Excursie De O Zi La Santorini Din Atena

Există motive unice pentru a vizita fiecare dintre numeroasele țări care formează Europa, dar există unele care ies în evidență deasupra celorlalte. Franța, Spania, Italia și Marea Britanie sunt printre cele mai vizitate națiuni din Europa datorită culturilor bogate, orașelor uimitoare, peisajelor incredibile, reperelor de renume mondial și multe altele.

Grecia este un alt exemplu minunat. Unul dintre locurile de naștere majore ale civilizației moderne, Grecia a jucat un rol extrem de important în dezvoltarea științei, medicinei, politicii, artei, culturii, filozofiei și a multor alte aspecte ale societății umane de-a lungul anilor, precum și în istoria și cultura incredibilă a națiunii. îl ajută să atragă milioane de vizitatori în fiecare an.

Mulți vizitatori în Grecia își petrec cea mai mare parte a timpului în capitala țării Atena. Nucleul unuia dintre cele mai puternice imperii istorice din lume, Atena găzduiește repere și clădiri care stau de mii de ani, cu apariția Acropolei și a Partenonului, ca exemple cheie.

Atena este un oraș cu adevărat extraordinar de explorat, în special pentru arta, cultura și istoricul, dar există mult mai mult din Grecia pentru a vedea dincolo de limitele orașului din capitala sa. Grecia este, de asemenea, renumită pentru insulele sale superbe din Marea Egee, Santorini fiind un exemplu primordial. Este de fapt posibil să faci o excursie de o zi la Santorini din Atena. Citiți mai departe pentru a afla cum.

Totul despre Santorini

Santorini este una dintre numeroasele insule Ciclade punctate în jurul Mării Egee. Are un trecut unic, fiind puternic afectat de o erupție vulcanică majoră din 1500. Această erupție a modelat și a schimbat peisajul insulei, care, de atunci, și-a revenit din acest dezastru natural pentru a deveni una dintre cele mai populare locații insulare din toată Grecia.

Cu plaje pline de pietricele și sate de stânci de explorat, Santorini este un loc special care își lasă amprenta asupra fiecărui vizitator, iar unele dintre cele mai importante site-uri pe care trebuie să le vizitați în timpul călătoriei dvs. la Santorini includ ruinele Akrotiri, caldera Santorini, ruinele Thera antică și fermecătoarele orașe albe din Fira și Oia.

Ajungând la Santorini din Atena

Santorini nu este prea departe de Atena, dar din moment ce este o insulă, singurele modalități de a ajunge acolo sunt prin aer sau pe mare. Majoritatea oamenilor tind să ia bacul de la Atena la Santorini, dar puteți alege, de asemenea, să luați un avion sau chiar un elicopter dacă doriți să ajungeți mult mai repede.

A ajunge la Santorini din Atena pe mare

Dacă alegeți să luați bacul de la Atena la Santorini, este o idee înțeleptă să rezervați biletul în avans, rezervându-vă locul pe traversare și asigurându-vă că veți obține cel mai bun preț. Feribotul este mai lent decât avionul, dar oferă o experiență unică și extrem de pitorească, cu multe oportunități de fotografii bune. În plus, luarea bacului este în general considerată a fi mai relaxantă pentru multe persoane.

Pentru a lua bacul, va trebui să-ți cumperi biletul și apoi să călătorești în portul Piraeus, care se află la aproximativ jumătate de oră în afara Atenei cu taxiul sau metroul. Asigurați-vă că ajungeți în port cu aproximativ o oră înainte ca feribotul să plece. Puteți călători cu diferite companii, inclusiv SeaJets și Blue Star, și cea mai timpurie traversare pleacă la 7am, ajungând la Santorini până la amiază.

A ajunge la Santorini din Atena cu avionul

Dacă plănuiți o excursie de o zi la Santorini, ar putea avea mult mai mult sens să luați un avion decât un feribot. Avionul vă va duce pe insulă mult mai repede și vă va oferi mult mai mult timp pentru a explora înainte de a trebui să vă îndreptați înapoi. Plimbarea cu feribotul poate fi extrem de plăcută și de pitoresc, dar dacă doriți pur și simplu perioada maximă de timp pe Santorini, să faceți un avion sau un tur cu elicopterul este cea mai bună opțiune.

Avioanele vor pleca direct de la aeroportul din Atena și vor dura doar 45 minute pentru a ajunge la Santorini. Va trebui să adăugați timpul necesar pentru a ajunge la aeroport și check-in, dar acesta este încă mult mai rapid în general decât trecerea cu bacul. În plus, dacă rezervați în avans, puteți obține bilete de avion la prețuri foarte accesibile.

Informații importante și lucruri de făcut la Santorini

- Noțiuni de bază în jurul Santorini - Să vă ocoliți de Santorini poate părea destul de complicat la prima sosire, dar există de fapt câteva opțiuni diferite. Dacă aterizați pe aeroport sau ajungeți în portul feribotului și doriți să ajungeți rapid undeva, cea mai bună opțiune este să luați un taxi. Nu există servicii sau aplicații de rideshare precum Uber care operează pe Santorini, așa că va trebui să luați un taxi de modă veche. Insula are, de asemenea, un serviciu de autobuz local și există câteva mașini de închiriat disponibile.

- Cel mai bun moment pentru a vizita Santorini - Santorini este o insulă frumoasă în orice moment al anului, dar dacă doriți să aveți cele mai bune vreme și cele mai multe oportunități pentru înot, băi de soare, excursii distractive și excursii interesante, vizitați în lunile de vară este cea mai bună opțiune. Dacă preferi să vizitezi ruinele și nu ești prea interesat să lucrezi la bronzul tău sau să-ți scufunde degetele de la picioare în Marea Egee, poate preferi să vizitezi primăvara sau toamna, când vremea este puțin mai blândă, dar există mult mai puțini turiști.

- Lucruri de făcut - Sunt multe de făcut în Santorini. Dacă doriți să întâlniți câțiva localnici și să gustați bucătăria insulei, puteți vizita unul dintre principalele orașe Fira sau Oia. Fira este cel mai mare oraș, iar Oia este al doilea ca mărime. Fira oferă vederi superbe asupra calderei, în timp ce Oia este binecunoscut pentru cumpărături și mese. Există câteva vinării pe insulă, precum și o mulțime de plaje grozave, unele cu nisip și pietre negre sau roșii. Puteți face excursii în jurul insulei, inclusiv una deosebit de pitorească, de la Fira la Oia, precum și drumeții de-a lungul calderei, excursii cu barca, vizitarea ruinelor Ancient Thira și Akrotiri și multe altele.