Cele Mai Mari Orașe Din Anglia

Anglia este una dintre cele patru țări care alcătuiesc Regatul Unit, celelalte fiind Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. Anglia are granițe cu Țara Galilor și Scoția, dar este cea mai mare țară a Regatului Unit. Este situată pe insula Marii Britanii, în largul coastei de vest a Europei continentale și înconjurată de Marea Nordului pe o parte și de canalul englezesc pe cealaltă parte. Anglia are o mulțime de istorii în spatele ei și a jucat un rol uriaș în dezvoltarea societăților și civilizațiilor din întreaga lume, devenind prima națiune industrializată după perioada Revoluției industriale a sfârșitului secolului 18th, ceea ce a dus la numeroase descoperiri și invenții majore.

Anglia acoperă o suprafață totală de 50,301 mile pătrate (130,279 km pătrați) și are o populație estimată de 55.6 milioane de oameni. Peisajele Angliei sunt în mare parte dealuri și câmpii destul de joase, cu unele terenuri muntoase spre nordul țării. Capitala Angliei este Londra, care este unul dintre cele mai cunoscute și vizitate orașe de pe Pământ, precum și cea mai mare zonă metropolitană din Europa de Vest. Iată câteva detalii și statistici suplimentare pentru cele mai mari orașe din Anglia.

Londra

Londra este capitala atât a Angliei, cât și a Regatului Unit și este cel mai mare oraș din Anglia. Londra este formată din mai multe orașe, formând cea mai mare zonă metropolitană din Europa de Vest. Zona Greater London acoperă 607 mile pătrate de teren (1,572 km pătrați) și are o populație estimată de 8.8 milioane de oameni. Peste 14 milioane de oameni trăiesc în întreaga zonă din Londra, inclusiv în toate suburbiile.

Londra este cunoscută ca unul dintre cele mai cunoscute și frecvent vizitate orașe de pe planetă, cu secole de istorie și o lungă listă de repere de renume mondial precum Big Ben, Turnul Londrei, Palatul Buckingham și Piața Trafalgar. Orașul găzduiește, de asemenea, numeroase parcuri importante, universități, fluviul Tamisa și multe altele, atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an.

Birmingham

Situat în regiunea Angliei West West, Birmingham este al doilea oraș ca mărime din țară. Acesta acoperă o suprafață de 103.4 mile pătrate (267.8 km pătrați) și este situat în partea de vest a centrului Angliei, la o distanță relativ scurtă față de granița Anglia-Țara Galilor. Populația estimată din Birmingham este de 1.13 milioane, cu peste 4.3 milioane în zona metropolitană din jur.

Orașul Birmingham a fost o locație foarte importantă în Revoluția industrială engleză, care a adăpostit multe invenții industriale majore care sunt folosite în întreaga lume astăzi. În timpurile moderne, orașul este un important hub financiar, comercial și cultural pentru Anglia, care adăpostește multe monumente unice. Birmingham este poreclit „The Second City” datorită statutului de al doilea cel mai mare oraș britanic și englez.

Leeds

Situat în West Yorkshire în Anglia, Leeds este al treilea oraș ca mărime din Anglia. Acest oraș este situat în nordul Angliei și acoperă o suprafață de 213 mile pătrate (551.72 km pătrați). Populația estimată a Leeds este 784,000.

Orașul Leeds are o economie diversă, cu accent puternic pe finanțe. Orașul este unul dintre cele mai mari centre financiare ale Angliei. Unele repere turistice populare din Leeds includ Hall Civic, Harewood House, Roundhay Park și Royal Armories Museum.

Sheffield

Situat în regiunea Angliei de Sud Yorkshire, Sheffield este al patrulea oraș ca mărime din țară. Acest oraș este situat în secțiunea nordică a Angliei și acoperă o suprafață de 142.06 mile pătrate (367.94 km pătrați). Populația estimată din Sheffield este 577,000, cu peste 1.5 milioane de oameni care trăiesc în zona metropolitană din jur.

Orașul poartă numele River Sheaf care trece prin el și a fost cunoscut și sub porecla „Orașul de oțel” datorită puternicii sale industrie siderurgice și rolului proeminent în Revoluția industrială. Orașul este cunoscut și pentru faptul că este casa celei mai vechi echipe de fotbal de asociere din lume, Sheffield FC.

Bradford

Situat în West Yorkshire, Bradford este al cincilea oraș ca mărime din Anglia. Este situat în partea de nord a țării, la o distanță relativ scurtă de granița Anglia-Scoția. Bradford acoperă o suprafață de 143 mile pătrate (370 km pătrați) și are o populație estimată de 535,000.

De-a lungul anilor, Bradford a jucat un rol important în diferite aspecte ale societății engleze, inclusiv a fost o locație cheie pentru fondarea Partidului Muncii al Regatului Unit, precum și pentru locul de naștere ca fiind unele dintre cele mai bune autoare ale țării: surorile Bronte. Bradford este cunoscut și pentru faptul că este unul dintre cele mai diverse etnice orașe majore din Anglia, cu peste 25% din populație având origini asiatice.