Cele Mai Bune Lucruri De Făcut În Havana, Cuba

Capitala Cuba, Havana este un oraș vechi fascinant și a fost vedeta multor romane, filme și cântece. Este bogat în istorie și cultură și deține o fascinație specială pentru mulți occidentali. Istoria sa este vizibilă peste tot - de la piețele vechi minunate precum San Francisco de Asis și faimoasa promenadă Malecn, până la forturile vechi precum Castillo de la Real Fuerza sau Castelul Morro. Vă rugăm să fiți la curent cu restricțiile de călătorie la Cuba pentru cetățenii SUA.

1. Piața de carte din Plaza de Armas


În inima frumoasei vechi Havane, pe umbra pietruită piatră de Armas, este unul dintre reperele Havanei - Piața de carte. Ocupând aproximativ 100 metri pătrați în fața magnificului Palat baroc al Căpitanilor Generali, piața s-a deschis mai întâi în 1990.

Majoritatea vânzătorilor de carte 20 au fost acolo de atunci, vânzând cărți vechi, rare și noi, incluzând în mod natural o mulțime de publicații ale lui Hemingway și Castro, dar și fotografii vechi și cărți poștale și chiar monede. Unele fotografii prezintă vechiul Cuba care dispare rapid și sunt destul de frumoase. Majoritatea cumpărătorilor de pe piață sunt străini, în timp ce localnicii consideră că prețurile sunt imposibile.

Tacon Street, Old Havana, Havana, Cuba, Telefon: 535-803-4082

2. Ce să faci în Havana: obscura aparatului foto


Situat pe Plaza Vieja, la ultimul etaj al Edificio G? Mez Vila, se află Camera obscura a Havanei, un dispozitiv optic interesant inventat de Leonardo da Vinci, care oferă o vedere în direct 360, a întregului oraș Havana. Vederea panoramică a orașului este proiectată cu un factor de mărire de 30 pe un ecran negru prin prisma camerei.

Camera utilizează o turelă pe care un operator o rotește în timp ce schimbă unghiul oglinzilor pentru a oferi o vedere completă a orașului. Operatorul însoțește diferite vederi ale orașului cu o narațiune plină de umor și bine informată. Camera a fost înzestrată la Biroul Istoricului din Havana de către Consiliul de la Cadiz din Spania.

Edificio G? Mez Vila, Plaza Vieja, Mercaderes y Teniente Rey, Mercaderes, Havana 10100, Cuba, Telefon: 537-862-1801

3. Castillo de la Real Fuerza


Castillo de la Real Fuerza (Castelul Forței Regale) a fost completat în 1577 de autoritățile spaniole pentru a proteja Havana de atacurile piraților sau puterilor rivale și este una dintre cele mai vechi fortificații de piatră din emisfera occidentală. Este principalul element arhitectonic al Vechii Havane și a unui patrimoniu mondial UNESCO.

Castelul este situat la o distanță destul de mare de intrarea în golful Havanei și nu și-a îndeplinit misiunea - invadatorii englezi au luat Havana în 1762 fără a schimba niciun foc cu forțele castelului. O perioadă, Castillo a găzduit Arhiva Națională a Cubei și Biblioteca Națională a Cubei și, după Revoluția Cubană, birourile guvernamentale. Astăzi, găzduiește un muzeu al ceramicii cubaneze, care prezintă ceramicii cubaneze din timpurile precolumbiene și până astăzi. Există o vedere magnifică asupra orașului și a golfului din micul cafenea? pe metereze.

O'Reilly, La Habana, Cuba, Telefon: 537-861-5010

4. Castillo de los Tres Reyes del Morro


Situat pe înaltul promontoriu de peste portul din Havana Veche, Castelul Morro a fost construit în 1589 pentru a păzi intrarea în Golful Havanei. Este unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale orașului și poate fi văzut de la kilometri distanță. Castelul a avut o turn de veghe până când britanicii l-au distrus în timpul asediului lor 1762 de Havana.

