25 Cele Mai Bune Castele Din Scoția

Indiferent de locul în care vă aflați, castelele sunt o parte integrantă a peisajului scoțian. Experții cred că Scoția a fost cândva acasă la mai mult de castele 3000 și, deși unele dintre ele au dispărut de mult, rămân mai mult decât suficiente pentru a menține vizitatorii ocupați. Vizitatorii au posibilitatea de a alege ruinele pline de atmosferă cocoțate pe clifftops, cetățile accidentate din Highlands și casele bine decorate ale Earls and Dukes. Indiferent dacă sunteți un pasionat de istorie, un tampon cu artefacte medievale sau cineva care apreciază pur și simplu frumusețea accidentatului peisaj scoțian, sunteți sigur că veți găsi aici un castel care vă va captiva și vă va inspira.

1. Balmoral


Deținut de familia regală din 1852, Castelul Balmoral este situat pe o proprietate de lucru 50,000-acre care se întinde pe acostamente, păduri și terenuri agricole. Deși castelul este reședința privată a Familiei Regale, grădinile și sala de bal sunt deschise publicului în fiecare zi, între începutul lunii aprilie și sfârșitul lui iulie, când Regina vine pentru anul ei de ședere. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de un magazin de cadouri, o cafenea și de expozițiile organizate în grajduri. Tururile cu receptor audio sunt incluse în prețul de intrare, iar oaspeților li se recomandă să permită minim 90 minute pentru vizita lor.

Parcul Național Cairngorms, Balmoral Estates, Ballater AB35 5TB, Telefon: + 44-13-39-74-25-34

2. Blair


Deschis publicului încă de la 1936, Blair Castle este casa ancestrală a clanului Murray și cea mai vizitată casă istorică din Scoția. Există camere 30 bine mobilate disponibile pentru vizualizare, inclusiv sala de mese, sala de mese și sala de bal. Vizitele autoguidate sunt ușoare prin exponate informative în fiecare cameră și ghiduri de la fiecare etaj, dar vizitele ghidate sunt disponibile gratuit pentru grupuri de 12 sau mai mult. Vizitatorii pot explora, de asemenea, numeroasele acri de grădini frumos amenajate, inclusiv Grădina Hercules cu nouă acri zidite, traseul de sculptură care se plimbă prin terenul castelului și locul de joacă al copacilor.

Parcul Național Cairngorms, Blair Atholl, Pitlochry PH18 5TL, Telefon: + 44-17-96-48-12-07

3. Braemar


Construit inițial în 1628 ca lojă de vânătoare pentru Earls of Mar, Castelul Braemar este o clădire cu cinci etaje, centrată în jurul unui turn mare care adăpostește o scară în spirală frumoasă. Castelul este condus de comunitatea locală, iar camerele mobilate 12 sunt deschise publicului. Tururi audio în engleză și germană sunt incluse în prețul de admitere, iar tururile ghidate sunt de obicei disponibile în weekend și în lunile de vară de vară. Castelul găzduiește uneori evenimente, cum ar fi mese de mister de crimă și concerte memoriale, și poate fi rezervat și pentru nunți și alte sărbători speciale.

Parcul Național Cairngorms, Braemar, Ballater AB35 5XR, Telefon: + 44-13-39-74-12-19

4. Brodie


Situat pe o proprietate de 71 de hectare, Brodie Castle a fost casa familiei Brodie până în 1980 când a fost plasată în proprietatea Trustului Național. Clădirea a fost restaurată cu grijă și găzduiește un număr mare de antichități valoroase, o colecție impresionantă de artă și diverse alte artefacte interesante. Vizitatorii se pot relaxa și în ceainică, iar primăvara oferă posibilitatea de a vedea mai mult de 100 diferite tipuri de narcise în floare. Alte repere includ o grădină cu ziduri, o potecă naturală, un magazin de cadouri și un mare loc de joacă de aventuri potrivit pentru copiii de toate vârstele.

