Cum Să Călărești O Telecabină În San Francisco

Dacă vizitați San Francisco, probabil v-ați gândit să încercați una dintre telecabinele lor. Este un mod de transport utilizat frecvent, dar datorită atracției sale de modă veche, localnicii și turiștii le place să-l călărească doar pentru experiență.

Dar faptul că ziua unei telecabine este adesea aglomerată înseamnă că s-ar putea să fiți prins într-o situație enervantă în loc de o aventură distractivă. Acest lucru se întâmplă atunci când vă prezentați la orele de vârf în care veți ajunge să stați la coadă, făcându-vă să simțiți că veți petrece restul vacanței așteptând să mergeți cu telecabina. De asemenea, s-ar putea să sfârșești așteptând o telecabină în mijlocul traseului său, care are propriile sale complicații.

Acest ghid vă va ajuta să evitați acele și alte situații nedorite care v-ar putea strica experiența cu telecabina. Te va învăța frânghiile, astfel încât să știi la fel de mult ca localnicii și să poți evita cu ușurință agitația de a călări o telecabină.

Cum funcționează telecabinele din San Francisco

Telecabinele sunt adesea administrate de doi membri ai personalului. Tipul care vinde bilete este dirijorul. El este, de asemenea, cel care veghea asupra pasagerilor. Între timp, tipul care conduce mașina se numește grip. El este cel care conectează și deconectează cablul astfel încât călătoria să se miște. În unele cazuri, o mașină ar avea personal cu un sonerie care, după cum sugerează și numele, este însărcinat să sune clopotul pentru a semnala apropierea mașinii.

Este un sistem destul de simplu, dar interesant. Modul de funcționare a telecabinelor este acela de a se muta conectându-se la un cablu în mișcare (deci, numele potrivit pentru modul de transport). Odată conectată, mașina poate acum să se miște și să fie controlată de prinderea care folosește pârghiile și alte mânere pentru a face acest lucru. Există, de asemenea, o frână pentru a face mașina să se oprească. Provocarea funcționării telecabinei nu este de a face mașina să funcționeze și să se oprească, ci să facă acest lucru fără probleme.

Unde să mergi și ce telecabină să călărești

Există trei linii de telecabine care circulă prin San Francisco. Puteți obține cu ușurință o hartă în oraș care arată rutele respective. Această hartă va fi de asemenea utilă pentru a vă asigura că ajungeți la un anumit loc. Desigur, acest lucru nu va conta prea mult dacă sunteți doar acolo pentru a vă bucura de plimbare.

Powell-Hyde (verde): Aceste linii pot fi găsite în Piața Unirii. Este destul de ușor să-ți amintești și să-ți dai seama, deoarece linia rulează exact așa cum spune pe numele său. Se pornește de la colțul străzilor Powell și Market, mergând spre Hyde, lângă Piața Ghirardelli. Dacă doriți să profitați la maxim de această plimbare, încercați să o săriți de pe Union Square până la Lombard Street. Puteți coborî de acolo și mergeți pe stradă, îndreptându-vă spre malul apei, la doar câteva blocuri înainte.

Rețineți că zona de îmbarcare Powell-Hyde poate fi foarte ocupată și poate avea linii lungi. Este mai ușor să mergeți câteva blocuri spre intersecția dintre Taylor și North Point pentru a lua linia Powell-Mason.

Linia Powell-Hyde trece pe lângă Piața Unirii, marginea Chinatown, Muzeul Telecabinelor, strada Lombard, Piața Ghirardelli și linia Power-Mason.

Powell-Mason (albastru): Acest lucru începe, de asemenea, de la Piața Unirii.

Power-Mason Line trece prin marginea Chinatownului, muzeul telecabinei, plaja din nord, debarcaderul pescarului și linia din California (roșu). Această linie circulă între California la Market și Van Ness.

California Line (Red): Dacă obiectivul tău este să te plimbi doar cu telecabina, atunci aceasta este linia ideală de luat, deoarece are cel mai puțin trafic dintre cele trei. De asemenea, face urcări abrupte pe deal, ceea ce o face o plimbare distractivă în sine. Când ați terminat, puteți să vă deplasați în California și Taylor, astfel încât să puteți explora Nob Hill și chiar să vă deplasați către Chinatown sau Union Square. Trece pe lângă districtul financiar, Chinatown și Nob Hill.

Obținerea de bilete pentru telecabine din San Francisco

Oricine mai mare de patru ani trebuie să cumpere un bilet pentru a merge cu telecabina. Fiecare bilet este bun pentru o singură plimbare, iar coborârea înseamnă că va trebui să plătiți din nou pentru a reveni. Asigurați-vă că aveți facturi mici cu dvs., astfel încât plata biletului nu va fi o problemă. În prezent, fiecare bilet costă 7 de USD pentru fiecare pasager pe drum, cu excepția persoanelor în vârstă și a persoanelor cu dizabilități care călătoresc între 9: 00 PM și 7: 00 AM, care trebuie să plătească doar 3 $. Pentru a vă actualiza cu cele mai recente rate, vizitați site-ul web SFMTA.

Există, de asemenea, pașapoarte pentru vizitatori care oferă călătorii nelimitate cu telecabina. Aceasta include, de asemenea, accesul la autobuzele urbane și la tramvaie Market Street F-Line. Pașaportul poate fi fie un permis de hârtie, fie prin intermediul aplicației MuniMobile.

Puteți obține bilete și alte treceri de la cabine și mașini de la Powell și Market, precum și de la Hyde la Beach.

Obținerea unui San Francisco CityPass (care oferă prețuri mai bune la atracții) include și un pașaport MUNI. Luați în considerare această opțiune dacă doriți să beneficiați la maxim de vizita dvs. în San Francisco.

Sfat: Dacă călătorești ca grup, poți economisi timp la linii lungi, obținând o persoană să cumpere bilete în timp ce celelalte ajung în linie.

Urcarea pe telecabină

Setarea literală a piciorului pe telecabină este ușoară. Partea grea este să faci ca o telecabină să se oprească pentru tine în timp ce trece dincolo de linie. Trucul este să fiți atenți la semnele de oprire ale telecabinei și să așteptați la fața locului. În timp ce așteptați, veți dori să verificați dacă telecabina pe care o îmbarcați este îndreptată către destinație. Este destul de ușor de spus.

Stai pe bordură și învârtește-te la telecabină la sosire. Așa îți spui mânerul că vrei să călărești. Nu uitați să așteptați până când telecabina ajunge la o oprire completă pentru a merge mai departe. De asemenea, aveți grijă la mașinile care sosesc în timp ce urcați în telecabină.

Coborârea telecabinei

Dacă doriți să coborați undeva, tot ce trebuie să faceți este să anunțați prinderea sau conductorul. Acest lucru este spre deosebire de alte tranzite în care aveți o pârghie sau un buton pe care puteți apăsa pentru a indica faptul că doriți să coborâți. Va trebui să spuneți personalului să vă renunțe la următoarea oprire. Asigurați-vă că faceți semnalul un bloc înainte, deoarece telecabinele durează un timp să se oprească.