Locuri De Vizitat: Lisse

Oaspeții care vizitează Lisse și Olanda în general, indiferent de unde provin din lume, vor fi inspirați de frumusețea și istoria culturii locale. Vizualizați faimoasele câmpuri de lalele, vedeți mori de vânt istorice, luați masa pe unele bucătării locale și bucurați-vă de cumpărături în inima unora dintre cele mai cunoscute orașe din Olanda.

Istorie

Lisse, în Olanda, este probabil cea mai cunoscută pentru Keukenhof (cunoscută și sub numele de Grădina Europei), care este deschisă doar în primăvara când lalelele sunt în plină floare (mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai). Grădina se mândrește cu peste șapte milioane de bulbi plantați anual pe 79 acri. Orașul găzduiește peste 20,000 oameni și descendența lui poate fi urmărită până la 1198 când era doar o mică așezare de puțin peste 50. Pe vremea aceea, fiecare moșie situată în oraș a fost eliminată pentru a face loc câmpurilor enorme de lalele care sunt acum cultivate acolo. Sute de mii de turme de turisti către Lisse anual, înainte de a se ramifica pentru a descoperi restul Olandei cu una dintre numeroasele opțiuni turistice care își au originea acolo. De asemenea, orașul își exportă becurile în peste o sută de țări din întreaga lume.

Atracții permanente

Mai jos găsiți câteva dintre obiectivele de ratat din zona Lisse. Zona este văzută cel mai bine pe bicicletă, care poate fi închiriată de la diverse unități din Lisse. Oaspeții sunt bineveniți să-și aducă singuri.

- Regiunea bulbului de flori - Situată chiar între orașele mai mari din orașul mai mic Randstad, regiunea bulbului de flori își păstrează numele, oferind oaspeților mai multe câmpuri de flori imense și colorate. Cel mai bun moment pentru a vizita regiunea este primăvara, când florile sunt în floarea lor cea mai bună. În timp ce sunt acolo, oaspeții ar trebui să profite de asemenea ocazia să se plimbe pe dunele de pe coastă (lângă plaja din Katwijk și Noordwijk). Regiunea Bulbului de Flori este unde sunt cultivate cele mai renumite flori din Olanda. Cel mai bun mod de a vedea zona este fie mersul pe jos, fie bicicleta.

- Kop van Noord-Holland - Începând cu Amsterdam, zona Kop van Noord-Holland din Lisse este o regiune rurală frumoasă, plină de câmpuri iconice de lalele, mori de vânt, coastă și dune, toate aflate la distanță de călătorie a unora dintre cele mai importante orașe din Olanda. Este, de asemenea, acasă la cel mai mare câmp de bulbi de flori din întreaga lume. Oaspeții se vor bucura fie de mers pe jos, fie de ciclism prin peisajul unic. De asemenea, ar trebui să se oprească lângă Den Helder și să vadă cetatea Kijkduin (parte a fortificațiilor orașului). Există mai multe rezerve naturale în toată zona.

- Noordoostpolder - O altă zonă cu câmpuri de flori uriașe este Noordoostpolder, care oferă un traseu prestabilit pentru oaspeți, fie să meargă sau să parcurgă bicicleta (oferind, de asemenea, o varietate de opriri cu activități locale menite să scufunde oaspeții în cultura locală). Există un câmp în care vizitatorii își pot alege propriile flori, precum și excursii ghidate opționale prin fermele locale specifice. De asemenea, în Noordoostpolder se află Schokland (care a fost o insulă și de atunci a fost recuperată ca uscat). Schokland este primul sit al patrimoniului mondial din Olanda, verificat de UNESCO.

- Westland - Situat între Rotterdam, Delft și Haga, Westland este regiunea horticolă cu efect de seră din Lisse, datorită temperaturilor moderat ridicate în timpul iernii. Această zonă crește cea mai mare parte a produselor care sunt unele către orașele vecine. Serele au început să fie folosite în Westland încă din 1880s. Serele sunt acum luminate artificial seara, ceea ce ajută la extinderea substanțială a sezonului de creștere, precum și la turnarea cerului în Westland cu o strălucire portocalie. Există diverse tururi ghidate de mers și cu bicicleta prin zonă, precum și un tur cu barca prin rețeaua de apă care leagă satele din regiune.

- Keukenhof - Cea mai mare grădină de primăvară din Olanda, Keukenhof prezintă peste șapte milioane de flori înflorite în înălțimea sezonului de primăvară. Vizitele ghidate din zonă sunt disponibile pentru oaspeți. Atunci când vizitează zona, vizitatorii ar trebui să se asigure, de asemenea, oprirea de A'Dam Lookout. Această atracție oferă vederi panoramice de neegalat pe o punte de observație care arată douăzeci de povești pe cer. De asemenea, în zonă se află Zaanse Schans, care oferă o selecție de atracții locale care prezintă „vechea” tradiție olandeză (morile de vânt, înfundări și brânză).

