Lucruri De Făcut În Istanbul: Grand Bazaar

Marele bazar, sau Kapalicarsi, care înseamnă „piață acoperită”, este una dintre cele mai vechi și mai mari piețe acoperite din lume. Piața masivă din Istanbul este formată din șaizeci și unu de străzi acoperite cu peste patru mii de magazine. Magazinele Marelui Bazar atrag între două sute cincizeci de mii și patru sute de mii de vizitatori în fiecare zi. Piața a fost listată în 2014 ca fiind numărul unu din atracții de turiști cel mai vizitat din lume. Marele bazar al orașului Istanbul este adesea considerat ca unul dintre primele centre comerciale din lume.

Marele Bazar este astăzi un complex înfloritor, masiv, care angajează aproximativ douăzeci și șase de mii de oameni și este vizitat de două sute cincizeci și cinci mii de oameni în fiecare zi. Piața acoperită uriașă este unul dintre reperele și atracțiile majore ale orașului. În timp ce Marele Bazar trebuie să concureze cu câteva centre comerciale moderne din orașul Istanbul, fascinația și frumusețea acestuia oferă pieței un avantaj puternic față de aceste alte centre comerciale. Piața este încă astăzi unul dintre cele mai vizitate repere oriunde în lume. Marele Bazar este deschis turiștilor și localnicilor deopotrivă în fiecare zi a săptămânii, cu excepția duminicilor, precum și a sărbătorilor bancare, de la nouă dimineața până la șapte noaptea.

În anul 2012 a început un proiect pentru restaurarea Marelui Bazar pentru reînnoirea infrastructurii, a iluminatului și a sistemelor de încălzire a pieței acoperite. Proiectul a fost conceput pentru a oferi soluții la unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă piața. O astfel de problemă a fost aceea că nu există o toaletă adecvată pe întreaga piață. De asemenea, a existat o lipsă de control care a determinat proprietarii magazinelor să îndepărteze pereți și coloane pentru a crea un spațiu mare pentru magazinul lor. Acest lucru a provocat unele probleme de siguranță împreună cu alte lucruri.

Marele bazar haotic și colorat al Turciei este situat în inima Orașului Vechi din Istanbul, unde există de câteva secole. Piața a început ca o salopetă, o magazie mică sau un depozit, care a fost construit în anul 1471 de către Mehmet the Conqueror. Piața s-a extins de-a lungul timpului pentru a se întinde pe o zonă masivă, deoarece benzile dintre magazinele învecinate, dormitorul și hansurile sau caravanele erau acoperite de acoperișuri. Acest lucru a determinat Marele Bazar să devină piața vastă, asemănătoare cu labirintul, care este și astăzi.

Vizitatorii care explorează Marele Bazar al Istanbulului vor descoperi hanuri ascunse în timp ce privesc ușile, vor vedea diverși artizani care muncesc din greu pentru a-și crea mărfurile în timp ce aruncă cu ochiul pe benzile înguste ale pieței și vor face diferență între obiectivul turistic și comorile în timp ce se plimbă pe aleile principale. Este aproape obligatoriu ca vizitatorii să își încerce abilitățile de negociere în timp ce explorează piața acoperită, compară un preț pentru mărfuri după altul și beau mult ceai. Este recomandat oamenilor să plănuiască să petreacă cel puțin trei ore pentru a se simți bine pe piață și pentru a vedea o mare parte din ceea ce are de oferit.

Beyazit Mh., Istanbul, Turcia, Telefon: 90-21-25-19-12-48

Mai multe lucruri de făcut în Istanbul, lucruri de făcut în Turcia