25 Cele Mai Bune Lucruri De Făcut În Bratislava

Există multe locuri de văzut și de făcut în Bratislava, capitala Slovaciei. Vizitatorii pot lua arhitectura istorică a orașului în timp ce se plimbă pe străzile orașului vechi istoric până la podul modern OZN. Bratislava este plină de tot felul de istorie și cultură, de la castele la un sortiment de muzee până la porți și structuri istorice din epoca sovietică.

1. Castelul din Bratislava


Castelul Bratislava este poate cel mai cunoscut și recunoscător reper al orașului Bratislava, care se află în vârful unui deal cu vedere la Dunăre și orașul din jur. Cu ochii mari asupra capitalei Slovaciei, castelul a fost construit în secolul al nouălea și a fost mult timp un simbol iconic al Bratislava. Unsprezece monarhi de-a lungul istoriei au fost încununați la acest castel. Silueta Castelului Bratislava este alcătuită din patru aripi, cu câte un turn de colț în fiecare. Printre lucrurile de văzut în castel sunt terasa de est și diverse expoziții. Vizitatorii vor găsi mai jos vederi panoramice ale orașului.

811 06, Bratislava, Slovacia, Telefon: 421-2-54-41-14-44

2. Bratislava Piata de Crăciun


De la sfârșitul lunii noiembrie până în decembrie 23rd, a existat o piață de Crăciun masivă, care preia centrul orașului Bratislava în fiecare an din 1993. Vizitatorii pieței de sărbători pot găsi o mare varietate de servicii și produse, de la mulți artiști stradali diferiți, atât la băuturi nealcoolice, cât și la băuturi alcoolice, până la mâncare tradițională până la cadouri, decorațiuni și multe altele. Piața de Crăciun din Bratislava are o atmosferă prietenoasă și distractivă, în care vizitatorii și localnicii se pot bucura de sezonul de sărbători. Magazine mici, standuri de băuturi și standuri de alimente pot fi găsite în trei locații principale din centrul orașului.

3. Galeria orașului Bratislava


Scopul Galeriei Orașului Bratislava este colecția de lucrări de artă, precum și studiul, restaurarea și conservarea colecțiilor de artă. De asemenea, galeria încurajează cel mai larg acces posibil la diversele comori culturale pe care le adăpostește prin activități educaționale și culturale, alături de expuneri. Colecțiile de opere de artă sunt expuse în două clădiri istorice diferite situate în centrul istoric al orașului Bratislava. Lucrările de artă sunt expuse la Palatul Mirbach din Piața Franțn? Nske și la Palatul P? Lffy din Pansk? Stradă. Una dintre principalele exponate permanente este expoziția de pictură și sculptură în stil baroc central-european.

Franti? K? Nske n? M. 11 815 35, Bratislava, Telefon: + 421-2-54-43-15-56

4. Croaziera pe Dunăre Bratislava


Croaziera pe Dunăre Bratislava este oferită seara și permite vizitatorilor să vadă orașul Bratislava dintr-o perspectivă diferită. Această croazieră de seară fluvială de-a lungul Dunării prezintă o latură mai romantică a capitalei Slovaciei. Croaziera constă doar dintr-un grup de pasageri, fluviul Dunăre, vederi uimitoare asupra orașului și un pahar de șampanie. Croaziera este concepută pentru grupuri mai mari, deoarece are loc la cerere și este o croazieră privată pe râu. Există minimum douăzeci de persoane, iar croaziera durează aproximativ o oră și treizeci de minute.

5. Turul post-comunist din Bratislava


Turul post-comunist de la Bratislava este un tur alternativ în afara orașului. Turul ciudat al Capitalei are loc într-o autoutilitară 8-seater? Koda 1203 sau o legendară mașină cehoslovacă? Koda din 1970. Turul explorează mai multe locuri din trecutul comunist din Bratislava, alături de transformări mai recente în oraș. În timpul turului, oaspeții vor vedea monumentul Slavin, locul zonei de frontieră a Cortinei de Fier, o linie de buncăre a celui de-al doilea război mondial și o arhitectură destul de mare din perioada comunistă. Turul post-comunist Bratislava aduce viață povestea Bratislava din secolul XX.

