Cel Mai Bun Timp Pentru A Vizita Rijeka, Croația, Vreme De Tot Anul

Rijeka este al treilea oraș ca mărime din Croația. Este unul dintre principalele porturi maritime ale Croației și se află pe Golful Kvarner, care face parte din Marea Adriatică. Lunile de vară din iunie, iulie și august sunt cele mai călduroase luni din Rijeka și acesta este sezonul de vârf când majoritatea turiștilor vizitează orașul. Poate fi puțin aglomerat, iar tarifele camerelor sunt mari. Lunile de iarnă, din noiembrie până în martie, sunt luni reci în Rijeka - sunt puține mulțimi, iar tarifele camerei sunt cele mai mici. Mai este rece, dar nu rece; De asemenea, septembrie și octombrie nu sunt reci. Aceste luni nu sunt aglomerate, iar tarifele camerei sunt mai accesibile decât în ​​timpul verii. Primăvara târzie și toamna devreme sunt cele mai bune perioade pentru a vizita Rijeka, Croația.

1. Rijeka, Croația Vremea și temperatura pe lună


ianuarie este cea mai rece lună a anului în Rijeka. Atât temperatura medie ridicată, cât și temperatura medie scăzută sunt în 40, creând un interval de 49 ° F (9 ° C) până la 40 ° F (4 ° C).

In februarie, temperatura medie scăzută rămâne la 40 ° F (4 ° C). Între timp, temperatura medie ridicată înregistrează o creștere a gradului 2 până la 51 ° F (10 ° C) pentru ultima lună a sezonului de iarnă.

Martie observă o cantitate moderată de ploaie în Rijeka cu o rată de precipitații 14 mm. Atât mediile de temperatură ridicată, cât și cea joasă înregistrează o creștere considerabilă, cu media temperaturii ridicate la 57 ° F (14 ° C). Media temperaturii scăzute se măsoară la 46 ° F (8 ° C).

In Aprilie, temperatura medie scăzută vede o creștere a gradului 4 până la 50 ° F (10 ° C). Între timp, temperatura medie ridicată crește cu 5 grade până la 62 ° F (17 ° C) pentru a doua lună a sezonului de primăvară din Rijeka.

Rijeka Vremea în mai: Vine una dintre lunile mai umede ale anului Mai pentru Rijeka, deoarece rata precipitațiilor se măsoară la 21 mm. Media temperaturilor scăzute crește cu aproape 10 grade până la 59 ° F (15 ° C), în timp ce media temperaturii ridicate înregistrează până la 72 ° F (22 ° C).

iunie aduce temperaturi și mai calde la Rijeka odată cu sosirea verii. Temperatura medie ridicată înregistrează o altă creștere semnificativă până la 79 ° F (26 ° C), în timp ce temperatura medie scăzută înregistrează și o creștere până la 66 ° F (19 ° C).

In iulie, Rijeka se așteaptă doar 4 mm de precipitații, ceea ce va fi cea mai uscată lună a anului. De asemenea, este cea mai caldă lună a anului, cu temperatura medie ridicată la 84 ° F (29 ° C). Media temperaturii scăzute este 71 ° F (22 ° C).

August vede temperatura ridicată medie constantă la 84 ° F (29 ° C). Între timp, temperatura medie scăzută scade cu 2 grade până la 69 ° F (21 ° C).

In Septembrie, rata precipitațiilor crește până la 16 mm. Odată cu sosirea toamnei, mediile de temperatură continuă să scadă odată cu media temperaturii ridicate și media temperaturii scăzute în 74 ° F (23 ° C) și respectiv 61 ° F (16 ° C).

Rijeka Vremea în luna octombrie: Există scăderi considerabile ale temperaturii în octombrie pe măsură ce sezonul de toamnă continuă. Temperatura medie ridicată scade cu 8 grade până la 66 ° F (19 ° C), în timp ce temperatura scăzută medie scade până la 55 ° F (13 ° C).

noiembrie este ultima lună a toamnei din Rijeka și aduce cu ea medii de temperatură ridicată și joasă care formează un interval de la 57 ° F (14 ° C) până la 48 ° F (9 ° C).

In decembrie, media temperaturii scăzute scade semnificativ până la 41 ° F (5 ° C). Media temperaturii ridicate scade cu o rată egală cu 50 ° F (10 ° C). Între timp, Rijeka primește cea mai mare rată de precipitații a anului la 29 mm.

Nu există nicio întrebare că Rijeka este un oraș frumos și interesant de văzut și de vizitat. Când vine vorba de perioada cea mai ideală de vizitat în ceea ce privește temperatura și climatul, mai până în august este cel mai bun moment pentru a merge la Rijeka. Dacă intenționați să vă implicați în activități în aer liber, cel mai bine este să vă planificați călătoria între lunile iunie și septembrie. În acest timp, puteți explora orașul într-o plimbare cu bicicleta sau vă puteți plimba prin centrul orașului pentru a explora cele mai bune muzee, galerii și obiective turistice istorice. Plajele sunt, de asemenea, incredibile de vizitat din iunie până în septembrie.

2. Ajungând în Rijeka, Croația


Există mai multe modalități de a ajunge în Rijeka. Dacă ajungeți cu avionul, aterizați pe aeroportul din Rijeka, lângă Omisalj, pe insula Krk. Este un mic aeroport situat la aproximativ zece mile de centrul orașului. Mulți oameni ajung la Rijeka cu vaporul de croazieră: portul barcii este situat în centrul orașului. Acest lucru face ușor pentru pasageri să vadă principalele obiective turistice din centrul Rijeka. Există autobuze pe distanțe lungi pe care multe persoane le folosesc pentru că sunt eficiente; sunt scumpe; și te duc în centrul orașului. Puteți ajunge și cu trenul sau cu mașina.

