Lucruri De Făcut În Islanda: Muzeul Național Al Islandei

Muzeul Național al Islandei, în combinație cu alte instituții locale, într-una dintre cele mai cuprinzătoare și istorice părți ale Casei Muzeului. Această experiență plină de viziune îi introduce pe oaspeți într-o perspectivă a culturii și societății Islandei din toate punctele de vedere posibile.

Istorie

Înființat în 1863 de către curatorul Jon Arnason, Muzeul Național al Islandei a fost inițial situat în Danemarca. Al doilea curator, un bărbat pe nume Sigurour Guomundsson, s-a adăugat substanțial la muzeu odată ce a preluat funcția 1911. Muzeul Național s-a mutat în locația sa actuală din 1950 și întâmpină acum mii de vizitatori într-o vizită anuală. Lucrează în strânsă colaborare cu alte cinci instituții locale - Galeria Națională, Muzeul Național de Istorie, Biblioteca Națională, Institutul de Studii Islandeze Argi Magnusson și Arhivele Naționale. Împreună, formează Casa Muzeului.

Expozitii permanente

La fel ca muzeul său soră, Galeria Națională, Muzeul Național găzduiește o colecție uriașă și frecvent rotativă de expoziții temporare și călătoare, împrumutate din toată țara și pe glob. Cu toate acestea, găzduiesc câteva expoziții permanente, cu rulaje planificate prin 2030.

? Cultură și societate - Această expoziție „de bază” este orice. Această expoziție se concentrează pe ultimii 1200 ani ai culturii și societății islandeze cu intenția de a oferi o viziune completă și cuprinzătoare a modului în care Islanda s-a schimbat și a evoluat ca țară de la înființare. Afișele sunt plasate în contextul și semnificația istorică și fac uz de un amestec divers de fotografii, artefacte reale și plăci cu informații pentru cititori. Încă de la început, această expoziție își plimbă oaspeții prin așezarea Islandei și îi duce până în prezent prin țară. Expoziția este împărțită în șapte secțiuni diferite, menite să ofere oaspeților din interior perioade specifice de timp pentru importanța culturii și societății islandeze. Fiecare dintre cele șapte secțiuni este amplasată în propriul său cabinet, care este completat cu o cronologie, artefacte specifice, unele clipuri audio și chiar ocazional obiecte interactive, precum costume sau jocuri.

? Festivalul de Film Islandez - Această expoziție este de fapt un efort de combinație între cele șase instituții islandeze diferite care alcătuiesc Casa Muzeului în ansamblu. Muzeul Național este însărcinat cu gestionarea acestei expoziții. Oferă o vedere completă a istoriei filmului Islandei, atât în ​​evoluție istorică, cât și în semnificație culturală. Există, de asemenea, un ghid descărcabil, care este recomandat oaspeților să se tipărească și să fie vizualizate în timp, precum și să aducă cu ei la vizita lor pentru o mai bună înțelegere a importanței filmului în cultura islandeză.

Există o taxă generală de acces „de acces” necesară pentru a intra în galeriile de la Muzeul Național, dar se percepe o taxă redusă pentru oaspeții care sunt interesați doar de galeria foto. Copiii cu vârsta sub 17, precum și persoanele cu dizabilități sunt admiși gratuit. Admiterea redusă este permisă pentru persoanele în vârstă. Tururi de grup sunt, de asemenea, disponibile și pot fi făcute contactând muzeul - admiterea cu reduceri este permisă și pentru grupuri mai mari.

Oportunități educaționale

Muzeul Național este încântat să găzduiască excursii pe teren și oportunități educaționale pentru studenți de toate vârstele din comunitățile școlare locale și internaționale. Tururi ghidate după ce sunt oferite și conduse de ghiduri turistice muzeale educate. Profesorii sunt, de asemenea, încurajați să aducă clase pe cont propriu și să-și ghideze propria călătorie pe baza curriculumului actual pe care îl studiază. Resurse suplimentare sunt disponibile și pe site-ul muzeului, oferind profesorilor curriculum-ul suplimentar pentru a discuta înainte de călătoria planificată a clasei lor.

Excursiile pe teren încep în hol și durează aproximativ o oră. Acestea pot fi rezervate contactând personalul muzeului direct prin telefon, cu informații complete despre dimensiunea clasei, data și ora vizitei planificate, cerințele educaționale specifice și alte informații. Toate excursiile pe teren sunt oferite gratuit cursurilor.

Restaurant și cumpărături

Există două opțiuni diferite de luat masa atunci când vizitați Muzeul Național - Kaffitar și Julia & Julia. Ambele opțiuni oferă experiențe culinare ușor diferite - una este mai informală cu cafea și gustare mică, iar cealaltă este o experiență ceva mai formală. Există, de asemenea, un magazin de cadouri situat pe teren - vinde o mică varietate de cadouri bazate în jurul exponatelor care pot fi găsite la muzeu. Oferă bijuterii, artă și articole de casă, unele cu sigla Muzeului Național.

Muzeul Național al Islandei, Suourgata 41, 101 Reykjavik, Islanda, 530-2200, Telefon: + 353-5-30-22-00

Mai multe lucruri de făcut în Reykjavik și mai multe lucruri de făcut în Islanda