Permisul Șoferului Internațional

Călătoria într-o țară diferită prin diferite moduri de transport poate fi aventuroasă, dar nimic nu bate la conducerea propriei mașini și are libertatea de a merge oriunde aveți nevoie. Indiferent dacă ai propria mașină cu tine sau ai închiriat una, în multe țări străine vei avea nevoie de un permis internațional de conducere. Dacă nu sunteți sigur, apelați agenția de închiriere auto din țara străină cu mult înaintea călătoriei.

Ce este un permis internațional de conducere?

După cum sugerează și numele, un permis internațional de conducere sau IDP este ceea ce vă permite să conduceți legal un vehicul cu motor într-o altă țară. Majoritatea oamenilor numesc greșit acest permis de conducere internațional sau străin, ceea ce are mai mult sau mai puțin sens. Dar adevărul este că nu trebuie să fie o omologă străină a permisului de conducere local. De fapt, veți avea nevoie de permisul de conducere original înainte de a obține permisul.

Ce face IDP este că servește pur și simplu ca versiune tradusă a licenței originale emise în SUA. Va conține numele complet, fotografia și alte informații relevante pentru licența inițială.

La fel ca și permisul de conducere propriu, obținerea unui IDP va fi supusă mai multor restricții:

- Cel mai adesea, trebuie să aveți cel puțin 18 ani pentru a obține un IDP.

- Trebuie să obțineți IDP din țara de origine, SUA în acest caz.

- Puteți utiliza IDP-ul în alte țări.

- Când mergeți în străinătate, trebuie să aveți atât IDP și licența locală cu dvs. în permanență.

? IDP-urile durează de obicei un an.

? Nu trebuie să reînnoiți un IDP, dar puteți solicita unul nou.

Solicitarea permisului de conducere internațional (pentru cetățenii americani)

Cetățenii SUA sunt obligați de guvern să solicite un IDP fie cu American Automobile Touring Alliance (AATA), fie cu American Automobile Association (AAA).

Mai jos sunt cerințele de bază:

- Completat formularul de cerere IDP

- Permisul de conducere al SUA

- Pentru aplicațiile prin poștă, o fotocopie a permisului de conducere pe ambele părți

- Două fotografii cu un pașaport, cu o semnătură în spatele fotografiilor

- Taxe (variază în funcție de destinație, metoda de expediere etc.)

De asemenea, este posibil să solicitați un IDP atunci când sunteți deja în afara țării. Apelați oricare dintre agenții, pentru a vă putea ghida și a vă oferi detaliile.

Rețineți că numai AAA și AATA sunt agențiile autorizate să emită IDP sancționate din SUA. Evitati sa aveti de-a face cu alte companii sau persoane fizice pentru a nu deveni victima fraudei IDP. Dacă solicitați din altă țară, asigurați-vă că curierul pe care îl utilizați va trimite direct către oricare dintre aceste agenții.

Conduceți responsabil în străinătate

Ca persoană cu permis de conducere internațional, trebuie să respectați regulile de circulație și reglementările din țara în care conduceți. Asigurați-vă că vă păstrați la curent cu cele mai recente legi din fiecare țară în care călătoriți, astfel încât nu riscați să vă revocați IDP-ul. Aceasta este, de asemenea, ceea ce vă asigură că aveți o vacanță sigură și memorabilă în străinătate.