25 Cele Mai Bune Lucruri De Făcut În Phuket, Thailanda

Phuket este o colecție frumoasă de insule în largul Thailandei și este o destinație de vacanță plină de vederi uimitoare, site-uri istorice și atracții distractive pentru întreaga familie. Marele lucru despre Phuket este că vizitatorii pot explora tot ce are de oferit, indiferent cât de mic sau mare ar fi bugetul. În afară de lucrurile frumoase de văzut și de făcut, plajele din Phuket merită să fie recunoscute de unul singur; apele cristaline și nisipurile aurii îl fac unul dintre cele mai frumoase locuri din lume pentru a face baie de soare, înot, snorkel, scufundări sau participa la alte activități acvatice. Printre atracțiile care nu trebuie ratate se numără Big Buddha 45, înălțimea satului Ko Panyi, Old Phuket Town și Insulele Phi Phi.

1. Big Buddha Phuket


Marele Buddha din Phuket este o statuie mare a Domnului Buddha din beton și marmură albă. Statuia se ridică la o înălțime de peste 45 picioare și vizitatorii pot urca la baza ei pentru a vedea vederi panoramice incredibile ale împrejurimilor lor. Deși este deschis de la 8: 00am la 7: 30pm zilnic, cel mai bun timp pentru a merge este în jurul valorii de 6: 00pm pentru a surprinde o vedere uimitoare a apusului. Pentru a explora Marele Buddha, vizitatorii trebuie să-și amintească să se îmbrace conservator și să poarte pantofi confortabili pentru a urca treptele pe dealurile Nakkerd. De asemenea, vizitatorii vor putea explora muzeul, care este dedicat istoriei Marelui Buddha, precum și achiziționarea de amulete și alte trinketuri.

Karon, districtul Mueang Phuket, Phuket 83100, Thailanda

2. Casa Chinpracha


Casa Chinpracha este o casă chino-portugheză care a fost construită în 1903 de către Pratipak Chinpracha. Casa a fost construită în stil Angmor Lounge și este una dintre puținele rămase care se află în perfectă stare originală. Listat ca unul dintre cele mai frumoase conace 18 din Phuket, etajul inferior al casei Chinpracha este deschis publicului pentru bahul 130. Vizitatorii vor putea vedea spațiul asemănător muzeului, umplut cu obiecte care au fost colectate de-a lungul timpului, inclusiv mobilierul original care a fost importat din Europa în urmă cu o sută de ani. Alte artefacte sunt fotografii vechi, heteroclite și alte obiecte private pe care proprietarii le-au achiziționat în trecut.

98 Krabi, Tambon Talat Nuea, Amphoe Mueang Phuket, Chang Wat Phuket 83000, Thailanda, Telefon: + 66 76-211-281

3. Dolphins Bay Phuket


Singurul delfinariu din Phuket, Golful Dolphins este un loc unic care permite vizitatorilor să se familiarizeze cu delfinii maiestuoși care locuiesc acolo. Golful Dolphin este o modalitate distractivă de a petrece ziua cu întreaga familie și este considerată una dintre cele mai bune atracții din Phuket. Show-ul de delfini și focă 45-minute este o experiență minunată care permite vizitatorilor să vadă animalele talentate performând. Alte activități vizitate pot participa la înot sau scufundări cu delfinii sau realizarea unei fotografii regale cu aceste creaturi frumoase; toate activitățile sunt desfășurate la cel mai înalt standard profesional pentru a vă asigura că oaspeții au parte de o perioadă interesantă.

33 / 50, Soi Pa Lai 2, Chalong, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Thailanda, Telefon: + 66 76-374-300

4. Zborul Hanuman


Zborul Hanuman este cea mai bună aventură a liniei de zi a lui Phuket, cu peste platforme 28, pentru vizitatori să aleagă dintre cele cincisprezece linii, două poduri, două puncte de scurgere, trei scări în spirală și o linie de cer. Platformele sunt realizate la comandă din lemn pentru a se încadra în natura care îl înconjoară, în timp ce ziplinele sunt unele dintre cele mai interesante din toată Asia. Există diferite pachete pentru care vizitatorii pot alege în funcție de ceea ce le place să facă, iar toate pachetele includ un prânz delicios și fructe de sezon pentru a completa ziua. Profesioniștii pregătiți de la Flying Hanuman se asigură că vizitatorii se distrează de minune, oferind în același timp servicii excepționale și interesante pentru vizitatorii să exploreze frumosul ținut din Phuket.

