Hilo, Bună Lucruri De Făcut: Muzeul Tsunami-Ului Pacific

Situat în Hilo, Hawai, Muzeul Tsunami-ului Pacific este un muzeu dedicat istoriei și impactului tsunamiilor în regiunea Pacificului, cu un accent deosebit pe tsunamii 1946 din aprilie și mai 1960 din aprilie, care au devastat o mare parte din estul insulei mari a Hawaii. coasta. Muzeul Tsunami-ului Pacific a reprezentat viziunea Jeanne Branch Johnston, Planificatorul de pământ pentru cutremure și tsunami pentru Divizia de Apărare Civilă a Statului Hawaii.

Istorie

În calitate de supraviețuitor al tsunami care a dorit să răspândească conștientizarea despre istoria tsunamiilor devastatoare din regiunea Pacificului și pledarea pregătirii pentru dezastre. În 1993, Johnston a început să pledeze pentru crearea unei instalații muzeale din Hilo și a format un comitet director pentru dezvoltarea Muzeului Tsunami Hilo, mai apoi redenumit Muzeul Tsunami Pacificului. Comitetul a fost co-fondat cu Walter Dudley, profesor emerit la Universitatea din Hawaii la Hilo și autor al cărții 1988 Tsunami!. În 1994, muzeul și-a angajat primul director executiv, iar în 1997, organizația a achiziționat clădirea filialei Kamehameha a primei bănci hawaiene în scopul renovării sale într-un sit permanent al muzeului. În iunie a 1998, Muzeul Tsunami-ului Pacific a fost deschis publicului oficial.

Expozitii permanente

Astăzi, Muzeul Tsunami-ului Pacific este operat ca o organizație nonprofit dedicată diseminării conștientizării publicului despre efectele dezastruoase ale tsunamiilor din trecut în regiunea Pacificului, cu un accent specific asupra tsunamiilor 1946 din aprilie și mai 1960 din mai, care au devastat zonele din coasta estică a insulei mari. . Muzeul se află în fosta clădire a primei bănci din Hawaii, proiectată de arhitectul hawaian CW Dickey și construită în 1930. Prin exponatele sale și programarea publică, muzeul își propune să ridice vocea supraviețuitorilor tsunamiilor și să promoveze tehnici de pregătire a comunității în a face față dezastrelor naturale viitoare.

Istoria tsunamiului 1 din aprilie, 1946, care a lovit coasta estică a insulei mari este un obiectiv al mai multor exponate la muzeu, inclusiv un 1946 Tsunami expune care detaliază distrugerea suferită de locuitorii Hilo, care nu erau pregătiți pentru sosirea tsunami-ului din cauza lipsei unui sistem de avertizare în avans. A Modelul pre-1946 al Hilo este prezentat pentru a examina construcția orașului și pentru a înțelege nivelul de devastare experimentat în timpul dezastrului și a Povestea lui Hilo prezintă cronicile altor tsunami și dezastre care au modelat regiunea de-a lungul secolelor 19th și 20th. Salvările notabile în timpul dezastrului sunt detaliate în document Laupahoehoe Rescuții uimitoare exponate. A Quilt Laupahoehoe de asemenea, comemorează 24 vieți pierdute în timpul dezastrului și a Mural 1946 Laupahoehoe păstrează aspectul peninsulei înainte de tsunami.

Alte catastrofe naturale notabile în regiunea Pacificului sunt, de asemenea, cronicizate, inclusiv Tsunami în 1950 expunere, care se concentrează asupra dezastrelor rezultate dintr-un cutremur cu magnitudine 9.0 în 1952 și un cutremur cu magnitudine 8.6 în 1957. Mai multe exponate se concentrează pe un tsunami 1960 din regiune, inclusiv în Waiakea Town și Tsunami 1960 expunere, care subliniază importanța pregătirii pentru dezastre. Tsunami-uri majore din alte regiuni din Pacific sunt, de asemenea, discutate în exponate, inclusiv a Tsunami 1964 Alaska exponat, care prezintă analize geografice și conturi de urmaș, a 2004 Tsunami din Oceanul Indian expunere, care a dus la aproape aproape 300,000 victime și Tsunami 2011 Japonia exponat, care analizează efectele geografice și sociale ale cutremurului 9.0 și tsunami-ul rezultat al acestuia.

Mai multe exponate se concentrează asupra aspectelor geologice și meteorologice ale tsunamiilor, inclusiv a Știința tsunamiilor expozitie si an Energia apei în mișcare expunere, care explică fizica din spatele creării și mișcării undelor tsunami. A Tsunami local-generat expoziția examinează condițiile care creează tsunami în regiunea Hawai, în timp ce a Centrul de avertizare expune teste abilitățile vizatorilor de evacuare a dezastrelor. Un documentar 23 minute este prezentat pe tot parcursul zilei la Teatrul Vault Donna Saiki, care evidențiază imagini istorice din tsunamiul 1946 Hilo. A Magazinul Tsunami magazinul de cadouri oferă, de asemenea, o mare varietate de cărți, articole multimedia, jucării, articole de uz casnic și îmbrăcăminte.

Programe și educație în desfășurare

În plus față de admiterea standard a vizitatorilor, Muzeul Tsunami din Pacific oferă turnee de grup conduse de docent pentru grupuri mici și organizații, incluzând oportunități de călătorie pe teren încorporate pentru studenții din ciclul gimnazial și gimnazial. Pentru grupurile de studenți din clasa a III-a și sub, unele elemente de prezentare sunt excluse din excursiile pe teren datorită naturii traumatice a dezastrelor naturale. Muzeul prezintă, de asemenea, o mare varietate de programări de informare publică, axate pe creșterea gradului de conștientizare cu privire la metodele de pregătire în caz de catastrofe, inclusiv un program de observare a tsunami și un program TsunamiReady. Conferințele școlare anuale și târgurile de pregătire a dezastrelor se străduiesc, de asemenea, să sensibilizeze comunitatea, iar aparițiile periodice ale vorbitorilor de oaspeți și festivalurile de poveste evidențiază voci ale supraviețuitorilor tsunami și ale planificatorilor de dezastre. Muzeul a inițiat inițiative de diseminare comunitară la nivel mondial pentru a angaja supraviețuitori de tsunami și comunități afectate de dezastre naturale din întreaga lume.

130 Kamehameha Ave, Hilo, HI 96720, Telefon: 808-935-0926

Mai multe lucruri de făcut în Hilo