6. Gradina zoologica din Bratislava


Grădina zoologică din Bratislava a fost unul dintre primele parcuri zoologice care s-au deschis în Europa. Construcția grădinii zoologice din capitala Slovaciei a început în anul 1959, iar marea sa deschidere a fost jucată pe 9th de mai 1960. O expoziție unică de pajiști alpine a fost adăugată la grădina zoologică Bratislava din 2004 și a fost apreciată de vizitatorii de toate vârstele. În 2006, a fost adăugat o nouă taxă pentru locuințe, tigri, jaguari și leoparde. Încă de la 2006, s-au făcut câteva alte adăugiri la grădina zoologică, inclusiv pavilionul primatelor, două complexe de joacă pentru copii și magazinul ZOO.

Mlynsk? dolina, 842 27 Bratislava, Slovacia

7. Tur clasic de mers pe jos


Turul clasic de mers în Bratislava, Slovacia este un tur de mers cu ghid profesional din capitala, cel mai mare oraș din țară. Turul are o durată de aproximativ o oră și servește ca o excelentă introducere în Bratislava, precum și în cultura țării nu atât de cunoscute din Slovacia. Oaspeții vor avea ocazia să vadă multe site-uri semnificative în timpul turului, în timp ce explorează frumusețea orașului pe jos. Site-urile vizitate în cadrul Classic Walking Tour includ Catedrala Sf. Martin, strada Michalska și Primăria Veche, printre alte repere istorice și culturale importante.

8. Danubiana


Situat la câteva drumuri în afara orașului, Danubiana este un muzeu de artă contemporană, cu o locație minunată de-a lungul fluviului Dunăre, situat la capătul unei peninsule. Muzeul s-a deschis în etape începând din 2000's și a fost deschis pe deplin în 2014. Expoziția permanentă poate fi găsită la primul etaj al Marii Săli. Expoziția prezintă o selecție internațională de instalații și picturi de Jill Moser, Christo și Jeanne-Claude, Sam Francis, artiști maghiari precum Ilona Keser ?, artiști austrieci precum Hermann Nitsch și artiști CoBrA precum Karel Appel. În afara clădirii se află un parc de sculpturi.

810 00 Bratislava, Telefon: + 02-62-52-85-01

9. Castelul Dev? N


Castelul Devin este o altă dintre cele mai populare atracții din capitala Bratislava. Castelul interesant este situat la aproximativ zece kilometri spre vest de centrul orașului. Castelul Devin este mai mult o ruină a castelului situată deasupra unei stânci care măsoară 212 metri înălțime. Cocoțat la întâlnirea râului Morava și a Dunării, puternicul fortăreț a controlat odată ruta comercială a Dunării în timpul zilelor sale înalte. Este unul dintre cele mai vechi trei castele ale țării, datând din secolul al V-lea î.Hr. Castelul a fost distrus în 1809 de trupele lui Napoleon.

10. Hotel Galeria Spirit


Hotelul Galeria Spirit situat în spatele gării principale din Bratislava este o clădire extravagantă, colorată și nebună din capitala, care servește atât ca galerie de artă, cât și ca hotel. Arta și un hotel unic de un fel se concentrează pe frumusețe și sănătate. Oaspeții primesc chiar și un supliment nutrițional gratuit, care se bazează pe condițiile personale de sănătate. Aceasta se adaugă la alte servicii oferite de hotel. Hotelul Galeria Spirit este listat ca una dintre cele mai unice structuri din lume. Prezintă o arhitectură de avangardă și un aspect fabulos de imaginativ, un sit rar din Bratislava.