Farul Faro Castillo del Morro a fost construit în 1846. El Morro obișnuia să găzduiască o școală a păzitorilor de faruri și astăzi conține o expoziție despre farurile cubaneze. Tunurile plasate în jurul fortificațiilor sunt într-o formă proastă, deoarece sunt ruginite și neglijate, dar zidurile sunt bine conservate. Baraca centrală are patru etaje și adăpostește o mică expoziție despre arheologia subacvatică. Există o mică turelă la capătul zidului, cu vederi spectaculoase asupra golfului și mării care bate pe coasta stâncoasă de dedesubt. Tel.

Havana, Cuba, Telefon: 537-861-9727

5. Catedral de San Cristobal


Situată în Plaza de la Catedral, în inima Vechii Havane, Catedrala Fecioarei Maria a Immaculatei Concepții este probabil cea mai frumoasă dintre cele unsprezece catedrale romano-catolice din Cuba și una dintre cele mai vechi din America. Cele două turnuri nepotrivite încadrează faza adevarată, barocă foarte ornamentată.

Structura a fost finalizată în 1787 și a devenit o catedrală când a fost creată eparhia Havana. Acesta a adăpostit rămășițele lui Christopher Columb până la 1898, când au fost mutați la Sevilla, în Spania. Interiorul clasic al catedralei este destul de auster și are fresce minunate deasupra altarului de la 1700-urile târzii, precum și copii ale picturilor originale ale lui Rubens și Murillo. Există o priveliște deosebită de pe unul dintre turnuri. Vremea Havana

Empedrado, La Habana, Cuba, Telefon: 537-861-7771

6. Ce să faci în Havana: El Malecon


Malec? N este o esplanadă largă de pe malul mării, promenadă, șosea și perete maritim care creează cea mai recunoscută imagine a Havanei și este locul în care se întâmplă tot ce se întâmplă în Havana. Această coastă de lungime de 8 km se întinde de la portul Havana din Havana Veche, prin cartierul Centro Habana, până la Vedado.

Construcția sa a început la începutul lui 1900 și a continuat să se dezvolte cu un amestec ciudat de arhitectură care variază de la stilul neoclasic până la art nouveau. Timpul, neglijarea și elementele și-au făcut treaba pe clădirile vechi și mulți au acum nevoie de restaurare. El Malec? N a fost construit pentru a servi drept zid de protecție împotriva valurilor și a vânturilor nordice, dar a devenit repede un loc preferat pentru plimbările de apus de-a lungul portului, întâlnirea cu prietenii, întâlniri romantice sau pur și simplu să îmbrace spiritul vechiului Havana.

Centro Habana, Havana, Cuba, Telefon: 535-282-3586

7. Fortaleza de San Carlos de la Cabana


Fortaleza de San Carlos de la Cabaa, sau La Cabaa, cum o numesc localnicii, este al treilea cel mai mare complex de fortărețe din America. Are o lungime de 700 și se ridică 200 de la intrarea Portului Havana, chiar lângă Castelul Morro.

Fortificația a fost construită în 1763 de către regele spaniol Carlos al III-lea, pentru a îmbunătăți apărarea Havanei din partea terestră. În timpul războaielor de independență, cetatea a fost folosită mai ales ca închisoare și depozitare, iar mai târziu ca sediu al lui Che Guevara. Astăzi este înființat ca Parque Historic Militar Morro-Cabaza și găzduiește o serie de muzee, cum ar fi Muzeul armelor, sediul de comandă al Che Guevara și un muzeu al istoriei cetății.

8. Puncte de interes din Cuba: Fusterlandia


Când este renumit artist cubanez Jos? Fuster s-a întors dintr-un tur al galeriilor europene, a decis să recreeze arta publică din Gaudi la Barcelona și Brâncuș în România, în țara sa natală. A cumpărat o casă mică în satul Jaimanitas de lângă Havana, a decorat-o cu mozaicuri complexe, colorate, apoi s-a mutat în casele vecinilor, la stații de autobuz, la cabinetele medicilor, la fântâni, la poartele, la bănci și la orice altceva putea să-și pună mâinile. pe.