3. Ajungând de la aeroport


Aeroportul Rijeka este situat pe insula Krk, la aproximativ 10 mile de Rijeka. Insula este conectată la continent printr-un pod și durează aproximativ 30 minute de la aeroport până în centrul orașului. Există mai multe modalități de a ajunge de la aeroport la oraș. Autobuzele aeroportului pleacă spre oraș aproximativ 30 minute după ce zborurile aterizează pe aeroport. Taxiurile așteaptă în afara terminalului și aceasta este o altă opțiune pentru a intra în oraș. Dacă sunteți interesat de conducere, există mai multe agenții de închiriere auto care sunt situate pe aeroport.

4. Noțiuni de bază


Rijeka are un sistem de transport public excelent: există multe autobuze cu rute care se extind în jurul orașului și pleacă aproximativ la fiecare 15 minute. Aveți posibilitatea să alegeți tarifele individuale sau biletele săptămânale: autobuzele folosesc un sistem bazat pe zonă. Acesta este un mod eficient, confortabil, de încredere și la prețuri accesibile pentru a vedea atracțiile din Rijeka. Există un alt sistem de autobuz, care este orientat special către vizitatori. Se numește autobuzul TouRist și vine cu narațiuni în opt limbi diferite: aceste narațiuni atrag principalele atracții din Rijeka și explică semnificația obiectivelor turistice. Sunt autobuze colorate cu dublu etaj, iar tarifele sunt rezonabile.

5. Mergând pe jos sau cu bicicleta


Există mai multe alte modalități de a explora Rijeka. Gara și autogara sunt situate în centrul orașului, la fel ca multe hoteluri. Unul dintre cele mai bune moduri de a vizita Rijeka este mersul de la dvs. în centrul orașului. Multe dintre principalele atracții turistice sunt la distanță de mers pe jos: există plaje, muzee, restaurante, galerii și multe atracții istorice. Există câteva dealuri, dar atingerea vârfului merită: există vederi minunate asupra orașului și golfului. Plimbarea cu bicicleta este un alt mod minunat de a vedea orașul. Există mai multe agenții de închiriere de biciclete, precum și biciclete publice. Alte două modalități de a vă ocoli includ mașina sau taxiul. Mai multe lucruri de făcut în Croația

6. Restaurante


Multe dintre restaurante oferă pește și fructe de mare proaspăt prins. Restaurantele pizza sunt, de asemenea, populare în special pentru vizitatorii care merg pe fuga care doresc o masă rapidă. Unele dintre restaurantele cu fructe de mare bune includ Konoba Feral, Restaurant Gardens, Restaurant Molo Longo, Zlatna Skojka: servesc atât pește, cât și fructe de mare. Există, de asemenea, destul de multe restaurante care sunt specializate în servirea bucătăriei etnice. Restaurantul Asia, Restaurantul Peking Wok și Restaurantul Peking servesc mâncare chinezească bună; Mâncarea italiană este specialitatea la Bistro Pizzeria Maslina și la Restaurant Spagho; iar mexicana Cantina Bodega servește mâncare mexicană. Municipium Restaurant-Tavern este un restaurant popular care servește preparate tradiționale care folosește ingrediente locale proaspete.

7. Cumpărături


Cumpărătorii sunt tratați cu o varietate de experiențe la cumpărături în Rijeka. Tower Center Rijeka este un mare centru comercial cu magazine, restaurante, un supermarket imens și un complex de divertisment. Există mai mult de 50 magazine diferite situate pe trei etaje la Western Commercial Center. Ri Department Store este unul dintre cele mai vechi centre comerciale din Rijeka: a fost construit în 1974, dar nu lăsați vârsta clădirii să vă oprească din explorarea magazinelor. Pe lângă centrele comerciale, există magazine ușor de găsit în centrul orașului. Aceste magazine vând o mare varietate de bunuri, inclusiv antichități, opere de artă, artizanat, cărți, suveniruri și cadouri.

8. Să te căsătorești la Rijeka


Rijeka și zonele înconjurătoare și mediul rural sunt pitorești și sunt atrăgătoare pentru cei care vor să se căsătorească undeva special. Străinilor li se permite să se căsătorească în Croația, iar nunțile sunt obligatorii din punct de vedere legal. Există o cantitate corectă de documente, dar nu trebuie să fiți în Croația pentru o perioadă determinată de timp înainte de a putea solicita o licență de căsătorie. După ce parcurgeți documentele și obțineți licența, este timpul să vă găsiți locul special pentru nunți. Hotelurile includ Grand Hotel Bonavia și Hotel Jadran. Dar nu vă limitați căutarea la hoteluri. Există atât de multe locații spectaculoase în aer liber, în vârful dealurilor, cu vederi de neuitat.

9. Unde să stai


Tarifele camerelor hotelului nu variază pe parcursul anului, cu excepția perioadei Carnavalului: dacă vizita dvs. coincide cu Carnavalul, asigurați-vă că vă rezervați cazurile cât de mult posibil. Unele dintre hoteluri includ Grand Hotel Bonavia, un hotel istoric și elegant, care datează de la 1876. Hotelul Continental este o clădire imensă din inima orașului, situată pe podul de peste râul Rjecina. Rijeka oferă alternative la hoteluri, cum ar fi pensiuni, precum B&B Riva Rooms. Există, de asemenea, multe apartamente din care să aleagă, precum și hoteluri ieftine.