Corn? Vancurova 1694 / 1, 831 01 Bratislava, Telefon: + 421-2-54-77-78-17

11. Poarta lui Michael


Poarta lui Michael este una dintre structurile timpurii din Orașul Vechi al orașului Bratislava și este ultimul vestigiu al orașului al porților medievale originale. Odată au existat patru porți, dar acum rămâne doar poarta de est a orașului. Poarta lui Michael se extinde până la o înălțime de cincizeci și unu de metri, falnic pe o serie de străzi. Datând la începutul secolului al XIV-lea, poarta și-a dobândit aspectul acum baroc ca urmare a unei remodelări care a avut loc în 1759. Etajul șase oferă o vedere bună asupra orașului vechi din jur. și o expoziție de muzeu poate fi văzută în turn.

Michalsk? str. 22, Bratislava, Telefon: + 421-2-54-43-30-44

12. Oras vechi

În centrul istoric al orașului Bratislava se află Orașul Vechi, un loc unde curiozitatea inactivă poate fi preluată cu ușurință, ghidând vizitatorii pe alei aerisite, luminoase și spre pătrate palatiale. Zona istorică este destul de mică, însă, chiar dacă oamenii se pierd, nu vor mai avea probleme deloc să își găsească din nou drumul. Există multe lucruri de văzut în Orașul Vechi, cum ar fi arhitectura barocă și clădiri istorice, fântâni delicioase, plăci care indică semnificația istorică a zonei și mici monumente idiosincratice. Mai multe cafenele în aer liber și magazine artizanale pun, de asemenea, centrul istoric.

13. Orașul vechi


Primăria Veche, situată pe Hlavn? N? Mestie, este unul dintre cele mai respectate repere ale orașului. Clădirea istorică s-a reunit în perioada 1200, când o casă romanică a devenit o parte din exploatațiile orașului. O singură clădire învecinată cu casa a fost cumpărată și anexată și de oraș. Primăria Veche este acum o colecție fascinantă de patru palate și case diferite, care sunt pline de mici surprize. Curtea renascentistă cu o galerie este cea mai frumoasă secțiune și datează din 1581. Clădirea adăpostește, de asemenea, Muzeul Istoriei Orașului.

Primaci? Lne n? Mestie 3, Bratislava, Telefon: + 421-2-59-10-08-47

14. Palatul Primatului


Palatul Primatului, care întâmpină vizitatorii, a fost construit inițial în perioada 1770 în stilul neoclasic. Palatul a fost construit pentru a fi casa arhiepiscopului de Esztergom, iar mai târziu a fost reședința președintelui Slovaciei până în 1996. Punctul culminant al oricărui tur al Palatului Primatului este Sala Oglinzilor. Această sală este o serie de cinci saloane, fiecare având denumirea după culoarea decorului din cameră. Sala Oglinzilor era locul în care a fost semnat Tratatul de la Pressburg în 1805. Curtea interioară prezintă o sculptură a Sfântului George ucigând un dragon.

Primaci? Lne n? Mestie 2 811 01, Bratislava, Telefon: + 421-2-59-35-63-94

15. Schloss Hof


Terenurile Schloss Hof cuprind mai mult de șaptezeci de hectare. Marele ansamblu este format din conac, grădină și castelul cu două etaje și are o importanță istorică, culturală și artistică deosebită. Schloss Hof este paradisul de vânătoare pe care prințul Eugen de Savoia l-a achiziționat în 1725. Scara castelului duce la încăperile de la primul etaj. Tururile încep în aripa de nord, unde se află apartamentul rezidențial al prințului Eugen, și mai târziu împăratul Joseph II. Aripă de est oferă vedere la superba grădină a castelului. Camerele Mariei Tereza pot fi văzute în aripa de sud.

