Monumentul Național Al Paturilor Fosile Hagerman

Monumentul național al paturilor fosile Hagerman este situat în apropierea orașului Hagerman, Idaho, și deține cea mai mare colecție de fosile ale calului Hagerman din America de Nord, la 4,351 acres. Cea mai bogată colecție de depozite de fosile din Pliocenul târziu din lume se află aici, iar monumentul găzduiește multe atracții care prezintă procesul de excavare și identificarea fosilelor și contribuie în mare măsură la programele de învățământ ale orașelor locale din Idaho.

Istorie

De-a lungul perioadelor istorice și arhaice, indienii americani au locuit în zonă. În jurul 1700 AD, calul, care a evoluat inițial din calul preistoric Hagerman, a fost reintrodus în zonă. Acest lucru a dat triburilor situate aici mobilitate și a crescut capacitatea lor de a acoperi. În timpul 1800-urilor, indienii Snake River ar face comerț cu produse precum peștele și altele cu capcanele și comercianții. În timpul 1841, călătorii prin Oregon Trail au trecut prin zonă, iar triburile indiene au fost îndepărtate cu forța din zonă.

Primele fosile au fost găsite în 1928, când un crescător de la Hagerman (Elmer Cook) a prezentat oase fosile la Sondajul Geologic al SUA, iar acestea s-au îndreptat spre Smithsonian. James W. Gidley, de la Instituție, a săpat o suprafață mare pentru a descoperi cea mai mare zonă care să conțină strămoșul calului Hagerman. Cu timpul, peste scheletele de cal 20 și piese din peste 200 creaturi individuale suplimentare au fost excavate, iar acestea au călătorit în Europa pentru a ateriza în diferite muzee. În 1975 zona a fost desemnată reper național natural. Colecția vastă și săpăturile în curs de desfășurare fac ca aceasta să fie una dintre cele mai însemnate săpături din lume și este renumită pe plan internațional pentru contribuția sa la Paleontologie.

În 2014, Monumentul Național al paturilor fosile Hagerman s-a asociat cu un parc suror, Parcul Național Sibiloi din Kenya, datorită semnificației lor paleontologice. Această relație îi ajută să împărtășească cercetările între ambele locații și să ajute la dezvoltarea înțelegerii lumii despre fluctuația climatică din trecut și răspunsul speciilor preistorice. Siturile de săpătură împart perioade din evidența fosilelor, precum și unele specii de animale și plante, inclusiv specii de cal preistoric, care demonstrează migrația intercontinentală a acestora.

Atracții permanente

Una dintre cele mai mari concentrații de fosile din Pliocen din lume și un loc cu o importanță internațională, Monumentul Național al paturilor fosile Hagerman oferă numeroase atracții pentru vizitatori cu minte pentru preistorie, istorie umană și știință.

Oregon Trail trece cu vederea parcarea - La prima sosire, vizitatorii vor fi întâmpinați de una din doar patru locații din Serviciul Parcului Național pentru a oferi monumente originale din Oregon Trail pentru afișare. Vizitatorii vor putea vedea vagoanele de la vagoanele originale ale Oregon Trail, când emigranții se deplasau spre vest pentru a avea un teren și oportunități ieftine.

Centrul de vizitatori - În centrul de vizitatori se află colecția principală de fosile și activități disponibile pentru oaspeți. Centrul de vizitatori este locul unde se desfășoară toate activitățile și este colecția muzeală de fosile și alte relicve. Din motive de siguranță, vizitatorii nu pot ieși printre săpături curente, în curs de desfășurare din cauza posibilității de alunecări de teren și prăbușiri de deal. În centrul vizitatorilor se află un film de orientare care poate fi vizionat la cerere. Este vorba de 12 minute și explică funcția și atracția parcului, precum și caracteristicile și proiectele actuale. Atracțiile de la Centrul de vizitatori sunt multe și variate:

- Auditoriu - Auditorium este o locație pentru evenimente speciale, afișaje și exponate temporare. Multe programe studențești locale își afișează concursurile aici, iar afișările temporare și exponatele din alte muzee, inclusiv alte fosile, sunt adesea rotite aici. Ofertele din sală sunt supuse sezonului.

- Calul Hagerman - Equus simplidens este strămoșul calului modern, care a evoluat inițial în America de Nord și a migrat apoi în toată lumea. Există mai multe exemplare individuale 200 săpate din cariera de cai Hagerman. Acest afișaj este o distribuție a fosilelor și nu originalul datorită fragilității și posibilelor emisii de radon.

- Alte fosile - Una dintre cele mai semnificative colecții de fosile este paleontologic din Monumentul Național al paturilor fosile din Hagerman. Are aclamări naționale și internaționale pentru contribuția sa la înțelegerea lumii despre epoca Pliocenului. Afișajul este un continuum care demonstrează istoria epocii de gheață până la Pleistocen până în epoca „modernă” a florei și faunei. Vizitatorii pot vedea speciile săpate din zonele umede, savana pajiștilor și biomii riverani. Fosilele includ:

o Cea mai mare colecție de Satinariu piscinariu, vidra uriașă

o Al treilea sit mai semnificativ de păsări Pliocen din America de Nord

o Primele exemplare fosile pentru peccary, lebădă, șoarece de cerb, voleu, grison, antilopă pronunțată, buimac gigant și puma lacustris (o pisică mare)

o Camelops, un strămoș al cămilei, mastodontilor, pisicilor dințate

o Borophaginae, o mare varietate zdrobitoare de oase a strămoșului câinelui

- Dig simulat - Un afișaj pentru vizitatorii de toate vârstele, de la copii la adulți pentru a experimenta o săpătură, așa cum ar fi găsit de prima manieră. Este o colecție de fosile simulate pe pământ cu instrumente pentru a învăța procesul de excavare și identificare.

