Cele Mai Mari Orașe Din Wisconsin

Wisconsin este cel mai mare stat 23rd din punct de vedere al mărimii sale fizice și are cea mai mare populație 20th. Poreclit „Badger State”, Wisconsin este situat în regiunea Midwest din America, în jurul Marilor Lacuri. Are granițe cu Minnesota, Michigan, Illinois și Iowa. Unele părți din Wisconsin sunt situate pe două dintre cele cinci mari lacuri: Lacul Michigan și Lacul Superior. Wisconsin acoperă o suprafață de 65,498.37 mile pătrate și are o populație totală estimată de 5.79 milioane de oameni.

De asemenea, statul este cunoscut sub porecla „America’s Dairyland”, deoarece furnizează un procent imens din produsele lactate din țară și este binecunoscut pentru brânza sa. Capitala Wisconsin este Madison, dar cel mai mare oraș din stat este Milwaukee. Zona de metrou Milwaukee este cea mai mare de acest fel din stat. Iată câteva detalii și rezumări suplimentare despre cele mai mari orașe din Wisconsin.

Milwaukee

Distribuit în județul Milwaukee, județul Washington și județul Waukesha, orașul Milwaukee este cel mai mare din statul Wisconsin. Acesta acoperă o suprafață de 96.84 mile pătrate și are o populație estimată de 595,000 oameni, cu peste 1.5 milioane în zona metropolitană din jur. Numele orașului este derivat dintr-un cuvânt algonquian care înseamnă „pământ frumos”.

Milwaukee este cel mai mare oraș 31st din Statele Unite și are a doua zonă de metrou cea mai populată din regiunea Midwest, a doua doar în Chicagoland. Orașul Milwaukee este situat pe malul lacului Michigan și a suferit o extindere și dezvoltare majoră în ultimii ani, cu adăugarea de noi atracții și repere cheie precum Milwaukee Riverwalk și Pier Wisconsin.

Madison

Situat în Dane County, în partea de sud-central a statului, Madison este capitala statului Wisconsin și al doilea cel mai mare oraș al statului. Acesta acoperă o suprafață de 94.03 mile pătrate și are o populație estimată de 255,000 oameni, cu peste 600,000 în zona metropolitană. Madison a fost fondată la începutul secolului 19th și a fost numită după James Madison, unul dintre părinții fondatori.

Madison este cunoscut drept „Orașul celor patru lacuri” datorită prezenței mai multor lacuri în limitele orașului său, inclusiv Lacul Monona și Lacul Mendota. A devenit capitala teritoriului Wisconsin în 1830 și a fost numită capitală a statului în 1848. Orașul găzduiește Universitatea din Wisconsin.

Green Bay

Situat în județul Brown, în partea de est a statului, Green Bay este al treilea oraș ca mărime din statul Wisconsin. Acesta acoperă o suprafață de 55.96 mile pătrate și are o populație estimată de 105,000 persoane, cu peste 320,000 care trăiesc în zona metropolitană. Orașul poartă numele Green Bay, un sub-bazin al lacului Michigan.

Green Bay este al treilea cel mai mare oraș situat pe țărmul vestic al lacului Michigan, celelalte două fiind Chicago și Milwaukee. Acest oraș este cel mai renumit pentru că este casa echipei NFL de succes, Green Bay Packers. Green Bay este, de asemenea, o locație industrială puternică, care contribuie mult la economia Wisconsinului.

Kenosha

Situat în județul Kenosha, pe malul de sud-vest al lacului Michigan, Kenosha este al patrulea oraș ca mărime din Wisconsin. Orașul Kenosha acoperă o suprafață de 27.03 mile pătrate și are o populație estimată de 99,000. Numele orașului provine de la un cuvânt nativ american „Kenozia”, care înseamnă „Locul știucului”, în raport cu peștele care poate fi găsit la icre în apele din apropiere.

Pe lângă faptul că este al patrulea oraș din Wisconsin, Kenosha este, de asemenea, al patrulea oraș ca mărime de pe țărmurile lacului Michigan. Datorită locației sale în colțul de sud-est al statului, în imediata apropiere a orașului Chicago, Kenosha este de fapt socotit ca parte a zonei statice combinate din Chicago.

Rădăcină

Situat în județul Racine, în partea de sud-est a statului, Racine este al cincilea cel mai mare oraș din Wisconsin. Este situat pe malul lacului Michigan, pe malul râului Root. Orașul își ia numele de la râul din apropiere, „Racine” fiind cuvântul francez pentru „Root”.

Orașul Racine acoperă o suprafață de 18.68 mile pătrate și are o populație estimată de 77,000, cu peste 195,000 persoane care trăiesc în zona metropolitană din jur. Un oras industrial important, Racine este casa cu multe companii mari si este clasat ca unul dintre cele mai ieftine locuri pentru a locui în tot Wisconsin.