Baker Beach San Francisco

Fiind unul dintre cele mai mari orașe din statul California și unul dintre centrele culturale, tehnologice și sociale ale întregii Statele Unite, orașul San Francisco atrage multe milioane de vizitatori din întreaga lume. Cu repere emblematice precum podul Golden Gate și apele calde ale golfului abia așteaptă să vă întâmpine, San Francisco este un loc popular pentru multe tipuri de activități în aer liber, Baker Beach fiind una dintre plajele de top din întreaga zonă a golfului.

Atât localnicii din San Francisco, cât și vizitatorii adoră plaja Baker și pot fi văzuți adunându-se în zonă în fiecare zi, în special în serile când începe soarele. Plaja Baker este atât de populară, încât oferă unele dintre cele mai bune vederi ale iconicului Golden Gate Bridge pe care puteți spera să îl găsiți pe uscat. Atât fotografi profesioniști, cât și amatori pot fi observați aici în fiecare zi, încercând să surprindă o poză uimitoare a acestui punct de reper de renume mondial, vizitatorii tineri și bătrâni pozând și pentru fotografii de vacanță și savurând pur și simplu sunetele relaxante și obiectivele frumoase ale acestui loc pitoresc.

Istoria plajei Baker

Baker Beach măsoară aproape o jumătate de milă (în total 800m) și poate fi găsit în largul bulevardului Lincoln, în zona parcului național Presidio din San Francisco. Zona cunoscută a fost o bază militară, înființată în secolul 18th de coloniștii spanioli și s-a folosit până la 1990, când a fost închisă și zona a fost transformată în parc național.

Celebrul festival Burning Man a avut loc la Baker Beach timp de câțiva ani la sfârșitul 1980-urilor înainte de a se muta în Black Rock Desert în Nevada, iar popularitatea plajei a crescut constant de-a lungul anilor, pe măsură ce tot mai populari văd și experimentează priveliștile sale uimitoare. Dintre toate plajele din zona golfului, Baker Beach vede unele dintre cele mai mari număr de vizitatori și este considerată un punct turistic cheie pentru vizitatorii din San Francisco.

Ce să faci la Baker Beach, San Francisco

Spre deosebire de alte plaje din zona San Francisco, activitățile pe bază de apă, precum înotul și caiacul nu sunt populare sau chiar recomandate la Baker Beach, din cauza apelor picuroase și a mareelor. În schimb, majoritatea vizitatorilor acestei plaje se odihnesc pur și simplu pe nisip sau pe maluri și fac baie la soare în zilele însorite, în timp ce apreciază și priveliștile frumoase, în special asupra podului Golden Gate Bridge menționat anterior.

Datorită naturii extrem de pitorești a acestei locații, este de asemenea un loc de top pentru fotografi de tot felul și nu este neobișnuit să vezi zeci de oameni îngenuncheați și deplasându-se pentru a găsi locul potrivit pentru următoarea clipă. Oamenii se pot bucura pur și simplu de priveliștile și peisajele din jur plimbându-se pe jos și pe plaja în sine.

Baker Beach este, de asemenea, convenabil situat pentru alte activități și repere. Datorită locului din zona Presidio, Baker Beach are acces ușor în zone precum Battery Chamberlain, care este casa ultimei baterii de artilerie „pistol care dispărește” pe întreaga Coastă de Vest. Pistolul este deschis pentru vizionare publică în primele weekenduri ale fiecărei luni și poate fi accesat cu ușurință din parcarea Baker Beach.

Naturismul este de asemenea popular pe această plajă și nu este deloc rar să vezi mulți nudisti, în special la capătul de nord al plajei, cel mai aproape de podul Golden Gate. Nu este obligatoriu să fii dezbrăcat pe această plajă, dar nuditatea publică este cu siguranță o parte din experiența Baker Beach pe care toți vizitatorii trebuie să o accepte și să o înțeleagă.

Informații importante pentru Baker Beach, San Francisco

Baker Beach nu are taxe de admitere sau de parcare, dar poate fi foarte aglomerat, mai ales în lunile de vară când numărul turistic este în vârf. Traficul în jurul zonei Golden Gate Bridge poate deveni destul de agitat în anumite momente ale zilei, așa că este înțelept să-ți planifici călătoria pe plaja Baker în timp și să îți alegi cu atenție datele pentru a te bucura de plaja cât se poate de bine. Mese de picnic și toalete pot fi găsite în parcare, iar animalele de companie sunt permise, atât timp cât sunt în pas.

Plaja Baker este deschisă în timpul zilei, dar se închide înainte de apusul soarelui. De asemenea, este important de menționat că, din cauza condițiilor din jurul zonei, în anumite perioade ale anului se poate acumula ceață groasă în jurul plajei Baker, și anume în lunile de vară. Așadar, dacă te gândești să planifici o călătorie pe Baker Beach pentru a face câteva fotografii cu podul Golden Gate, ai grijă la ceață.