25 Cei Mai Frumoși Munți Din Utah

Dacă ajungeți în starea deșertă a Utah, așteptați să vedeți un peisaj plat și steril, veți fi pentru o surpriză - Utah este un teritoriu de munte incontestabil și fiecare dintre județele 29 din Utah se mândrește cu mai mulți munți. De fapt, Utah găzduiește nu mai puțin de Vârfurile Prominence 84, înălțând cel puțin 2,000 picioare peste terenul din jur. Munții frumoși și neobișnuiți din Utah oferă drumeții minunate, precum și multe oportunități pentru vizionarea faunei sălbatice, alpinism, ciclism montan și camping de țară. În timpul iernii, mulți dintre acești munți sunt acoperiți de zăpadă și oferă schi bun și snowboard.

1. Muntele Timpanogos


Muntele Timpanogos (aka Mt. Timp) este al doilea cel mai înalt și cel mai dominant munte din gama Wasatch, care stă la pază peste zonele Provo, Orem și Pleasant Grove, aproximativ 45 mile la sud de Salt Lake City. Muntele este foarte popular printre pasionații de aer liber și există trei trasee (care variază de la 12 la 16 miles) pentru care pot alege excursioniștii, care vă vor duce în vârf și înapoi. Muntele Timp găzduiește singurul ghețar adevărat din Utah, iar primăvara și toamna mulți alpinisti iau provocarea să ajungă pe vârf pe ruta ghețarului folosind topoare și crampoane. Veți vedea o varietate de animale sălbatice, inclusiv alun, capră de munte, căprioare și pika. Campionarii pot juca un cort pe Tabăra Timpooneke, dar autovehicule și remorci sunt descurajați pe drumul alpin și abrupt.

2. Varful Bountiful


Vârful Bountiful este unul dintre cele mai înalte puncte ale uimitorului Nord Wasatch Range și, împreună cu alți câțiva munți din zonă, atinge o altitudine de peste 9,000 metri. O mare parte a muntelui este bifurcată de canioane și înconjurată de stânci accidentate, ceea ce îl face o destinație ideală pentru drumeții și scrambilorii avizi. Puteți să vă apropiați de vârf de-a lungul a patru trasee diferite, fiecare având propriul său apel. Dacă intenționați să faceți drumeții în timpul iernii, Parrish Creek este traseul recomandat, în timp ce primăvara și vara excursioniștii vor putea vedea până la patru cascade dacă aleg ruta pitorească Davis Creek. Spre deosebire de multe alte vârfuri pitorești, puteți conduce aproape până în vârful Bountiful Peak, care este un deliciu minunat pentru non-excursioniști.

3. Vârful Deseret


Frumoasa Deseret Peak este cel mai înalt vârf din Stansbury Mountain Range (11,031 picioare) în Deseret Peak Wilderness din vestul Utah. Muntele atrage un număr mare de excursioniști în fiecare an și există mai multe trasee care trebuie explorate. Mulți vizitatori folosesc traseul South Willow Creek pentru a ajunge pe vârf și pentru a se întoarce pe același traseu (un traseu dus-întors 8 mile), dar cel mai bun mod de a aprecia întregul munte pitoresc este de a face o excursie în buclă, întoarcerea prin Buzunarele Furcă și uscată. Urme de furcă de lac. Dacă doriți mai multe provocări, puteți încerca traseul de zăpadă / schi Twin Couloirs. Există șase locuri de camping în zonă, iar cel mai bun moment pentru a face drumeție pe Vârful Deseret este între Ziua Memorialului și sfârșitul lunii octombrie.

4. Vârful Box Elder


Vei găsi Box Elder Peak în Munții Wellsville din nordul Utahului, unde se întoarce peste pădurea națională Wasatch-Cache. Muntele este o destinație populară pentru mersul pe jos, drumeții și vizionarea păsărilor, iar oamenii vin din aproape și departe pentru observații excelente rapitoare, inclusiv șoimi, vulturi de aur și falcuri peregrine. Dintre cele trei trasee populare de drumeții, traseul 4.5 mile Rattlesnake este cel mai direct traseu către vârf, urmat de traseul Coldwater Canyon Trail la 5.7 miles și Deep Canyon Trail la 7.4 miles. Dacă vă place o urcare de zăpadă, luna mai este cel mai bun moment pentru a aborda vârful Box Elder, în timp ce septembrie și octombrie oferă atracția suplimentară a frunzelor frumoase de toamnă. Nu există locuri de campare în zonă, dar este permisă respectarea campingului din țară.

