Fortele Maunsell

Bazat pe estuarele Thames și Mersey, forturile Maunsell au fost construite în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a apăra Regatul Unit. Funcționând ca forturi marine și armate, și-au luat numele de la designerul lor, Guy Maunsell.

Au fost dezafectate în 1950-uri și de atunci au fost folosite pentru alte activități, inclusiv transmisiile radio pirat. Forturile au fost construite pe gurile râurilor din Marea Britanie pentru a se apăra împotriva atacării forțelor navale.

Rough Sands Fort

Primul dintre cele patru forturi originale care a fost construit proiectat de Maunsell, Fortul Rough Sands se află pe o bară de nisip situată în jurul 10 kilometri de coasta Suffolk. Acesta a jucat poate cel mai important rol după război, deoarece aici, în 1966, Ronan O'Rahilly și Paddy Roy Bates au debarcat, ocupând întregul fort. După un dezacord, Roy Bates a preluat turnul ca fiind al său și și-a apărat noul teritoriu cu arme și bombe cu benzină atunci când cineva a încercat să-l ia de la el. Marini regali britanici au fost puși în alertă, iar autoritățile au ordonat predării lui Bates. Nu a făcut-o, iar el și fiul său au fost arestați; cu toate acestea, acuzațiile au fost răsturnate, iar instanța nu a avut competență. Bates a revenit în fort și a fondat Principatul Sealand pe 2nd septembrie, 1967. Șapte ani mai târziu, a emis un steag, imn național și constituție.

Fort Sunk Head

Fortul Sunk Head a fost situat în jurul valorii de 20 kilometri în largul coastei Essex. În mod ironic, cea mai mare parte a fost scufundată de atunci. După ce s-a temut că va întâmpina o soartă asemănătoare cu cea a unora dintre celelalte forturi și nu a dorit ca acesta să fie preluat de radiodifuzorii offshore, guvernul a trimis un contingent de forțe sub comanda maiorului David Ives pentru ao distruge. Acesta a fost slăbit prin tăierea torțelor și în jurul structurii s-au așezat 3,000 kilograme de explozibili. Acesta a fost exploatat în 21st August, 1967, în același an a fost fondată Principatul Sealand.

Fortul cu nisipuri

La aproximativ 10 kilometri în largul coastei Margate, acest fort a fost de asemenea distrus. Dintre toate forturile, acesta este singurul atribuit cu o ucidere sau distrugerea confirmată a unei nave inamice. În 1945, cincisprezece bărci U germane au apărut pe radar. Fortul de Limba Sands i-a smuls cu foc puternic din armele sale 3.7 ”. Combatanții inamici, derutați de locul în care au fost atacați, au început manevrele evazive, o barcă prăbușind de fapt o alta, scufundând nava. Distrugerea fortului nu a fost intenționată; de-a lungul anilor, a luat o listă de grade 15 și în 5th decembrie, 1947, a început să se agite violent înainte de a cădea în mare. Personalul îngrijitorului a fost salvat de Uplifter-ul HMS după ce a sunat într-un apel.

Fortele sunt o dovadă a ingeniozității, a metodelor de fabricare rapidă și a rezistenței construcției de război. Sunt o priveliște incredibil de interesantă pentru oricine este capabil sau dorește să facă călătoria.