Lucruri De Făcut În Mexic: Xcaret Park

Parcul Xcaret este un parc tematic, la mai puțin de 50 mile sud de Cancun, în statul Quintana Roo din Mexic. Parcul tematic este un parc auto-descris de ecoturism și oferă spectacole și activități culturale, animale sălbatice și experiențe ale naturii, precum și aventuri în apă. Structurile sitului arheologic Xcaret se află în limita parcului 200-acre. Situl precolumbian de pe coasta peninsulei Yucatan este o fereastră în istoria a ceea ce a fost un port mayaș important și un centru comercial.

Atracțiile culturale din parc includ o replică Village Maya în care artizanii adevărați își demonstrează meșteșugul, în timp ce actorii muzeului în direct educă oaspeții despre istoria și tradițiile poporului Maya. Divertismentul din sat include spectacole de dans și muzică autohtonă. Parcul include, de asemenea, o replică cimitir mexican și hacienda, precum și un muzeu dedicat artei populare mexicane. Rămășițele arheologice ale comunității mayați de la Pol au fost descoperite cu ajutorul Institutului Național de Antropologie și Istorie, iar vizitatorii pot vizita piramidele antice prin două trasee diferite în junglă.

Pentru iubitorii de natură, parcul oferă o grădină de fluturi, un muzeu aviar și viu dedicat orhideelor ​​și bromeliei. Un acvariu de recif de corali prezintă mai mult de structuri de recif de corali 500 în cadrul afișajelor educaționale. Un golf de broaște țestoase este un proiect de colaborare cu programul de conservare a țestoasei marinei Riviera Maya și îi introduce pe oaspeți în speciile 4 de broaște țestoase marine 5 care trăiesc în largul coastei din Caraibe a Mexicului. Insula Jaguarilor afișează jaguarii și puma vii, animale pe care mayașii cred că reprezentau lumea interlopă, puterea și războiul.

Activitățile din parc profită de locația sa de pe coasta Caraibilor. Oaspeții pot înota în golfuri de pe plajă, plutește prin râuri subterane, se pot plimba cu raze și rechini sau se pot bucura de o plimbare cu delfinii. Activitățile Sea Trek și Snuba permit vizitatorilor să atingă adâncimi subacvatice mai mari fără o certificare SCUBA. Activitățile de inducere a adrenalinei includ o plimbare cu barca rapidă, care duce oaspeții până la 55 mile pe oră peste valurile oceanului deschis.

Parcul pentru familii oferă activități specifice pentru copii, inclusiv Adventure Kids, o nouă lagună pentru copii, în care copiii se pot plimba cu raze și se pot apropia de delfini. Lumea copilului invită copiii sub 12 ani să se bucure de un loc de joacă elaborat și de alunecări de apă printre natura junglei.

Pentru o experiență all-inclusive, oaspeții pot sta la fața locului la Hotel Xcaret, un hotel all-suite care oferă mai multe piscine, restaurante și un spa complet de servicii.

Istoric: 200-acri de teren pe care este construit parcul privat a fost achiziționat în 1980's de un grup de antreprenori mexicani. În timp ce curățam terenul, au fost descoperite o serie de cenote sau bazine de apă dulce scufundate, iar grupul a realizat în curând potențialul de ecoturism.

Atracția s-a deschis în 1990 și este operată de Grupul Xcaret Experiencias, care mai operează și alte câteva parcuri și excursii cu temă maya în întreaga Peninsulă Yucatan. Recunoscut anual drept una dintre „Cele mai bune companii mexicane”, grupul a fost, de asemenea, criticat pentru „Disneyficarea” a ceea ce au fost cândva zonele naturale ale peninsulei. Cu toate acestea, atracția este cea mai populară din Cancun, iar Xcaret este cel mai frecventat parc 5th în toată America Latină.

Programe și educație în curs de desfășurare: Gran Tlachco este un scaun în aer liber al teatrului 6,000, în care există demonstrații zilnice de jocuri cu mingea mesoamericană, dansuri indigene, un spectacol ecvestru tradițional mexican și spectacolul Papantla Flying Men. Bărbații care zboară din Papantla efectuează tradiționalele Danza de los Voladoressau Dance of the Flyers, în care bărbații 5 urcă în vârful unui sondaj înalt de 100-foot. Dansul este asociat cu oamenii din zodia Populară și se crede că își are originea ca un dans ploaie.

Evenimentele sezoniere includ octombrie și noiembrie Festival de Vida Y Muertesau Festivalul tradițiilor vieții și al morții. Festivalul sărbătorește o combinație de obiceiuri mayațe alături de contemporaneitatea Dia de Muertos, sau Ziua morților, practică. Oaspeții pot participa la ateliere pentru a crea oferte, pentru a afla despre meșteșugurile și mâncărurile mexicane și se pot bucura de spectacole în direct de dans și teatru.

În fiecare an, în luna mai, parcul reface Travesia Sagrada Maya. Călătoria sacră maya este un pelerinaj de canoe din peninsulă pe insula Cozumel pentru a se închina lui Ixchel, zeița jaguar a moașei și a medicinei. Peste canoisti 350 iau parte la traditia anuala, iar plecarea lor este sarbatorita in parcul Xcaret cu ceremonii traditionale, ritualuri si dansuri, ca distractie pentru vizitatorii parcului.

Carretera Chet? Mal-Puerto Ju? Rez Kil? Metrou 282, Solidaridad, 77710 Playa del Carmen, QR, Mexic, Telefon: 855-326-0682

p> Mai multe lucruri de făcut din Mexic