Cele Mai Bune Lucruri De Făcut În Irlanda 25

O națiune insulă mică din nord-vestul Europei, Irlanda este plină de atracții uimitoare. Faimoasa frumoasă peisaj aduce vizitatori din întreaga lume, care ajung să experimenteze munții impresionanți, stânci înfășurate, terenuri agricole și terenuri de turba fascinante. Peisajul este punctat de castele antice care oferă o privire asupra vieții în perioada medievală.

1. Castelul Blarney


Castelul Blarney este o cetate medievală din orașul Blarney. Câteva alte castele și fortărețe au fost construite pe șantier, dar castelul actual a fost construit în 1446 de către dinastia MacCarthy din Muskerry, care era o ramură a regilor Desmond. Faimoasa piatră Blarney este o parte a castelului. Legenda locală susține că cei care sărută piatra vor primi „darul gabului” sau o mare pricepere în a vorbi elocvent și măgulitor. Castelul și piatra atrag vizitatori de pe tot globul, care vin să exploreze castelul și grădinile din jur și, bineînțeles, sărută Piatra Blarney.

Monacnapa, Blarney, Co. Cork, Irlanda, Telefon: 35-32-14-38-52-52

2. Bru na Buinne


Br? na B? inne este o zonă situată pe cotul râului Boyne, care conține unul dintre cele mai semnificative peisaje preistorice din lume. Numele zonei înseamnă palat sau conac al Boynei. Cele mai mari structuri ale zonei includ trei morminte iconice de pasagere numite Dowth, Newgrange și Knowth. Mormintele au fost construite cu aproximativ 5,000 ani în urmă în epoca de piatră târzie sau în perioada neolitică. Aproape 100 alte monumente au fost găsite în zonă. Mormintele conțin cea mai mare colecție de artă megalitică din această parte a lumii. Zona este păstrată ca patrimoniu mondial UNESCO și este un exemplu uimitor de istorie, tradiție culturală și creativitatea și ingeniozitatea oamenilor preistorici.

Glebe, Co. Meath, Irlanda

3. Bunratty Castle


Castelul Bunratty este un castel mare, din secolul 15th, din județul Clare și este cel mai intact și autentic castel din țară. A fost restaurat cu atenție și frumos în 1954, cu mobilier istoric exact din secolele 15th și 16th. De fapt, castelul are cea mai bună colecție de mobilier medieval din țară, care poate fi explorat solo în timpul liber sau prin alăturarea unui tur ghidat de docent. Există banchete de noapte în care vizitatorii castelului pot participa la o sărbătoare medievală și să-și imagineze cum ar fi fost să trăiești în acest castel magnific în perioada medievală.

Bunratty West, Bunratty, Co. Clare, Irlanda, Telefon: 3-53-61-36-07-88

4. Biblioteca Chester Beatty


Chester Beatty Library este o bibliotecă și un muzeu situate la Castelul Dublin. Biblioteca a fost organizată în 1950 pentru a păstra și afișa colecțiile private ale cunoscutului magnat minier, Chester Beatty. Muzeul a câștigat mai multe premii și a primit onoarea de a fi numit Muzeul European al Anului în 2002. Există două colecții principale în muzeu, intitulate „Tradiții artistice” și „Tradiții sacre”. Ambele colecții conțin o varietate de articole neprețuite, inclusiv manuscrise rare, cărți rare, lucrări de artă din întreaga lume, tablouri în miniatură, imprimeuri și Mai Mult. Cercetătorii din întreaga lume vin să studieze manuscrise rare legate de Vechiul și Noul Testament, precum și artefacte islamice și Orientul Îndepărtat.

Clock Tower Building, Dublin Castle, Dublin, Irlanda, Telefon: 3-53-14-07-07-50

5. Croke Park


Croke Park este un mare stadion GAA din Dublin. Asociația Athletic Athletic are sediul la stadion, care poartă numele Arhiepiscopului Thomas Croke, deși fanii și localnicii se referă adesea la el ca „Croker”. Stadionul este al treilea ca mărime din Europa, cu o capacitate de peste 82,000. Vizitatorii pot prinde un meci sau pot rezerva un tur al stadionului pentru o experiență din culise a stadionului. Unele dintre cele mai importante aspecte includ vizitarea zonei VIP, centrul media, vestiare și tunelul jucătorilor, precum și aflarea unor fapte interesante despre stadion și istoria GAA.