Schloss Hof 1, 2294 Schlo? Hof, Telefon: + 43-2-28-52-00-00

16. Slavin


Masivul monument de război slave n poate fi văzut în mare parte din capitala Slovaciei. Situat în vârful unui deal care are vedere la castel, pomenitul a fost construit în comemorarea eliberării orașului în luna aprilie a 1945 de către Armata Roșie. Dezvăluit publicului din 1960, Slav? N se află în cartierul superior al orașului deasupra ambasadelor și conacurilor. Atragerea principală a vizitatorilor este priveliștile panoramice uimitoare pe care site-ul le oferă asupra orașului Bratislava de mai jos. Zona înconjurătoare este, de asemenea, un loc minunat pentru o plimbare pe îndelete. În fața monumentului se află șase morminte.

Slav? N 1 81104, Bratislava

17. Galeria Națională Slovacă


Galeria Națională Slovacă a fost fondată prin lege de către Consiliul Național Slovac în 1948. Pentru Europa, aceasta a fost o dată relativ târzie și este rezultatul ambițiilor slovace de după război. Galeria a fost creată istoric ca un muzeu tradițional de arte plastice al lucrărilor artiștilor locali, precum și a celor de origine europeană mai largă. Încă de la început, o galerie vitală a Galeriei Naționale din Slovacia a fost colectarea operelor de artă din secolul XX și cartografierea culturii artei contemporane. Expoziția permanentă „Sculptura din Slovacia” este o expoziție în aer liber, care prezintă lucrări ale unor artiști slovaci importanți ai secolului XX.

Riecna 1, 815 13 Bratislava, Telefon: + 421-2-20-47-61-00

18. Muzeul Național Slovac


Muzeul Național Slovac este instituția de top a țării cu responsabilitatea de a pregăti colecții pentru muzee, de a organiza evenimente educaționale și culturale în acest domeniu și de a facilita cercetarea științifică. Instituția este formată din optsprezece muzee de specialitate, precum și o bibliotecă științifică și o arhivă publică specializată. Ca parte a evenimentelor educaționale și culturale, Muzeul Național Slovac prezintă o varietate de colecții muzeale prin expoziții temporare și exponate permanente în toată țara. Muzeul menține cea mai extinsă colecție de muzee din Slovacia, formată din peste 3,890,000 diferite obiecte.

Vajansk? Ho n? Bre? Adică, 811 02 Star? Mesto, Bratislava, Telefon: + 421-2-20-46-91-14

19. Teatrul Național Slovac


Teatrul Național Slovac este format atât din sala de operă modernă situată lângă fluviul Dunărea, care s-a deschis în 2007, cât și din opera de opera neo-renascentistă situată în Piața Hviezdoslav din oraș. Aceste două spații de teatru sunt deținute și operate de aceeași instituție, și ambele săli găzduiesc spectacole de teatru, balet și operă pe tot parcursul anului. Teatrul mai nou are o acustică mai superlativă, o capacitate de audiență mai mare și o cameră suplimentară pentru picioare. Cu toate acestea, vechea sală de operă are o arhitectură resplendentă din 1890. Fațada prezintă o sculptură din Thalia, musa, și o fântână elegantă este în față.

Pribinova 17, 819 01 Bratislava, Telefon: + 421-2-20-47-22-89

20. Catedrala Sf. Martin


Catedrala Sf. Martin poate fi găsită în partea de vest a Orașului Vechi. Catedrala gotică a fost construită în secolul al XV-lea împotriva zidurilor orașului și a fost un bastion ca rol secundar. Situată în umbra castelului omonim al orașului, Sfântul Martin a devenit biserica pentru încoronarea regatului maghiar până în anul 1830, ușor pentru vizitatori să facă o oprire aici în timpul vizitei lor la Castelul Bratislava. Este rolul său, întrucât biserica încoronării este pomenită de reproducerea Coroanei Sf. Ștefan, așezată în vârful turnului catedralei.