5. Muntele Canaan


Situat la sud de Parcul Național Zion, în sudul Utahului, Muntele Canaan formează un escarp accidentat înconjurat de stânci abrupte din toate părțile. Drumeții pot alege dintre trei rute principale pentru a ajunge la vârf, toate fiind cuprinse între 9 și 10 mile lungime și pot fi combinate pentru a forma un traseu de buclă. Cu toate acestea, drumeția Muntelui Canaan este considerată a fi o expediție aventuroasă în care sunt necesare abilități bune de a găsi rute și nu trebuie să subestimați distanța relativ scurtă. Dacă intenționați să ajungeți la vârf, vi se recomandă să tratați acest lucru ca pe o excursie de rucsac pentru 2-day. Drumeții de zi aleg, în general, 11 mile Squirrel Canyon to Water Canyon Loop sau 14 mile Water Canyon to Eagle Crests Thru-hike. Există două locuri de camping în Parcul Național Zion, iar Water Canyon Trailhead oferă camping primitiv.

6. Vârful Gunsight


Gunsight Peak este una dintre cele mai înalte vârfuri din Munții Clarkston, situată între Vârful Gilbert și Vârful Kings din nordul Utahului și este clar vizibilă pentru oricine conduce pe I-15. Dacă vă place să explorați drumul mai puțin parcurs, vă va plăcea drumeția Gunsight Peak - o mare parte a apropierii de vârf se află pe terenuri private și foarte puțini oameni chiar știu despre această strălucitoare drumeție. Vizitatorii pot alege din două rute până la vârf, fie că se apropie prin intermediul lui Henry's Fork Trailhead (8 miles într-o singură direcție), fie Winter Canyon Route, care este considerabil mai scurt la 5 miles un sens. Dacă aveți timp și energie, Gunsight Peak poate fi urcat împreună cu Varful lui Gilbert și King's Peak. Campionarii își pot ridica cortul în campingul Henry's Fork Campground.

7. Vârful Regelui


Înălțându-se până la un masiv 13,527 de metri deasupra nivelului mării, King's Peak este cel mai înalt vârf din Utah, care se înalță cu mândrie peste Duchesne County în High Uintas Wilderness Area. Muntele atrage în mod regulat plimbători, drumeți și backpackers și a fost recent numit unul dintre cele mai bune trasee din lume de National Geographic. Pentru a ajunge la vârf, vă veți confrunta cu o drumeție puternică, dar extrem de pitorească 28 mile - majoritatea oamenilor aduc de-a lungul unui cort și petrec o noapte memorabilă sau două sub stele alături de unul dintre lacurile din bazinul lui Henry's Fork. Dacă nu sunteți pe cale să vă culcați la munte, există o varietate de trasee de drumeție mai scurte, începând de la Henry’s Fork Campground, care vă vor conduce către lacuri pitorești unde puteți merge la pescuit sau la caiac.

8. Muntele Magog


Vizibil izbitor, Muntele Magog este unul dintre cele mai înalte vârfuri din zona Muntelui Ursului din nord-estul Utahului și atrage escrocii și drumeții care caută o cale mai puțin parcursă. Campionarii se pot baza fie în campingurile superioare sau inferioare ale Canyonului, fie în campingul Spring Hollow sau pot aduce un rucsac și pot face câteva campinguri primitive înapoi. Cei mai mulți drumeți își încep ascensiunea de-a lungul Rafalei de Sud-Vest de-a lungul traseului Tony Grove Trailhead din Logan Canyon, dar puteți folosi și Ruta South Ridge sau combinați cele două rute pentru o pistă în buclă. Puteți aștepta cu nerăbdare o plimbare plină de emoții și pitoresc care necesită unele urcări complete pe stâncă în apropierea vârfului.

9. Vârful Thayne


Situat în Munții Wasatch central, deasupra Salt Lake City, Thayne Peak și Thayne Canyon în apropiere oferă localnicilor și vizitatorilor un cadru pitorească de munte și pădure pentru plimbări, drumeții și alergări pe trasee. Drumețiile sunt cele mai bune din mai până în octombrie și există o selecție de trasee care vă vor răsplăti cu vederi excepționale de pe vârf. Puteți începe drumeția pe traseul Desolation Trailhead din Millcreek Canyon și apoi să alegeți Thayne Canyon Trail (2.75 miles până la vârf) sau Traseul dezolării (4.75 mile până la vârf) sau să combinați cele două pentru a face un traseu în buclă. Vârful Thayne poate fi urcat pe tot parcursul anului, dar probabil că veți avea nevoie de iarna, când vârful este acoperit de zăpadă.