Jones 'Rd, Drumcondra, Dublin 3, Irlanda, Telefon: 3-53-18-19-23-00

6. Castelul Dublin


Castelul Dublin este un sit important și istoric al guvernului din Dublin, care a fost construit aproape de începutul secolului 13th. Timp de câteva secole, castelul a fost sediul guvernului englezilor, iar mai târziu al guvernului britanic. În 1922, Irlanda a devenit un stat independent, iar castelul a fost renunțat la noul guvern irlandez. Astăzi, castelul rămâne un complex activ guvernamental și este o atracție turistică populară. Vizitatorii pot descărca o aplicație gratuită pentru a face un tur autoguidat la castel. Există, de asemenea, vizite turistice ghidate, precum și excursii pentru copii și ateliere.

Dame St, Dublin 2, Irlanda

7. Muzeul Scriitorilor din Dublin


Muzeul Scriitorilor din Dublin este un muzeu dedicat bogatei tradiții literare irlandeze, în special istoria literară a Dublinului. Muzeul ocupă spațiul unei case din secolul 18, cu o cafenea și o librărie situată într-o anexă alăturată. Etajele superioare au spațiu expozițional și săli de conferințe. Exponatele sunt dedicate moștenirii literaturii irlandeze în ansamblu, precum și lucrărilor și vieții autorilor individuali. Unii dintre celebrii scriitori prezenți în muzeu includ James Joyce, William Butler Yeats, Patrick Pearse și George Bernard Shaw. Există, de asemenea, câteva portrete fine ale scriitorilor irlandezi celebri.

18 Parnell Square N, Rotunda, Dublin 1, D01 T3V8, Irlanda, Telefon: 3-53-18-72-20-77

8. Dun Aonghasa


Mai multe forturi de dealuri preistorice stau pe insulele Aran din județul Galway, iar D? N Aonghasa este cel mai faimos dintre aceste comori arheologice. Este situat pe insula Inishmore și se află la marginea unei stânci înalte. Nu se cunoaște data exactă în care a fost construit fortul, însă se crede că primele structuri de pe șantier au fost construite în jurul 1100 î.Hr. Zidurile fortului au fost restaurate până la 6 metri înălțime și au scări, plimbări pe pereți și camere. Site-ul are un mic muzeu, care spune povestea istoriei fortului și posibilele utilizări.

Kilmurvy, Co. Galway, Irlanda, Telefon: 35-39-96-10-08

9. Fota Wildlife Park


Parcul pentru animale sălbatice Fota este una dintre cele mai proeminente atracții faunei sălbatice și de conservare din țară. Este un parc nonprofit de proprietate independent situat pe aproximativ 100 acri de pe Insula Fota. Parcul găzduiește aproximativ 50 specii de păsări și aproape 30 specii de mamifere. Vizitarea parcului este o experiență unică de a fi mai aproape și personal cu multe dintre animale. Vizitatorii pot interacționa cu lăutarii și coamele inelare, care se plimbă liber. Alte specii mai mari au incinte special concepute care oferă o vedere neobstrucționată a animalelor impresionante din habitatele naturaliste. Unele dintre animalele pe care le puteți vedea în parc sunt gheparii, zebrele, girafele, struțurile, gibonii, flăcările, pinguinii și focile.

Foaty, Carrigtwohill, Co. Cork, Irlanda, Telefon: 35-32-14-81-26-78

10. Depozitul Guinness


Guiness este una dintre cele mai renumite beri din Irlanda. Bricheta St. James Gate din Dublin este casa gospodăriei Guinness, unde se produce faimoasa bere. Vizitatorii își încep turul în partea de jos a clădirii cu șapte etaje, cu un „atrium de sticlă cu vopsea”, facturat drept cel mai mare pahar din lume. De acolo, turul călătorește prin cele șapte etaje superioare, fiecare având exponate și experiențe unice, interactive și care spun povestea îndelungată istorie a companiei în activitatea de fabricare a berii. Etajul al șaptelea găzduiește Gravity Bar, pe acoperișul acoperiș, unde îți poți încheia turul cu o pictură din Black Stuff.

