Cele Mai Bune Lucruri De Făcut În 25 La Copenhaga, Danemarca

Copenhaga este capitala Danemarcei. Este la modă, cool, plin de viață și străvechi, cu 900 ani de istorie vizibili cu mândrie în vechiul fort al orașului, palate magnifice, catedrale și parcuri. Răspândită pe două insule și intersectată de canale pitorești căptușite cu case vechi colorate, odată ce au fost găzduite de artiști celebri, Copenhaga este conectată la Suedia prin spectaculosul „Bridge Resund”, jumătate deasupra și jumătate sub apă. Iată cele mai bune lucruri de făcut în Copenhaga, Danemarca.

1. Amalienborg


Amalienborg este un grup de patru palate construite inițial pentru patru familii nobiliare daneze, dar cumpărate de familia regală când casa lor anterioară, Palatul Christiansborg, a ars în 1794. Palatele rococo, care astăzi sunt casa familiei regale, sunt construite în jurul unei curți octogonale, cu o statuie magnifică a regelui Frederic V în centrul său.

În apropiere de Amalienborg se află Opera din Copenhaga și Biserica lui Frederick. Schimbarea gărzilor palatului regal este un spectacol foarte popular în rândul turiștilor. Are loc în fiecare zi la prânz, însoțit de muzică și tobe. Gardienii pornesc din baraca lor de Castelul Rosenborg, pe străzile din Copenhaga, până la Amalienborg.

Piața palatului Amalienborg, Copenhaga1257, Telefon: + 45-33-40-10-10

2. grădină botanică


Grădina Botanică a Universității din Copenhaga este răspândită pe 10 hectare de spații verzi, grădini și sere din inima Copenhaga. Grădina a fost inițial înființată în 1600, dar a fost mutată în spațiul său actual și mult mai mare în 1870.

Gradina, care este deschisă publicului și este un loc popular pentru o plimbare pentru rezidenți și turiști, are plante 13,000, 600 dintre ele din specii native daneze. Există plante din întreaga lume, inclusiv din Arctic. Grădina are sere 27 vechi, cea mai veche fiind Palm House construită în 1874.

Goakgade 128, K? Benhavn 1353, Telefon: + 35-32-22-40

3. Palatul Christiansborg


Palatul Christiansborg, casa Parlamentului Danez, Ministerul de Stat și Curtea Supremă, este un palat elegant situat pe mica insulă Slotsholmen din Copenhaga. Familia regală daneză folosește unele părți ale frumosului palat, precum Camera Turnului și Camera Tronului Oval, pentru diverse funcții și evenimente oficiale.

Regina primește ambasadori străini în Danemarca în camera Tronului Oval, iar regii și reginele daneze sunt proclamați de la balconul Camerei Tronului. Cea mai spectaculoasă este Sala Mare, cu tapetele reginei 11 care înfățișează 1000 ani din istoria Danemarcei. Partea principală a palatului a fost completată 1928 în stil neo-baroc, dar capela 1826 este în stil neo-clasic, iar locurile de spectacol, completate în 1746, sunt în stil baroc.

Prins Joergens Gaard 1, Copenhaga 1218, Telefon: + 45-33-92-64-92

4. Biserica Mântuitorului nostru


Urcând pașii 400 către vârful spirei serpentine din Biserica Copenhaga a Mântuitorului nostru a fost distracția preferată a rezidenților și vizitatorilor din Copenhaga, de când a fost inaugurată spirala în 1752. Ultimii pași 150 sunt pe partea exterioară a spirei, cu vederi spectaculoase asupra orașului, dar nu sunt pentru cei slabi. Frumoasa biserică barocă este cunoscută și pentru cel mai mare carillon din nordul Europei.

Se joacă în fiecare oră pe oră de la 8 am până la miezul nopții. Retablul bisericii, creat de Nicodim Tessins, este considerat o capodoperă. Enormul organ de țeavă 4000 cu monogramă aurită de Christian V a fost construit de frații Botzen între 1698 și 1700. Este sprijinit de doi elefanti sculptati.

