Lucruri De Făcut În Madrid: El Escorial

Situat la aproximativ 45 kilometri nord-vest de orașul Madrid, Spania, Site-ul Regal din San Lorenzo de El Escorial, denumit în mod obișnuit El Escorial, păstrează reședința istorică a regalității țării și este deschis publicului ca o instalație muzeală de istorie vie. oferirea de tururi și programare publică.

Istorie

El Escorial a fost inițial înființat ca parte a unui codicil în voia împăratului Charles V, care a ordonat înființarea unei fundații religioase în scopul îngrădirii lui și a soției sale, Isabella din Portugalia. Fiul împăratului, Filip al II-lea, l-a numit pe arhitectul Juan Bautista de Toledo pentru a supraveghea finalizarea proiectului în 1559. În anul următor, un sit a fost ales în cadrul unei văi agricole din Munții Guadarrama pentru proiect, în apropierea orașului El Escorial, iar în 1567, noua instalație a fost încredințată ca mănăstire Ordinului ieronim. Facilitatea a fost numită în onoarea Sfântului Lawrence al Romei, despre care se credea că are origini hispanice și avea intenția de a servi drept reședință duală regală și instalație de mănăstire. Construcția la instalație a început în aprilie a 1563 și a fost finalizată în septembrie a 1584.

Reședința este credită drept impulsul dezvoltării orașului actual San Lorenzo del Escorial, care a început să se dezvolte în urma deschiderii reședinței în 1584. Instalația a suferit daune de incendiu de mai multe ori pe parcursul secolelor 17th, 18th și 19th, inclusiv un incendiu 1671 care a dus la construirea de acoperișuri noi de către Gaspar de la Peza și Bartolom? Zumbigo y Salcedo. În 1885, Ordinul ieronimit a fost înlocuit cu Ordinul Sfântului Augustin, care rămâne în prezent ordinea religioasă a unității. O serie de tablouri găzduite la reședință au fost transferate la Museo del Prado din 1939 din Madrid, iar în 1963, galeria Nuevos Museos a palatului a fost creată pentru a prezenta restul colecției de artă a instalației. În acest moment a fost creat și un muzeu de arhitectură pentru a prezenta construcția și istoria arhitectonică a clădirii. În 1984, palatul a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO.

atracţii

Astăzi, El Escorial este unul dintre cele mai vizitate repere din țara Spaniei, atrăgând mai mult de 500,000 vizitatori anuali. Site-ul este operat sub administrarea Patrimoniului Național și este operat ca Patrimoniul Mondial UNESCO. Proprietatea servește ca reședință regală, unitate de mănăstire și reședință pentru internat și este deschisă publicului ca muzeu de istorie vie, oferind turnee și programare publică pe tot parcursul anului.

Palatul este situat la poalele Muntelui Abantos, în cadrul muntelui Sierra de Guadarrama, și este ușor accesibil ca o excursie de o zi din apropierea Madridului. Situl prezintă două ansambluri arhitecturale, clădirea regală și mănăstirea La Granjilla de La Fresneda refugiu monahal și lojă de vânătoare regală. Clădirea mănăstirii este cunoscută pentru planul său unic de grilaj, despre care se crede că a fost aleasă pentru a onora Sfântul Lawrence, care a murit în secolul 3rd d.Hr., ca urmare a faptului că a fost prăjit la moarte pe un grătar.

Vizitatorii intră în complexul mănăstirii prin intermediul Curtea Regilor, accesibilă de pe fațada principală a palatului. Curtea este numită pentru statuile sale ale regilor lui Iuda, care împodobesc fațada complexului Bas? Lica. Podeaua bazilicii are forma unei cruci grecești și prezintă o cupolă mare modelată după cea din Bazilica Sf. Petru din Roma. În cadrul bazilicii este amplasată o capelă mare, care prezintă un altar cu 30-metru înalt cu sculpturi în bronz de Leoni, Tibaldi și Zuccari. Complexul Sali de capitulare și sacristie prezintă tablouri ale unor artiști notabili precum Titian, Velzquez și Claudio Coello. A Panteonul regal servește ca locaș de înmormântare pentru toți monarhii regali încă de la Charles I și a Panteonul prinților păstrează trupurile reginelor regale, prinților și prințeselor. Alte zone regale notate din interiorul palatului includ Palatul austriecilor, Palatul Filip al II-lea, Panteonul Regilor, Şi Panteonul prinților. O Sala luptelor vitrine picturi fresce ale victorilor militare spaniole și un an Galerie de artă prezintă lucrări ale unor artiști europeni remarcați din secolele 15th, 16th și 17th. Un Muzeul de arhitectură are camere 11 cu exponate la construcția și designul palatului și un Bibliotecă deține mai mult de volume 40,000 în cadrul unei săli grozave 54-by-9-meter. Palatul găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai mari religioase catolice din lume, care conține mai mult de 7,500 relicve notabile.

Programe și educație în desfășurare

Palatul este deschis publicului marți până duminică pe tot parcursul anului, programele de funcționare sezonieră variază și închideri programate în sărbătorile internaționale majore. Tarifele de intrare sunt oferite pentru adulți, copii, studenți și seniori, cu vizite ghidate disponibile ca suplimente de vizită, disponibile doar la casa de bilete a palatului în ziua vizitei. Dispozitivele de ghidare de grup, inclusiv microfoane și căști, sunt disponibile pentru închiriere. Exista excursii ghidate pe teren pentru vizita grupurilor școlare, cu taxe de închiriere pentru dispozitivele de îndrumare renunțate. O aplicație turistică este disponibilă cu conținut audiovizual în limbi 16 și hărți pentru mai multe rute de turism autoguiat în întregul complex.

Av Juan de Borb? N Battemberg, s / n, 28200 San Lorenzo de El Escorial, Madrid, Spania

Mai multe lucruri de făcut din Madrid