Baton Rouge, Louisiana: Lsu Museum Of Art

Muzeul de Artă al Universității de Stat din Louisiana a fost fondată în 1959 și, de când și-a deschis ușile pentru public în 1962, a devenit o parte înfloritoare a comunității Baton Rouge. Muzeul este format din peste 13,000 metri pătrați și este format din paisprezece galerii care conține șase colecții permanente. Muzeul primește anual aproximativ 20,000 vizitatori și este foarte implicat în programele de informare comunitară.

Muzeul de Artă LSU găzduiește una dintre cele mai mari colecții de artă afiliate universității din sudul Statelor Unite, estimată la peste 6,000 obiecte. Aceste expoziții variază de la arta locală și regională din Louisiana la sculptură, portret și fotografie europeană și americană. Există chiar și o colecție remarcabilă de jad chinezesc și lucrări japoneze pe hârtie. Muzeul este vital pentru păstrarea artei și culturii Louisiana, mai ales că este singurul muzeu dedicat de artă din orașul Baton Rouge.

În 2005, Muzeul de Artă s-a mutat la etajul cinci al Centrului Shaw al Artelor din centrul istoric al Baton Rouge. Clădirea, care a fost un garaj de parcare cunoscut sub numele de "hotel auto", a suferit o serie de îmbunătățiri estetice, devenind în cele din urmă o piesă de artă în sine. Cea mai notabilă îmbunătățire este adăugarea mare albă a clădirii care pare să treacă deasupra structurii originale a garajului de parcare. Se compune din sute de secțiuni de sticlă translucide, care scânteie în reflectarea râului Mississippi, înnoit de soare, în timpul zilei și pare să strălucească ca un felinar noaptea. Acest lucru a câștigat Shaw Center for the Arts o poreclă în rândul localnicilor: Lanterna de pe manevră.

Această clădire simultană istorică și contemporană oferă cadrul ideal pentru Muzeul de Artă al Universității de Stat din Louisiana pentru a-și urmări misiunea de a îmbogăți și inspira mințile tuturor celor care o vizitează.

Colecția Permanentă a Muzeului de Artă LSU

Muzeul are șase colecții permanente, dintre care cinci sunt împărțite pe mijloace: pictură, sculptură, lucrări pe hârtie, fotografie și arte decorative. A șasea colecție permanentă, care a fost recent reinstalată, are dreptul Arta în Louisiana: Vizionări în colecție. Această colecție este punctul culminant actual al muzeului și se concentrează exclusiv pe arta și cultura locală din Louisiana.

Muzeul de Artă LSU este cunoscut pentru colecția sa proeminentă de ulei american și european pe portretul de pânză. Majoritatea tablourilor sunt de la 19 timpurieth Artiști americani de secol, dar unele articole din colecție datează de la mijlocul 14th secol. Portretele sunt tradiționale și înfățișează în timp membrii înaltei societăți. Există, de asemenea, peisaje de la 19th secol în colecție, de la clasic la abstract.

Muzeul adăpostește, de asemenea, unele dintre cele mai fascinante și mai diverse piese de sculptură. În mare parte, piesele afișate sunt de la 20th secol și au fost create dintr-o mare varietate de substanțe. De la metale mai grele precum oțelul și aluminiul turnat până la porțelan, lemn și chiar sticlă suflată, în colecția de sculpturi a muzeului există un ingeniozitate nesfârșită.

O colecție mare de lucrări americane, europene și japoneze pe hârtie sunt de asemenea expuse. Această colecție include: tipărit de lemn, litografie neagră, cerneală sumi-e, gravuri, gravuri și chiar colaje. Aceste lucrări variază în stil, de la peisajul urban la portretul japonez cu blocuri de lemn. Artista locală Caroline Wogan Durieux a donat una dintre lucrările herprizate, intitulată Bourbon Street, New Orleans. A fost creat cu litografia neagră și este un vizual îndrăzneț al doi cântăreți afro-americani într-un club de jazz de pe strada Bourbon. Piesa surprinde cultura muzicală unică a New Orleans și a localnicilor săi din 1940s.

Colecția de fotografie de la muzeu se concentrează în principal pe repere și evenimente locale. Majoritatea fotografiilor sunt de la fotografi americani de la începutul secolului. De la peisaje care înfățișează maiestuosul râu Mississippi până la fotografii sinceroase din paradele vibrante Mardi Gras, cultura Louisiana prinde viață în această colecție.

Colecțiile de arte decorative conțin diferite lucrări din porțelan, argilă, țesătură și sticlă. Vaze extravagante, ulcioare și piese de manta înfrumusețate cu aur constituie majoritatea colecției. Această colecție este una dintre cele mai cuprinzătoare din sudul Statelor Unite. Conține, de asemenea, piese din cea mai nouă reinstalare a colecției apreciate a muzeului: Arta în Louisiana: Vizionări în colecție.