După un deceniu, satul său s-a transformat într-o lume fantezistă capricioasă, care aduce turiștii prin autobuze în acest sat cândva sărac. Satul a devenit cunoscut sub numele de Fusterlandia, iar mulți alți săteni s-au inspirat să se exprime prin plăci colorate, creând o galerie de artă care nu se încheie niciodată, în continuă schimbare, care încântă pe toți cei care vizitează.

9. Gran Teatro de La Habana


Gran Teatro de La Habana Alicia Alonso este o clădire neo-barocă magnifică, situată peste strada din Parque Central, în Paseo del Prado, în Havana. A fost construit și finanțat de refugiații gallezi ca Centrul Galic din Havana și și-a deschis porțile în 1915. Teatrul găzduiește renumitul Ballet Nacional de Cuba, care a fost fondat de Alicia Alonso în 1948, precum și la Opera Națională Cubană.

În clădire se află, de asemenea, măreția Teatro Garc? A Lorca și două săli de concerte: Sala Ernesto Lecuona și Sala Alejo Carpentier. Există, de asemenea, o galerie de artă mică, săli de proiecție, săli de conferințe și săli de repetiții pentru diverse grupuri de dans. Teatrul găzduiește anual Festivalul Internațional de Balet din Havana.

458 Paseo de Mart ?, La Habana 10600, Cuba, Telefon: 537-861-3096

10. Ce să faci în Havana: Hotel Nacional de Cuba


Hotel Nacional de Cuba este un hotel istoric situat în centrul cartierului Vedado, pe un deal cu vedere la mare, cu vederi magnifice asupra orașului și întregului port. Hotelul a fost deschis în 1930, are detalii de artă fină și este înconjurat de grădini frumos întreținute.

Este considerat un simbol al Cubei, al culturii, istoriei și identității sale naționale și a fost declarat Monument Național. Pistolele Bateriei Santa Clara, care sunt expuse în grădina hotelului, fac parte dintr-un sit al Patrimoniului Mondial. Acest frumos hotel în vârstă de 85 este cunoscut pentru opulența și luxul său, iar în timpul său a găzduit numeroase personalități și celebrități importante, precum Winston Churchill, Frank Sinatra, Johnny Weissmuller și Ava Gardner.

Calle 21 y O | Vedado, Plaza, Havana 10400, Cuba, site-ul web, Telefon: 537-838 -0294

11. La Bodeguita del Medio


La Bodeguita del Medio și-a început viața ca un magazin alimentar mic, tipic Havana, unde proprietarul a început să vândă mâncare și băuturi pentru obișnuiți. Când obișnuiții erau Ernest Hemingway, Pablo Neruda și Salvador Allende, locul a devenit rapid un centru al vieții culturale și artistice din Havana.

La Bodeguita del Medio a fost de asemenea renumit pentru minunatul său cocktail nou, mojito. Astăzi, este un popas turistic popular și o gaură de udare, unde oamenii vin să privească numele și semnăturile scrise pe pereți, să vadă obiectele și fotografiile curioase care spun povestea trecutului său glorios și să guste celebrul său mojito.

C. Empedrado entre Cuba și San Ignacio | La Habana Vieja, Havana, Cuba, Telefon: 53-757-1375

12. Puncte de interes din Cuba: Miramar

Miramar este cartierul rezidențial de lux din Havana, cu conace mari de dinainte de revoluție, multe ambasade străine, o școală internațională și mai multe hoteluri de lux. În timp ce vizitatorii vin la Miramar pentru a vedea alter ego-ul Havanei, care se află în contrast cu majoritatea orașului și poate pentru a vizita câteva mici muzee și acvariul, majoritatea vin pentru bogata viață de noapte în locuri precum celebrul cabaret Tropicana și multe restaurante internaționale.

