Grădina Zeilor Din Springs Springs, Colorado

Garden of the Gods este un parc public al orașului situat în Colorado Springs, Colorado. Prezintă formațiuni masive de rocă roșie verticală, cu o înălțime de 300 picioare, cauzate de tulburări geologice vechi de milenii de-a lungul unei linii naturale de defect. Din parc, există vederi dramatice asupra vârfului lui Pike, care este cel mai înalt munte din sudul lanțului stâncos, la 14,115 picioare.

Vizitatorii parcului se pot bucura de minunile în aer liber de-a lungul traseelor ​​de drumeții, biciclete și ecvestre, pot participa la numeroasele oportunități educaționale oferite de naturaliștii parcului și pot participa la emoțiile de alpinism. Centrul pentru vizitatori și natură a fost deschis în apropierea parcului în 1995 și rulează filme și găzduiește exponate interactive ale muzeului.

1. Istoria parcului


Cu milioane de ani în urmă, în epoca de gheață din Pleistocen, forțele naturii și ale glaciației au îndreptat gresie și calcar situate orizontal în formațiuni verticale, lăsând zona cu bolovani masivi în picioare și înclinați. Au trecut multe milioane de ani. Despre 1330 BC oamenii umani preistorici au vizitat zona, așa cum este evident în dovezi fosile.

Despre 250 BC, zona a fost folosită ca locuire de către nativii americani, care au fost atrași de zonă prin varietatea vieții plantelor și a animalelor, precum și de coamele de rocă care ar putea fi folosite ca adăpost. Petroglifele lăsate de vizitatorii timpurii ai zonei sunt în concordanță cu stilul poporului ute, deși multe triburi autohtone revendică pământurile ca fiind proprii.

Garden of the Gods a fost vizionat pentru prima dată de europeni în 1800s în timpul extinderii căilor ferate transnaționale. În 1859, unul dintre cei doi inspectori care au fondat Colorado City a întâlnit această zonă și, exclamând prin frumusețea sa, a anunțat că va face un loc excelent pentru o grădină cu bere. Celălalt sondaj a afirmat că măreția sa îl va potrivi nu doar pentru o grădină de bere, ci pentru o grădină a zeilor. Numele s-a blocat.

În 1879, Charles Elliot Perkins a achiziționat 480 acri din ceea ce este actuala Grădină a Zeilor. Când a murit în 1909, familia sa a dăruit terenul în orașul Colorado Springs, cu prevederea că folosesc terenurile ca parc public gratuit în perpetuitate. Achizițiile ulterioare de teren de către oraș au constituit o instalație 1,364 acre, care rămâne un parc gratuit pentru utilizarea cetățenilor și a turiștilor locali.

2. Floră și faună


Grădina Zeilor este un loc magnific de vizitat dacă cineva este un iubitor al vieții sălbatice. Căprioarele, alunii, oile nepăsătoare, vulpile și iepurii de bumbac își fac acasă aici, la fel ca multe specii de răpitoare, cum ar fi șoimii de pradă, portierele, ciolanul american și șoimii cu coada roșie. Există numeroase specii de păsări mai mici, cum ar fi călușurile cu coadă neagră, corbii, porumbeii, zăvoaiele Stellerului, zăvoarele albastre, zăvoarele, racul verde-violet înghițit, tăbăcile occidentale, pajiștile, năuturile de munte și pernele descoperite.

Parcul are animale prădătoare, iar vizitatorii ar trebui să fie atenți să se curețe după picnicurile lor și să meargă doar pe trasee marcate pentru a evita ursii negri, coiotii, leii de munte și bobii care locuiesc în parc. Călătorii pe trasee ar trebui să fie atenți la iepuri indigene. Grădina Zeilor este plină de vieți vegetale, flori sălbatice și copaci înalți de conifere, cum ar fi juniperii Rocky Mountain, pinul Ponderosa și bradul alb, precum și stejarul de frunze de frunze de Gambel.

3. Noțiuni în jurul parcului


Drumeția este o activitate populară la Grădina Zeilor și există cincisprezece mile de trasee în limitele sale. Perkins Central Garden Trail, o buclă de 1.5 mile de-a lungul bazei celor mai înalte formațiuni de rocă, este pavată, relativ nivelă și potrivită pentru utilizarea de scaune cu rotile și cărucioare. Traseul Ridge este o buclă moderată de jumătate de mile, în timp ce Traseul gemenilor siamezi este un kilometru de mers ușor, cu vederi spectaculoase ale Pikes Peak.

Traseul Chambers / Bretag / Palmer, care înconjoară aproape întregul parc, este stâncos și are un nivel de drumeție mai dificil. Traseul Scoțian / Buckskin Charlie este destinat călătorilor cu calificare moderată și constă în urcări stâncoase și trasee rulante prin centrul parcului. Vizitatorii care ar dori plimbările pe traseu ghidat se pot alătura excursiilor naturii de două ori pe zi, conduse de naturaliștii parcului, care educă participanții despre flori sălbatice locale, viața sălbatică și istoria zonei.