SKT. Annae Gade 29, Copenhaga 1416, Telefon: + 45-32-54-68-83

5. Gradina zoologica din Copenhaga


Unul dintre cele mai vechi grădini zoologice din Europa, Grădina zoologică din Copenhaga a fost fondată în 1859 și este situată în Frederiksbert pe acri 27, între grădinile S? Ndermarken și Frederiksberg. Este acasă la mai mult de 3,000 animale din speciile 264. Tropical Zoo este o pădure tropicală 1,500-metru pătrat, cu condiții perfecte pentru crocodili, șerpi, marmosets, cerbi pitici, păsări și mulți fluturi.

În grădina zoologică pentru copii, copiii pot animale de companie de capre pitice africane și să urmărească caii să fie antrenați. Una dintre cele mai populare atracții este casa spațioasă a elefanților, deschisă în 2008, considerată unul dintre cele mai bune habitate elefante din lume. Există un jgheab mare, adânc în apă, unde vizitatorii pot urmări animale scufundând, de aproape. Inelul Arctic, deschis în 2013, permite vizitatorilor să se apropie cu adevărat de urșii polari, foci și unele păsări din Atlanticul de Nord.

Roskildevej 32 | Frederiksberg, Copenhaga2000, Telefon: + 45-72-20-02-00

6. Dyrehavsbakken


Doar o plimbare cu 10 de la Copenhaga, ascunsă în frumoasa pădure verde Dyrehaven, este cel mai vechi parc de distracții din lume. Fondat în 1583, Dyrehavsbakken, numit popular Bakken, a fost un loc preferat pentru generațiile de rezidenți, copii și adulți din Copenhaga pentru a veni pentru o zi de distracție de vară.

Parcul este un amestec perfect de elemente de distracție, activități, restaurante, baruri și pub-uri, cu muzică live și divertisment. Există plimbări 33 pentru toate gusturile și nivelurile de vitejie, inclusiv o frumoasă rollercoaster din lemn în vârstă de 82. Există, de asemenea, 78 alte atracții, cum ar fi arcade pentru jocuri, standuri de fotografiere și multe altele.

Dyrehavevej 62 | Klampenborg, Copenhaga2930, Telefon: + 45-39-63-35-44

7. Grădinile Frederiksberg


Proiectate la începutul secolului 18th pentru familia regală și în jurul magnificului Palat de Slot Frederiksborg, Grădinile Frederiksberg sunt cele mai romantice și, probabil, cele mai frumoase dintre numeroasele grădini din Copenhaga. Grădinile au multe inspirații străine, precum o casă de ceai chinezească, cascade, temple și grote.

Inițial mai formală, în stilul francez care era modern la vremea respectivă, grădina a devenit acum mai naturală și a fost deschisă publicului încă de la 1749. Puteți vedea oameni care zboară pe o barcă pe iaz, la fel cum a făcut regele Frederik al VI-lea sau care se plimbau prin umbra copacilor antici sau urmând o potecă printre albiile de flori. Deși este situată chiar în oraș, grădina se simte îndepărtată și retrasă. Auzind și văzând elefanții din grădina zoologică din apropiere se adaugă impresia.

Frederiksberg Alle 65, Copenhaga 1820, Telefon: + 45-33-95-42-00

8. Fântâna Gefion


Imensa Fântână Gefion situată pe malul apei Langelinie, lângă parcul Churchill, este unul dintre cele mai impunătoare monumente din Copenhaga. Sculptura complexă este o creație a sculptorului danez Anders Bundgaard, construită între 1897 și 1904 și a fost dezvăluită orașului un an mai târziu.

Fântâna a fost un cadou pentru oraș de la fabrica de bere Carlsberg pentru aniversarea a 50th. Fântâna reprezintă zeița norvegiană Gefion, cu boi care trag plugul și este atât de enorm încât sculptorul a fost nevoit să închirieze spațiu pentru a-l construi. De când a fost construită, fântâna a fost un loc popular de ieșire și un favorit alături de fotografii și turiștii locali care fac fotografii în timpul vizitelor lor la Copenhaga.

