Statuia Mothman

„Cupluri văd o pasăre dimensionată de om… Creatură… ceva”. Așa a început totul în Point Pleasant, Virginia de Vest, pe 16 noiembrieth, 1966. Mothman a zburat în percepția publicului și s-a stabilit acolo, devenind folclor la propriu.

După observațiile inițiale din Point Pleasant, Mothman a luat aripa, cu mare ajutor din partea presei naționale, și s-a răspândit în America și apoi în lume. Cu toate acestea, în locul său de naștere și acasă el rămâne cel mai faimos.

Un festival anual organizat în onoarea lui Mothman a început în 2002, iar statuia metalică a ființei 12, înaltă de picior, creată de sculptorul Bob Roach, a fost dezvăluită în 2003. La scurt timp după aceasta în 2005, orașul a deschis Mothman Muzeul și Centrul de Cercetare condus de Jeff Wamsley. Este clar să vedem că Point Pleasant are un loc drag în inima mitologiei Mothman și speră că veți vizita și veți împărtăși povestea.

Popularizată de carte Profețiile Mothman scrisă în 1975 de John Keel, legenda Mothman leagă unele evenimente supranaturale cu observațiile figurii și chiar desenează o legătură cu prăbușirea Silver Bridge a 1967. Cartea a fost realizată într-un film în 2002 în care a jucat actorul principal Richard Gere, care a susținut poveștile pe care le-a avut.

Vizualizările în sine au început în 1966. Pe noiembrie 12th, cinci săpători de mormânt din cimitirul Clendenin din Virginia de Vest au văzut ce credeau a fi un om care zbură chiar deasupra capului lor dintr-un copac din apropiere. Acesta a fost citat de mulți drept primul observație oficială, care va deveni mai târziu moștenirea Mothman. Următoarea vizibilitate majoră a fost cea care a inspirat titlul ziarului la începutul acestui articol; În noiembrie 15th, 1966, două cupluri, Linda și Roger Scarberry și Mary și Steve Mallette, au mers la poliție susținând că au văzut o figură mare de umbră, cu ochii care străluceau roșu în lumina farurilor lor. Marea creatură în formă de om cu aripi mari, cu aripi uriașe, și-a urmat mașina în timp ce mergeau în apropierea locației unei vechi fabrici de muniții, cunoscută sub numele de „zona TNT”. După aceasta, au existat observații frecvente de Mothman în tot orașul; a fost chiar învinovățit pentru dispariția câinelui unui fermier local.

Biologul faunei sălbatice, dr. Robert Smith, de la Universitatea din Virginia de Vest, susține că există o explicație mult mai simplă, și anume că toate rapoartele de la observații se potrivesc cu aspectul macarului Sandhill mare, o pasăre americană aproape la fel de înaltă ca un bărbat cu aripi care se întind până la 7 picioare. Cea mai interesantă legătură este însă că ochii macaralei Sandhill sunt inelate de un cerc de colorare roșiatică. Este posibil ca macaraua la fel ca aceasta să nu fi fost recunoscută, deoarece este străină de regiune și s-ar fi putut pierde și în suferință după ce a rătăcit de pe ruta de migrație.

Mothman a fugit peste Point Pleasant și Virginia de Vest până când, în mod tragic, Podul de Argint s-a prăbușit revendică viața oamenilor 46. După această catastrofă, toate observațiile ființei păreau să se oprească. Ori orașul a ajuns în sensul său ca urmare a unui adevărat dezastru, sau Mothman a fost într-un fel legat de tragedie. Unii cred că a fost trimis să avertizeze oamenii de la amenințare. Unii cred că el a provocat-o cu o clapă sonică a aripilor. Alții cred încă că a fost spiritul reîncarnat și răzbunător al șefului Cornwalk, liderul lui Shawnee, care a fost ucis în trădare în Point Pleasant din 1777. Orice ai crede, este o felie interesantă de istorie, iar muzeul și statuia asociate sunt cu siguranță demne de vizitat.