St James's Gate, Ushers, Dublin 8, Irlanda, Telefon: 3-53-14-08-48-00

11. Dealul Tarii


Dealul Tarii este un complex arheologic situat în apropierea faimosului River Boyne. Complexul mare se desfășoară între Dunshaughlin și Navan. Pe tot site-ul, astăzi sunt vizibile mai mult de monumente preistorice 30. Conform legendei locale, locul a fost sediul Înaltului Rege al Irlandei și vechea casă a zeilor. Există o serie de monumente antice și lucrări terestre interesante, multe dintre ele fiind destul de vechi, movila ostaticilor fiind construită în jurul anului 2500 î.Hr. Este unul dintre cele două monumente care au fost săpate, însă se crede că un templu uriaș a fost cândva pe șantier.

Castleboy, Co. Meath, Irlanda, Telefon: 35-34-69-02-59-03

12. Parcul Național Killarney

Parcul național Killarney a fost primul parc național din țară. Păstrează și protejează mai mult de 25,000 acri de diverse ecosisteme, inclusiv lacurile Killarney, vârfurile de munte și pădurile. Parcul găzduiește singura turmă autohtonă de cerb în țară și cel mai mare traseu forestier autohton rămas. Parcul este deschis turismului pe tot parcursul anului, iar vizitatorii ar trebui să înceapă de la centrul de vizitatori de la Muckross House. Alte atracții din parc includ Dinis Cottage, Insula Inisfallen, Întâlnirea apelor, Castelul Ross, Peninsula Muckross, Cascada Torc și multe altele. Există mai multe trasee pavate cu mai multe utilizări disponibile pentru drumeții și ciclism, multe dintre ele oferind vederi uimitoare asupra zonei. Excursii cu barca sunt de asemenea disponibile pe lacuri. Citeste mai mult

Co. Kerry, Irlanda

13. Kilmainham Gaol


Kilmainham Gaol Museum este o fostă închisoare din zona Kilmainham din Dublin, care acum este deschisă publicului ca muzeu. O serie de revoluționari celebri irlandezi, inclusiv mulți lideri ai Răsăritului de Paște 1916, au fost închiși și morți în închisoare. Odată ce Irlanda a obținut independența, închisoarea a fost dezafectată rapid, însă nu înainte ca primii prizonieri ai noului stat să poată fi executați în curtea închisorii. Închisoarea a fost restaurată și astăzi reprezintă un monument al luptei pentru independența irlandeză. Vizitatorii pot intra în închisoare doar ca parte a unui tur ghidat, care durează aproximativ 90 minute atunci când este combinat cu o vizită la muzeu.

Inchicore Rd, Kilmainham, Dublin 8, D08 RK28, Irlanda, Telefon: 3-53-14-53-59-84

14. Abatele Kylemore


Abadia Kylemore este o mănăstire benedictină care a fost înființată în 1920 la Castelul Kylemore. Abatia a fost construită pentru călugărițele care au fugit din Belgia sfâșiată de război în timpul Primului Război Mondial. Vizitatorii pot vizita camerele restaurate din abatie și să afle despre istoria sitului. Motivele includ, de asemenea, grădini frumoase cu ziduri victoriene, care sunt răspândite pe 6 acri. Grădinile prezintă o serie de plante frumoase și clădiri de grădină frumos restaurate și există căi pentru plimbarea prin pădure sau de-a lungul lacului, oferind un mod plăcut de a experimenta terenurile. În apropierea abației se află o frumoasă biserică gotică și Mausoleul lui Mitchell și Margaret Henry.

Kylemore Abbey, Pollacappul, Connemara, Co. Galway, Irlanda, Telefon: 35-39-54-11-46

Locuri de vizitat: Rio, Suedia, Munchen, Canada, Praga, Cozumel, Irlanda, Costa Rica, Hoteluri acceptate pentru câini, Puerto Vallarta, Africa de Sud, Argentina

15. Muckross House


Muckross House este un conac din secolul 19, ascuns în munții și pădurile Parcului Național Killarney. Punctul culminant al site-ului este frumoasa casă în sine, care poate fi văzută doar într-un tur ghidat. Zonele din jur oferă o varietate de atracții și facilități, inclusiv ferme de lucru, magazine tradiționale și un restaurant de grădină. Vizitatorii pot vizita trei ferme de lucru diferite, fiecare având animale, utilaje, case tradiționale și multe altele. În plus, puteți urmări crafele care efectuează meserii tradiționale, precum țesutul, confecționarea olăritului și legarea cărților. Restaurantul este un loc modern, în stil bufet, și este destul de popular atât în ​​rândul turiștilor, cât și al localnicilor.