9. Biserica Grundtvig


Biserica Grundtvig, situată în districtul Bispebjerg din Copenhaga, chiar în afara orașului, este numită „o catedrală gotică”. Dar este construită din cărămizi galbene, comune în bisericile satului danez, și este în întregime fără ornament. Este considerat un exemplu de arhitectură bisericească expresionistă și a fost construit pentru a onora marele preot, poet, filosof și reformator danez NFS Grundtvig.

Stilul arhitectural pe care l-a ales arhitectul Peder Vilhelm Jensen Klint a fost destinat să-i onoreze filozofia și estetica, precum și interpretarea umanistă a creștinismului. Această biserică imensă, impozantă, are multe elemente din bisericile satului danez, inclusiv podele în trepte, dar interiorul este cel al unei catedrale gotice - imense, cu o navă lungă, îngustă și cu tavanul extrem de înalt. Cea mai fascinantă caracteristică a bisericii este o față aderență în vest, care seamănă cu exteriorul unei organe a bisericii.

Pa Bjerget | Bispebjerg, Copenhaga, Telefon: + 35-81-54-42

10. Kastellet


Situat la marginea Copenhagenului propriu-zis, în zona sterbro, Kastellet (sau Cetatea, așa cum o numesc danezii) este un set de cetăți stelare minunat conservate, proiectate sub forma unui pentagram, cu bastioane pe toate cele cinci colțuri. Kastellet făcea parte din metereze, care stăteau în picioare în toată Copenhaga.

Doar Christianhavn există încă. Acesta a fost construit în 1660 de către regele Christian IV pentru a proteja Copenhaga de la mare. În Kastellet se află o biserică și o faimoasă moară de vânt. Kastellet încă găzduiește diverse activități militare, dar este în mare parte un parc public popular și un sit istoric important. Atât biserica, cât și militarii organizează concerte dese pe terenurile din Kastellet.

Centre of Churchill Park, Copenhaga, Telefon: + 45-33-11-22-33

11. Kongens Nytorv


Kongens Nytorv este o frumoasă piață veche la capătul străzii pietonale Str? Get, în inima Copenhaga. Este înconjurat de unele dintre cele mai importante instituții ale orașului - Teatrul Regal, Academia Charlottenborg și Hotelul D'Angleterre. Piața a fost construită în 1908 și este înconjurată de clădiri pe cinci laturi.

Pavajul pietruit a fost adăugat în 1670, iar statuia lui Christian V de pe un cal a fost ridicată în 1688. Este cea mai veche sculptură regală din Copenhaga. Există ulmi 80 plantați în jurul pătratului în locul grădinii care a existat inițial, dar a fost eliminat în scopuri militare. Există un chioșc vechi fermecător la un capăt al pieței, cu un suport telefonic vechi amplasat acolo în 1913. Este o structură minunată construită în stilul Baroque Revival, cu ornamentare sculptată manual și acoperiș placat cu cupru. Este folosit de un mic cafenel? astăzi, cu serviciu în aer liber.

Kongens Nytorv, 1050 K? Benhavn K, Telefon: + 45-70-22-24-42

12. Galeria Nationala a Danemarcei

Situată în apropierea stației N? Rreport din Copenhaga, Galeria Națională a Danemarcei, denumită popular SMK, este cel mai mare muzeu de artă din Danemarca, cu colecții semnificative de artă daneză și străină care datează din secolul 14th. În colecțiile sale permanente, muzeul are despre sculpturi și picturi 9,000, lucrări de artă 240,000 pe hârtie și peste distribuții 2,600 de figuri străvechi, din Evul Mediu și mai ales a Renașterii.

Colecțiile mai vechi provin în mare parte din familia regală. Muzeul prezintă nu numai mari maeștri, dar și artiști emergenți importanți. Pe lângă colecțiile permanente, muzeul oferă și expoziții speciale, spectacole, concerte, discuții de artă și ateliere.