Mersul câinilor este permis pe traseele Grădinii Zeilor. Cainii trebuie sa fie tinuti la lesa 6, iar proprietarii lor trebuie sa se curete dupa ei.

Toate drumurile asfaltate din parc au piste biciclete asfaltate, cea mai mare fiind bucla Garden Drive / Juniper Way, care are o lungime de șase mile cu un grad 15%. Ciclismul montan este permis pe trasee desemnate, care sunt împărtășite cu drumeții și ecvestriștii.

Urcarea formațiunilor stâncoase din Grădina Parcului Zeilor este o activitate populară și necesită o autorizație și renunțare din orașul Colorado Springs. Există reguli ferme stabilite pentru alpinism tehnic și trebuie respectate standardele pentru siguranța echipamentelor. Anumite zone ale parcului sunt închise alpiniștilor în timpul perioadei de cuibărire a răpitoarelor și în apropierea vârfurilor migratorilor cu gât alb. Perturbarea siturilor de cuiburi este strict interzisă.

Pentru alpinism ghidat, Garden of the Gods folosește o companie independentă, Front Range Climbing. Front Range Climbing oferă excursii de jumătate de zi pentru alpinisti începători și moderati, care includ educație despre tipuri de echipamente de escaladă, noduri, descărcare, coborâre și mișcare de escaladă. Costul include un ghid și toate echipamentele necesare. Aventura de alpinism de o zi întreagă este disponibilă pentru toate nivelurile de abilitate.

Există și alte modalități de a vizita parcul. 1909 Bus Tour folosește un cărucior în aer liber construit la comandă pentru a transfera vizitatorii din jurul Grădinii Zeilor pe o unitate educațională cu vederi fantastice. 1909 Bus Tour durează treizeci de minute. Companiile de turism independente oferă Jeep și Segway Tours din parc. Tururile Segway oferă participanților vederi neobstrucționate ale Pike's Peak, cu un ritm mai moale, și se opresc să admire trăsături geologice, faună, floră și să audă povești despre arheologia și antropologia zonei.

4. Centrul de vizitatori și natură


Centrul pentru vizitatori și natură este adiacent parcului și are exponate excelente despre geologia, flora, fauna, oamenii și istoria parcului. Expozițiile interactive educă vizitatorii despre urmărirea animalelor, identificarea faunei sălbatice din interiorul său și despre Theiophytaliakerri, singurul dinozaur de acest fel, care a fost descoperit în Grădina Zeilor.

Dezgropate de profesorul James H. Kerr de la Colegiul Colorado din 1878, fosilele găsite au fost identificate greșit ca cele ale unui Camptosaurus și au fost uitate în Muzeul Peabody al Universității Yale de peste un secol. Cu mai puțin de un deceniu în urmă, fosilele au fost scoase din depozitare și descoperite a fi un tip complet nou de dinozaur, bazat pe dimensiunea și forma botului său, precum și pe poziția și forma soclurilor sale nazale și oculare.

Centrul pentru vizitatori și natură rulează un film, GeoTrekker, la fiecare douăzeci de minute; este o imersiune captivantă în istoria Grădinii Zeilor și include dinozauri, magma fierbinte, monștri antici ai mării și imagini aeriene uimitoare din parc. Există o taxă pentru film, care durează cincisprezece minute.

Educaţie

Garden of the Gods are un program Junior Ranger pentru copiii cu vârsta 7-12, care îi învață pe copii despre istoria parcului, geologia și viața plantelor și animalelor. Călătoriile pe școală sunt susținute de parc și respectă standardele educaționale din Colorado pentru științele fizice, ale pământului și ale vieții. Clasele de la grădiniță până la gradul 6 pot afla în mod facil despre tipurile și straturile de rocă, fosilele, plantele și animalele și istoria parcului. Lecțiile sunt însuflețite de filme și drumeții ale naturii.

În fiecare zi există prezentări ale naturii, oferite de către experți în domeniul lor de vizitare și natură, care acoperă subiecte precum animalele din parc, exploratorii timpurii ai zonei și formațiunile geologice. Deși toate discuțiile sunt deschise publicului de toate vârstele, unele dintre prezentări sunt orientate către copii mici, iar unele implică activitate fizică.

Cafenea și cumpărături

Parcul are o cafenea cu vedere la peisajul uimitor al Grădinii Zeilor. Cina poate comanda clătite, burritos pentru micul dejun, burgeri, hot dog, sandvișuri, supă, chili, salate, macaroane și brânză, prăjituri, gustări, fructe proaspete și băuturi.

Magazinul de cadouri al parcului este o selecție premiată de articole fabricate din Colorado, inclusiv bijuterii și ceramică indiană americană, sculpturi din porțelan, cadouri, cărți, jucării, cărți poștale și fudge delicios făcute chiar la Centrul Vizitatorilor.

Înapoi la: Cele mai bune lucruri de făcut în Colorado Springs

1805 N. 30th St., Colorado Springs, Colorado 80904, Telefon: 719-634-6666