10. Muntele Navajo


Muntele Navajo se ridică maiestuos deasupra lacului Powell, în rezervația indiană Navajo din sud-estul Utah, pentru a atinge un 10,388 picioare foarte respectabil deasupra nivelului mării. Uriașul munte în formă de balenă este considerat a fi un loc sacru pentru Navajo și excursiile nu sunt permise. Cu toate acestea, puteți încă să explorați frumusețea naturală a Muntelui Navajo, mergând într-un tur ghidat de Navajo, fascinantul Canion Antelope și partea superioară a cursurilor de apă din est. Puteți merge, de asemenea, într-o excursie cu barca pe Lacul Powel și apoi urmați traseul Rainbow Bridge 1-mile pentru a vedea cel mai înalt pod natural din lume. Dacă intenționați să faceți vreun camping, ar trebui să vă aranjați un permis în avans.


Muntele Gog

Deși poate fi puțin mai puțin impresionant decât vecinul Muntele Magog, Muntele Gog este unul dintre cele mai înalte vârfuri din Munții Râului Urs și merită vizitat. Dacă doriți să petreceți câteva nopți explorând muntele, cel mai apropiat camping este la White Pine Lake și există mai multe locuri de campare de-a lungul Logan Canyon Scenic Byway. Începând de la Tony Grove Trailhead, puteți accesa cu ușurință vârful de-a lungul traseului 5 mile Southwest Ridge Trail și apoi continuați de-a lungul Gog până la Naomi Traverse sau Gog până la Magog Traverse dacă vă place o excursie mai lungă - toate cele trei pot fi explorate într-un zi. Părerile de la vârfuri vă vor recompensa mai mult pentru eforturile depuse.

Vârful de granit

Puteți găsi accidentatul și frumosul Granit Peak aproximativ 20 mile la vest de Beaver, Utah, în apropiere de micul oraș Milford. Varful Granite face parte din gama minerală, care cuprinde bolovani, pinacule și minunate spire de granit, care formează un loc de joacă imbatabil pentru oricine este interesat de drumeții, alpinism, bolovan sau pur și simplu explorând. Pus între cedri, pini și molizi, veți găsi mine de roșie și cariere și o abundență de unguri și cranii abia așteaptă să fie descoperite. Puteți vizita vârful Granite pe tot parcursul anului, dar un vehicul cu gardă ridicată este o idee bună pentru traversarea fluxurilor în primăvară și veți avea nevoie de o creștere mai lungă din cauza zăpezii în timpul iernii; vara poate fi foarte cald, așa că toamna este probabil cel mai bun moment pentru a vă bucura pe deplin de munte.

Ben Lomond

Ben Lomond este un munte vast, în formă de piramidă, în zona Wasatch-ului de Nord, care se ridică proeminent deasupra orașului Ogden. Ben Lomond și-a luat numele de la imigranții din Scoția timpurie și, deși nu este la fel de înalt ca Willard Peak, este cu siguranță cel mai cunoscut munte din zonă și atrage mulți pasionați de aer liber în fiecare an, care vin să meargă, să facă drumeții, cu bicicleta de munte, scramble și schi. Puteți să vă apropiați de vârful Ben Lomond de-a lungul unuia dintre cele patru trasee populare, dintre care bazinul Willard este cel mai scurt (dar implică o lungă deplasare pe teren accidentat pentru a ajunge pe capul traseului). Există mai multe locuri de campare în zona Ogden și este permisă campingul în țară. Schiurile de jos și de schi și snowboardul sunt activități populare de iarnă.

Benada de cedru

Cedar Benchmark (numit Cedar Mountain Highpoint) este cel mai înalt vârf din lanțul Cedar Mountain, care se află în noul proclamat Cedar Mountain Wilderness, la vest de Salt Lake City. Puteți aștepta cu nerăbdare câteva observații unice atunci când explorați Cedar Benchmark, incluzând un efectiv puternic de 250 de cai sălbatici, o varietate de alte animale sălbatice și zone mari de apartamente cu sare albă pură, pe care le puteți vedea din vârf. Există câteva modalități de abordare a vârfului, iar calificativul de acces pentru excursioniști este considerat a fi 2 până la 3, dar drumul care duce spre capul de traseu este într-o formă destul de proastă și ar trebui încercat doar de vehiculele cu tracțiune pe patru roți. Nu există locuri de camping în zona sălbăticie, dar este permisă campingul în țară.