Rudnayovo n? Mestie 1, 811 01 Bratislava

21. Muzeul Farmaciei


Muzeul Farmaciei se află într-o secțiune a fostei farmacii Red Crayfish. Acesta este situat la parterul unei case a unui burgher baroc adiacent gropii orașului, în interiorul barbicanului de la Poarta Sf. Mihail. Expoziția expusă în prima cameră a muzeului evidențiază istoria farmaciei din capitala Slovaciei. Intrarea dispune de amenajări originale ale farmaciilor „racii roșii”. Colecțiile farmaceutice ale muzeului sunt formate din aproximativ obiecte 8,500 și volume 2,880 din diverse literaturi istorice farmaceutice, una dintre cele mai mari colecții de acest fel din țară.

Michalsk? str. 26, Bratislava, Telefon: + 421-2-54-13-12-14

22. OZN din Bratislava


În partea de est a orașului Bratislava se află o zonă de locuințe extinsă formată din trei cercuri de turnuri rezidențiale joase care datează din epoca sovietică, atât în ​​design, cât și în epocă. În mijlocul cercului central al dezvoltării locuințelor se află un parc, care este o speranță pentru OZN-ul din Bratislava. Sculptura OZN a fost construită de Juraj Hovorka, un artist local, la vremea când turnurile de locuințe au fost construite în 1970's. OZN-ul din Bratislava are înălțimea de cincisprezece metri și lățime de douăzeci și șase de metri, suficient de mare încât copiii să poată să se târască în interiorul sculpturii.

26 Bielorusk ?, Bratislava

23. Televiziune VW

Funiara Volkswagen are o lungime de aproximativ 450 metri și poate fi găsită la fabrica Volkswagen din Bratislava, Slovacia. Telecabinele care circulă de-a lungul căii ferate VW sunt utilizate ca o modalitate de a transporta mașinile complete din fabrică până la pista de testare a Volkswagen unde li se oferă un test înainte de a fi transportate înapoi în fabrică. Funiara a fost construită de Doppelmayr în 2003 și are opt structuri de susținere cu o înălțime de până la cincisprezece metri. Conține opt gondole care sunt capabile să transporte colectiv până la șaizeci și șapte de mașini în fiecare oră. Peste trei milioane de mașini au fost transportate.

J? Na Jon ?? a, 841 08, Bratislava

24. Zlate Piesky


Zlat? Piesky, situat la marginea orașului, este un lac natural care se mândrește cu multe activități distractive pentru oameni de toate vârstele. Lacul are aproximativ 30 de metri adâncime și patru sute de metri lățime. În centrul lacului este o insulă mică, care este un loc popular pentru a înota. „Plaja” este acoperită în mare parte de stânci mici și este înconjurată de o zonă ierboasă care este excelentă pentru activitățile sportive. Activitățile includ închirieri de biciclete cu apă, tobogane de apă, o piscină, volei pe plajă, locuri de joacă, tenis și golf în miniatură. O serie de băuturi și mâncare pot fi găsite la Zlat? Piesky de asemenea.

Seneck? cesta, Zlat? Piesky, 821 04 Bratislava, Telefon: + 421-2-44-25-70-18

25. Magazin de bomboane Bratislava și tur de plimbare


Bratislava Candy Shop and Walking Tour îi face pe oaspeți în jurul orașului să vadă unele dintre cele mai interesante site-uri din Bratislava înainte de a se îndrepta către magazinul de bomboane pentru câteva ateliere. Turul durează în jur de trei-patru ore, timp în care vizitatorii pot asculta, de asemenea, diverse legende despre oraș. Bratislava Candy Shop and Walking Tour are loc la 4: 00pm joi, iar la 10: 00am și 2: 00pm vineri și sâmbătă. Turneul începe de la Teatrul național slovac. Există o reducere pentru grupuri de cinci până la zece persoane, cu maximum zece.

Teatrul Național Slovac, Gork? Ho 132 / 2, 811 01 Bratislava