La capătul vestic al Miramar se află Club Havana și singura plajă a zonei, precum și Marina Hemingway, unde vizitatorii pot rezerva o excursie cu barca sau o excursie de scufundări și frumosul, vechiul Miramar Yacht Club.

Havana, Cuba, Telefon: 537-204-0624

13. Muzeul de la Ciudad


Muzeul orașului este situat în frumosul palat baroc 1770, în partea de vest a Plaza de Armas, Palatul Capitanes Generales, pe locul bisericii originale din Havana. Stânca pentru palat a fost adusă dintr-o carieră din San Lazaro.

Această frumusețe veche este astăzi cel mai cuprinzător muzeu de istorie al orașului, dar de-a lungul istoriei sale ilustre a servit mai multe scopuri diverse: a fost reședința căpitanilor generali ai Spaniei, baza pentru guvernanții militari ai SUA și, pe scurt, chiar și palatul prezidențial. Acum Muzeul Orașului, prezintă câteva exponate minunate, printre care o statuie din marmură a lui Christopher Columb în curte, o mulțime de mobilier de epocă ornat, o trăsură veche din secolul 19th și multe fotografii din istoria turbulentă a Havanei. Tel.

Calle Tacon | Plaza de Armas, Havana, Cuba, Telefon: 537-861-6130

14. Muzeul Revoluției


Muzeul Revoluției este situat în Vechiul Havana în ceea ce a fost palatul prezidențial al tuturor președinților cubanezi de-a lungul istoriei. Completat în 1920, interiorul opulent al palatului a fost decorat de Tiffany's din New York.

Camera magnifică a oglinzilor este o copie a aceleiași camere numite la Palatul de la Versailles. Etajul superior al muzeului găzduiește artefacte precolumbiene din Cuba și pe măsură ce cobori, exponatele devin din ce în ce mai recente până ajungi la primul etaj, care prezintă regimul lui Castro. Există, de asemenea, exponate interesante despre Moncada Attack din 1953 și despre viața lui Che Guevara. Rezervorul din fața clădirii este un rezervor SAU-100 folosit de Castro în timpul luptei din Golful Porcilor. Tel.

Calle Refugio 1 | entre Monserrate y Zulueta, Havana 10600, Cuba, Telefon: 53-7 62-4091

15. Muzeul Hemingway Finca Vigia, Havana, Cuba


Muzeul Hemingway Finca Viga, sau „casă cu vedere”, este o minunată casă maură din suburbia clasei muncitoare din San Francisco de Paula, pe care Hemingway a închiriat-o pentru prima dată cu cea de-a treia soție Martha Gellhorn și a cumpărat-o în 1940. Casa este situată pe un deal cu vederi magnifice spre Havana și golf.

Hemingway a fost foarte plăcut de vecinii săi - a mers la pescuit cu ei și i-a învățat pe copii să joace baseball pe proprietatea sa. El a scris nouă dintre romanele sale în Finca Vigă, inclusiv două dintre cele mai populare ale sale - The Old Man and the Sea și For Who Who the Tolls Bell. A trăit în Finca Vigă până în 1960, când a părăsit Cuba.

Calle Obispo 153 | Carretera Central Km 12.5, Havana 10100, Cuba, site-ul web, Telefon: 537-891-0809

16. Muzeul Național de Artă Bellas


Muzeul Național de Arte Plastice din Havana prezintă artele cubaneze din timpurile coloniale spaniole până în zilele noastre. Muzeul ocupă două clădiri - Palacio de Bellas Artes (Palatul de Arte Plastice), dedicat exclusiv artei cubaneze, și Palacio del Centro Asturiano (Palatul Centrului Asturian), care prezintă artă internațională.

Arta este o parte importantă a culturii cubaneze, iar colecțiile din Palatul de Arte Plastice arată unii dintre cei mai influenți artiști din Cuba, cum ar fi Guillermo Collazo, Ren? Portocarrero, Wifredo Lam, Leopoldo Roma? Ach, Federico Beltr? N Masses, V? Ctor Manuel, Jose A. Bencomo Mena, Domingo Ramos, Manuel Vega și Ra? L Mart? Nez. Unele dintre cele mai notabile exponate din magnificul capodoperă arhitecturală Centro Asturiano este colecția spaniolă cu o pânză El Greco, un mozaic roman vechi de 2000, vase grecești din secolul 5th î.Hr. și camera britanică cu o frumoasă pânză Gainsborough.

