Lucruri De Făcut Din Ungaria: Grădina Zoologică Din Budapesta

Grădina zoologică din Budapesta, în Ungaria, este o modalitate fantastică pentru oaspeți de a vedea animale din fiecare din cele șapte continente, fără a fi nevoie să părăsească confortul propriului oraș. Cu peste 25 acri de animale din întreaga lume, vizitatorii vor petrece toată ziua învățând despre preferatele lor și găsind mai multe.

Istorie

Nu numai unul dintre cele mai vechi grădini zoologice din țară, ci și din întreaga lume, grădina zoologică din Budapesta a fost deschisă în 1866. Găzduiește peste 1,000 diferite specii de animale din inima orașului, crescând enorm de la populația zoologică inițială care a inclus doar animale native din Ungaria. Gradina zoologica primeste peste un milion de vizitatori anual. Pe lângă faptul că este o grădină zoologică, funcționează și ca o conservare a naturii și afișează câteva exemplare frumoase, istorice de arhitectură care au fost proiectate de arhitecții renumiți Kornel Neuschloss și Karoly Kos. De asemenea, oferă un program de reproducere a elefanților, primind cel mai nou vițel elefant din 2013 (primul naștere al elefantului la grădina zoologică de la 1961).

Atracții și exponate permanente

Atracția principală la grădina zoologică sunt, evident, animalele. Animalele care trăiesc la grădina zoologică din Budapesta sunt împărțite pe șapte continente diferite, care trăiesc pe mai mult de acri 25 decât le cuprind terenurile. Acest lucru permite oaspeților să viziteze întreaga lume în timp ce nu părăsesc orașul Budapesta. Mai jos este o selecție a unora dintre zonele și animalele preferate de fani care numesc casa zoologică.

? Zona australiană - Secțiunea australiană a grădinii zoologice este adesea una dintre cele mai vizitate. Găzduind o mare varietate de criteri australieni, cum ar fi vulturi, canguri, mamifere care depun ouă precum platipul, șopârlele colorate și lebede negre, există expoziții interioare și exterioare. Există, de asemenea, o secțiune care folosește iluminarea inversă pentru ca oaspeții să vadă animalele care sunt cele mai active noaptea (nocturnă). Există chiar și un vulcan la un capăt al expoziției, care adăpostește niște papagali verzi mari mari. Asigurați-vă că urmați calea până la capăt și vedeți tot ce este de văzut.

? Mamifere mari - Un alt favorit al oaspeților sunt mamiferele mari, precum elefanții, rinocerii și hipopotamii. Sunt impresionanți de văzut în persoană, deoarece de multe ori poate fi dificil de înțeles exact cât de mari sunt fără a fi capabil să-i vadă fizic. Elefantii asiatici sunt preferatii fanilor.

? Primate - Uimitor pentru cât de apropiați arată ca oamenii, primatele de la grădina zoologică din Budapesta sunt o altă zonă care trebuie să vadă în timp ce vizitează. Grădina zoologică găzduiește atât orangutane, cât și gorile, iar incintele au dimensiuni uriașe.

? Savannah Zone - Una dintre cele mai noi exponate, înființată în 2008, este o zonă 5000 de pătrat pătrat al grădinii zoologice care adăpostește animale care numesc casa savanei. Aceste animale includ gazele, antilopele și girafele, precum și câteva specii diferite de păsări.

? Lumea apelor - Această expoziție găzduiește animalele acvatice și speciile de păsări care trăiesc la grădina zoologică. Vino să vezi pinguinii adorabili, ursii uriași polari și sigiliile jucăușe.

? Zona Indiei - Începând cu India House, care a fost construită în 2011, această expoziție se concentrează pe animale care sunt indigene din India. Vedeți leii indieni rari, hienele în dungi și multe altele în „Casa carnivorelor”.

Oportunități educaționale

Gradina zoologica din Budapesta gazduieste o varietate de oportunitati de programe educationale pentru scolari si adora sa gazduiasca excursii pe teren la gradina zoologica. Grădina zoologică încearcă să planifice aceste programe atât în ​​zilele de săptămână cât și în weekend, astfel încât familiile de toate tipurile pot participa. Ei chiar organizează festivaluri mai mari, menite să aducă mai mulți oaspeți tineri, curioși. Trei dintre cele mai mari sunt Festivalul Animalelor, Festivalul de vară și Festivalul de Ajun. Intrarea la toate cele trei este gratuită pentru a plăti oaspeții de la grădina zoologică.

Există, de asemenea, o mână de Zile deschise pentru profesori, oferite în principal în octombrie și aprilie. Aceste evenimente sunt oferite cadrelor didactice să vină la grădina zoologică și să învețe despre toate programările disponibile, precum și să primească educație suplimentară despre biologie, natură și gradina zoologică în general. Informații complete despre aceste zile sunt disponibile pe site-ul web al grădinii zoologice și sunt oferite gratuit tuturor profesorilor cu certificat de predare valabil și actualizat.

Cumpărături

Gradina zoologica din Budapesta are propriul magazin de cadouri în incintă, care vinde o varietate de grădină zoologică și mărfuri legate de animale. Oaspeții pot ridica un animal umplut, un tricou, un poster sau un DVD în timp ce ajută la susținerea funcțiilor zilnice ale grădinii zoologice. Asigurați-vă că alegeți o amintire amuzantă a unei vizite la Budapesta.

Gradina zoologica din Budapesta, 1146 Budapesta, Allatkerti krt 6-12, Telefon: + 36-12-73-49-00

Mai multe locuri de vizitat în Ungaria