Varful Wilson

Ajungând la un înălțime 13,060 picioare, Wilson Vârful este unul dintre cele mai înalte vârfuri de munte din Utah și este situat în ceea ce este, probabil, unul dintre cele mai superbe terenuri din stat. Vârful Wilson se ridică destul de maiestuos deasupra zonei Lacurilor Castelului Roșu din zona Sălbăticiei Uintas, oferind pasionaților de aer liber un fundal frumos pentru plimbări, drumeții, plimbări și camping. Una dintre frumusețile drumeției până în vârful Wilson Peak este îndepărtarea și singurătatea - o excursie dus-întors este aproape de mile 30 și când stai la vârf ești doar tu și priveliștile magnifice, fără un drum sau o persoană la vedere. Vizitatorii care nu sunt în pas să facă drumul lung spre vârf se pot bucura de drumeții și plimbări mai scurte sau de pescuit la păstrăv în lacuri.

Muntele Doubletop

Muntele Doubletop este numit pentru vârfurile sale gemene distincte, care sunt împărțite puternic de o fisură adâncă în formă de pistol. Situat în zona Râului Urs din nordul Utahului, muntele oferă drumeții excelente și este mai puțin frecventat decât vârful Naomi Peak, ceea ce este o veste bună pentru cei cărora le place singurătatea. Mersul spre vârf este de aproximativ 6 mile, variază ușor în funcție de traseul pe care îl urmați - traseul cel mai direct este de-a lungul Steep Hollow. Odată ce ați ajuns la vârf și v-ați bucurat de priveliștile impresionante, aveți opțiunea de a vă retrage pașii sau de a vă întoarce prin coborârea Crescent Lake Canyon, care este foarte pitorească.

Lovenia de Est

East Lovenia deține distincția de a fi cel mai dificil membru din punct de vedere tehnic al Utah 13ers de urcat, chiar dacă are cea mai mică altitudine. East Lovenia este situat în Munții Uinta și oferă o zi plină de provocări pentru drumeții și plimbătorii. Una dintre principalele provocări ale urcării spre Lovenia de Est este distanța de cel mai apropiat drum (o călătorie dus-întors 25 mile) și scârțâitul liber pe care va trebui să îl navigați la altitudini mai mari. Drumurile de apropiere sunt în general impasibile iarna și este recomandat să încercați să ajungeți doar la vârf între iulie și august. Este posibil să combinați culmile Estului Loveniei și Muntele Lovenia într-o singură drumeție - majoritatea oamenilor ar dori să acopere distanța pe parcursul a două zile, inclusiv o noapte de camping primitiv.

Muntele de mahon

Situat în apropiere de Pleasant Grove, în județul Utah, Mahogany Mountain atinge o înălțime foarte respectabilă de 9,000-foot, dar este adesea trecut cu vederea în peisaj datorită faptului că este oarecum umbrit de Muntele Timpanogos, care se află chiar în spatele acestuia. Mahogany Mountain oferă drumeții pe tot parcursul anului pe mai multe trasee, iar atingerea vârfului vă va răsplăti cu unele dintre cele mai frumoase vederi din stat. Grove Creek Trail începe aproape de suburbanul Pleasant Grove și există un alt traseu către vârf, prin North Peak Trail, care este un traseu moderat și destul de mic, care este doar mai puțin decât o excursie dus-întors 3 mile - potrivită pentru familii. Ambele trasee, combinate cu alte sub-trasee, sunt frecventate și de bicicliștii montani.

Muntele Jardine

Întins în partea de sud a Râului Bear, Muntele Jardine este unul dintre cele mai înalte vârfuri din această secțiune a gamei (9,566 picioare) și atrage o varietate de entuziaști în aer liber tot timpul anului. Există trei rute moderate, pe care le poți alege pentru a ajunge la vârf, toate fiind de aproximativ 6 mile pe o singură direcție. Traseul Green Canyon este cel mai popular și este folosit de drumeții, schiori, zăpadă și bicicliști de munte. Traseul Canionului de mesteacăn este cel mai pitoresc și necesită unele scursuri în apropierea vârfului. Aveți grijă să nu ratați faimosul arbore Jardine Juniper, cel mai vechi copac din Utah - traseul Jardine Juniper-mile 10 mile este potrivit pentru drumeții, ciclism montan și alergare pe trasee și poate fi folosit și de câini și cai.

Cornul lui Robert

Cornul lui Robert este un vârf popular pe Muntele Timpanogos, care atinge o înălțime dramatică a 10,993 picioare, mai puțin de 1,000 picioare mai puțin de cel mai înalt punct al masivului. Dacă este peisajul dramatic pe care îl urmărești, vei descoperi că drumeția Cornul lui Robert este una dintre cele mai răsplătitoare drumeții din Utah. Vârful se înalță maiestuos deasupra frumoasei zone din Lacul Smarald și poate fi atins de-a lungul relativ ușor Aspen Grove Trail sau Timpooneke Trail. Dacă sunteți în căutarea mai multor provocări, există mai multe rute accidentate, potrivite pentru alpinism și urcare cu gheață. Campionarii pot amenaja un bazecamp la Tabăra Timpooneke sau la Mt. Timpanogos Camping sau bucurați-vă de o noapte de camping primitiv lângă Lacul Smarald.

