Moneda În Mexic - Sfaturi De Călătorie

Mexicul este o destinație de vacanță extrem de populară pentru călătorii din întreaga lume, în special cetățenii Statelor Unite. Datorită legăturilor strânse dintre Mexic și SUA, precum și distanța relativ apropiată dintre cele două țări, este foarte convenabil și foarte accesibil ca americanii să facă excursii în Mexic, dar țara poate apela la oameni de oriunde pe Pământ cu plaje frumoase, ruine antice maya, orașe pline de viață, bucătărie delicioasă și multe altele. Este un loc minunat de vizitat pentru familii, cupluri, backpackers și grupuri de prieteni, așa că Mexic merită cu siguranță ca următoarea dvs. destinație de vacanță.

Când începeți să mergeți înainte și să vă planificați vacanța mexicană, există mulți factori diferiți la care să vă gândiți și este important să nu lăsați nici o piatră neîntreruptă. Principalele lucruri de care să vă faceți griji sunt modul în care veți ajunge în Mexic și în ce hotel, stațiune sau formă de cazare intenționați să vă cazați, precum și diversele activități și călătorii pe care intenționați să le faceți când sunteți acolo. Cu toate acestea, încă un lucru pe care nu trebuie să uiți să-l iei în considerare este moneda. Nicio vacanță nu poate fi completă fără a cheltui bani, așa că haideți să aruncăm o privire la moneda oficială folosită în Mexic pentru a afla cele mai bune modalități de a face plăți în vacanță.

Moneda oficială în Mexic

Moneda oficială a Mexicului este peso mexican. Cunoscut sub denumirea de „Peso Mexicano” în spaniolă, ponderea mexicană a fost folosită de secole și este notată de semnul „$”, care este același semn folosit pentru a denota dolarul american și diverse alte monede din întreaga lume.

Peso mexicanul este una dintre cele mai tranzacționate valute de pe planetă și este cea mai tranzacționată monedă din toată America Latină. Valoarea sa poate varia în timp, însă un singur peso mexican valorează de obicei doar o mică parte a unui dolar american. Un peso mexican este împărțit în centavoți 100.

Monede și bilete în Mexic

La fel ca majoritatea sistemelor valutare de pe tot globul, ponderea mexicană este împărțită în diverse monede și bilete. Monedele peso au fost utilizate în Mexic încă de la 1860, dar veți găsi doar monedele „peso nuevo” (peso nou) utilizate în zilele noastre în următoarele denumiri:

-5 centavos

-10 centavos

-20 centavos

-50 centavos

- $ 1

- $ 2

- $ 5

- $ 10

În ciuda faptului că monedele centavos 5, 10 și 20 există, acestea nu tind să fie văzute prea mult în aceste zile datorită valorii lor foarte mici și a faptului că majoritatea articolelor și serviciilor au prețuri care pot fi acoperite cu o valoare mai mare monede.

Este interesant faptul că multe magazine din Mexic vor încuraja clienții să-și rotunjească facturile totale la cele mai apropiate centavo 50 sau peso și să doneze centavo-urile suplimentare pentru o cauză caritabilă. De asemenea, unele monede comemorative au fost lansate de-a lungul anilor în numere mai mari precum $ 20, $ 50 și $ 100, dar acestea sunt destul de rare de văzut.

La fel ca monedele, puteți găsi note în peso mexican în următoarele denumiri:

- $ 10

- $ 20

- $ 50

- $ 100

- $ 200

- $ 500

- $ 1,000

Bancnotele au fost utilizate pentru peso-ul mexican de la 1820s. De-a lungul anilor au fost lansate diverse serii de note, ultimul set apărând în 2018 și prezintă măsuri speciale de contrafacere pentru a încerca să reducă cantitatea de note falsificate.

Notele din Mexic afișează diferite imagini din istoria Mexicului pe de o parte, cum ar fi Revoluția mexicană pe factura de $ 1,000, cu imagini cu floră, faună și locații naturale frumoase din întreaga țară, de cealaltă parte, precum rezervația biosferei Monarch Butterfly în nota $ 100.

