Catedrala Notre-Dame

Paris, Orașul iubirii și capitala Franței, este unul dintre cele mai cunoscute și vizitate orașe de pe Pământ. De la râul Sena până la Muzeul Luvru, cu Turnul Eiffel și Arcul de Triumf, orașul găzduiește o lungă listă de monumente și repere. Există multe lucruri diferite de făcut în Paris, care nu pot fi făcute nicăieri în altă parte a lumii, de la admirația faimoasei Mona Lisa, până la plimbarea pe incredibilul Champs Elys.

Un alt dintre cele mai iconice și legendare monumente obligatorii ale orașului este, fără îndoială, Catedrala Notre Dame. Cunoscută și sub numele de Notre Dame de Paris (care se traduce prin „Our Lady of Paris” în engleză), Catedrala Notre Dame este situată în al patrulea district al orașului și este considerată pe larg ca una dintre cele mai frumoase catedrale de pe Pământ și una dintre cele mai frumoase clădiri în toată Franța. Este una dintre locațiile obligatorii ale orașului, cu diverse evenimente și ceremonii speciale care se desfășoară la catedrală pe tot parcursul anului.

Istoria Catedralei Notre Dome

Notre Dame este una dintre cele mai vechi clădiri din Paris, lucrările la catedrala începând din secolul 12th, în anul 1160 pentru a fi mai precis. Construcția catedralei a fost finalizată în cea mai mare parte de către 1260, dar catedrala a suferit diverse modificări și îmbunătățiri de-a lungul anilor, precum și a fost deteriorată și a trebuit să fie renovată și reamenajată de mai multe ori. La sfârșitul secolului 18th, de exemplu, în timpul Revoluției franceze, Catedrala Notre Dame a fost jefuită de parizieni furioși, multe dintre moaștele sale religioase fiind distruse.

Cu toate acestea, clădirea a rămas în picioare timp de secole și a fost un simbol iconic al Parisului și o locație culturală și istorică foarte importantă pentru francezii. Povestea lui Victor Hugo „The Hunchback of Notre Dame”, publicată în 1831, a adus o nouă viață în catedrală, ceea ce a dus la un proiect de renovare important la mijlocul secolului 19th. În zilele noastre, Catedrala Notre Dame este unul dintre cele mai populare monumente din Paris, cu aproximativ 12 milioane de oameni care vizitează din întreaga lume în fiecare an, ceea ce este de fapt o cifră mai mare decât Turnul Eiffel.

Ajungând la Catedrala Notre Dame

Dacă doriți să vizitați Catedrala Notre Dame în vacanța dvs. la Paris, există mai multe modalități de a accesa acest reper iconic. Fiind unul dintre cele mai vizitate locuri din Paris, este foarte ușor să ajungeți la Notre Dame cu mijloacele de transport în comun.

Cum ajungeți la Catedrala Notre Dame cu metroul

Unul dintre cele mai bune moduri de a vă deplasa prin Paris este prin metroul sau sistemul „metrou” al orașului, care are diverse rute care circulă în jurul capitalei și care oferă acces ușor la reperele principale. Pentru Notre Dame, cele mai apropiate stații de metrou sunt St Michel și Cit ?. Primăria și Chetetet sunt, de asemenea, relativ aproape de catedrală. Aceste stații sunt deservite de liniile 1, 4, 7, 11 și 14. Dacă preferați să folosiți RER, liniile B și C se opresc în stația Saint-Michel.

Cum ajungeți la Catedrala Notre Dame cu autobuzul

O altă opțiune este să luați autobuzul spre Catedrala Notre Dame. Diferite linii, inclusiv 21, 27, 47, 85 și 96, toate se opresc în apropiere de Notre Dame, la stații precum Cit? și Saint-Michel.

Cum ajungeți la Catedrala Notre Dame cu taxiul

Un alt mod de a ajunge la Catedrala Notre Dame este cu taxiul. Taxiurile pot fi găsite în toată Parisul și sunt cea mai scumpă formă de transport în comun, dar sunt, de asemenea, una dintre cele mai fiabile și mai convenabile, capabile să vă dea jos de lângă catedrală.

Cum ajungeți la Catedrala Notre Dame cu mașina

Dacă închiriați o mașină în capitala Franței, există mai multe parcări în zona Notre Dame, inclusiv Parcare Notre-Dame, Parcare Primăriei, Parcare St Michel și Parcare Lobau-Rivoli. Toate aceste loturi și garaje sunt deschise non-stop, în fiecare zi a săptămânii și oferă acces facil la catedrală.

Vizitarea Catedralei Notre Dame

Dacă intenționați să vizitați Catedrala Notre Dame ca parte a călătoriei dvs. la Paris, există câteva informații importante de care trebuie să știți. Catedrala este deschisă în fiecare zi a anului. Se deschide la 7.45 și se închide la 18.45. În weekend, ora de deschidere este puțin mai devreme la 7.15. Chiar și în vacanțe și ocazii speciale, Catedrala Notre Dame este deschisă. Accesul este complet gratuit pentru toată lumea, dar va trebui să plătiți pentru a accesa anumite zone și pentru a face tururi în turnuri și tezaur.

Datorită imensei popularități a Catedralei Notre Dame și a mulțimilor mari care se pot construi aici în toate perioadele anului, vizitatorii ar trebui să fie pregătiți să aștepte și să meargă încet în timp cu alți vizitatori. Dacă doriți să evitați mulțimea, cele mai bune momente de vizitat sunt dimineața devreme sau seara înainte ca catedrala să se închidă pentru noapte. Catedrala este pe deplin accesibilă tuturor, inclusiv celor cu mobilitate redusă, iar tururi audio sunt oferite în mai multe limbi pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre istoria clădirii și diferitele sale caracteristici.

În fiecare zi a anului, Catedrala Notre Dame organizează, de asemenea, tururi în diferite limbi. Tururile sunt complet gratuite și nu pot fi rezervate în avans, așa că va trebui să ajungeți pur și simplu la ora specificată pentru a vă bucura de această experiență unică și educativă. Turneele în engleză se organizează luni, marți și sâmbătă la 14.30, precum și miercuri, joi și vineri la 14.00. Tururile oferă unul dintre cele mai bune moduri de a experimenta Notre Dame, dar toți oaspeții sunt încurajați să încerce să își mențină vocea în orice moment pentru a-i respecta pe cei care vizitează catedrala în scopuri religioase.