Lucruri De Făcut În Olanda: Muzeul Zuiderzee

Situat în centrul istoric al orașului Enkhuizen, Muzeul Zuiderzee este un muzeu olandez de istorie culturală și maritimă care păstrează istoria fostei regiuni Zuiderzee, oferind o varietate de expoziții interioare și exterioare și atracții.

Istorie

Orașul Enkhuizen este cunoscut și sub numele de Haringstad, care înseamnă „oraș hering” și se referă la istoria orașului ca port de pescuit central în Olanda. Apele golfului Zuiderzee erau cunoscute pentru populațiile lor de hering, hamsii, anghile, miros și biban roșu. În 1932, golful Zuiderzee a fost închis ca urmare a construcției barajului barieră Afsluitdijk din oraș, care a împărțit calea navigabilă în sudul IJsselmeer și nordul Waddenzee. Cu doi ani înainte de închiderea căii navigabile, o expoziție cunoscută sub denumirea de Zuiderzee Visscherij Tentoonstelling, sau Expoziția de pescuit la sudul mării, a fost afișată de-a lungul peretelui mării, prezentând recreații din carton ale caselor de pescuit și interpreți costumați care înfățișau pescarii regionali. Planurile de construire a unei instalații muzeale adecvate au fost puse în așteptare în urma amenințării crescânde a celui de-al Doilea Război Mondial și nu au fost restabilite până la 1949, când prima expoziție a muzeului a fost instalată în turnul defensiv Drommedaris din secolul 16, în portul golfului. După succesul primei expoziții, muzeul a obținut o serie de depozite amplasate de-a lungul Wierdijk-ului, care anterior aparțineau companiei de semințe Sluis și Groot pentru dezvoltarea mai multor exponate.

Expoziții și colecții permanente

Astăzi, Muzeul Zuiderzee este deținut și administrat de guvernul olandez ca instalație publică a muzeului. Muzeul prezintă maritima, industria pescuitului și istoria culturală a regiunii golfului Zuiderzee. Zonele de expoziții interioare și exterioare sunt oferite, împreună cu mai multe restaurante și o varietate de reabilitări și demonstrații culturale. Expozițiile interioare sunt deschise pe tot parcursul anului, în timp ce expozițiile în aer liber sunt disponibile între Paște și sfârșitul lunii octombrie.

Porțiunea interioară a muzeului, care a fost deschisă în iulie a 1950, este situată în mai multe clădiri de pe malul apei din secolul 17th și prezintă o varietate de expoziții permanente și temporare legate de aspecte ale vieții culturale și maritime regionale. Muzeele Sala navelor expoziția permanentă prezintă o colecție mare de nave istorice din lemn, inclusiv Sperwer vrăbiușul boeier, o placă centrală Midzwaardjacht, un bot Marken, o barcă de vânătoare frisone și o barcă cu gheață. Este prezentată o instalație audiovizuală a artistului Arnout Hulskamp, ​​care prezintă imagini cu furtuni și perioade de calm pe apele Zuiderzee. În Călătorie în jurul Zuiderzee expunere, sunt afișate un număr mare de artefacte legate de istoria culturală a regiunii, inclusiv obiecte gospodărești și civice legate de Marea Baraj Ijsselmeer, Marea Wadden, satele Nunspeet și Spakenburg și provinciile Friseului. Principalele artefacte afișate includ secolul 18th Assendeftler kast, un piept cu scene înfățișând profetul Ilie al Vechiului Testament și o varietate de localnici klederdracht costume.

Până la 1970, zona care acum cuprinde exponatele în aer liber ale muzeului a fost folosită pentru depozitare, dar în timpul 1980-urilor, o expoziție mare în aer liber a fost dezvoltată pentru a recrea atmosfera și clădirile fostei culturi de pescuit Zuiderdee. Expozitia, care s-a deschis in 1983, prezinta cladiri relocate din zone de la nord de Groningen si pana la sud de insula Wieringen pentru a crea o replica a fostului port Marken. Sunt prezentate și clădiri de replici, cum ar fi casa Siberie și o replică a debarcaderului insulei Marken. Structurile expuse includ mori de vânt, cuptoare de var, spălătorii de aburi și case de fumat pește, împreună cu clădiri civice precum magazine de fierărie, case de școală, farmacii și depozite de brânzeturi. De-a lungul lunilor de primăvară și de vară, reenactorii costumati oferă prezentări ale unor activități istorice tipice olandeze, inclusiv meșteșuguri precum confecționarea coșului și a frânghiilor, coșul și fumatul de hering. Vizitatorii pot învăța să își lege propriile noduri, să țese plase, să facă funii de sărituri și să joace o varietate de jocuri tradiționale olandeze istorice.

Mai multe restaurante sunt oferite pe motivele muzeului, inclusiv Hindeloopen Caf?, care oferă cafea, ceai și produse de patiserie, Casa Amsterdam bufet cu autoservire și Hoorn Coffee House, care oferă spații de cazare pentru prânzuri de grup și de afaceri. În weekend-uri pe tot parcursul anului, expoziția în aer liber Magazin de înghețată și chipsuri servește chipsuri de casă și înghețată faimoase produse de ferma de îngrijire socială Moois a lui Lutjebroek. Magazinele din complexul muzeal includ un depozit de brânzeturi, un magazin de brutărie, un magazin de dulciuri și un magazin de cadouri de muzeu.

Programe și educație în desfășurare

În plus față de admiterea standard a vizitatorilor, tarifele de grup sunt oferite pentru grupuri mici și organizații de 15 sau mai mulți participanți, inclusiv excursii pe teren încorporate pentru studenții primari și secundari. Muzeul oferă o varietate de evenimente și programe anuale, incluzând un festival de chitară, un festival maritim, un târg olandez vechi și o sărbătoare a Harvest Weekend. Locațiile facilității pot fi, de asemenea, închiriate pentru evenimente speciale private, inclusiv nunți și evenimente de afaceri.

Wierdijk 12 - 22, 1601 LA Enkhuizen, Olanda, Telefon: + 31-2-28-35-11-11

Mai multe locuri de vizitat în Olanda