89 / 16 Moo 6, Soi Namtok Kathu, Wichitsongkram Road, Kathu, Kathu, Phuket 83120, Thailanda, Telefon: + 66 76-323-264

5. Punctul de vedere al lui Karon


Cei care merg la Phuket într-o vacanță nu ar trebui să rateze ocazia să se oprească la popularul Karon Viewpoint de pe Dealul celor trei Plaje. Frumoasa vedere Karon oferă vizitatorilor vederi panoramice spectaculoase din toate cele trei golfuri, inclusiv plaja Kata Noi, plaja Karon și Capul Promthep. Punctul este extrem de ușor de accesat și există magazine minuscule care pun intrarea împreună cu comercianții care vând accesorii și alte trinket-uri. Vizitatorii vor putea face fotografii frumoase pentru a surprinde frumusețea călătoriei lor în Phuket.

4233, Tambon Karon, Amphoe Mueang Phuket, Chang Wat Phuket 83100, Thailanda

6. Cascada Kathu


Să ajungi la Kathu Waterfall este aproape la fel de interesant ca să ajungi acolo. Vizitatorii au o urcare lungă în urcare pentru a ajunge la seria piscinelor care se găsesc în vârf. Odată ajuns acolo, vizitatorii vor putea să se răcească făcând o baie în piscină; Există mai multe bazine mai mici, care scot calea către vârf. Cel mai bun moment pentru vizitatori să se îndrepte spre Cascada Kathu este între iunie și noiembrie, când apa de la ploile musonice umple bazinele până la margine; vizitatorii nu ar trebui să încerce ascensiunea în timp ce plouă, deoarece pot fi destul de alunecoase.

Kathu, districtul Kathu, Phuket 83120, Thailanda

7. Ko Panyi


Găsit în provincia Phang Nga, satul pescăresc Ko Panyi este unul dintre cele mai notabile locuri din Thailanda, deoarece întregul sat a fost construit pe stâlpi peste apă de către pescari. Așezarea a fost înființată la sfârșitul secolului 18th, dar nu a devenit o destinație turistică populară până de curând. Vizitatorii pot explora satul, pot vizita una dintre casele locale, au o masă de fructe de mare proaspăt pregătită sau pot cumpăra unul dintre numeroasele suveniruri interesante vândute la standurile de pe piață. Alte aspecte care nu trebuie ratate sunt școala și moscheea, care au fost primele structuri construite pe terenul adiacent satului.

8. Monkey Hill


Toh Sae Hill, cunoscut popular sub numele de Monkey Hill, este cel mai înalt deal din Phuket City. Vizitatorii se pot orienta spre platforma de vizionare de sus pentru a vedea priveliști uimitoare din Khao Toh Sae Viewpoint. Monkey Hill a devenit o zonă de recreere populară în ultimii ani, iar mulți localnici și vizitatori merg zilnic acolo pentru un jog răcoritor sau pentru a lucra în parcul de bază pentru exerciții. Există câteva flore și faună interesante pe care vizitatorii i-ar putea face față, inclusiv sutele de macaci care trăiesc împrăștiați pe Monkey Hill. La întoarcere, vizitatorii se pot opri la restaurantul Green Forest pentru o masă delicioasă, o băutură rece și o priveliște plăcută a împrejurimilor lor.

Ratsada, districtul Mueang Phuket, Phuket 83000, Thailanda, Telefon: + 63 907-303-6015

9. Vechiul oraș Phuket


Orașul vechi Phuket este un oraș istoric care cuprinde o parte a orașului plin de viață Phuket. Orașul vechi este renumit pentru frumoasele sale clădiri sino-portugheze, multe dintre ele fiind acum transformate în muzee, hoteluri, restaurante și magazine. În timp ce explorează, vizitatorii vor întâlni comunitatea Baba, care este un grup unic de oameni care nu se găsesc nicăieri în altă parte; acești rezidenți au propriul stil de îmbrăcăminte și mâncare, precum și un limbaj diferit. Atracții care nu trebuie ratate în timp ce există Muzeul Hua din Thailanda, Conacul Phra Pitak Chinpracha, Muzeul Baan Chinpracha și Muzeul Philatelic Phuket.

10. Speedway Patong Go-Kart


Speedway-ul Patong Go-Kart este un loc minunat pentru a petrece ziua și este adesea plin de localnici și vizitatori. Există multe activități recreative oferite, incluzând karting-ul, curse de tip buggy, călăritul pe pista de buggy off-road și alte sporturi extreme. Sosirea și conducerea este distractivă pentru toate vârstele, în timp ce evenimentul de Grand Prix este implicat în practică și multe curse care duc la o cursă finală, completată cu premii. Vizitatorii cu copii extrem de mici care nu se pot plimba singuri pot sări pe un kart de două persoane pentru ca toată lumea să se poată petrece bine. Pista buggy off-road face un eveniment memorabil și include viteze rapide, zboruri peste denivelări și o mulțime de stropi.

