Olanda Locuri De Vizitat: Delft

Situat în provincia Olanda de Sud în regiunea de vest a Olandei, orașul istoric Delft este cel mai cunoscut ca locaș de înmormântare pentru casa regală a Orange și casa de ceramică Delftware. Orașul servește ca destinație turistică populară, oferind atracții precum piața veche a pieței, siturile istorice medievale, monumente, canale și poduri.

Istorie

În prima parte a Evului Mediu, Delft a fost un sat mic, rural. Până în secolul 13th, Delft s-a dezvoltat într-un centru al orașului, iar în 1246, a primit statutul de oraș. În 1572, William I de Orange și-a luat reședința în Delft, începând îndelungata asociere a orașului cu Casa Orange. William I de Orange a fost liderul revoltei olandeze împotriva spaniolilor în prima parte a Războiului de Optzeci de Ani, care a durat de la 1568 la 1648. În 1581, Olanda a obținut independența față de Spania, iar Delft, ca domiciliu al lui William I, a devenit capitala interioară a noului județ. În 1584, William I a fost asasinat. Membrii casei Orange erau în mod tradițional înmormântați în Breda, dar, din moment ce Breda era încă sub control spaniol la vremea respectivă, William a fost înmormântat la Biserica Nouă din Delft. Membrii Casei de Orange continuă să fie înmormântați în Biserica Nouă din Delft până în zilele noastre.

În 12th octombrie, 1654, un magazin local de praf de pușcă a explodat, distrugând secțiuni mari ale orașului și ucigând sute de oameni. Acest eveniment este cunoscut sub numele de tunetul Delft sau explozia Delft. Printre cei uciși în explozie s-a numărat artistul Carel Fabritius, un elev promițător al celebrului artist vizual olandez, Rembrandt Harmenszoon van Rijn. Aproape toate lucrările lui Fabritius s-au pierdut și în explozie. În 1842, Academia Regală a fost fondată în Delft. Astăzi, școala este cunoscută sub numele de Delft University of Technology și este cea mai mare universitate tehnică publică din Olanda.

atracţii

Astăzi, Delft găzduiește oameni 99,737 și se află în provincia Olanda de Sud a Olandei. Orașul este probabil cel mai cunoscut în epoca modernă drept casa artistului Johannes Vermeer, un contemporan al lui Rembrandt, cel mai cunoscut pentru picturile sale dedicate înfățișării vieții clasei de mijloc. Cea mai faimoasă lucrare a lui, The Girl with the Pearl Earring, a inspirat un film roman și contemporan cu același nume. Filmul a fost filmat parțial în oraș, iar în oraș 2008 a fost deschis un centru de artă dedicat Vermeer. Orașul este remarcat și pentru Delft University of Technology, care este considerată una dintre cele mai bune universități din Olanda.

Câteva site-uri notabile sunt situate în zona Pieței Pieței din oraș, cunoscută sub numele de piață. Istoric Biserica nouă, construit între 1396 și 1496, prezintă o arhitectură în stil gotic și prezintă un carillon mare din secolul 17. De asemenea, pot fi văzute monumente ale unor figuri istorice notabile, precum regele William I și prințul Frederick William de Orange, iar mormântul lui William I de Orange se află pe teren și prezintă opera maestrului sculptor Hendrick De Keyser. Situat în partea de vest a orașului Markt, Primăria este o clădire din secolul 17, care prezintă o arhitectură originală și o galerie de artă, în timp ce cea vecină Teatrul municipal ocupă clădirea fostei case de cântărire municipală. Alte situri istorice din oraș includ Biserica veche, care a fost construit în 1250 și adăpostește mai multe opere de artă împreună cu locul de înmormântare al artistului Joseph Vermeer și Curtea Prințului și Muzeul Prinsenhof, un grup de clădiri din secolul 15 dedicate în amintirea Războiului de Optzeci de Ani.

Muzeele locale includ Koninklijke Porceleyne Fles, care este dedicată fabricării Delftware. Muzeul este, de asemenea, un centru de producție funcțional și este ultimul producător rămas de Delftware din lume. Muzeul Lambert van Meerten este un muzeu de artă care adăpostește o mare colecție de artă, mobilier și Delftware, în timp ce Muzeul Paul T? Tar van Elven găzduiește colecția de artă expansivă a pictorului din secolul 19, Paul Tetar Van Elven. Centrul științific Delft este amplasat pe terenul Universității de Tehnologie și oferă expoziții și activități pentru familii.

Cazările peste noapte sunt oferite la hoteluri, cum ar fi cele patru stele Hotel Hampshire, canalsidul cu preț mediu Hotel în Emauspoort, și bugetul Hotel Leeuwenbrug. Multe restaurante din Delft evidențiază fructe de mare și mâncăruri tradiționale europene, inclusiv preparatele Vieux Jean, Les Copains, Van Der Dussen, și Restaurantul Spijshuis de Dis. Mai multe companii oferă excursii cu barca și închirieri pentru explorarea canalelor orașului. Siturile notabile de-a lungul apei evidențiate ca parte a tururilor includ Canal vechi, care găzduiește case istorice, un tur gotic și o „biserică ascunsă”, folosite cândva de membrii credinței catolice în perioadele de persecuție.

Programe și evenimente în desfășurare

Pe tot parcursul anului se organizează o varietate de festivaluri și evenimente, inclusiv o serie de festivaluri culturale. Festivalurile anuale mari includ Festivalul Delft Fringe, un festival de teatru și arte care a avut loc prima săptămână în iunie și Festivalul Internațional al Tehnologiei, un festival de descoperire care are loc la jumătatea lunii iunie. Iluminarea anuală a pomului de Crăciun Delft are loc în decembrie și oferă o piață de vacanță și muzică.

Mai multe locuri de vizitat în Olanda