4 Cele Mai Bune Lucruri De Făcut În Proctor, Vt

Proctor, VT este un orășel pitoresc în județul Rutland, în valea Otter Creek. La începutul secolului 20th, Proctor a fost acasă la cea mai mare companie de marmură din lume, Compania de marmură Vermont. Există un mic muzeu fascinant situat într-una dintre fostele clădiri ale companiei. Proctor este, de asemenea, acasă la fascinantul castel Wilson, o curiozitate arhitecturală proiectată într-un amestec de stil, acum un muzeu al casei. Există mai multe poduri interesante peste Otter Creek, inclusiv podul de marmură, decorat în marmură și podul acoperit Gorham. Podurile leagă centrul orașului Proctor cu comunitățile rezidențiale și rurale.

1. Muzeul de marmură Vermont


La începutul secolului 20th, compania Vermont Marble a fost unul dintre cei mai mari producători de marmură din lume. Marmura a fost făcută din câteva puncte din și în jurul orașului Proctor, Vermont. Compania a furnizat marmură pentru construcția Memorialului USS Arizona, Clădirea Curții Supreme a Statelor Unite, Capitolul de stat din Virginia de Vest, Cimitirul Național Arlington și multe alte clădiri iconice. Situat într-una dintre fostele clădiri Vermont Marble Company din Proctor, Vermont, Muzeul Marble spune povestea rolului marmurei Vermont și a companiei de marmură Vermont. Vizitele autoguidate ale exponatelor muzeului se concentrează pe istoria companiei, geologia marmurii și utilizările marmurii în arhitectură, artă și industrie.

52 Main St, Proctor, VT 05765, Telefon: 800-427-1396

2. Castelul Wilson


Wilson Castle este o moșie 115 acre lângă Proctor, Vermont, cu o casă magnifică construită în 1867 într-un mix de stiluri arhitecturale, incluzând neo-renașterea olandeză, regina Anne, baronialul scoțian și renașterea romanică. Casa a fost construită pentru un medic din Vermont, John Johnson și soția sa engleză. Casa conține camere 32 pe trei etaje. Fațada sa este construită din cărămidă engleză și marmură franceză, cu arcade 19, vitralii 84, două turele, parapet și balcon. În interior, casa are șeminee 13 și mobilier de lux care include antichități asiatice și europene, suluri chinezești, statui și covoare orientale. Since1939, după ce a schimbat mâinile de mai multe ori, moșia a fost achiziționată de Herbert Lee Wilson. Cinci generații ale familiei Wilson au locuit în casă. Încă de la 1962, casa a fost deschisă pentru turnee și este acum operată ca muzeu al casei.

2970 W Proctor Rd, Proctor, VT 05765

3. Podul de marmură


Podul de marmură sau podul Fletcher D. Proctor Memorial Bridge trece peste Creek Otter în centrul localității Proctor, Vermont. Podul a fost construit în 1915 și lărgit în 1935. Podul este confruntat cu marmură locală și este un bun exemplu de construcție timpurie a podului din beton. Este listat în Registrul național al locurilor istorice. Podul de marmură este unul dintre mai multe poduri peste Otter Creek din Proctor. Acesta leagă centrul satului cu zonele rezidențiale în cea mai mare parte către est. De asemenea, oferă acces la ruta 7 din Statele Unite. Podul este format din trei palete de arc din beton, fiecare 42 picioare lungime. Lungimea totală a podului este 170 picioare, este 38 metri lățime, transportând un drum cu două benzi 36 picioare deasupra pârâului.

Otter Creek, Proctor, VT 05765

4. Podul acoperit Gorham


Podul acoperit Gorham continuă drumul Podului Gorham peste Creek Otter în Proctor, Vermont. Construit în 1841 de către Abraham Owen și Nicholas M. Powers, este un tip de pod cu zăbrele din oraș și este înscris în Registrul național al locurilor istorice. Podul acoperit Gorham leagă nordul Proctor și sudul Pittsford, două comunități rurale din centrul-nordul Rutland County, Vermont. Podul are o lungime de 114-picior, așezat pe bonturile de piatră cu fața în beton. Acesta a fost întărit de grinzi laminate sub puntea de drum 18 de o lățime. La exterior, podul este acoperit cu o placă verticală din lemn, acoperită de un acoperiș acoperit din metal ondulat.

Gorham Bridge Rd, Proctor, VT