Soelvgade 48 / 50, Copenhaga 1307, Telefon: + 45-33-74-84-94

13. Muzeul Național al Danemarcei


Muzeul Național al Danemarcei este un muzeu de istorie culturală care prezintă istoriile culturale din Danemarca și restul lumii. Este situat în centrul Copenhaga, în Palatul Prințului. A fost construit în 1744 pentru principele coroanei daneze Frederik V și prințesa coroanei Louise, dar nu mai este folosit de familia regală.

Muzeul găzduiește o colecție etnografică mare, o colecție de Antichități din Orientul Apropiat și clasic, o colecție de monede și medalii și un muzeu al jucăriilor. O parte a muzeului este un apartament victorian Klunkehjemmet, mobilat în 1890 și aproape neschimbat de atunci. Unele dintre punctele culminante ale expoziției despre antichitatea daneză sunt 3,000 ani, cum ar fi Sun Chariot, Egtved Girl din epoca bronzului și o rară colecție de artefacte din epoca vikingă.

PrinsensPalais, Copenhaga 1220, Telefon: + 45-33-13-44-1

14. Ny CarlsbergGlyptotek


Ny Carlsberg Glyptotek este un muzeu de artă de renume mondial, axat pe sculpturi și situat în centrul Copenhaga. Nucleul muzeului este colecția personală a lui Carl Jacobsen de la Carlsberg Breweries. Glyptotek găzduiește mai mult de opere de artă 10,000 separate în două colecții distincte: Departamentul de Antichități, cu colecții superbe de artă greacă, egipteană, etruscă și romană, care oferă o călătorie prin 3500 ani de artă prin istorie; și Departamentul Modern, cu picturi și sculpturi daneze create în secolele 19th și 20th, precum și artă franceză aparținând aceleiași perioade.

Unele dintre cele mai importante sunt tablouri extraordinare din bogata Epocă de Aur a Danemarcei, unele picturi și sculpturi impresioniste impresioniste franceze, peste 40 din lucrările lui Gauguin, o serie superbă de bronzi ale lui Degas și o colecție uimitoare de sculpturi 35 de Rodin - cea mai mare din afara Franței .

Dantes Plads 7, Copenhaga 1556, Telefon: + 45-33-41-81-41

15. Nyhavn


Inițial un port comercial ocupat din secolul 17th, Copenhaga, în care se aflau navele din toate colțurile lumii, Nyhavn este cea mai iconică parte a Copenhaga, ușor de recunoscut din fotografii și filme. Odată umplute cu marinari, doamne de reputație, casele și pub-urile, Nyhaven (sau Portul Nou) este încă un cartier plin de culoare, plin de viață, pe canalul dintre Nitoria Kongens și portul de lângă Royal Playhouse.

Casele frumoase, colorate din secolul 17th și 18th servesc acum ca apartamente scumpe, restaurante de înaltă calitate, cafenele și baruri. Cea mai veche casă din Nyhavn este No. 9, Nyhavn, construită în 1681. De atunci nu s-a schimbat mare lucru în faza de casă. Casele din Nyhavn erau populare cu artiști precum celebrul scriitor Hans Christian Andersen, care locuia în nr. 20, nr. 67 și nr. 18 în momente diferite. Nyhavn este mereu plin de oameni care se plimbă și se bucură de atmosferă, de muzica străzii și de frumoase nave vechi din canal.

Nyhavn 1-71 | Kobenhavn K, Copenhaga1051, Telefon: 45-33151566

16. Stroget


Situată în inima orașului vechi din Copenhaga, Str? Get este strada principală a Copenhaga, care se întinde între Piața Primăriei și Piața Kongens Nytorv. Închisă traficului în 1962 și cu o lungime de puțin peste un kilometru, este una dintre cele mai vechi și mai lungi străzi pietonale din Europa.

Este o zonă populară pentru cumpărături și turism, cu o gamă de magazine pentru fiecare buget, de la magazine cu lanțuri mari, până la mărci de renume, cunoscute, atât daneze, cât și internaționale. Muzicieni de stradă, animatori și vânzători de produse alimentare fac o plimbare plină de viață și distracție. Multe străzi mai mici care se ramifică din Str? Get sunt, de asemenea, fără mașini și adăpostesc multe magazine mai mici, mai colorate și mai interesante.