Utilizarea cardurilor de credit în Mexic

Nu cu mult timp în urmă, mulți oameni v-ar spune să nu vă luați nici măcar cardul de credit sau debit în Mexic, deoarece pur și simplu nu au fost folosiți sau acceptați. Cu toate acestea, timpurile au început să se schimbe destul de mult. Numărul de numerar este încă modul de plată dominant în multe situații, dar veți constata că o mulțime de magazine, restaurante și hoteluri vor efectua plăți cu carduri de debit și credit în Mexic.

Este important să rețineți, însă, că unii bănci și furnizori de carduri vă vor percepe taxe de conversie pentru fiecare tranzacție, de aceea trebuie să vă chemați banca și să fiți la curent cu regulile înainte de a cumpăra lucrurile cu un card în Mexic. Veți găsi, de asemenea, multe bancomate în toată țara, astfel încât să vă puteți folosi cardul pentru a retrage niște bani mexicani.

Utilizarea de dolari americani sau alte valute în Mexic

Folosirea de dolari americani în Mexic este absolut posibilă, dar numai în anumite zone. Datorită legăturilor strânse dintre cele două țări și a faptului că Mexic vede în fiecare an un număr semnificativ de turiști americani, o mare parte din marile locații turistice au început să accepte dolari americani. Aceasta înseamnă că, dacă îți petreci timpul într-un mare punct turistic, cum ar fi Cancun, de exemplu, poți scăpa doar să plătești în dolari americani și să nu mai fi nevoie să obții pesos deloc.

Cu toate acestea, există câteva avertismente mari în acest sens. În primul rând, articolele din Mexic au toate prețurile în pesos, prin lege, deci nu veți ști cât de mult plătiți în USD până nu efectuați predarea numerarului. În general, magazinele, restaurantele și multe altele pot alege propriile rate de conversie, ceea ce înseamnă că s-ar putea să plătiți mai mult pentru lucruri dacă alegeți să plătiți în USD decât ar fi dacă ați plăti în pesos mexican.

Sfaturi pentru valută în Mexic

Dacă doriți să vă petreceți cel mai bun timp în Mexic și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la problemele legate de pesos sau dolari, consultați următoarele sfaturi.

-Deși unele locuri iau dolari americani, este mult mai inteligent să obții ceva peso și să plătești cu ei în schimb. Ratele de conversie pot fi destul de abrupte în anumite locații și este posibil să plătiți cu până la 20% mai mult decât prețul obișnuit pentru anumite bunuri și servicii dacă plătiți în dolari.

-În plus, multe locații vor accepta doar pesos mexican, inclusiv site-uri de ruină maya și multe restaurante, așa că este cu siguranță o idee bună să aveți niște pesos dacă doriți cu adevărat să explorați țara și să vedeți câteva site-uri în fiecare zi.

-Verificați mai multe locații pentru a obține cele mai bune rate de schimb la pesosul mexican. Tarifele pot varia destul de mult de la o locație la alta, iar un singur punct zecimal de diferență s-ar putea să nu pară mult la început, dar poate adăuga până la urmă o mulțime de bani.

-Atentați-vă atunci când utilizați bancomate. Nu numai că unii dintre aceștia vor percepe taxe pentru acceptarea cardurilor străine, ci sunt și un site popular pentru infractorii cum ar fi mahmurelii sau cartușele. Dacă utilizați un bancomat, asigurați-vă că îl veți găsi pe o bancă unde veți fi total în siguranță și în siguranță, mai degrabă decât pur și simplu într-un magazin sau afară pe stradă.

-În ceea ce privește bacșișul, nu este chiar atât de obișnuit să sfătuiți în Mexic, cum ar fi într-un loc precum Statele Unite, dar lucrătorii de servicii vor aprecia întotdeauna un sfat, așa că depinde de dvs. dacă doriți sau nu să plecați sfaturi la locuri precum restaurantele.