Drumeții - În plus față de centrul vizitatorilor, există multe parcuri de experimentat și de bucurat pentru vizitatori. Traseele variază în dificultate, de la plimbări până la drumeții mai intense. Acesta este un parc cu personal, cu ore, facilități și parcuri la îndemână pentru a răspunde la întrebări și a oferi asistență. Există și drumuri pentru autovehicule și remorci. Drumețiile prezintă zonele geologice unice și sunt o atragere pentru vizitatorii care se bucură de peisaje frumoase.

Oportunități educaționale

Serviciul Parcului Național este o organizație care pune un accent deosebit pe educația despre parcurile lor, motivul dedicării lor și știința pe care o descoperă. Cu un Monument bazat pe săpături fosile, Monumentul Național pentru Paturi Fosile Hagerman oferă numeroase oportunități studenților tineri și bătrâni pentru a afla mai multe despre săpăturile și istoria Pliocenului.

Be Un Junior Ranger - Paturile fosile Hagerman au un carnet de lucru disponibil pentru programul NPS Be A Junior Ranger, pe care elevii îl pot folosi pentru a afla mai multe despre locație, istoricul său și semnificația acesteia. Activitatea condusă de Ranger și programele de întrebări și răspunsuri sunt organizate în mod regulat, care invită atât părinții cât și elevii să-și dezvolte abilitățile de sălbăticie.

Excursii - Monumentul programează activități regulate de excursii pe teren cu școlile locale. Acești studenți vizează de la grădiniță, până la liceu, și includ activități și jocuri distractive legate de fosile, de la săpături până la identificare până la clasificare. Conservarea, o apreciere a trecutului Pământului și o înțelegere a modului în care cunoașterea speciilor antice dispărute poate ajuta la mutarea umanității în viitor sunt toate subliniate cu aceste călătorii pe teren.

Ștampila Idaho Duck Junior - Monumentul găzduiește concursul Idaho Junior Duck Stamp, organizat anual. Acesta este un program de conservare bazat pe proiectare, care învață conservarea zonelor umede și viața păsărilor acvatice la grădiniță la elevii de liceu. Programul implică o explorare a lumii naturale, investigarea managementului faunei sălbatice și a biologiei și încurajează cooperarea și construirea de echipe în învățarea despre lumea din jurul lor.

Evenimente speciale

O atracție aflată în viziunea Serviciului Parcului Național, Monumentul Național Hagerman Fossil Bed se află în observația sărbătorilor federale și locale și are sezoane de funcționare. Nu este deschis în toate perioadele anului și este închis în perioada sărbătorilor federale începând de Ziua Muncii. Cu toate acestea, acesta găzduiește multe dintre propriile sale evenimente și poate organiza evenimente speciale în timpul sărbătorilor locale în orașul Hagerman.

Un astfel de eveniment este programul Teacher-Ranger-Teacher. Acesta este un eveniment pe care îl oferă anual Monumentul Național pentru Paturi Fosile Hagerman. Prin crearea unui set de instrumente pentru activități și resurse atât pentru părinți, cât și pentru profesori, programul este un ambasador școlar și un program de dezvoltare profesională care încearcă să pună accentul pe abilitățile de învățare pentru locații și în relație cu paleontologia și descoperirea fosilelor. Oferă ateliere și stagii pentru crearea de programe și proiecte pentru studenții școlilor locale să exploreze atât în ​​sala de clasă, cât și în afara acesteia, inclusiv utilizarea parcului ca o sală de clasă proprie.

În plus, Monumentul sărbătorește Ziua Națională a Fosililor și Ziua Națională a Istoriei. Ziua Națională a Fosililor este deosebit de relevantă pentru paturile fosile Hagerman, iar în acea zi centrul monumentului găzduiește concursuri de artă, precum și activități pentru copii și discuții pentru educatori, studenți, copii și părinți. Ziua Națională a Istoriei susține un concurs de eseuri pentru studenți, iar declarațiile despre paturile fosile vor fi postate pe site-ul web al NPS.

Excursii ghidate, plimbări și discuții de vară sunt ambele evenimente care pot fi rezervate în avans de către vizitatorii monumentului național. Acestea oferă oportunității vizitatorilor de a obține o imagine completă a tot ceea ce monumentul are de oferit, inclusiv cunoștințe istorice și paleontologice.

Oportunități de luat masa și cumpărături

Orașul din apropiere, Hagerman, este disponibil pentru vizitatorii care doresc să mănânce la restaurante de diverse feluri. Există magazine alimentare și magazine locale de la care să achiziționați mărfuri, articole de îmbrăcăminte, îmbrăcăminte și bijuterii. Sunt disponibile locuri de campare în oraș și în jurul său, precum și cazare și consumabile pentru drumeții.

Hagerman, ID, Telefon: 208-933-4105

Mai multe lucruri de făcut Idaho