118 / 5 Vichit Songkram Rd. M.7 Kathu, Phuket, 83120, Thailanda, Telefon: + 66 76-321-949

11. Phang Nga


Găsită pe strâmtoarea Malacca chiar între insula Phuket și sudul continentului thailandez, Golful Phang Nga este una dintre cele mai frumoase părți ale țării. O mare parte din golf este protejată de Parcul Național Ao Phang Nga din apropiere, iar vizitatorii vor vedea numeroase peșteri, stânci de calcar și diverse situri arheologice. Există multe companii care oferă excursii pe caiac pe golf; experiența maiestuoasă le permite vizitatorilor să alunece prin stânci și să exploreze lagunele închise, oferindu-le o privire din natură în cel mai bun moment. Una dintre cele mai bune părți este să poată parcurge tunelul „peștera liliecilor”, unde vizitatorii pot asista în tăcere sute de lilieci = agățat deasupra lor.

12. Insulele Phi Phi

Insulele Phi Phi sunt un grup insular care se găsește în provincia Thailandei Krabi. Terenul a fost inițial un sat de pescari, dar acum este în mare parte plin de plantații de nucă de cocos. Odată ce vizitatorii ajung acolo cu vaporul, nu vor dori niciodată să plece; apele azurii și împrejurimile maiestuoase sunt epitomul unei vacanțe exotice pitorești. Unele dintre cele mai populare atracții sunt Golful Pi Leh, care este perfect pentru plimbare cu barca, snorkeling sau înot, și Peștera Viking, unde vizitatorii pot vedea vânătoarea și recoltarea cuiburilor de păsări rapide, o industrie locală profitabilă. Loh Sama Bay este una dintre cele mai faimoase atracții din Insulele Phi Phi, deoarece apele cristaline îl fac perfect pentru scufundări, în special noaptea.

13. Acvariul din Phuket


Una dintre cele mai prietenoase atracții familiale din Thailanda, Acvariul Phuket se dublează, de asemenea, ca principală stație de cercetare biologică marină și desfășoară cercetări asupra pescuitului comercial, ecosistemelor recifului tropical și a eclozelor țestoase marine pe cale de dispariție. Deschis zilnic, acvariul este umplut cu diferite specii de animale pe care vizitatorii le pot întâlni în numeroasele exponate și în tunelul de sticlă subacvatic de 10-metru. Unele dintre zone permit vizitatorilor să vadă modele de pești mari și rari, să se apropie de diverse animale marine din bazinul de atingere sau să vadă sirene mitice în peștera de sirenă subacvatică. Vizitatori mai aventuroși pot încerca scufundări într-un mediu sigur și prietenos.

Wichit, districtul Mueang Phuket, Phuket 83000, Thailanda, Telefon: + 66 76-391-126

14. Muzeul Phuket Baba


Muzeul Phuket Baba, sau Muzeul Peranakan, în Phuket Town este o nouă completare a colecției de muzee din Thailanda. Înființat în interiorul unei clădiri Standard Chartered Bank, în vârstă de 105, muzeul găzduiește o colecție minunată de artă, îmbrăcăminte și mobilier din moștenirea Peranakan. Vizitatorii își pot începe turneul cu un scurtmetraj care descrie cum a ajuns muzeul și istoria oamenilor și a culturii afișate. După aceea, pot merge la unul dintre numeroasele tururi programate pe parcursul zilei pentru a afla mai multe despre artefactele adăpostite în muzeu.

Phangnga Rd, Tambon Talat Yai, Amphoe Mueang Phuket, Chang Wat Phuket 83000, Thailanda

15. Parcul Păsărilor Phuket


Parcul de păsări Phuket este un parc de animale spațios, care adăpostește diverse specii de păsări într-un cadru luxuriant, verde. Păsările colorate participă adesea la spectacole de păsări, care sunt interesante pentru vizitatorii de toate vârstele. Parcul de păsări în proprietate privată se află pe un teren de 12 acri și are păsări din America de Sud, Asia și Africa. Parcul este plin de scene frumoase, expoziții și cascade pentru a imita habitatul natural al păsărilor. Vizitatorii pot să se plimbe și să vadă păsările în starea lor naturală, să facă fotografii cu creaturi magnifice, cum ar fi vulturi și bufnițe, și chiar să hrănească păsările sub siguranța și îndrumarea specialiștilor din parc.