Brodie, Forres IV36 2TE, Telefon: + 44-13-09-64-13-71

5. Castelul Caerlaverock


Fiind unul dintre cele mai vizitate castele din Scoția, Castelul Caerlaverock este ușor de recunoscut datorită formei și gropii sale triunghiulare. Castelul este situat în rezervația naturală națională Caerlaverock, ceea ce face ușor pentru vizitatori să-și îmbunătățească călătoria cu o plimbare liniștită pe unul dintre traseele naturii sau un pic de observare a păsărilor. Punctele de reper ale moșiei includ expoziții de război de asediu, un loc de joacă pentru copii, o ceainică și un magazin care vinde mese de casă și gemuri confecționate local. Vizitatorii sunt bineveniți la castel pe tot parcursul anului. Copiii sub vârsta de 16 trebuie să fie însoțiți de un adult.

Caerlaverock, Dumfries DG1 4RU, Telefon: + 44-13-16-68-88-00

6. Castle Campbell


Situat dramatic pe un pod natural între două râuri, Castle Campbell este la fel de cunoscut pentru priveliștile sale uimitoare, precum și pentru arhitectura sa minunată din secolul 15th. O mulțime de informații sunt disponibile la centrul vizitatorilor, dar unele dintre camere conțin și afișaje interpretative. Există mai multe trasee excelente de mers pe jos prin râpă, unele trecând pe lângă cascade, dar vizitatorii ar trebui să observe că acestea pot fi destul de alunecoase atunci când sunt ude. De asemenea, vizitatorii se pot plimba de-a lungul căii deschise unice a castelului, să meandroze în jurul curții pietruite și să exploreze frumoasele grădini terasate care oferă priveliști minunate pe vale.

Castle Rd, Dollar FK14 7PP, Telefon: + 44-12-59-74-24-08

7. Castle Menzies


Construit inițial în secolul 16th, Castle Menzies a fost salvat în secolul 20th și restaurat cu atenție dintr-o stare de ruină. Restaurarea înseamnă că castelul nu este atât de bine mobilat ca alții, dar acest lucru oferă vizitatorilor posibilitatea de a arunca o privire mai atentă asupra detaliilor arhitecturale. Aproape fiecare cameră este deschisă vizitatorilor, dar nu sunt oferite vizite ghidate; în schimb, vizitatorilor li se permite să se plimbe liber prin clădire. Castelul este de obicei deschis din aprilie până în octombrie, dar vizitatorii sunt sfătuiți să verifice orele și datele de deschidere pentru a evita dezamăgirea.

Weem, Aberfeldy PH15 2JD, Telefon: + 44-18-87-82-09-82

8. Cawdor


Castelul Cawdor este poate cel mai cunoscut pentru numele său fiind legat de faimoasa piesă Macbeth a lui Shakespeare, dar castelul merită vizitat chiar și fără această legătură. O casă-turn din secolul 15th se află în centrul clădirii, dar au fost făcute multe adăuguri de-a lungul anilor, iar alte încăperi notabile includ sala de desen din secolul 16th și dormitorul din tapiserie din secolul 17th. Castelul este încă acasă la familia Cawdor, dar este deschis publicului în timpul verii. Vizitatorii pot juca, de asemenea, o rundă de golf pe terenul cu găuri 9-castel sau se pot plimba prin una dintre frumoasele grădini.

Cawdor, Nairn IV12 5RD, Telefon: + 44-16-67-40-44-01

9. Culzean


Așezat pe o stâncă din parcul de țară al Castelului Culzean, Castelul Culzean oferă vederi excelente spre Insula Arran. Șase dintre dormitorul de la ultimul etaj al castelului pot fi rezervate de oaspeți peste noapte; fiecare dintre dormitoare poate găzdui doi adulți, iar toți oaspeții au acces la sala de mese și salon. O scară ovală dramatică este piesa centrală a căminului, iar vizitatorii pot admira și colecțiile mari de săbii, pistoale cu flintlock, tablouri și mobilier antic. Castelul este deschis vizitatorilor în timpul verii, dar Centrul pentru vizitatori și parcul sunt deschise pe tot parcursul anului.