Stroget, Copenhaga, Telefon: + 53-46-55-55

17. Tururi alimentare din Copenhaga


Turneele alimentare din Copenhaga oferă participanților o șansă de a experimenta scena gastronomică a orașului danez din șold din perspectivă locală, explorând restaurante de top în zone precum West End-ul orașului și cartierul trendy din K? Dbyen. Compania, care a fost fondată de Peter Rasmussen, originar din Copenhaga, se concentrează pe mâncăruri în afara drumului și pe nestemate ascunse pe site-uri turistice, prezentând cele mai bune opțiuni de mâncare nordică ale orașului. Tururile sunt conduse de ghidul cu experiență Maria Beisheim, cu mai multe opțiuni de turism unice disponibile, inclusiv o experiență culinară de două ore sau patru ore care explorează restaurantele și sălile de hippest din oraș. Un turneu cu mâncare de Crăciun este, de asemenea, oferit în perioada sărbătorilor, cufundând oaspeții în adevărata experiență de vacanță daneză în sălile din Torvehallerne. Turneele personalizate pot fi programate pentru grupuri mici, contactând direct compania prin e-mail. Telefon: 0045 50 123645

18. Castelul Rosenborg


Castelul Rosenborg este un castel renascentist magnific situat în centrul Copenhaga, cel mai cunoscut ca fiind o casă a comorilor de artă regală și a bijuteriilor coroanei. Construit în 1606 ca casă de vară a familiei regale, nu a fost folosit de familia regală încă de la 1710, dar este remarcabil de bine conservat. Castelul este deschis publicului și atrage multă atenție pentru expoziția colecțiilor regale - 400 ani de comori de artă regală, precum și pentru bijuteriile coroanei și regalia regală.

Sala Cavalerilor conține tronuri de încoronare cu trei lei imense de argint în gardă. Tapiseriile neprețuite de pe ziduri prezintă bătălii dintre Suedia și Danemarca. Grădina din jurul castelului este rafinată și este un loc popular pentru locuitorii din Copenhaga să facă o plimbare și să se bucure de plantele înflorite.

Oster Voldgade 4A, Copenhaga 1350, Telefon: + 45-33-15-32-86

19. WeCycle Copenhagen


WeCycle Copenhagen este prima locație din Danemarca a popularului concept de magazin de biciclete, deschis publicului în decembrie în 2014. Compania vinde biciclete de epocă, inclusiv biciclete înciclate create din rame și piese pentru biciclete reciclate, împreună cu o varietate de echipamente pentru ciclism și încălțăminte sport la modă. Închirieri biciclete sunt de asemenea disponibile, permițând vizitatorilor din Copenhaga să exploreze frumosul oraș pe două roți într-un mod ecologic. Vizitatorii pot lua masa la cafeneaua companiei, care servește un meniu complet de băuturi delicioase de cafea de înaltă calitate și un tarif ușor conștient pentru sănătate la micul dejun și la prânz. N? Rrebro Bryghus, o bere ecologică, este de asemenea vândut, împreună cu vinul și alte băuturi alcoolice.

Insulele Brygge 21, 2300 K? Benhavn, Danemarca, Telefon: + 45 75 18 18 55

20. Piața Veras


Veras Market este o fermecătoare piață de vechituri second-hand din Copenhaga, care oferă mai mult de 50 haine de vânzări și accesorii de vânzări care vând articole de transport minunat de ultimă generație și descoperiri ieftine de șold. Piața este deschisă publicului în prima și a treia duminică a fiecărei luni la Bispeengbuen în lunile călduroase și a treia duminică în fiecare lună la N? Rrebrohallen în lunile de iarnă. Vizitatorii pot achiziționa articole de ocazie sau pot aduce articole proprii pentru a face schimb de credit la cumpărături sau pentru a vinde sub formă de loturi cu un număr de furnizori. Vizitatorii frecventi pot deveni membri Veras, ceea ce le oferă cumpărătorilor o reducere de 10% la toate mărfurile cumpărate de la standul Veras, din magazinul Veras de la Studiestr? De sau de pe site-ul pieței pe tot parcursul anului.

