Codul Aeroportului Din Roma

Indiferent unde doriți să călătoriți, puterea zborului a făcut posibilă. Cu mii de aeroporturi din orașe și locații de pe tot globul, nu a fost niciodată mai ușor pentru oameni să rezerve zboruri și să plece spre cealaltă parte a planetei în câteva ore. În timp ce călătoriți, puteți observa trei coduri de scrisori scrise pe biletele de avion sau pe autocolantele pentru bagaje. Aceste coduri, cunoscute sub denumirea de coduri de aeroport IATA, sunt utilizate pentru a identifica fiecare aeroport din întreaga lume. Aproape fiecare aeroport are un cod, iar dacă călătoriți în capitala Italiei, Roma, există două coduri importante ale aeroportului de care trebuie să știți: FCO pentru Leonardo da Vinci – Aeroportul Fiumicino și CIA pentru Aeroportul Internațional Ciampino – GB Pastine .

Care este Codul Aeroportului din Roma?

Pentru capitala Italiei, Roma, există două aeroporturi majore de care trebuie să aveți cunoștință: Aeroportul Internațional Ciampino – GB Pastine și Aeroportul Leonardo da Vinci – Fiumicino. Aeroportul Internațional Ciampino – GB Pastine este cel mai apropiat dintre cele două aeroporturi de centrul Romei, fiind situat la aproximativ 7 mile distanță, în timp ce Aeroportul Leonardo da Vinci-Fiumicino se află la peste 20 mile, dar este de fapt cel mai aglomerat dintre cele două și tinde să fie cel mai oamenii aeroportului aleg atunci când vizitează Roma. Aeroportul internațional Ciampino – GB Pastine are codul aeroportului CIA, în timp ce Aeroportul Leonardo da Vinci – Fiumicino are codul FCO al aeroportului.

Informații de contact Codul aeroportului din Roma

Adresa pentru codul aeroportului CIA (Aeroportul Internațional Ciampino – GB Pastine) este Via Appia Nuova, 1651, 00040 Roma RM, iar aeroportul poate fi contactat prin + 39 665 951. Adresa pentru codul aeroportului FCO (Aeroportul Leonardo da Vinci – Fiumicino) este Via dell 'Aeroporto di Fiumicino, 00054 Fiumicino RM, iar aeroportul poate fi contactat prin + 39 665 951.

Istoria Codului Aeroportului din Roma

Aeroportul internațional Ciampino – GB Pastine este de fapt unul dintre cele mai vechi aeroporturi din lume, aeroportul CIA fiind de departe cel mai vechi dintre cele două mari aeroporturi din Roma. Acesta a fost de fapt deschis în 1916 și a fost locul unor decolări istorice, în special în 1926, când Umberto Nobile a pornit pe dirijabilul „Norge” în primul zbor de succes spre Polul Nord. Aeroportul a fost capturat de Aliați în cel de-al Doilea Război Mondial și a fost folosit ca bază militară a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite pentru ceva timp.

Aeroportul CIA, care are o clădire terminală, a fost principalul aeroport pentru Roma timp de mai mulți ani, dar domnia sa a luat sfârșit în 1961 odată cu deschiderea aeroportului Leonardo da Vinci-Fiumicino. Aeroportul FCO era mai mare și mai eficient decât CIA și a înlocuit rapid aeroportul mai mic ca aeroport principal pentru Roma. Ambele aeroporturi au observat schimbări și extinderi de-a lungul anilor, FCO păstrându-și poziția de aeroport principal, dar CIA este încă importantă pentru zonă și este populară cu mulți călători care preferă să folosească companii aeriene bugetare precum Ryanair.

Statistici pentru Codul Aeroport CIA din Roma

Aeroportul internațional Ciampino – GB Pastine este aeroportul secundar al orașului Roma, dar este cel mai apropiat aeroport de centrul orașului. Se află la 6.5 mile marine de Roma Centrală și oferă conexiuni rapide și ușoare cu multe zone și repere din jurul orașului.

