bere locale și a fost votată unul dintre cele mai bune pub-uri din lume.

12. Pădurea Decanului

Vechea Pădurea Dean este situată în Valea Wye și oferă o multitudine de activități pentru turiști. Potecile din pădure sunt deschise pentru plimbare, mers cu bicicleta și călărie, iar vizitatorii mai aventuroși pot vedea chiar pădurea de sus, în timp ce se încadrează prin copertinele de pe traseul cu frânghii înalte. Familiile vor iubi Puzzlewood-ul, precum și plimbările cu trenul cu aburi prin pădure, iar explorarea peșterilor din pădure este sigură că va încânta pe toată lumea. Pădurea este aproape de River Wye, care este perfectă pentru caiac și canotaj, iar unele dintre lacurile din apropiere sunt minunate pentru pescuit.

13. Peninsula Gower


Peninsula Gower se întinde pe 19 mile de-a lungul coastei de sud a Țării Galilor și este zona originală a Regatului Unit de excepție a frumuseții naturale. Cu stânci înalte și stâncoase, plaje de nisip relaxante și pe o zonă rurală luxuriantă, Peninsula Gower este absolut un loc frumos de vizitat, cu destule de făcut. Traseul de pe coasta Țării Galilor trece prin zonă, la fel ca multe alte trasee de mers, iar regiunea este plină de zone de importanță arheologică, inclusiv peșteri, castele și forturi din epoca fierului. Pe coastă, vizitatorii vor găsi unele dintre cele mai bune valuri din țară pentru surfing, iar uriașele stânci de calcar cer sufletele aventuroase care să sară din ele în mare.

14. Holyhead


Holyhead este un mare oraș port situat pe insula Anglesey și este o oprire excelentă pentru călătorii care se îndreaptă spre sau dinspre Irlanda, deoarece există un feribot care călătorește spre și dinspre Holyhead și Dublin. Cu toate acestea, acest oraș minunat are mult mai multe de oferit decât doar un mijloc de călătorie; este acasă pentru câteva oportunități excelente pentru pescuit, mers pe jos, sporturi nautice și golf. Pentru experiența completă a acestui oraș de pe litoral, vizitatorii pot experimenta Muzeul Maritim Holyhead, unde pot afla despre unele dintre numeroasele naufragii din zonă sau pot consulta unele dintre site-urile istorice uimitoare pe care Holyhead trebuie să le ofere, inclusiv Porth Cwyfan, o biserică din mare, sau Llys Rhosyr, locul unui important prinț medieval galez.

15. Llandudno


Llandudno este un oraș-stațiune situat în Golful Colwyn, Țara Galilor de Nord. Cu un litoral pitoresc, mai multe plaje, terenuri de golf, restaurante și munți, Llandudno nu oferă lipsă de activități pentru turiști. Pe dig, vizitatorii vor găsi atracții precum un spectacol tradițional Punch și Judy, iar în oraș, pot mânca la una dintre cafenelele, restaurantele sau pub-urile Llandudno sau să facă cumpărături la una dintre buticuri. Telecabinele Llandudno oferă o opțiune pitorească pentru transport, iar grădina zoologică de conservare va încânta și distra familiile. Llandudno oferă, de asemenea, o bază excelentă pentru cei care doresc să exploreze Țara Galilor de Nord, inclusiv alte orașe de plajă, regiuni interioare și Snowdonia.

16. Llangollen


În Valea Llangollen, înconjurat de dealuri verzi și construit în jurul râului Dee, vizitatorii vor găsi orice fel de cazare, de la campinguri până la pensiuni și fiecare tip de mâncare de la pește și chipsuri până la săli de ceai formale. Acasă la apeductul Pontcysyllte, care este un patrimoniu mondial UNESCO, vizitatorii se pot relaxa în timp ce alunecă pe canal într-o barcă trasă de cai, călărește într-un tren cu aburi sau pot urca pe o crestă și vor merge în plutire cu apă albă în râu. Pentru excursioniști, Llangollen găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai provocatoare secțiuni ale traseului național Offa's Dyke, alături de o mulțime de alte trasee situate în dealurile superbe ale țării. //www.new.llangollen.org.uk/

17. Monmouth


Monmouth este un oraș incredibil de istoric, renumit ca locul de naștere al regelui Henric V. Situat la granița cu Țara Galilor și Anglia, și peste confluența a trei râuri - Trothy, Monnow și Wye - Monmouth este, de asemenea, acasă pentru un secol 13th pod care este singurul de acest fel rămas în existență. Vizitatorii Monmouth vor găsi o mulțime de magazine și restaurante, precum și câteva peisaje naturale uimitoare, unde se pot plimba de-a lungul unuia dintre cele trei râuri, pot parapanta peste țară sau pot călări caii prin dealurile verzi.

18. Newport


Newport este situat în pitoresc Wye Valley și este ușor de condus de mai multe locații din apropiere, inclusiv Forest of Dean și Parcul Național Brecon Beacons. Orașul se află la granița dintre Țara Galilor și Anglia și se află la doar o plimbare cu trenul în 90 de la Londra. O mare parte din istoria orașului se află în Revoluția industrială a secolului 19th, deși a existat de mult timp. Vizitatorii Newport pot vizita Muzeul și Galeria Newport sau Casa Tredegar pentru a arunca o privire mai mare asupra istoriei, sau consultați Rezervația Zonelor Umede din Newport sau Traseul Explorer pentru o privire mai atentă asupra naturii frumoase din zonă.