Maybole KA19 8LE, Telefon: + 44-16-55-88-44-55

10. Tobă


Cu o casă turn nealterată care datează din secolul 13th, Drum Castle are rădăcini adânci în istoria Scoției. Vizitatorii pot admira frumoasa capelă, se pot plimba prin casa conacului iacobeană care a fost adăugată în 1620-uri și să urce în turnul castelului pentru a se bucura de priveliștea de pe creneluri. Există o mulțime de explorări și în afara castelului, inclusiv o pădure de stejar vechi și grădină cu ziduri care adăpostește o colecție de trandafiri istorici. Sala de mese și capela castelului pot fi rezervate pentru nunți și alte evenimente speciale, iar castelul găzduiește ocazional evenimente publice, precum spectacole muzicale și mitinguri auto. Lucruri de făcut în Scoția

Drumoak, Banchory AB31 5EY, Telefon: + 44-13-30-70-03-34

11. Duart


Situat pe Insula Mull, Castelul Duart a fost restaurat dintr-o stare de ruină în 1911 și este acum unul dintre singurele castele din clan din țară care a rămas în proprietate privată. Multe părți diferite ale castelului sunt deschise publicului, inclusiv temnițele, garda, sala de banchete și sălile de stat. O zonă de expoziție de la ultimul etaj oferă o mulțime de informații despre clanul Maclean, iar Duart Tearoom servește mâncăruri delicioase de casă. Castelul este deschis în aprilie până în octombrie, dar vizitatorii sunt bineveniți să viziteze terenurile și grădinile pe tot parcursul anului.

Isle of Mull PA64 6AP, Telefon: + 44-16-80-81-23-09

12. Dunnottar

Cu bogata istorie și locația pitorească, Castelul Dunnottar este o destinație minunată pentru amatorii de istorie și fotografi deopotrivă. Majoritatea clădirilor supraviețuitoare datează din secolele 15th și 16th. Vizitatorii pot achiziționa un ghid cu o taxă mică și, de asemenea, pot descărca o aplicație gratuită pentru a-și îmbunătăți experiența. Oaspeții trebuie să țină cont de faptul că castelul poate fi accesat doar printr-o scară destul de lungă și că mersul spre castel din parcarea portului este de aproximativ 15 minute. Castelul este deschis vizitatorilor pe tot parcursul anului, dar orele variază în funcție de anotimp.

Stonehaven AB39 2TL, Telefon: + 44-15-69-76-21-73

13. Dunrobin


Cu încăperi 189, Dunrobin este cel mai mare castel din zonele de munte nordice. Clădirea a fost în continuă utilizare încă de la începutul 1300-urilor, iar de-a lungul anilor a servit ca spital naval, internat și căminul ducilor și contilor din Sutherland. Interiorul castelului a fost grav deteriorat la un incendiu din 1915, dar a fost restaurat și redecorat cu mobilier din secolele 17th și 18th. Alte puncte de interes includ vitrine de șoimi, un muzeu de grădină care adăpostește capete de animale de trofeu și artefacte arheologice și hectare 558 de grădini frumos amenajate.

Golspie KW10 6SF, Telefon: + 44-14-08-63-31-77

14. Edinburgh


Mulțumită în parte spațiului pe care îl ocupă în orizontul Edinburgh, Castelul Edinburgh este cel mai ușor de recunoscut castel din Scoția. De-a lungul anilor s-au făcut multe adăugări la castel, dar cea mai veche parte este Capela Sfânta Margareta, care datează până în secolul 12th. Tururile audio sunt disponibile în opt limbi diferite, iar prețurile de intrare sunt incluse în ghidurile conduse de stewardii castelului. Castelul este situat în vârful unei pante abrupte, dar un vehicul de curtoazie este disponibil pentru a duce vizitatorii cu dizabilități în vârf.