Calle Trocadero e / Zulueta y Monserrate, Havana, Cuba, Telefon: 537-862-1643

17. Muzeul Napoleonico, Havana, Cuba


Muzeul Napoleonico este situat în Villa Fiorentina, un frumos palat în stil renascentist construit în 1920 și o casă a lui Orestes Ferrara. Muzeul prezintă colecții personale ale lui Orestes Ferrara și Julio Lobo și conține mai mult de obiecte 7,000 - brațe, mobilier, bronzuri, sculpturi, tablouri, porțelan, cărți, monede, gravuri, scrisori cu autograf și obiecte personale care au aparținut lui Napoleon și anturajului său.

Toate artefactele expuse și diverse amintiri au fost cumpărate la licitație la începutul secolului 20th. Colecția este considerată cea mai semnificativă colecție napoleonică din America Centrală și a fost declarată moștenire națională. Muzeul a fost deschis publicului în 1961.

Plaza de la Revolucion, Havana, Cuba, Telefon: 879-1460

18. Puncte de interes din Cuba: Paseo del Prado


Paseo del Prado este una dintre cele mai populare străzi din Havana, care se întinde între Havana Veche și Centro Habana. Numită oficial Paseo Marti și Prado de către localnici, această bulevardă 2-km-lung a fost prima construită în afara zidurilor vechi ale orașului. Construcția sa, care a început în 1772 și a fost finalizată în 1830s, a fost planificată ca o mare promenadă precum cele din Barcelona sau Paris.

De-a lungul promenadei se pot vedea Fântâna La India, El Capitolio de Cuba, Palatul Matrimonios, Teatrul Fausto, Școala Națională de Balet Neoclasică, renumita școală de balet a Alicia Alonso, opt statui de bronz de lei, Parcul Central cu o sculptură de Jos? Mart ?, Esquina Caliente, unde localnicii vorbesc despre baseball, terasa Capitol și Parcul Fraternidad cu numeroase busturi ale liderilor din trecutul Americii.

19. Playas del Este


Playas del Este este propria Riviera din 9-km-long Riviera. Începe aproximativ 18km est de Havana la stațiunea Bacuranao, continuând prin orașele El M? Gano, Tarar? Boca Ciega, Santa Mar? A del Mar până când ajunge în Guanabo. Căptușit cu pini umbrosi, în lunile călduroase de vară, Playas del Este devine centrul vieții sociale, locul unde întreaga Havana coboară pentru a se răcori și relaxa pe nisipul alb fin și apele azurii ale Atlanticului.

Nu vă așteptați la facilitățile unor plaje similare la stațiunile cubaneze de lux din Cayo Coco sau Varadero. Locul este Cuba reală, nepretențioasă și neîmpodobită, cu hoteluri mari, urâte în stil rusesc și restaurante mici și seic, care alătură plaja, ceea ce în cele din urmă este ceea ce îl face atât de atrăgător pentru turiștii care doresc să vadă cât de adevărați cubanezi își petrec timpul liber și se bucură. înșiși.

20. Plaza de la Revolucion, Havana, Cuba


Plaza de la Revoluciune este o piață masivă din „noul oraș” din Havana, care se află pe un deal mic și din care, la fel ca în Place de la Toile, din Paris, vile largi spre Vedado, R? O Almendares și Parque de la Fraternidad. Piața este centrul guvernului cubanez și este înconjurată de clădiri utilitare mari, incolore, construite în 1950-uri, cum ar fi Ministerio del Interior cu enormul său mural al lui Che Guevara, 1957 Biblioteca Nacional Jos? Mart ?, și Teatro Nacional de Cuba.