Studiestr? De 27, kld, 1455 K? Benhavn K, Danemarca

21. Tururi gratuite de mers pe jos


Nu există o modalitate mai bună de a descoperi Copenhaga decât cu un prieten care locuiește în oraș și îl iubește. Dacă nu aveți unul, alăturați-vă unuia dintre tururile gratuite de mers organizate de oameni care își iubesc orașul atât de mult, cât își petrec timpul liber împărtășind dragostea cu vizitatorii.

Există două tururi: clasicul Copenhaga, care începe de la Primăria Copenhaga și vă duce prin principalele atracții din centrul orașului, cum ar fi Tivoli (din exterior), Str? Get, Palatul Amalienborg și Nyhavn; și turneul The Christianhavn, care începe în Piața H? jbro din cadrul orașului interior, cu statuia ecvestră a episcopului Absalon și te duce prin zona Christianshavn și Freetown Christiania. Veți afla despre istoria și arhitectura orașului, prinții și prințesele sale, vikingii puternici și bijuteriile regale.

R? Dhuspladsen, 1550 K? Benhavn, Telefon: + 45-52-39-14-44

22. Feed Spisesedet


Situat pe F? Lledvej în apropierea zonei pline de viață din Sankt Hans Torv, Spisesedet Feed este un restaurant plăcut, modern, curat și aerisit, cu atmosfera gospodărească a sălii de mese mari a unui prieten. Cei doi tineri bucătari care dețin și conduc locul sunt responsabili de atmosferă, precum și de arta comestibilă pe care o prezintă clienților.

Bucătăria de inspirație italiană include preparate precum paste cu șuncă de parme și brânză de capră sau sandvișuri proaspete, mari, cu un amestec imaginativ de umplutură și arată că își iau restaurantul în serios ca un studio pentru imaginația lor. Locul este deschis zilnic pentru prânz și cină, meniul pentru cină se schimbă deseori în funcție de ingredientele proaspete disponibile și puteți veni doar pentru o cafea sau unul dintre cocktailurile lor bine amestecate. Cel mai bine, există câteva mese pe trotuar pentru acele zile frumoase de vară.

Faelledvej 5, Copenhaga 2200, Telefon: + 45-32-20-60-36

23. Rulează Copenhaga

Alergătorii sunt un fel de oameni speciali, și oriunde merg ei caută posibilitatea de a alerga în unele locuri frumoase. Running Copenhagen oferă tururi ghidate de Copenhaga cu ghiduri similare - care parcurg cartierele interesante ale orașului, văd atracții, palate, parcuri și lacuri în timp ce fac ceea ce le place cel mai mult: alergarea.

Tururile sunt gratuite și sunt ghidate de alți alergători care își combină pasiunea pentru alergare și dragostea pentru orașul iubit. Există mai multe tururi diferite ale orașului, de la „tradiționalul” Tur de la Copenhaga la tururi mai personalizate, cum ar fi Urban City Tour, Christiania Tour și Architecture Tour.

B? Rskaj 12, 1221 K? Benhavn, Telefon: + 45-20-58-58-77

24. Colecția David


Colecția David din Copenhaga, situată într-o frumoasă clădire neoclasică din centrul Copenhaga, cu vedere la Grădina Castelului Rosenborg, este un muzeu de artă construit pe colecțiile private ale omului de afaceri, avocat și colecționar de artă Christian Ludvig David. Conține una dintre cele mai mari colecții de artă islamică din Scandinavia, o colecție de artă europeană din secolul 18th și colecția daneză de artă modernă timpurie.