Castlehill, Edinburgh EH1 2NG, Telefon: + 44-13-12-25-98-46

15. Eilean Donan


Situat pe propria sa insulă minusculă, la intersecția a trei lacuri de mare, Eilean Donan este una dintre cele mai populare atracții din zonele muntoase. Centrul pentru vizitatori este situat chiar lângă parcare, iar insula este conectată la continent printr-un pasarelă pe care vizitatorii îl pot traversa după ce și-au achiziționat biletele de admitere. Majoritatea camerelor castelului sunt deschise publicului, iar vizitatorii pot admira spectacolele minunate de mobilier antic, piese de artă fină, arme și diverse alte artefacte iacobene. Ghidurile sunt disponibile pentru a oferi informații despre istoria și patrimoniul castelului.

Dornie, Kyle of Lochalsh IV40 8DX, Telefon: + 44-15-99-55-52-02

16. Glamis


Castelul Glamis a fost casa copilăriei reginei Elisabeta și a fost, de asemenea, casa lui Earls of Strathmore încă de la 1372. Interiorul castelului poate fi văzut doar prin tur ghidat; tururile pleacă regulat pe parcursul zilei și durează aproximativ 50 minute. Mai multe săli de expoziție pot fi găsite la primul etaj, iar toate vizitele ghidate se încheie în sala de expoziții familiale. Glamis găzduiește diverse evenimente speciale pe tot parcursul anului, inclusiv nopți de cinema în aer liber și festivaluri de mâncare. Oaspeții sunt, de asemenea, încurajați să exploreze motivele și grădinile, inclusiv Grădina italiană oficială.

Angus DD8 1RJ

17. Inveraray


Amplasat de-a lungul țărmului Loch Fyne, cel mai lung lac de mare din Scoția, Castelul Inveraray a fost sediul Dukes of Argyll încă din secolul 18th. Proprietatea este încă ocupată de 13th Duke și familia sa, dar încăperile neocupate sunt deschise publicului. Sălile de luat masa și desenele conțin frumoase tapiserii franceze la comandă, iar Sala Armoriei găzduiește mai mult de arme 1,300, inclusiv picuri, cuvinte cheie, și topoare. Vizitatorii pot, de asemenea, să se plimbe prin grădinile castelului, să se bucure de câteva băuturi ușoare în ceainicul și să cumpere suveniruri tradiționale scoțiene la magazinul de cadouri.

Inveraray PA32 8XE, Telefon: + 44-14-99-30-22-03

18. Castelul vechi Inverlochy


Construit în secolul 13th, Castelul Vechi Inverlochy nu a suferit foarte multe modificări de când a fost construit pentru prima dată și este acum într-o stare de ruină după ce a fost abandonat în 1654. Totuși, site-ul merită vizitat pentru oricine este interesat să afle despre istoria sa, inclusiv implicarea sa în prima și a doua bătălii din Inverlochy. De asemenea, vizitatorii se pot uita de arhitectura nealterată a turnurilor și curții antice. Castelul este situat doar la o distanță de o distanță de Fort William, ceea ce face ușor accesul site-ului cu mersul pe jos sau cu bicicleta, precum și cu mașina.

19. Mey


Fost cunoscut sub numele de Castelul Barrogill, Castelul Mey a fost achiziționat de regina Elisabeta în 1952. Regina a folosit castelul ca casă de vară până la moartea sa în 2002, moment în care clădirile și terenurile au fost deschise publicului. S-au lucrat mult la restaurarea grădinilor la gloria lor inițială, iar un perete 12-picior protejează grădinile și părțile parcului de ocean și de vreme. Castelul este deschis numai vara, iar vizitatorii sunt sfătuiți să verifice site-ul pentru cele mai actualizate informații despre ore.

Joi KW14 8XH, Telefon: + 44-18-47-85-12-27

20. Ravenscraig


Cunoscut a fi unul dintre cele mai vechi forturi de artilerie din Scoția, Castelul Ravenscraig datează din primele 1460-uri când a fost construit pentru regina Maria din Gueldres. Caracteristicile definitorii ale clădirii includ zidurile exterioare cu grosimea de 3.5-metru, cele două turnuri rotunde legate de o gamă transversală și șanțul tăiat cu stâncă care înconjoară castelul ca un strat suplimentar de apărare. Nu se percepe nicio taxă pentru a vizita castelul, dar vizitatorii trebuie să rețineți că este disponibilă doar o vedere exterioară. O potecă aspră duce până la țărm, unde vizitatorii pot avea o vedere excelentă asupra castelului de jos.

