Auburn, Al Lucruri De Făcut: Chewacla State Park

Parcul de stat Chewacla din Alabama oferă aproape de 700 acri de spațiu recreativ în aer liber, în zona Auburn-Opelika din estul Alabama.

Chewacla State Park găzduiește 27-acre Lake Chewacla, perfect pentru înot și pescuit. Fără rampă pentru barcă, traficul este limitat la ambarcațiuni mici, cum ar fi canoe și caiace, iar lacul este găzduit de bas, brad, pește și crapă. O mică plajă de pe malul lacului este folosită pentru înot. Deversarea barajului, construită de Civilian Conservation Corps (CCC) în 1930’s creează pitorescul Chewacla Falls. Trei pavilioane acoperite în aer liber sunt amplasate în întregul parc. Pavilionul de pe plaja este situat în vecinătatea lacului. Pavilionul de jos este cel mai retras dintre cele trei și este învecinat cu locul de joacă, în timp ce Pavilionul superior, singurul cu energie electrică, este situat lângă un mic câmp perfect pentru un joc de kickball sau fotbal.

Drumețiile pe toate nivelurile se desfășoară pe terenul variat al parcului. Vizitatorii pot face drumeții pe scurtul traseu interpretativ Sweet Shrub, care se desfășoară alături de Moore's Mill Creek din Pavilionul inferior, sau se pot contesta cu drumeții mai lungi, cum ar fi Troop 30 Boy Scout Trail, o pistă mai lungă care urmează Moore's Mill Creek până la limita parcului. și apoi faceți bucle înapoi la punctul de plecare al lui Murphy Drive. Eagle Scout Trail este un traseu larg, ușor de urmat, care urmărește țărmul lacului Chewacla în unele părți. Trailer Rub Deer urmează Chewacla Creek până la Shelter Walnut. Poteca trece pe drumeții pe lângă bolovani mari cu gneie, care sunt estimate la miliarde de ani.

Traseele de ciclism montan în tot parcul sunt întreținute de pedalatorii de munte Central Alabama (CAMP). CAMP este membru oficial al Asociației Internaționale de ciclism montan și se angajează să îmbunătățească viața vizitatorilor parcului prin menținerea unei rețele de trasee sigure, bine întreținute și educarea publicului asupra ciclismului montan și a beneficiilor sale. Aproape douăzeci de mile de trasee pentru ciclism în parc includ totul, de la bucle plate din jurul terenurilor de camping până la trasee intermediare cu o singură cale și trasee tehnice avansate cu salturi, scufundări și urcări verticale. Traseul Național NORBA este un traseu istoric și acasă a primei curse naționale de biciclete montane NORBA care se va desfășura la est de râul Mississippi.

Cazarea din parc include șase cabane construite în 1930's de către Corpul de conservare civilă. Casele recent renovate au acum bucătării și băi moderne, podele din lemn de esenta tare, șeminee din piatră și încălzire centrală și aer condiționat. Cabanele sunt disponibile pentru închiriere tot anul, iar lenjeria este asigurată. Opțiunile adiționale de camping includ treizeci și șase de site-uri de conectare RV și zece locuri de camping primitive. Fiecare camping este dotat cu duș și toaletă.

Fauna sălbatică din parc include ciocane, veverițe, vulpi roșii și cerbi. Printre păsările parcului se numără curcanul sălbatic și păsările de apă precum Kingfishers și Blue Herons. Primăvara, rododendronul natur și laurul de munte sunt în plină floare de-a lungul multor trasee ale parcului. Parcul de stat Chewacla este unul dintre o mână de parcuri de stat din Alabama care permite falconeria ca metodă de vânătoare în timpul veveriței și al iepurelui.

Istorie: La sfârșitul secolului 19th, vizitatorii se plimbau în apa din jurul lui Wright's Mill pentru înot și recreere. Prin 1930, Corpul de conservare civilă a construit cele șase cabine ale parcului, împreună cu o rețea de trasee și facilități suplimentare, inclusiv un pod arcuit din piatră și barajul care a creat Lacul Chewacla. În 1939, statul Alabama a pus stăpânire pe zonă și l-a desemnat parc public.

Programe și educație în curs de desfășurare: Parcurile de stat din Alabama oferă o serie video online despre abilități în aer liber. Videoclipurile includ informații despre selectarea încălțămintei adecvate pentru recreere în aer liber și echipamentele de bază necesare pentru camping.

Programul iNaturalist este o aplicație descărcabilă care ajută vizitatorii să identifice flora și fauna autohtone din parcuri. Vizitatorii își pot înregistra și observațiile prin încărcarea fotografiilor cu animale sălbatice pe care le văd în parcuri, ceea ce contribuie la lista speciilor pentru fiecare parc.

Sistemul Alabama State Park face parte din Alabama 100 Miles Challenge, o inițiativă non-profit concepută pentru a încuraja rezidenții Alabama să meargă, să facă drumeții, să facă bicicletă, să facă o barcă sau să înoate 100 mile în fiecare an. Participanții își înregistrează kilometrajul prin intermediul aplicației 100 miles și își împărtășesc progresul pe platformele de socializare.

Ce este în apropiere: Chewacla State Park este situat la doar 5 miles de Auburn University și la doar 15 miles de centrul istoric Opelika.

124 Shell Toomer Parkway Auburn, AL 36830, site-ul web, Telefon: 334-887-5621