Colecția de artă islamică acoperă întreaga lume clasică islamică, din Spania până în India, din secolele 8th până la 19th. Galeria care afișează colecția de artă europeană din secolul 18th este mobilată cu mobilier original din perioada 19th și artă decorativă. Colecția de artă modernă timpurie daneză este destul de mică, cu picturi, ceramică și sculpturi create de artiști danezi de la 1880 până la 1950

Kronprinsessegade 30 / 32, Copenhaga1306, Telefon: + 45-33-73-49-49

25. Gradinile Tivoli


Tivoli Gardens este un parc de distracții din inima Copenhaga, la câteva minute de Primărie. Fondată în 1843, a devenit rapid o comoară națională și o icoană la Copenhaga. Grădina magnifică are ceva pentru toată lumea - arhitectură frumoasă, structuri istorice, grădini verzi și plimbări magice. Este deosebit de fermecător noaptea, când mii de lumini se adaugă la atmosfera de basm.

Există călătorii nostalgice, vechi, care datează din vremurile deschiderii Grădinilor Tivoli. Există, de asemenea, pompe de adrenalină moderne, cum ar fi Vertigo, care întoarce oaspeții în timp ce parcurg 100 kilometri pe oră. Cel mai renumit este Rutschebanen din coasterul de lemn construit în 1914, unul dintre cele mai vechi care funcționează și astăzi, care are un operator care controlează viteza. La Tivoli se întâmplă ceva tot timpul - concerte, festivaluri și tot felul de evenimente.

Copenhaga 1630, Telefon: + 33-15-10-01


Papiroeen

Christiansholm, de peste apa din Royal Danish Playhouse, este cunoscută local sub numele de Papir? En sau Insula hârtiei. Este o insulă artificială mică, 23,376-metru pătrat, pe care Marina a achiziționat-o în 1723 și folosită pentru un șantier naval. Apoi, Asociația de achiziții a presei daneze a decis să închirieze majoritatea clădirilor din insulă pentru a-și depozita hârtia. Contractul lor de închiriere expiră la sfârșitul 2017, iar orașul și diverși părți interesate trebuie să decidă ce să facă cu acesta. Până atunci, un experiment urban excelent este în derulare, transformând zona industrială într-o zonă urbană plină de viață, deschisă, un spațiu pentru afaceri creative și locație pentru expoziții, restaurante și cafenele. Totul este temporar până când orașul află ce funcționează pe termen lung. Unele companii își înființează deja magazinul. Unul dintre cele mai interesante este un grup care lansează conceptul „Copenhaga Street Food”, care umple una dintre clădiri cu tot felul de vagoane alimentare care oferă mâncare din întreaga lume.

Rundetaarn

Cel mai vechi observator din Europa, Rundetaarn, sau turnul rotund, a fost construit în secolul 17th de către regele creștin IV al creatorului, care a dorit să continue cercetările efectuate de celebrul astronom Tycho Brahe după moartea sa în 1601. Turnul este încă utilizat de astronomii amatori și este popular în rândul turiștilor pentru panorama fantastică a orașului de pe platforma sa în aer liber. Turnul este situat în centrul orașului Copenhaga și are o înălțime de 855 metri. Sala mare a bibliotecii din turn adăpostea odată toate cărțile din biblioteca universității. Popularul scriitor danez HC Andersen obișnuia să lucreze în bibliotecă, pe care l-a găsit inspirat. Astăzi, sala este folosită pentru expoziții de artă și diverse evenimente de știință, istorie și artă.

Koebmagergade 52A, Copenhaga 1150, Telefon: + 33-73-03-73

Podul Oresund

Podul Oresund este un pod de cale ferată / autostradă lung de cinci mile, deasupra strâmtorii? Resund, care face legătura între Suedia și Danemarca. Este cel mai lung pod feroviar și rutier din Europa. De pe coasta suedeză, podul parcurge aproape cinci mile până la insula creată de omul Peberholm, care se află în mijlocul strâmtorii. De pe insulă, pasagerii își completează traversarea prin Tunelul Drogden de 2.5 mile până la insula daneză Amager, conectând efectiv Suedia și Danemarca. Motivul - unul foarte scump - pentru încheierea traversării strâmtorii cu un tunel în loc de a continua cu podul a fost evitarea afectării traficului aerian de pe aeroportul din Copenhaga, pentru a permite trecerea neobstrucționată a navelor și pentru a preveni blocarea plutirilor de gheață.