Kirkcaldy KY1 2QG, Telefon: + 44-13-16-68-86-00

21. Sinclair


Singurul castel scoțian înscris de Fondul Monumentelor Mondiale, Castelul Sinclair este format din ruinele atât Castelul Girnigoe din secolul 15th, cât și Castelul Sinclair din secolul 17th. Reperele arhitecturale includ câteva piese rămase ale peretelui cortinei, o casă turn turnată și o cameră secretă în acoperișul bucătăriei Castelului Girnigoe. Castelul este de obicei deschis publicului din mai până în septembrie, deși uneori este închis pentru lucrări de conservare. Vizitatorii sunt sfătuiți să poarte pantofi de mers bine, deoarece se află la aproximativ jumătate de mile de la parcare până la castel.

Wick KW1 4QT

22. Skipness


Situat în apropierea satului Skipness, în partea de est a Peninsulei Kintyre, Castelul Skipness a fost început la începutul secolului 13th. Adăugările au fost adăugate clădirii de-a lungul secolelor 14th, 15th și 16th, dar în cele din urmă a fost abandonat în secolul 17th după ce a fost asediat de trupele din Alasdair Mac Colla. Astăzi, vizitatorii pot accesa castelul însuși, precum și o capelă situată lângă mal și dedicată Sf. Columba. Nu există nicio taxă de admitere sau taxă pentru parcare, iar castelul și capela sunt deschise publicului tot anul.

23. Sf. Andrews

După ce a servit ca palat, închisoare și fortăreață de-a lungul anilor, castelul St. Andrews are o istorie incontestabilă. Deși castelul se află acum într-o stare de ruină, Centrul vizitator oferă o serie de afișaje interactive cu informații despre istoria castelului, precum și mostre ale unor sculpturi mai bine conservate ale castelului. Punctele de interes în castel includ infamul „temniță cu sticle”, turnul de bucătărie și mina de asediu subterană a secolului 16 și contrarimarea. Există o taxă mică de admitere, dar vizitatorii pot alege să cumpere un permis de admitere combinat pentru castel și catedrala din apropiere.

Scorurile, St Andrews KY16 9AR, Telefon: + 44-13-34-47-71-96

24. Stirling


Castelul Stirling este unul dintre cele mai mari castele din Scoția și are, de asemenea, o importanță istorică imensă. Castelul este cocoțat pe vârful Dealului Castelului și înconjurat de stânci abrupte pe trei laturi, ceea ce îl face o fortăreață ideală. Există o mulțime de lucruri de văzut, inclusiv o expoziție dedicată istoriei castelului, galeria Stirling Heads, sala mare, bucătăria și capela. O boltă sub palat adăpostește afișaje interactive destinate copiilor. Vizitatorii trebuie să rețină că biletele de admitere la castel includ și un tur gratuit al casei din orașul apropiat cunoscută sub numele de Argyll's Lodging.

Castle Esplanade, Stirling FK8 1EJ, Telefon: + 44-17-86-45-00-00

25. Urquhart


Situat pe malul celebrului Loch Ness, Castelul Urquhart este alcătuit din ruine care datează din secolele 13th până în secolele 16th. Vizitatorii pot rătăci prin Sala Mare și alte încăperi, aruncați o privire în temerara celulă a închisorii castelului și pot urca în Turnul Grant pentru a obține vederi excelente asupra lacului și poate scana apa pentru monstrul Loch Ness. Castelul se mândrește, de asemenea, cu un număr bun de artefacte istorice bine conservate, inclusiv un trebuchet operațional de dimensiuni complete. Centrul pentru vizitatori oferă o expoziție informațională și un scurtmetraj despre istoria castelului, precum și o cafenea și un magazin de cadouri.

Drumnadrochit, Inverness IV63 6XJ, Telefon: + 44-14-56-45-05-51