Masaj Cu Piatră Fierbinte - Un Ghid Rapid

În zilele noastre, există multe tipuri de tehnici de masaj terapie pe care oamenii le pot alege. Desigur, totul depinde de ceea ce încearcă să obțină. De exemplu, unele tehnici de masaj sunt mai bune pentru relaxarea mușchilor, în timp ce altele sunt menite să amelioreze durerea sau să îmbunătățească fluxul sanguin.

Există, de asemenea, câteva tehnici de specialitate, precum cele folosite în terapia de masaj cu piatră fierbinte. Este posibil ca acest tip de terapie de masaj să nu fie la fel de cunoscut ca unii dintre ceilalți, dar cu siguranță merită să fie examinat, deoarece poate oferi o gamă largă de beneficii.

Ce este exact Masaj cu piatră fierbinte?

În multe feluri, această tehnică particulară este foarte asemănătoare cu alte tipuri de terapii de masaj. Diferența cheie, desigur, este că această metodă implică utilizarea de pietre fierbinți. Pietrele sunt netede și sunt de obicei din bazalt, un tip de rocă vulcanică cunoscut pentru capacitatea sa de a reține căldura.

Aceste pietre sunt păstrate în apă fierbinte până când sunt suficient de calde pentru a fi plasate pe corpul clientului. Trebuie să fie așezate pe anumite părți ale corpului, cum ar fi spatele, fața, mâinile, stomacul sau picioarele. În unele cazuri, pietrele nu sunt plasate pe corp, ci mai degrabă folosite de terapeut ca instrument de masaj.

În ciuda denumirii acestei metode, nu este neobișnuit ca terapeuții să folosească și pietre reci ca parte a tratamentului. De obicei sunt așezate pe față deoarece pot ajuta la calmarea pielii faciale.

Terapia de masaj cu piatră fierbinte se crede că a fost utilizată pentru prima dată în China antică acum câțiva 2,000 ani. Această metodă a devenit mult mai răspândită de atunci și este folosită acum de terapeuți în multe părți diferite ale lumii, inclusiv în Statele Unite.

Cinci beneficii ale masajului cu piatră fierbinte

Această tehnică este poate mai cunoscută pentru proprietățile sale relaxante, dar terapia cu masaj cu piatră fierbinte are și o serie de alte avantaje. Deși ar fi nevoie de prea mult timp pentru a descrie toate beneficiile propuse de această terapie, iată câteva pe care pur și simplu nu putem rata menționarea:

1. Analgezic

Terapia de masaj, în general, s-a dovedit a fi un instrument foarte puternic pentru ameliorarea durerii, dar terapia cu masă cu piatră fierbinte pare a fi chiar mai eficientă decât multe dintre celelalte metode. Eficiența sa depinde de o serie de factori, cum ar fi intensitatea masajului și zona vizată.

O serie de studii au legat terapia cu masaj cu piatră fierbinte la ameliorarea durerii la pacienții care suferă de artrită reumatoidă și fibromialgie. Cei care suferă de aceste afecțiuni au mai multe șanse să beneficieze de terapia cu masă cu piatră fierbinte atunci când terapeutul utilizează tehnici de masaj moderat.

2. Eliberare de stres

În această zi și vârstă, tot mai mulți oameni suferă de stres și anxietate. Din fericire, există un număr din ce în ce mai mare de opțiuni disponibile pentru cei care caută un tratament care nu implică niciun medicament. Masajul cu piatră fierbinte este cu siguranță unul dintre acestea.

Majoritatea tipurilor de masaje sunt foarte eficiente pentru ameliorarea simptomelor de stres și anxietate, inclusiv terapia cu masaj cu piatră fierbinte. Nu numai că, dar acest tip de masaj relaxează și mușchii, care, la rândul lor, ajută la menținerea unui sistem cardiovascular sănătos. Acest lucru este foarte important de reținut, deoarece un creier oxigenat corespunzător este mult mai bun la gestionarea stresului și a anxietății.

3. Flexibilitate crescută a articulațiilor

Toată lumea știe că articulațiile devin mai dificile de mișcat odată cu vârsta, cu toate acestea, există și alți factori care ar putea reduce mobilitatea unei persoane chiar dacă acea persoană este încă tânără. Unul dintre acești factori este tensiunea musculară, care poate duce nu numai la o mobilitate redusă, ci și la durere.

Terapia prin masaj cu piatră fierbinte este un tratament eficient pentru durerile articulațiilor, deoarece masajul scade tensiunea musculară și permite articulațiilor să se miște mai liber. Acest tip de terapie este deosebit de benefică pentru cei care suferă de diverse afecțiuni articulare, cum ar fi artrita, de exemplu.

4. Scăderea spasmelor și tensiunii musculare

Tensiunea musculară ridicată poate duce la o varietate de probleme în timp, inclusiv spasme, crampe și chiar durere. Toate aceste simptome pot fi retrăite în timp, tratând problemele de rădăcină, care sunt tensiunea musculară și inflamația.

Dat fiind faptul că terapia cu masaj cu pietre fierbinți este o tehnică foarte relaxantă, această metodă este deosebit de eficientă pentru reducerea tensiunii musculare. La rândul său, acest lucru va avea ca rezultat mai puține spams și mai puțină durere, deși ar putea dura câteva sesiuni până când rezultatele devin cu adevărat sesizabile.

Efectul acestui tratament asupra mușchilor este dovedit de faptul că mulți sportivi îl folosesc ca mod de relaxare a mușchilor și de îmbunătățire a fluxului sanguin.

5. Mai bine dormi

Majoritatea oamenilor sunt pe deplin conștienți de cât de important este să obțineți un somn bun. Și totuși, programele aglomerate și locurile de muncă stresante interferează adesea cu ciclul natural al somnului și pot duce la tulburări de somn precum insomnia. La rândul său, această problemă poate provoca unele probleme grave de sănătate. De exemplu, lipsa somnului este direct legată de un risc crescut de boli coronariene, cum ar fi accidentul vascular cerebral și atacul de cord.

Există multe moduri de tratare a tulburărilor de somn, inclusiv terapia de masaj. Este binecunoscut faptul că stresul și tensiunea pot îngreuna o persoană să obțină un somn bun. Terapia de masaj cu piatră fierbinte relaxează atât corpul, cât și mintea, ceea ce facilitează revenirea pacienților la programul lor de somn obișnuit.

Câteva cuvinte de sfat

Terapia prin masaj cu piatră fierbinte este întotdeauna o experiență foarte sigură și relaxantă, dar există anumite lucruri pe care pacienții le pot face pentru a putea profita la maximum.

În primul rând, este vital să facem niște cercetări și să vă asigurați că terapeutul este instruit special pentru acest tip de masaj și cunoaște toate tehnicile corecte.

La fel de important este să comunici cu terapeutul în timp ce acestea efectuează masajul. Fiecare persoană este diferită, astfel încât terapeutul trebuie să știe când pacientul resimte prea multă presiune sau se simte inconfortabil din anumite motive.