Excursie De O Zi La Capri Din Positano

Italia este una dintre cele mai uimitoare țări de vizitat, în special datorită listei incredibil de lungi de orașe, orașe și sate frumoase pe care le are de oferit. De fapt, planificarea unei călătorii în Italia poate fi o provocare pentru mulți călători, deoarece vor să viziteze Roma, Veneția, Florența, Pisa, Milano, Napoli, Cinque Terre și multe alte destinații și pur și simplu nu au timpul sau buget disponibil pentru a vedea tot ce vor să vadă.

Chiar și dincolo de continent, Italia are o mulțime de destinații insulare frumoase precum Sicilia, Sardinia, Ischia, Lipari și Procida, toate cu farmecele proprii și atracțiile uimitoare. Capri este un alt exemplu fin. Situată în Marea Tirrenă chiar în apropierea peninsulei Sorrentine, insula Capri are o mulțime de oferte și este una dintre cele mai pitorești locații din Italia.

Capri este o destinație populară de excursie de o zi și poate fi atinsă doar pe mare, astfel că multe persoane care stau în zonele de coastă din apropiere, cum ar fi Napoli sau orașele din Coasta Amalfi, aleg să călătorească în această insulă în timpul vacanței. Să faci o excursie de o zi la Caprio din Positano poate fi foarte distractiv, dar există mai mulți factori de luat în considerare pentru a avea cel mai bun timp posibil. Iată cum să organizați excursia perfectă de o zi Capri din Positano.

Ajungând la Capri din Positano

Dacă plănuiți o excursie de o zi la Caprio din Positano, aveți la dispoziție câteva opțiuni diferite. Toate aceste alegeri vor implica călătorii pe mare, astfel încât cei care suferă de boală de mare ar trebui să abandoneze ideea sau să caute pur și simplu anumite medicamente și să aleagă calea cea mai rapidă disponibilă. Cele trei opțiuni principale disponibile pentru dvs. când încercați să ajungeți la Caprio de la Positano sunt următoarele:

- Ferry - Feribotul pleacă din Positano și alte orașe din Coasta Amalfi între aprilie și octombrie a fiecărui an. Datele pot varia de la un an la altul, de aceea este important să vă faceți cercetarea și să consultați cele mai recente informații de călătorie pentru feribotul Capri atunci când vă planificați călătoria de o zi. De obicei, există mai multe feriboturi care pleacă în fiecare dimineață de la Positano la Capri și multe altele se îndreaptă spre seară, astfel încât să puteți obține o zi întreagă pe insulă. În lunile aglomerate de vară, servicii suplimentare operează de la Positano la Capri. Călătoria durează în total o jumătate de oră și este o idee înțeleaptă să vă rezervați biletele online în avans.

- Tururi - Diversi operatori de turism și companii de turism efectuează, de asemenea, tururi de grup la Capri din Positano și alte locuri de-a lungul Coastei Amalfi. Înscrierea la aceste tururi este o opțiune bună pentru persoanele care doresc o experiență mai intimă și un program simplu de urmat, deoarece ghidurile turistice vă vor spune toate orele exacte pentru călătoria dvs. pe insulă și apoi înapoi pe coastă mai târziu în ziua, oferindu-ți mult timp pentru a explora Capri și oferind adesea plimbări cu barca scenică în jurul insulei, permițându-te să vezi Capri din unghiuri pe care nu le-ai urca neapărat la bordul feribotului. Puteți alege chiar să călătoriți cu bărcile tradiționale „gozzo” pentru a adăuga puțină autenticitate călătoriei dvs. de o zi de la Capri.

- Barci private - Puteți alege, de asemenea, să vă închiriați propria barcă privată și să aveți o experiență complet personală și privată pentru călătoria dvs. de o zi de la Positano la Capri. Aceasta este cea mai scumpă opțiune, dar este și cea mai plină de satisfacții. Cu toate acestea, ar trebui să angajați un skipper pentru a vă duce pe insulă și înapoi, deoarece apele din jurul Capri pot fi destul de ciudate, ba chiar și cei cu experiență în plimbare cu barca pot întâmpina unele dificultăți de a ajunge și de pe insulă.

Informații importante și lucruri de făcut la Capri

- Noțiuni de mers - Capri este plin de căi de mers pentru a călca ușor călătorii pe jos, dar insula are, de asemenea, propria sa rețea de autobuze. Autobuzele de pe Capri sunt foarte mici, cu toate că drumurile de pe insulă sunt destul de înguste, astfel încât se completează rapid, iar liniile pot fi destul de lungi. De asemenea, puteți angaja taxiuri pentru a vă deplasa sau pentru a lua telescaunul de la Anacapri până la cel mai înalt punct al insulei: Monte Solaro. În general, însă, cel mai bun mod de a vă deplasa prin Capri este pur și simplu să mergeți pe jos.

- Cel mai bun moment pentru a vizita Capri - Sezonul turistic pentru Capri începe la Paște și se desfășoară până în octombrie / noiembrie. Lunile de vară vă vor oferi vremea cea mai bună pentru călătoria dvs. de o zi Capri, dar vor veni și cu cele mai mari mulțimi de turiști, așa că mulți oameni tind să creadă că cel mai bun moment pentru a vizita Capri este în jurul lunii aprilie / mai. În această perioadă a anului, mulțimea nu este la fel de mare, dar vremea este încă caldă și însorită.

- Plimbări scenice - Unul dintre cele mai populare lucruri de făcut pe Capri este să urmăriți traseul de mers circular chiar din orașul Capri spre Arco Naturale și apoi înapoi de-a lungul coastei. Veți vedea câteva peisaje uimitoare de-a lungul drumului și plimbarea completă se poate face în aproximativ două ore și jumătate, așa că este o opțiune drăguță pentru acei pasionați de aer liber care doresc să vadă o mulțime de insule într-un timp scurt.

- Alte lucruri de făcut pe Capri - Alte lucruri de făcut în timpul călătoriei dvs. de o zi Capri includ vizita Grotei Albastre, care este cu ușurință cel mai faimos reper natural de pe întreaga insulă. Puteți lua un autobuz acolo sau merge cu o barcă de la Marina Grande. Va trebui apoi să luați o mică barcă cu rânduri în grota în sine și este o locație fantastică, întotdeauna populară cu familiile. Orașul Anacapri este, de asemenea, un loc minunat de vizitat și este adesea mult mai liniștit decât principalul oraș Capri, așa că este o opțiune bună pentru cei care au nevoie de o experiență mai subtilă și mai intimă. Cele mai multe excursii de o zi în Capri vor include, de asemenea, plimbări în jurul Marina Grande, care este un loc bun pentru a lua mâncare sau o băutură, și orașul Capri în sine, care este un loc frumos pentru a face cumpărături.