Câte Lichide Pot Aduce Pe Avion?

Companiile aeriene comerciale au devenit din ce în ce mai accesibile în aceste zile, ceea ce înseamnă că mai mulți călători trebuie să se obișnuiască cu regulile și reglementările care reglementează aceste călătorii. Și cu adevărat nu poți acuza companiile aeriene și guvernul că au impus măsuri stricte de securitate, pentru că toți vrem să fim și să ne simțim în siguranță ori de câte ori zburăm.

Un subiect deosebit de complicat este aducerea lichidelor pe un avion. Așa că mulți pasageri ajung să fie lăsați în urmă sticle de lichid la verificările de securitate, deoarece se dovedesc a fi interzise, ​​indiferent de cât de valoroase pot fi, ceea ce poate fi destul de inconvenient. De aceea, este foarte important să știți exact ce puteți transporta cu un avion, astfel încât să nu ajungeți să lăsați lucrurile în urmă.

De ce sunt reglementate lichidele prin TSA?

Există o mulțime de explicații de ce cantități mari de lichide sunt periculoase pe un avion, dar măsura de securitate impusă de TSA a fost inițial rezultatul unui incident din august 10, 2006, care a fost denumit „Bombă lichidă Se pare că guvernul a descoperit un complot terorist pentru a arunca mai multe jeturi în acea zi. Bombele conțineau peroxid de hidrogen, o substanță lichidă pe care făptașii intenționau să se strecoare, ascunsă într-o sticlă de sodă, adunând explozivul odată ce urcaseră în avion.

La scurt timp după incident, răspunsul guvernului a fost destul de extrem. Pasagerilor nu li s-a permis să aducă nimic mai mare decât o poșetă în avion. Nici măcar pixurile nu erau permise la bord. De asemenea, telefoanele mobile trebuiau verificate, ceea ce a dus la pierderea telefoanelor.

Din fericire, aceste restricții s-au redus după un timp, dar reglementarea privind lichidele a rămas. După zece ani, mulți oameni au susținut că amenințarea nu mai există cu adevărat. Dar dacă măsura de securitate a lichidelor este sau nu rezonabilă, faptul rămâne acolo, și va trebui doar să faceți față cu asta deocamdată.

Reguli privind transportul lichidelor într-un avion

Normele privind aducerea lichidelor pe zboruri este adesea denumită regula XSA 3-1-1 a TSA. Numerele din regulă reprezintă elementele de bază ale celor pe care trebuie să le ții cont:

- Fiecare lichid trebuie să fie într-un recipient care este 3.4 oz sau mai puțin (NOTĂ: regula se referă la container, nu la cantitatea de lichid);

- Toate recipientele lichide trebuie introduse (1) pungă de plastic care trebuie să fie limpede și cu dimensiuni în sferturi; și

- Fiecare pasager nu poate avea decât (1) punga de plastic.

Prin urmare, regula „3-1-1”!

Regula de mai sus, cu toate acestea, se aplică numai lichidelor pe care le aduci cu tine pe pungile de transport. Puteți aduce în continuare containere mai mari decât 3.4 oz. pe bagajele înregistrate, cu condiția să nu conțină tipuri interzise de lichide, dintre care există încă o listă separată. În acest caz, lichidele nu trebuie să fie în pungi speciale de plastic.

Reguli privind lichidele în cantități mai mari

Călătorilor li se permite să aducă containere mai mari cu anumite tipuri de lichid, cum ar fi formula pentru copii sau medicamente, dar acestea sunt supuse procedurilor speciale de screening.

Iată câteva dintre cele mai comune exemple de lichide care ar putea fi aduse în cantități mai mari decât 3.4 oz .:

- Bauturi pentru bebelusi (adica formula pentru bebelusi, lapte matern, suc)

- Nutriție lichidă și medicamente pentru persoanele cu nevoi medicale speciale

- Prescripție și medicație fără rețetă

- Articole cosmetice lichide

Rețineți că gheața poate fi adusă prin punctul de control de securitate atât timp cât este înghețată (aruncați orice apă înainte de a trece prin punctul de control).

Zboruri internaționale de intrare

Există, de asemenea, o regulă specială pentru lichide mai mari de 3.4 oz. la zborurile internaționale de intrare. În general, puteți aduce lichide scutite de taxe în pungile evidente, în următoarele condiții:

- Lichidele au fost achiziționate în timpul unui zbor de conectare și ați zbor către Statele Unite

- Containerele trebuie să fie sigure și să nu prezinte semne de manipulare

- Trebuie să fie prezentată chitanța inițială, indicând faptul că achiziția a fost făcută cu cel mult 48 ore înainte

În caz contrar, acestea trebuie verificate cu bagajul.

Asigurați-vă că citiți mai multe despre regula 3-1-1, precum și lista cuprinzătoare a lichidelor interzise și a altor articole de pe site-ul oficial al TSA.

Câteva sfaturi utile de călătorie

Când călătoriți cu lichide, este posibil să găsiți aceste sfaturi utile:

- Împachetați ceea ce aveți absolut nevoie: Avem tendința să aducem brandul nostru preferat de șampon sau lichid similar cu noi atunci când călătorim, dar dacă puteți trece fără, atunci rămâneți doar cu șamponul hotelului. Cu cât aduceți mai puțin, cu atât mai bine.

- S-ar putea să fiți mai bine să cumpărați lucruri la destinație: Orice lichid de care aveți nevoie în timpul șederii dvs. este probabil disponibil la destinație, astfel încât este posibil să nu aveți nevoie să vă aduceți singur. Vă va salva problema de a verifica lichidele.

- Cumpărați sticle de dimensiuni turistice: Aceste lucruri utile sunt acum disponibile în aproape orice magazin, magazin alimentar și farmacie. Le puteți cumpăra în toate formele, culorile și dimensiunile și chiar le puteți obține în pachete. Sunt o investiție destul de bună dacă călătorești foarte mult și fac idei de cadouri minunate și pentru colegii călători.

Respectarea regulii 3-1-1 privind lichidele este important să se evite nu numai dificultățile pe aeroport, dar și orice penalități legale. Nu uitați că încălcările acestor reglementări v-ar putea face responsabil pentru anumite sancțiuni. Deci, cu siguranță plătește să îți faci timp să înveți regulile privind aducerea lichidelor.