9, 32 / 9 Chao Fah Tawan Tok Rd, Chalong, districtul Mueang Phuket, Phuket 83000, Thailanda, Telefon: + 66 76-367-576

16. Phuket Fantasea


Deschis în 1998, Phuket Fantasea este un mare parc tematic cultural nocturn, care se întinde pe șaizeci de acri de pământ. Există trei atracții principale, inclusiv o stradă comercială, un restaurant tip bufet și un spectacol teatral cultural. Spectacolul Fantasy of a Kingdom este un favorit al vizitatorilor și durează aproape 70 minute; combinația de efecte speciale și tehnici de iluzie sunt absolut uimitoare și o fac unul dintre cele mai memorabile locuri dintr-o călătorie în Phuket. Strada comercială Festival Village este un loc minunat pentru vizitatori să ridice suveniruri și alte obiecte distractive, să joace unele jocuri în orașul jocului sau să mănânce la unul dintre restaurantele a la carte. Vizitatorii pot apoi să se îndrepte spre Golden Kinnaree, care este unul dintre cele mai mari restaurante tip bufet din lume și să încerce tot felul de bucătării diferite.

99 Moo 3 Kamala Kathu Chang Wat, Phuket 83150, Thailanda, Telefon: + 66 76-385-000

17. Muzeul mineritului Phuket


Muzeul Mineritului Phuket prezintă istoria mineritului din țară, precum și industria mineralelor într-o vilă frumos transformată în stil colonial. Muzeul este considerat unul dintre cele mai interesante de pe insulă, deoarece conține totul, de la modele de mină de staniu până la un refugiu creat din opiu. Una dintre cele mai interesante exponate se află pe casa minerilor, ceea ce oferă o privire realistă vieții soțiilor și copiilor lor. Există numeroase ghiduri la muzeu, care sunt mai mult decât fericite să ia vizitatorii în jur și să le completeze cu articole istorice interesante despre exponate - acest lucru ar putea fi util, deoarece descrierile sunt doar în limba tailandeză.

Moo 5, Khatu-Nakoh Road, Tambon Khatu, Amphoe Khatu, Phuket, 83120, 83120, Thailanda, Telefon: + 66 81-535-3187

18. Muzeul Phuket Trickeye


Muzeul Phuket Trickeye este deschis în fiecare zi de la 10: 00am la 7: 00pm, iar vizitatorii ar trebui să ajungă devreme pentru că pot petrece ore întregi explorând muzeul interactiv. Este primul muzeu Trickeye 3D din Phuket și este cunoscut pentru stimularea imaginației și creativității vizitatorilor. Tablourile 3D folosesc tehnica trompe l'oeil și sunt moderne și captivante; vizitatorii simt că fac parte din imagine în sine. Capodoperele sunt frumoase, iar vizitatorii își pot petrece timpul făcând fotografii distractive și interpretând piesele. Muzeul a primit un certificat de excelență de către TripAdvisor și pe bună dreptate, deoarece este una dintre cele mai bune atracții pentru familiile din Phuket.

130 / 1 Phang Nga Road, Soi Phang Nga 1, Talad Yai, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Thailanda, Telefon: + 66 76-212-806

19. Siam Niramit Phuket


Siam Niramit Phuket este un spectacol elaborat cu peste o sută de actori și actrițe în diferite stiluri de costume 500. Spectacolul acoperă multe aspecte ale culturii și istoriei Thailandei și este un element fundamental al vieții de noapte interesante a lui Phuket. Spectacolul este plin de arte tradiționale, rutine de dans și cântece din toate părțile Thailandei. Spectacolul durează peste o oră și oferă vizitatorilor posibilitatea de a înțelege cultura și artele thailandeze doar urmărind frumoasa reprezentație. Efectele speciale sunt spectaculoase, iar vizitatorilor de toate vârstele le va plăcea spectacolul educativ și interesant.

55 / 81 Moo 5, Chalermprakiet Rd., Rassada, Muang, Phuket 83000, Thailanda, Telefon: + 66 76-335-000

20. Insulele Similan


Insulele Similan sunt un grup de insule din Marea Andaman din sudul Thailandei. În 1982 a fost comemorat ca un parc național intitulat Mu Ko Similan. Printre atracții se numără Ko Similan, care este cea mai mare insulă și este plină de o specie diversă de faună, cum ar fi vulpile zburătoare și șopârlele de monitorizare a mangrovei. Alte atracții sunt cea mai extinsă plajă din parc, Ko Huyong, care adăpostește multe broaște țestoase și locurile de scufundare împrăștiate în Insulele Similan. Locurile de scufundare variază de la recifele de corali înclinate până la bolovanii de granit subacvatic, printre care vizitatorii pot înota. Unul dintre cele mai populare site-uri de scufundare este Richelieu Rock, care este plin cu o abundență de viață marină.