Există o varietate de opțiuni de turism disponibile și în Lisse. Multe dintre aceste opțiuni de tururi pot fi rezervate fie prin intermediul unui agent de turism, fie pe site-ul oficial.

- Croaziera cu lalele - Cu o durată totală de cinci zile, croaziera cu lalele începe și se termină în Amsterdam. Croaziera va duce oaspeții prin câmpurile cu flori, în Keukenhof și pe piața de flori din Amsterdam. Oaspeții vor lua masa și vor dormi pe barcă (MS Magnifique) înainte de a urca pe bicicletele lor pentru a pleca spre zi. De asemenea, vor avea opțiunea de a sări orice zile de bicicletă pentru a rămâne pe navă, fără penalități. Biciclete electrice sunt, de asemenea, disponibile pentru închiriere.

- Repere olandeze - Un alt tur cu bicicleta, acest turneu evidențiat este de șase zile. Trecerea oaspeților prin Volendam, Amsterdam, Haarlem și Zaandijk și prezintă atât orașele aglomerate, cât și peisajul frumos, natural. Itinerarul planificat pentru fiecare zi este păstrat scurt, astfel încât oaspeții vor avea mult timp pentru a explora singuri.

- Turul perlelor - Au durat șapte zile, acest turneu a fost conceput pentru a caracteriza atât natura, cât și cultura. Concentrându-se pe Randstad și acoperind toate orașele importante, turul Perlelor permite oaspeților să exploreze atât pe jos, cât și pe bicicletă. Oaspeții pot vedea faimosul „district de lumină roșie” din Amsterdam, Palatul Regal din Piața Dam și muzeul Frans Hal din Haarlem înainte de a pleca singuri pentru a continua explorarea.

- Cel mai bun din Olanda - Unul dintre cele mai populare tururi cu barca și bicicleta, turul Best of Holland durează opt zile și permite oaspeților să vadă cele mai populare regiuni și atracții atât în ​​Olanda de Nord cât și în sudul Olandei. Petreceți timp pe MS Magnifique înainte de a vă deplasa cu bicicleta pentru a explora. Vizualizați celebrele mori de vânt din Zaanse Schans, Castelul Muiderslot din Amsterdam și satul frumos de pescari din Volendam.

Evenimente speciale

Există multe evenimente speciale organizate în Lisse.

În Regiunea Bulbului de Flori, oaspeții pot participa la parada anuală de flori. Probabil cel mai mare eveniment special legat de flori din zonă, parada oferă peste o duzină de plute diferite (realizate cu mii de flori unice) care parchează în final în Piața Grote, astfel încât oaspeții să le poată vizualiza atunci când nu se mișcă de asemenea. Aceste evenimente se extind și în Noordoostpolder, conectând regiunile prin această experiență o dată pe an.

În Westland, regiunea găzduiește o paradă anuală cu barca cu flori. Barcile vor pluti prin rețeaua de apă, decorată cu mii de flori, înainte de a se opri la diverse sere pentru ca oaspeții să le poată vedea mult mai aproape și personal. Mii de oameni atât din zona locală, cât și din întreaga lume vin să vadă acest eveniment unic în fiecare an.

Castlefest, desfășurat în primul weekend al lunii august la Lisse (weekendul Lughnasadh, o sărbătoare și festival celtic), este un festival medieval enorm și fantezist. Festul are loc pe terenul Castelului Keukenhof și are originea în 2005. Durează întregul weekend, cu opțiuni diferite în fiecare zi, precum un concert de deschidere (cu mai multe trupe populare), activități medievale și distracție în familie atrăgând mai mult de oaspeții 35,000 pe an.

July in Holland aduce cu sine o abundență de festivaluri, inclusiv Festivalul Internațional de Muzică de Cameră, Julidans (un festival axat pe dansul internațional și contemporan), The Four Days Marches (cunoscut drept cele mai mari evenimente de mers pe jos de pe glob) și Rotterdam Unlimited ( combinând un carnaval de vară cu festivalul local Dunya pentru o experiență unică, plină de culoare).

Site-ul web menține un calendar complet cu toate informațiile disponibile despre evenimentele speciale. Oaspeții ar trebui să verifice înainte de o vizită planificată pentru date complete, ore și informații despre costuri.

Restaurant și cumpărături

În timpul unei vizite la Lisse, opțiunile de luat masa pot varia. Multe opțiuni vor include mâncăruri tradiționale olandeze, care includ fructe de mare proaspete și brânzeturi. Fiecare regiune este cunoscută pentru bucătăria specifică, iar oaspeții sunt încurajați să probeze fiecare în timpul unei vizite. În timp ce vizitează Lisse, oaspeții se pot bucura de o multitudine de opțiuni de cumpărături în Amsterdam, Rotterdam, Haga, Maastricht și Utrecht. Vizitatorii pot achiziționa o mare varietate de mărfuri atunci când vizitează regiunea, inclusiv mărfuri locale și lucrate manual, cum ar fi bijuterii, îmbrăcăminte, articole de uz casnic, cum ar fi tablouri și mobilier și multe altele.