19. Porthmadog


Porthmadog este un mic oraș-port din nord-estul Țării Galilor, situat în Gwynedd la marginea Parcului Național Snowdonia. Orașul este plin de magazine și restaurante, cu o prezență puternică a limbii galeze și un tren cu aburi care circulă prin oraș. Frumusețea sa, cu plaje și coaste pe o parte și maiestatea Snowdonia pe cealaltă, o face o destinație pitorească demnă de orice cont de Instagram. Porthmadog servește ca o bază excelentă pentru vizitatorii care doresc să exploreze Snowdonia, unde vor găsi Zăpada, cel mai înalt munte din Țara Galilor și sărăcia faunei sălbatice.

20. Prestatyn


Acum două mii de ani, o legiune romană a ocupat zona cunoscută acum sub numele de Prestatyn, și chiar și astăzi, încă se pot găsi urme ale romanilor în acest oraș de coastă. Istoria este foarte prezentă în Prestatyn, unde vizitatorii pot vedea rămășițele unei băi romane și rătăcesc traseul național al lui Offa's Dyke, care a fost construit în secolul 8th pentru a marca granița dintre Anglia și Țara Galilor. În oraș, oaspeții se pot bucura de o varietate de restaurante, de la cafenele până la pub-uri și să facă cumpărături pe piața Prestastyn sau una dintre buticurile unice pentru o experiență completă a acestui oraș fermecător. În aer liber, vizitatorii pot parcurge unele dintre numeroasele trasee și poteci din zonă sau chiar pot vedea plajele și dealurile de la cal.

21. Rhyl


Situat pe coasta de nord a Țării Galilor, Rhyl este un oraș minunat cu plaje și atracții pentru întreaga familie. De la rechini și lei de mare de la Rhyl SeaQuarium până la eleganța liniștită a grădinilor de la Castelul Bodelwyddan, Rhyl are ceva pentru toată lumea. La Lacul Rhyl Marine, vizitatorii pot canoe sau schi nautic pe apă sau pot face o plimbare pe Rhyl Miniature Railway, care îi va face pe copii într-o plimbare pitorească în jurul lacului pe cel mai vechi tren cu aburi în miniatură din țară. Pentru o zi relaxantă pe plajă, Rhyl oferă kilometri de coaste de nisip, unde vizitatorii pot face baie de soare, înot sau chiar închiriază un zmeu de zmeu sau un iaht cu nisip.

22. Sf. Davids


Sf. Davids este un mic sat mic de pe coasta de sud-vest a Țării Galilor, căruia i s-a acordat statutul de oraș în secolul 16th din cauza catedralei sale din secolul 12th. Este situat în Parcul Național Coasta Pembrokeshire, care este o bucată cu adevărat frumoasă a lumii, cu linii de coastă spectaculoase și vedere la mare. Vizitatorii St. Davids pot explora catedrala, unde vor afla despre istoria site-ului, care datează din secolul 6th, vor vedea arhitectura impresionantă în stil gotic în apropiere și vor rătăci pe cloisterele și ruinele Palatului Episcopului. La Whitesands Bay, turiștii și localnicii se pot bucura de o zi pe plajă la una dintre cele mai frumoase și renumite plaje Blue Flag din Marea Britanie.

23. Swansea

Multe dintre locurile de pe această listă sunt situate pe coastă și se mândresc cu numeroase plaje și sporturi nautice grozave, însă orașul Swansea, situat pe Golful Swansea, în colțul de sud-vest al Țării Galilor, este o destinație deosebit de minunată. Orașul este locul de naștere al ilustrului poet Dylan Thomas și are o mulțime de muzee de care se pot bucura vizitatorii. Orașul găzduiește sute de magazine și restaurante, precum și o piață imensă, în timp ce plaja Swansea Bay, lungă de 5 mile, este o destinație minunată pentru o zi de soare, nisip și înot.

24. Tenby


Situat în Pembrokeshire, Tenby este un oraș cu porturi pline de istorie. Ruinele castelului Tenby datează din secolul 13th și stau mari și impunătoare pe Castle Hill, în timp ce zidurile care înconjoară orașul sunt unul dintre cele mai importante ziduri medievale rămase din Marea Britanie. La Muzeul și Arta Tenby, vizitatorii pot afla despre toate acestea și mai multe din istoria orașului sau pot face o plimbare ghidată pe străzile și aleile din Tenby pentru mai multe povești din trecut. Situat pe coastă, Tenby găzduiește câteva plaje și linii de coastă mari, iar vizitatorii pot vizita, de asemenea, insulele din Caldey și St. Catherine's în apropiere, unde vor găsi un vechi priorat și un fort victorian.

25. Wrexham


În Wrexham, vizitatorii se pot plimba într-o barcă de-a lungul apeductului Pontcysyllte, care a fost construit peste 200 în urmă cu ani, să arunce o privire în viața bogatului istoric de la Erddig Hall sau să exploreze rămășițele din Valley Crucis, o abație din secolul 13th care a fost distrus după despicarea lui Henric al VIII-lea de Biserica Romano-Catolică. S-a păstrat o mare parte a abației, iar unele dintre camere au fost restaurate, astfel încât vizitatorii să se poată bucura din plin de spațiu și să afle despre istoria clădirii și despre epocile în care a stat. Orașul în sine este convenabil situat la o mică distanță de siturile istorice, de alte orașe și de o natură uimitoare.