21. Soi Bangla


Vizitatorii care caută să experimenteze viața de noapte interminabilă a orașului Phuket nu trebuie să plece nicăieri în altă parte, ci în Soi Bangla. Plin de cluburi de noapte, baruri de bere, muzică live și alte evenimente, Soi Bangla este locul unde se potrivesc cei care doresc să petreacă toată noaptea. Vizitatorii pot savura băuturi, dans, juca jocuri de bar și pur și simplu să se petreacă bine cu prietenii. După ce au dansat într-un club de noapte fierbinte, vizitatorii se pot îndrepta către un bar de plajă răbdător pentru a se răcori, dar să continue petrecerea. La sfârșitul nopții, există multe restaurante și standuri de mâncare pentru a încerca unele dintre delicatesele încântătoare din zonă.

Soi Bangla, Patong, Kathu, Phuket 83150, Thailanda

22. Muzeul Hua Thai


Găzduit într-o superbă clădire sino-portugheză din Phuket, Muzeul Hua din Thailanda este o modalitate excelentă de a experimenta arta insulei. Acum, un muzeu, spațiu expozițional și sala de funcții, Thai Hua a fost premiat sub patronajul regelui pentru conservarea artelor arhitecturale. Vizitatorii se pot plimba prin sălile expoziționale și curțile interioare, explorând arhitectura, decorul și artefactele adăpostite în cadrul acesteia. Vizitatorii vor putea vedea multe mașini și instrumente grele din anii mineritului din Phuket din grădina muzeului. Vizitatorii vor putea viziona, de asemenea, numeroase scurtmetraje chineze și thailandeze interesante în muzeu.

Talat Nuea, districtul Mueang Phuket, Phuket 83000, Thailanda, Telefon: + 66 76-211-224

23. Muzeul Thavorn

Muzeul Thavorn este un hotel și un muzeu cunoscut pentru detaliile sale arhitectonice 1960s, decor, amintiri și curios. Hotelul a fost primul construit de familia Thavornwongwongse, care sunt pionieri în dezvoltarea Phuket ca destinație turistică. Vizitatorii vor putea vedea o colecție eclectică de artefacte de epocă și de pomeni colectate de-a lungul anilor. Colecția ciudată include frigidere vechi, mașini de scris, calculatoare, jucării și tot felul de decorațiuni. Dublându-se ca un hotel, vizitatorii pot petrece, de asemenea, o noapte la locația distractivă și istorică, care este unul dintre cele trei hoteluri și stațiuni gestionate de Thavorn.

Soi Thummasopa, Tambon Talat Yai, Amphoe Mueang Phuket, Chang Wat Phuket 83000, Thailanda

24. Wat Chalong


Wat Chalong este unul dintre cele mai importante temple budiste din Phuket. Fost cunoscut sub numele de Wat Chaiyathararam, templul este dedicat a doi călugări extrem de venerati: Luang Pho Chuang și Luang Pho Chaem - amândoi au condus oamenii din Chalong împotriva rebeliunii chineze din 1876 și au furnizat medicamente din plante pentru cei răniți. Vizitatorii vor putea vedea multe tablouri frumoase care ilustrează viața lui Buddha, precum și diverse statui de aur ale acestuia. Ca jetoane ale vizitei lor, vizitatorii vor putea cumpăra suveniruri și trinketuri de la templu sau de pe piața mare care se extinde pe terenurile templului.

Districtul Mueang Phuket, Phuket 83000, Thailanda, Telefon: + 66 76-381-226

25. Tururi alimentare Phuket


Una dintre cele mai bune părți ale vizitei oricărui teren este încercarea bucătăriei delicioase locale, dar în calitate de turiști, uneori este dificil să găsești mâncare autentică care să surprindă cu adevărat aromele țării. Când se află în Phuket, vizitatorii se pot relaxa și pot merge într-o călătorie culinară cu Phuket Food Tours. De când 2011 Phuket Food Tours și-a împărtășit pasiunea și dragostea pentru cultura și bucătăria thailandeze cu vizitatori din întreaga lume. Ajutând oamenii să descopere arome locale și să „mănânce ca un thailandez” în timp ce văd diverse site-uri istorice pe drum, compania turistică vizitează restaurante alese cu grijă din toată Phuket. Unele dintre cele mai populare tururi sunt Old Town Phuket & Peranakan Food Trail și Phuket Night Food Tour.

Unitatea Piața Chamchuri 227, 2nd Floor, PhayaThai Road, Pathumwan, Bangkok