California City Ghost Town

La prima vedere și fără niciun context, California City ar putea părea ca orice alt oraș din America. Cu toate acestea, atunci când reuniți datele, apare o poveste foarte diferită. Conform recensământului 2010, populația din California City în acel an era 14,210, ceea ce îl făcea cel mai mare oraș 331 din stat în funcție de populație. Nimic remarcabil acolo; dar, având în vedere câți kilometri pătrați are orașul, 203,631, este al treilea oraș ca mărime din stat în zonă. Ce s-a întâmplat?

În 1958, dezvoltatorul imobiliar și profesorul de sociologie Nat Mendelsohn a început să cumpere în jur de 80,000 acri din deșertul Mojave. Planul său era să creeze un punct de plecare nou, pentru a rivaliza cu populația în continuă creștere din Los Angeles. El și-a proiectat orașul model cu Central Park în centrul său, care conține un lac artificial 26-acre. Cu toate acestea, nu a fost destul de planificat, deoarece creșterea a scăzut uimitor de așteptările sale. Astăzi, vizitatorii orașului California pot conduce pe drumurile pavate defrișate care au fost menite să definească blocurile rezidențiale. Orașul dezvoltat efectiv nu ocupă decât o mică parte din marele plan. Fotografiile din satelit dezvăluie cât de mare este scheletul și cât de mică îi rămâne inima. Este un exemplu uimitor despre cum se pot sfărâma chiar și cele mai bine stabilite planuri de șoareci și bărbați; poate este visul american epitomizat, unde eșecul poate veni la fel de ușor ca succesul.

Totuși, nu este în totalitate sumbră, iar populația a crescut de la 3,200 oameni din 1985 la 14,210 relativ plină de viață care se estimează azi. A fost încorporat ca oraș în 1965. Anumite părți ale planului au înflorit și, în timp ce Central Park s-ar putea să nu fie atât de ocupat cum a visat Mendelsohn, este o oază destul de verde în mijlocul deșertului Mojave. Orașul are propriul colegiu comunitar, servicii de pompieri și sisteme de poliție și școli. Este acasă la o echipă de baseball independentă, un aeroport municipal și un teren de golf PGA. Orașul funcționează ca o casă a forței de muncă staționată la Baza Forțelor Aeriene Edwards, situată chiar la sudul orașului. Are chiar propriul său port aerian și spațial Mojave. Prețurile terenurilor au rămas scăzute și unii pot vedea acum ca o oportunitate de investiție primordială, așa că, probabil, California City este doar o înflorire târzie.

Rămâne prea puțin de făcut sau de văzut în California City, în afară de minunarea în eșecul glorios, aproape distopic, al orașului în sine, dar dacă te descoperi că călătorești aici, o vei găsi primitoare și, mai ales, ieftină. Este o bază perfectă de operații pentru oricine intenționează să iasă și să exploreze deșertul.

Mai multe lucruri de făcut în California