Jackson Hole Elevation

Jackson Hole este amplasat între Muntele Teton și Gros Ventre, în partea de vest a Wyoming, nu departe de granița cu Idaho. Jackson Hole este o vale și a fost numit astfel datorită faptului că primii capcani din zonă simțeau că coboară într-o gaură în timp ce intrau în zona dinspre nord. Zona a fost identificată rapid ca un loc bun pentru vânătoare și capcană, iar o mică așezare numită Jackson s-a format chiar la capătul sudic al Jackson Hole, Wyoming.

Diverse triburi americane native trăiseră în zonă înainte de sosirea coloniștilor, dar la începutul secolului 19th, vânătorii și capcanii au văzut ce loc bun este. Micuța așezare din Jackson Hole a fost numită Jackson în 1893 ca omagiu adus lui David "Davey" Jackson, un pionier popular și un capcaz de castor care petrecuse timp în zonă.

Orașul a rămas mic de-a lungul anilor, cu o populație de puțin peste 10,000 oameni, dar atrage multe altele în fiecare apropiere de diverse stațiuni majore de schi precum Snow King, Jackson Hole Mountain și Grand Targhee, precum și parcuri naționale precum Grand Teton și Yellowstone. În Jackson Hole pot fi văzute o mulțime de elanuri în lunile de iarnă, iar sectorul turistic puternic al orașului a inspirat construcția de numeroase magazine și restaurante de cea mai bună calitate.

Altitudine de Jackson Hole

Altitudinea unei locații ne spune cât de mare este în raport cu nivelul mării. În cazul lui Jackson Hole, deoarece această locație este o vale cu înălțări în schimbare de la un punct la altul, trebuie să analizăm altitudinea medie, calculată prin măsurarea altitudinii în diverse puncte și găsirea unei medii. Altitudinea medie în Jackson Hole este de 6,500 picioare (2,000 m) deasupra nivelului mării. În orașul Jackson, altitudinea este de 6,237 picioare (1,901 m), deci altitudinea Jackson este puțin mai mică decât media pentru vale. Acest lucru se datorează faptului că Jackson este situat la capătul sudic al Jackson Hole, care are o altitudine mai mică decât secțiunea nordică.

Altitudinea Jackson Hole este relativ ridicată, majoritatea orașelor din orașul Statelor Unite fiind situată la cota de 500 picioare (152 m) sau mai puțin, în general, din cauza locațiilor lor de coastă. În cazul Wyoming, aceasta este de fapt una dintre cele mai înalte state în medie în ceea ce privește cota. Altitudinea medie în Wyoming este de 6,700 picioare (2,040 m), doar 100 picioare mai mică decât cea mai înaltă stare a tuturor, Colorado. Deci, în comparație cu media de stat, putem vedea că creșterea Jackson Hole este doar puțin mai mică.

Cel mai înalt punct din Wyoming este Vârful Gannett, un munte din gama Wind River, care are o altitudine de 13,809 picioare, în timp ce cel mai jos punct al statului este râul Belle Fourche, la granița dintre Wyoming și Dakota de Sud, care are o altitudine de 3,101 picioare (945 m). Cel mai jos punct al Wyoming este încă relativ ridicat, întregul stat fiind de cel puțin câteva mii de metri deasupra nivelului mării. Principalele orașe din Wyoming includ capitala de stat Cheyenne, care are o altitudine de 6,062 picioare (1,848 m), Casper, care are o altitudine de 5,150 picioare (1,560 m), Laramie, care are o populație de 7,165 picioare (2,184 m) , și Gillette, care are o înălțime de 4,554 picioare (1,388 m).

Clima și lucruri de făcut în Jackson Hole

Datorită faptului că Jackson Hole este o vale destul de îngustă, la o altitudine ridicată, are un climat continental umed cu multe precipitații. Zăpada poate cădea destul de puternic în lunile cele mai reci ale anului, în primul rând din noiembrie până în martie, în timp ce cantități mici de ploaie pot să cadă și în orice moment al anului. Temperaturile din Jackson Hole pot diferi enorm ziua și noaptea, cu maxime de 81 ° F (27 ° C) în zilele de august scăzând până la 39 ° F (4 ° C) în nopți.

Jackson este înconjurat de peisaje frumoase și s-a dezvoltat într-un oraș popular de agrement. Este foarte aproape de unele dintre cele mai faimoase parcuri naționale din toate Statele Unite, inclusiv Grand Teton și Yellowstone, care oferă o multitudine de activități precum drumeții, camping, ciclism montan și pescuit. Refugiul National Elk poate fi de asemenea găsit în apropiere, împreună cu trei stațiuni de schi importante: Snow King, Jackson Hole Mountain și Grand Targhee, toate la o oră de mers cu mașina.