Vârful Howell

Howell Peak este situat într-o zonă foarte îndepărtată a gamei House, în vestul deșertului Utah, la 180 miles de Salt Lake City. Howell Peak atrage foarte puțini vizitatori, ceea ce este un bun lucru pentru cei care tânjesc după liniște și liniște și liniștea inconștientă care vine cu această frumoasă locație în deșert. Drumeții se pot apropia destul de aproape de începutul traseului cu mașina și există mai multe locuri de-a lungul traseului spre vârf, unde vă puteți bucura de o noapte de camping primitiv, sub cerul larg deșert. Varful Howell este cel mai bine explorat între toamnă și sfârșitul primăverii, deoarece temperaturile ridicate ale verii fac drumeția extrem de neplăcută. Atracțiile din apropiere, pe care ar putea să le explorezi, includ cariera fosilelor U-DIG și peștera Consiliului.

Vârful Delano

Vârful Delano este cel mai înalt vârf din Munții Tushar și străbate frontiera județului Beaver / Piute din sud-centrul Utah. Deși muntele atinge o altitudine foarte respectabilă de 12,000 picioare, este ușor de atins culmea - traseul 4.8-mile și înapoi este considerat moderat, iar priveliștile de pe culme sunt excepțional de bune. Pe parcurs vă puteți aștepta să vedeți o mulțime de flori sălbatice (în sezon) și capre de munte. Vârful Delano poate fi explorat pe tot parcursul anului și în timpul iernii puteți încerca traseul cu pârtii de zăpadă și vă puteți orienta la niște schiuri de fond și snowboarding. Traseul de-a lungul Big John Flat are locuri de camping și există un teren de camping adecvat la Mahogany Cove.

Wickiup

Wickiup este situat în zona San Rafael Swell din Utah și își ia numele de la cuvântul nativ american pentru o locuință sau wigwam, care are o formă foarte asemănătoare cu acest munte unic. La doar 6,000 picioare, Wickiup nu este niciodată aproape de a fi unul dintre cei mai înalți munți din Utah, dar este cu siguranță unul dintre cele mai interesante și include unele dintre cele mai vechi formațiuni de roci geologice din stat. Puteți conduce până la baza traseului cu o tracțiune pe patru roți (cu condiția ca drumul să nu fie umed sau înzăpezit), iar distanța până la vârf să fie de aproximativ 6 mile o singură direcție. Wickiup nu este cel mai ușor munte de urcat din cauza multor roci libere și fragile și nu este recomandat pentru începători.

Varful Stookey

Mulți oameni nu au auzit niciodată de Stookey Peak, care se află în Munții Onaqui, departe de cele mai populare zone de drumeții din Utah. Drumeții și călătorii care caută o provocare pentru găsirea rutei se vor bucura să ia pe Vârful Stookey, deoarece nu există o pistă evidentă și trebuie să îți găsești propriul drum spre vârf. Vă puteți aștepta să vedeți unii dintre caii sălbatici, care sună acasă la munte - o pereche de binocluri ar putea veni la îndemână. Vă puteți aștepta la o expediție destul de abruptă la nivel de țară, deoarece veți câștiga peste o înălțime de 2,000 picioare peste doar 1 mile, așa că asigurați-vă că aduceți multă apă.

Pălăria mexicană

Pălăria mexicană este o rocă intrigantă în formă de sombrero, formată dintr-o șapcă echilibrată pe o masă, situată la aproximativ 3 mile de un sat cu același nume la vest de Bluff din Utah. Drumeția și urcarea pălăriei mexicane este o aventură grozavă, mai degrabă decât o plimbare în parc și este populară printre scramble, alpinisti și drumeți aventuroși. Din parcare, este o excursie ușoară până la baza pălăriei - puteți alege să vă apropiați din orice direcție. Odată ce ajungeți la stâncă, va trebui să alegeți între ruta A1 Bandito, unde veți folosi șuruburile pentru a vă ajuta să urcați spre vârful stâncii (acesta este cel mai popular traseu) sau traseul natural mai dificil al A2R Royal Robbins . Oricum ar fi, urcarea pălăriei mexicane ar trebui să fie prezentată pe toate listele de dorințe ale alpinistilor.