Lucruri De Făcut: Oklahoma City Memorial Și Muzeu Național

Situat în Oklahoma City, Oklahoma, Memorialul și Muzeul Național Oklahoma City onorează victimele și supraviețuitorii bombardamentelor 1995 ale clădirii federale Alfred P. Murrah, oferind un memorial simbolic în aer liber și un muzeu interior interactiv. Bombardamentul 1995 Oklahoma City, care a pretins viața oamenilor 168 și a fost rănit mai mult decât 680, este cel mai mortal atac terorist intern din istoria Statelor Unite.

Istorie

Explozia, care a avut loc în aprilie 19, 1995, a fost realizată prin bombardamentele de camioane la clădirea federală Alfred P. Murrah din oraș și a distrus întreaga față nord a clădirii, aproximativ o treime din materialele pătrate totale. Mai mult de clădirile 324 aflate într-o rază 16 din bombardament au fost de asemenea avariate, ceea ce a făcut evenimentul cel mai mort și distructiv eveniment terorist pe pământul Statelor Unite până la atacurile 11 din septembrie asupra Centrului Comerțului Mondial și Pentagon.

În urma atacului, primarul orașului Oklahoma, Ron Norick, a creat un comitet pentru înființarea unui memorial permanent al orașului victimelor atentatului. Comitetul s-a hotărât pe ideea creării unui memorial dual, format dintr-un memorial simbolic în aer liber și un muzeu public interior. Un concurs de design pentru memorial a primit modele 624, cu designul câștigător al lui Hans și Torrey Butzer al parteneriatului Butzer Design ales în iulie al 1997. În luna octombrie a acelui an, memorialul a fost desemnat ca unitate a Serviciului Parcului Național și s-au alocat fonduri 29.1 de milioane de dolari pentru construcția sa. Memorialul în aer liber a fost dedicat în aprilie 2000 ca parte a ceremoniilor pentru a cincea aniversare a atacului, iar muzeul a fost deschis în februarie următoare.

Expoziții și colecții permanente

Începând cu 2004, Oklahoma City National Memorial a fost supravegheat și operat de organizația nonprofit din Oklahoma City National Memorial Foundation, cu sprijin și servicii suplimentare oferite de Serviciul Parcului Național. Peste 4.4 milioane de oameni au vizitat memorialul de la deschiderea 2000, cu o medie de 350,000 participând în fiecare an. Memorialul este înscris în Registrul național al locurilor istorice, care își comemorează locația istorică pe site-ul clădirii federale Alfred P. Murrah.

OBIECTIV TIP LUPA Memorial simbolic în aer liber, proiectat de arhitectul Sven Berg, este situat în fața amprentei clădirii Murrah de-a lungul NW Fifth Street, proiectat ca un loc public de admitere gratuită, de reflecție liniștită pentru a onora victimele atentatului. Memorialul a evoluat din colecția de memoriale improvizate, lăsate în jurul perimetrului locului bombei, în zilele și săptămânile următoare evenimentului, în special gardul de legătură cu lanțul 10, ridicat în jurul zonei pentru securitate, care a devenit un site recunoscut național pentru agățări de amintire, cum ar fi brelocuri, insigne și etichete. Ca parte a construcției memorialului simbolic, o porțiune 210-picior din Gard memorial a fost integrat în partea de vest a memorialului ca o pânză pentru vizitatori să continue părăsirea memento-urilor. Memorialul 3.3-acre este încadrat de un Porțile timpului sculptură de intrare, cu porți gemene din bronz care încadrează ora exactă a bombardamentului. A Câmpul scaunelor goale reprezintă 168 victimele bombardamentului, în timp ce a Zidul supraviețuitorului secțiunea păstrează zidurile de nord și est ale clădirii Murrah. Un ulm american care a supraviețuit exploziei a fost încorporat în memorial ca simbol al rezilienței, cunoscut sub numele de Arborele supraviețuitor. O Pool reflectorizant sau Livada salvatorilor asigura spații de reflecție liniștite și Zona pentru copii caracteristici peste plăci pictate manual 5,000 trimise de copii din întreaga Statele Unite și Canada.

În cadrul Muzeul MemorialExpozițiile aranjate cronologic 10 includ un tur autoguidat la evenimentele din jurul bombardamentului, folosind elemente multimedia interactive pentru a ilustra procesul de justiție și recuperare în urma evenimentului. Exponatele 10 sunt clasificate drept „capitole”, începând cu un scurt film de orientare, „O zi ca oricare altul” și o scurtă istorie a clădirii Murrah și a vecinătății sale înconjurătoare. Filme arhivistice din ziua bombardamentului sunt disponibile pentru vizitatori, inclusiv înregistrarea audio a bombardei în sine, materialele de știri cu elicopterul și înregistrările și interviurile cu primii respondenți. Reacția națională și internațională la eveniment este cronicizată, alături de povești personale ale supraviețuitorilor și a artefactelor și dovezi din ancheta și procesul împotriva conspiratorilor.

Programe și educație în desfășurare

În plus față de admiterea la muzeu standard, tururi de grup ale muzeului sunt disponibile pentru grupuri mici și organizații de 15 sau mai mulți participanți, inclusiv tururi încorporate în curriculum pentru grupele de gimnaziu și gimnazial. Un program multimedia Uncover-Discover Lab este, de asemenea, oferit elevilor de liceu și liceu, încurajând elevii să exploreze conceptele și carierele legate de STEM. Un concurs anual de eseuri pentru studenți se desfășoară în martie, încurajând prezentările din partea elevilor din clasele 5-12.

620 N Harvey Ave, Oklahoma City, OK 73102, Telefon: 405-235-3313

Mai multe lucruri de făcut în Okahoma, mai multe lucruri de făcut în OKlahoma City