Parcul Național, Dromyrourk, Killarney, Co. Kerry, Irlanda, Telefon: 35-36-46-67-01-44

16. Grădinile Botanice Naționale


Grădinile Botanice Naționale din Irlanda este o grădină botanică 19.5 de hectare din Glasnevin, lângă Dublin. Grădinile au fost înființate în 1795 și de-a lungul anilor s-au extins de mai multe ori. Acestea conțin acum mai mult de 20,000 plante vii și nenumărate exemplare de plante uscate. De-a lungul grădinilor există o serie de sere interesant din punct de vedere arhitectural, inclusiv sere, precum Curvilinear Range și Palm House. Ambele case au fost restaurate cu materiale moderne pentru a le îmbunătăți integritatea structurală. În prezent sunt restaurate și alte case interesante care conțin plante specializate, inclusiv Casa Cactus, Casa Acvatică și Casa Fern.

Glasnevin, Dublin 9, Irlanda, Telefon: 3-53-18-04-03-00

17. Newgrange


Newgrange este un monument preistoric din județul Meath, lângă Drogheda. Monumentul a fost construit în jurul anului 3200 î.Hr., în timpul neoliticului, ceea ce înseamnă că este mai vechi decât Stonehenge și chiar piramidele egiptene. Monumentul cuprinde o movilă mare care are formă circulară și conține camere care sunt conectate printr-un pasaj interior din piatră. Se pare că camerele au fost folosite ca loc de înmormântare, deoarece acolo au fost găsite oase umane și alte artefacte. Multe dintre pietrele sitului sunt acoperite în arta megalitică și se crede că situl a avut o semnificație religioasă pentru cei care l-au construit. Astăzi este o atracție turistică populară și unul dintre cele mai semnificative monumente preistorice din Europa.

Newgrange, Donore, Co. Meath, Irlanda, Telefon: 35-34-19-88-03-00

18. Distileria veche Jameson


Consumul de alcool este faimos un pasionat popular în Irlanda. Old Jameson Distillery este o atracție turistică centrată în jurul brandului Jameson de whisky irlandez. Locația Bow Street este locul inițial al distileriei, unde Jameson Irish Whisky a fost distilat de la 1780 până la 1971. În vârful său, proprietatea a constat dintr-un tract 5-acre, care a inclus, de asemenea, fabrici de ferăstrău, un turnătorie, o coafură, pictori, ingineri, un atelier de confecții și multe altele. Astăzi, există un centru de vizitatori pe site și sunt oferite vizite ghidate la distileria veche, împreună cu degustări de whisky conduse de experți. Există, de asemenea, un magazin de cadouri care vinde articole de marcă Jameson și alte cadouri, cărți, îmbrăcăminte și multe altele legate de whisky.

Bow St, Smithfield Village, Dublin 7, Irlanda, Telefon: 3-53-18-07-23-55

19. Powerscourt Estate


Powerscourt Estate din Enniskerry este o proprietate mare de țară, deosebit de notabilă pentru casa frumoasă și grădinile amenajate din jur. Casa castelului a fost construită în secolul 13th, dar a fost remodelată pe parcursul 1700-urilor și din nou în 1996. Grădinile sunt printre cele mai frumoase din țară, care se întind pe acri 47 și includ grădini formale, lacuri ornamentale, statui, clădiri mici și căi perfecte pentru plimbare. Cascada Powerscourt este cea mai mare cascadă din țară la aproape 400 metri înălțime. Acesta este situat la aproximativ 6 km de moșie și este o atracție populară a familiei datorită locurilor de joacă și a spațiului de picnic amplu.

Powerscourt Demesne, Enniskerry, Co. Wicklow, Irlanda, Telefon: 3-53-12-04-60-00

20. Rock of Cashel


Stânca din Cashel, numită de asemenea Stânca Sf. Patrick și Cashelul Regilor, este o atracție istorică din Cashel. Se presupunea că locul transformării regelui Munster în credința creștină de către Sfântul Patrick în secolul 5th și, timp de câteva secole, Stânca a fost sediul regilor Munsterului. Complexul cuprinde una dintre cele mai semnificative colecții de arhitectură medievală și artă celtică oriunde în Europa. O serie de clădiri alcătuiesc complexul, inclusiv cea mai veche și cea mai înaltă, turnul rotund, Capela lui Cormack, catedrala și multe altele. Există un cimitir mare pe motivele care înconjoară clădirile, precum și multe cruci înalte.