Toate marile mitinguri politice se organizează pe Plaza de la Revoluție, la fel ca unele evenimente politice care nu sunt atât de importante, cum ar fi o Liturghie sărbătorită de Papa Jean Paul al II-lea în 1998, care a fost observată de aproape un milion de oameni.

21. Real Fabrica de Tabacos Partagas


Partidul real este una dintre cele mai vechi și de departe cele mai cunoscute fabrici de trabucuri din Havana. Este situat în Centro Habana, vizavi de clădirea Capitol, într-o clădire neoclasică istorică de reper. Fabrica a fost fondată de spaniolul Jaime Partag? În 1845.

Acesta este încă pe deplin operațional și aproximativ muncitori 400 muncesc pentru 12 ore pe zi, care rulează manual trabucuri de renume mondial, cum ar fi Cohibas și Montecristos. Tururile fabricii încep de la parter, unde frunzele de tutun sunt sortate și dezagregate. Turul continuă până la etajele superioare, unde tutunul este rulat, presat, etichetat cu o bandă și așezat cu grijă într-o cutie. Desigur, magazinul din fabrică este extrem de popular.

Calle Industria 520, Havana, Cuba, Telefon: 5-333-8060

22. Puncte de interes din Havana, Cuba: Piața San Francisco de Asis


Piața San Francisco de Asis este o veche piață pietruită, cu vedere la portul Havana. În secolul 16th, era un site al unei piețe vizitate de marinari spanioli care soseau pe galeoni în drumul lor spre Indii. În 1608 biserica construită pe piață a împins piața către piața vecină.

Pietrele pietruite atât de admirate astăzi au fost adăugate în 1990s în timpul celei mai recente renovări, când a fost adăugată și frumoasa 1836 Fountain of Lions a lui Giuseppe Gaggini. Terminalul de croaziere se află pe latura estică a pieței, la fel ca fosta piață de mărfuri 1909, fosta piață de mărfuri Lonja del Comercio, acum birouri de locuințe pentru companii străine care lucrează în Cuba. Atriul central al clădirii și interiorul futuristic magnific sunt deschise vizitatorilor.

23. Turul taxiului

Explorarea Havanei și a orașelor înconjurătoare poate fi foarte distractivă cu ghidul potrivit și transportul potrivit. Mersul într-un taxi este distractiv și confortabil și, cu șoferul potrivit, puteți descoperi o serie de unghiuri și mișcări ascunse ale orașului, în special interesanta „casa particulară” sau restaurante cu mâncare locală excelentă. Havana Taxi Tours este un serviciu online care conectează șoferii de taxi cu vizitatorii, ajută la prezentări și arată tipul de vehicul, listele de prețuri și recomandările clienților precedenți.

Șoferii sunt plătiți direct, iar vizitatorii pot angaja același șofer pentru călătorii ulterioare, dacă sunt mulțumiți. Călătoriile variază de la tururi de două ore la Havana până la vizite în orașele din apropiere Trinidad sau Santa Clara.

24. Clădirea Capitol


Dominând orizontul Havanei, Capitolio Nacional Cuba este o parte magnifică a istoriei cubaneze. Un sediu al legislaturii pre-revoluționare cubaneze, de când 1960 Capitolio Nacional a fost acasă la Ministerul Științei, Tehnologiei și Mediului din Cuba, în timp ce Biblioteca Națională a Științei și Tehnologiei se află în spatele clădirii.

Parterul este deschis publicului. Proiectat de arhitecții Eugenio Rayneri și Ra? L Otero în stilul neoclasic, Capitolio Nacional a fost completat în 1929. Principalele sale caracteristici sunt coloane masive de granit, o scară imensă aliniată de statui care duce la o intrare enormă 150-picior-înălțime și o cupolă spectaculoasă 300-picioare-înălțime, cu o sculptură a zeului Mercur pe partea de sus, o replică a unui sculptură originală din secolul al X-lea 16.

Paseo de Marti, Havana 10200, Cuba