5 Best Malta Beaches

Europa găzduiește unele dintre cele mai populare destinații turistice din lume și este ușor de înțeles de ce. Lucrul minunat despre Europa este varietatea ei. Indiferent ce fel de vacanță doriți să aveți, puteți găsi o listă lungă de locații și activități de care să vă bucurați în jurul națiunilor europene. Dacă doriți să petreceți ceva timp într-un oraș mare, de exemplu, vizitând muzee, galerii, parcuri și magazine, puteți pleca spre Londra sau Paris. Dacă sunteți în căutarea a ceva mai istoric, locații precum Pompei în Italia sau ruinele grecești antice ar putea fi mai mult stilul dvs. Iar dacă sunteți în căutarea unei vacanțe clasice, în stil de vară, Europa este plină de locații excelente pentru a vă distra la soare.

Dacă plănuiți o călătorie pe plajă în Europa, are mult sens să vă îndreptați către o locație pe Marea Mediterană. Acolo se pot bucura cele mai bune plaje, ape mai calde și cea mai largă varietate de activități. Una dintre cele mai bune țări cu plajă mediteraneană este Malta. Această mică națiune insulară este situată chiar în mijlocul Mării Mediterane, la aproximativ 50 mile de coasta Italiei. Are o populație de mai puțin de jumătate de milion de oameni și atrage un număr imens de vizitatori datorită frumuseții sale naturale și a locației privilegiate pentru activități pe plajă și apă, precum și faptul că este căminul mai multor site-uri ale patrimoniului mondial UNESCO precum capitala Valletta și templele sale megalitice antice.

Cele mai bune plaje din Malta

Când vizitați Malta, este pur și simplu imposibil să nu petreceți ceva timp la plajă. Națiunea insulară găzduiește unele dintre cele mai frumoase plaje mediteraneene din toate țările rivale precum Franța, Spania și Italia. Indiferent de vârstă sau de fond, oricine se poate distra pe plajele din Malta, iar nisipurile și mările de aici sunt potrivite pentru multe activități precum băi de soare, înot, snorkeling și sporturi nautice. Citiți mai departe pentru a afla totul despre cele mai bune plaje din Malta.

Golful de Aur

Situat pe malul de nord-vest al Maltei, Golden Bay este una dintre cele mai bune și mai mari plaje ale națiunii insulare. Este foarte ușor de accesat și bine servit de o mulțime de hoteluri, stațiuni, restaurante și multe altele, așa că este un loc extrem de popular atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Prin urmare, această plajă Blue Flag poate fi destul de aglomerată din când în când, mai ales la sfârșit de săptămână sau la ocazii speciale, dar dacă ajungeți devreme și revendicați un loc bun pe nisip, puteți petrece o zi întreagă aici și puteți avea o mulțime de distracţie.

Paradise Bay

Chiar la marginea nordică de sus a Maltei, Paradise Bay trăiește cu adevărat numele impresionant. Este situat aproape de orașul Cirkewwa și este, de asemenea, convenabil situat pentru oricine se îndreaptă spre insula Gozo din apropiere. Această mică plajă retrasă este susținută de stânci și înconjurată de peisaje uimitoare. Geologia locală ajută la protejarea plajei, oferind ape calde și blânde, care pot fi minunate pentru ședințele liniștitoare de înot, iar Paradise Bay este dotat cu o mulțime de șezlonguri și umbrele pentru confortul dumneavoastră.

Ghajn Tuffieha

Cu siguranță, una dintre cele mai frumoase plaje din Malta, Ghajn Tuffieha este situată destul de aproape de Golden Bay, așa că poți săriți între aceste două plaje și să profitați de toate facilitățile lor. Lucrul interesant despre Ghajn Tuffieha este modul în care această plajă reușește să îmbine atât peisaj curat și bunele facilități pentru turiști, într-o singură locație. Pentru a vă plimba de-a lungul acestei plaje și a admira priveliștile, s-ar putea să vă simțiți ca într-o insulă privată, dar puteți consulta și standurile de închiriere locale și snack-bar-uri. Parcare la această plajă poate fi dificilă, așa că poate doriți să parcați în jurul golfului Golden Bay și să vă plimbați.

Destul de golf

Istoric una dintre cele mai populare plaje din toată Malta, Pretty Bay are un nume foarte potrivit. Este, pur și simplu, o locație foarte mică, cu ape limpezi și nisipuri moi, ideale pentru activități simple pe plajă, precum înot și băi de soare. Mai multe facilități și facilități pot fi găsite în altă parte, iar turiștii s-au mutat de pe această plajă în ultimii ani, dar are încă mult farmec și personalitate, atrăgând o mulțime de localnici.

Golful Ghadira

S-ar putea să vedeți și această plajă sub numele de Golful Mellieha, dar localnicii vor tinde să o numească „Ghadira” în general. Este una dintre cele mai mari plaje din toată Malta, oferind o cantitate enormă de nisip și spațiu pentru a satisface mulțimile mari care se adună aici. Apele de pe țărm sunt destul de puțin adânci și blânde, tocmai potrivite pentru tineri să călărească și să se stropească, în timp ce valurile care ies mai departe spre mare sunt puțin pictate și sunt ideale pentru surfing. În această plajă se găsesc închirieri de echipamente pe plajă, precum și standuri de gustări, restaurante, operatori de sporturi nautice și salvamari vara.