Moor, Cashel, Co. Tipperary, Irlanda, Telefon: 35-36-26-14-37

21. Castelul Ross


Castelul Ross este o casă turn care datează din secolul 15th. Castelul a fost casa clanului O'Donoghue, dar proprietarii de mai târziu, Browns of Killarney, sunt mult mai renumiți. Castelul este un exemplu uimitor de castel tipic irlandez din Evul Mediu, iar interiorul este mobilat cu mobilier de stejar din secolele 16th și 17th. Castelul este deschis sezonier, iar publicul îl poate vizita doar într-un tur ghidat de docent, care durează aproximativ 40 minute. Castelul este o atracție foarte populară și devine destul de aglomerat vara, așa că vizitatorii ar trebui să aștepte să aștepte un pic pentru un tur dacă vizitează în timpul sezonului înalt.

Ross Island, Killarney, Co. Kerry, Irlanda, Telefon: 35-36-46-63-58-51

Idei de caiac: Kayak River Hudson, Chicago River, Kayak Key West, Boston, Houston, San Antonio

22. Skellig Michael


Skellig Michael, cunoscut și sub numele de Great Skellig, este cel mai mare dintre cele două insule Skellig, care se află în Oceanul Atlantic, la aproximativ 12 km de insula Valentia. Indiferent de unghiul sau punctul de vedere din care privești insulele, ambele apar ca niște pinioane spectaculoase care se ridică din apă. Skellig Michael este cunoscut în întreaga lume drept faimosul sit al unui avanpost monahal creștin timpuriu. O mănăstire creștină gaelică a stat pe insulă câteva secole, până când a fost abandonată spre sfârșitul secolului 12th. Fostul sit al mănăstirii și o mare parte din insula din jur sunt listate drept patrimoniu mondial UNESCO.

23. Catedrala Sf. Patrick

Catedrala Sf. Patrick din Dublin este Biserica Națională a Irlandei. Biserica a fost construită în 1191 și este cea mai înaltă și cea mai mare biserică din țară. Ciudat, biserica nu este scaunul unui episcop; mai degrabă, episcopul Dublinului este așezat la Catedrala Christ Church. Mulți oameni cred că Sfântul Patrick a fost menit inițial să înlocuiască Biserica Hristos, deoarece este destul de neobișnuit să existe două catedrale într-un singur oraș. Multe ceremonii naționale au loc în fiecare an la catedrală, inclusiv ceremoniile Zilei de pomenire a Irlandei. O serie de ceremonii de absolvire sunt de asemenea organizate aici. Există excursii ghidate disponibile 6 zile pe săptămână gratuit.

St Patrick's Close, Wood Quay, Dublin 8, DZ08 H6X3, Irlanda

24. Sfântul Ștefan Verde


St Stephen's Green este un parc public din centrul orașului Dublin. Parcul s-a deschis în 1880 și este flancat de una dintre principalele străzi comerciale din oraș. Parcul are o suprafață de 22 acri în zonă, ceea ce îl face cel mai mare dintre parcurile din grădinile primare georgiene ale orașului. Parcul are o formă dreptunghiulară, iar în centrul său se află o grădină formală. O grădină unică pentru nevăzători este, de asemenea, amplasată în parc, cu plante parfumat rezistente care sunt potrivite pentru manipulare, precum și etichete în Braille. Parcul are, de asemenea, un lac mare, cu o cascadă artificială, care este frecventată de rațe și alte păsări de apă.

St Stephen's Green, Dublin 2, Irlanda, Telefon: 3-53-14-75-78-16

25. Muzeul Mic din Dublin


Muzeul Mic din Dublin este centrat în jurul istoriei și patrimoniului cultural al orașului. Micul muzeu cronizează istoria Dublinului în secolul 20th și oferă o privire aprofundată asupra vieții din capitala Irlandei la acea vreme. În colecție există mai mult de artefacte 5,000, expuse pe trei etaje de exponate. Muzeul oferă vizite ghidate, care este singura modalitate de a vedea colecția. Tururile sunt foarte populare și se completează rapid, astfel încât vizitatorii sunt sfătuiți să rezerveze biletele în avans dacă ar dori să participe la un tur. Muzeul oferă, de asemenea, un program unic pentru turiști, unde îi potrivește cu un local pentru a acționa ca ghid turistic, care îi întâmpină la Dublin, luându-i la o ceașcă de ceai sau o băutură.

15 St Stephen's Green, Dublin, Irlanda, Telefon: 3-53-16-61-10-00