Începând cu luna martie 2016, muzeul și-a returnat definitiv colecția de clasă mondială, Arta în Louisiana: Vizionări în colecție.Au trecut mai mult de 10 ani de când colecția a fost deschisă publicului pentru vizualizare. Colecția este concentrată în jurul culturii și istoriei unice a Louisiana și a localnicilor săi. Conține unele dintre cele mai bune arte decorative pe care Louisiana trebuie să le ofere, cu unele piese încă de la 1700s. Acesta ocupă șapte din cele paisprezece galerii ale muzeului (peste 8000 metri pătrați), fiecare galerie rotind în jurul unei teme diferite. Fiecare piesă din colecție are o poveste bogată care descrie cum a afectat istoria Louisiana.

Curatorii oaspeți cu expertiză specializată au lucrat cu muzeul la întoarcerea colecției pentru a pune lucrările într-o perspectivă nouă și într-un context global. Curatorii au lucrat cu fiecare din cele șapte galerii individual pentru a asigura o experiență dinamică și diversă.

Pe lângă evidențierea culturii și istoriei locale, există încă două inițiative pe care le urmărește muzeul: transformarea muzeului într-un paradis al iubitorilor de artă și construirea unui departament educațional mai mare și mai cuprinzător la universitate. Aceasta include generarea mai multor programe comunitare, curriculum universitar și tururi de galerie.

Expoziții viitoare

În septembrie, 2016, muzeul va găzdui două noi expoziții: Iluminarea picturii: arta și știința sutrei inimii, și Calmul etern: arta lui Elliot Dangerfield.

Expoziția expoziției Inima Sutra evidențiază textul budist Mahayana sacru care învață compasiunea și eliberarea prin înțelegere. Mulți cred că acest text are puteri de vindecare și înțelepciune și că s-a spus că transcende înțelegerea atât a religiei, cât și a științei simultan. O topire de știință, pictură în aur, caligrafie antică și scriptură se desfășoară într-o galerie plină de înțelepciune vizuală. Expoziția va fi expusă până în noiembrie 27th, 2016.

The Art of Elliot Dangerfield este împrumutat de la Morris Museum of Art din Augusta, GA. El evidențiază pictorul american Elliot Dangerfield (1859-1932), un artist care este cel mai cunoscut pentru accentul său pe reprezentările și peisajele religioase. Scopul său ca artist a fost să-l ajute pe telespectator să transcendă viața modernă într-o mai bună înțelegere spirituală și o legătură mai profundă cu natura. Expoziția va fi expusă până în noiembrie 27th, 2016.

Programe și educație în curs

Universitatea și muzeul au o relație înfloritoare cu școlile elementare și medii locale, ceea ce ajută la continuarea educației vitale de artă. LSU și muzeul sunt dedicate educației de artă și avansării în comunitatea locală și nu numai.

Prin programe și experiențe creative precum ArtWorks, tinerii locali pot primi oportunități gratuite de a-și explora creativitatea și de a crește ca indivizi. Acest program diferă de experiențele obișnuite de călătorie, deoarece se bazează pe un model pe termen lung. Urmărește dezvoltarea educațională, socială și emoțională a elevilor prin școala elementară.

Muzeul oferă, de asemenea, excursii personalizate, astfel încât profesorii să-și adapteze experiența educațională a elevilor. Muzeul încurajează grupurile universitare să utilizeze galeriile pentru discuții și creștere academică.

Proiectul Neighborhood Arts este cel mai mare program de informare a comunității din muzeu. Oferă experiențe semnificative comunităților defavorizate în care cetățenii ar putea să nu aibă acces la tabere de vară sau la programe după școală. Proiectul Arts Neighborhood și voluntarii săi dedicați, aducând experiențe artistice și educaționale valoroase în comunitate. Copiii și familiile lor care beneficiază de aceste programe nu au un transport de încredere și finanțele pentru a avea acces tipic la muzee și educație de artă.

Planificarea vizitei tale

Muzeul oferă o largă varietate de tururi de galerie pentru oaspeți, inclusiv opțiuni de turism ghidat și autoguiat. Fie că vizitați un grup de familie și prieteni, un club, un grup de studenți sau o altă organizație profesională, toate grupurile de 10 sau mai multe persoane vor primi o rată redusă în turul lor.

Tururi personalizate și tururi de colecții speciale care nu pot fi în prezent vizualizate în galerie pot fi, de asemenea, aranjate cu o notificare avansată. Aceste turnee personalizate sunt perfecte pentru vizitatorii care au un aspect pentru un anumit artist sau mediu sau care nu doresc să rateze o șansă de a vedea o colecție specială.

Muzeul oferă, de asemenea, un magazin de clasă mondială în care vizitatorii pot achiziționa cadouri unice, jucării, artă și cărți. De asemenea, vor fi disponibile mărfuri speciale legate de expozițiile actuale.

Vizitatorii se pot bucura de un prânz relaxant, luminat de soare, cu vedere la râul Mississippi, pe Shaw Center for Arts, la terasa de pe acoperișul de la etajul patru. Sau, dacă un picnic confortabil este mai mult stilul grupului dvs., încercați frumosul Lafayette State Park, care se află chiar peste stradă. Dacă mâncarea este pe ordinea de zi, nu vă faceți griji, deoarece centrul Baton Rouge oferă unele dintre cele mai bune bucătării locale din Cajun, în Louisiana.

100 Lafayette St, Baton Rouge, LA 70801, Telefon: 225-389-7200

Înapoi la: Cele mai bune lucruri de făcut în Baton Rouge, Louisiana.