Aeroportul CIA este în general considerat a fi alternativa ieftină la aeroportul FCO, companiile aeriene bugetare precum Ryanair operează aici. Aeroportul are peste 5 milioane de pasageri pe an și rulează zboruri în întreaga Europă către locații precum Londra, Porto, Atena, Dublin, Edinburgh și Varșovia.

Statistici pentru Codul FCO Aeroportul din Roma

Aeroportul Leonardo da Vinci – Fiumicino se află în topul celor mai aglomerate aeroporturi 10 din Europa și în cele mai aglomerate aeroporturi 50 din lume. Acoperă o suprafață de 7,200 acri și este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa. Aeroportul FCO are peste 40 milioane de pasageri care trec prin fiecare an și este situat în jurul valorii de 19 mile nautice de Roma Centrală.

O mulțime de companii aeriene operează pe aeroportul FCO către destinații din Italia, Europa și restul lumii. Cele mai aglomerate rute interne circulă spre Catania și Palermo în Sicilia, în timp ce cele mai aglomerate rute europene se duc spre Barcelona și Madrid în Spania, precum și Paris în Franța și Amsterdam în Olanda. Cele mai aglomerate rute intercontinentale vizitează New York în SUA, Tel Aviv în Israel și Dubai în Emiratele Arabe Unite.

Parcarea pe aeroportul Roma Cod CIA

Mai multe opțiuni diferite de parcare pot fi găsite la Aeroportul Internațional Ciampino – GB Pastine pentru a se potrivi tuturor nevoilor și bugetelor. Dacă nu vă deranjează să plătiți un pic suplimentar și doriți să aveți liniștea de a ști că mașina dvs. este în siguranță, puteți alege una dintre parcările sau garaje acoperite, sigure, acoperite, în timp ce cei care preferă să păstreze costurile de parcare jos poate alege opțiuni bugetare.

Parcarea pe aeroportul FCO Cod FCO

În aeroportul FCO puteți găsi diverse opțiuni de parcare. Cei care au bani de rezervă pot alege opțiuni de parcare executivă vor asigura o acoperire completă a asigurării și o plimbare ușoară către terminale. Există, de asemenea, optinoase de parcare la buget pe loturile de lungă ședere, care au servicii de transfer pentru a vă duce la terminale. Aeroportul FCO oferă, de asemenea, o zonă unică de „Pink Parking”, rezervată femeilor însărcinate și călătorilor de sex feminin.

Cum ajungeți și de la Roma Aeroportul Cod CIA

Ajungi la aeroportul CIA este foarte ușor, autobuzele și conexiunile feroviare funcționând în zonă. Acest lucru înseamnă că puteți ajunge direct în stația Roma Termini sau în alte locații din jurul Romei direct de la aeroportul propriu, serviciile obișnuite rulând toată ziua și noaptea. Unii oameni aleg chiar să meargă de la aeroport în Roma, prin calea Appian; ea duce până la Porta San Sebastiano, una dintre porțile zidurilor Aureliene ale Romei.

Cum ajungeți și de la Roma Aeroportul Cod FCO

Aeroportul Leonardo da Vinci – Fiumicino are legături bune de transport cu Roma și alte zone din Italia. Aeroportul FCO are de fapt propria stație de tren: stația Fluminco Aeroporto. Această stație este deservită de trenul Leonardo Express care circulă direct în Roma în călătorii cu o jumătate de oră, oferind acces ușor la centrul capitalei italiene. Puteți alege, de asemenea, să folosiți un taxi, un serviciu de transfer sau o călătorie pentru a ajunge la Roma. Prețurile vor varia folosind aceste servicii, iar călătoria poate dura până la o oră în funcție de trafic.

Hoteluri la Roma Airport Code CIA

Întrucât aeroportul CIA este foarte aproape de centrul Romei, puteți pur și simplu să alegeți un hotel din oraș și să vă întoarceți la aeroport cu trenul sau autobuzul în câteva minute. Dacă doriți să stați în apropierea aeroportului, există câteva hoteluri bune la doar câteva minute distanță de clădirile terminale. Citiți mai departe pentru detalii.

- Hotel Ciampino - Via Achille Grandi, 2, 00043 Ciampino RM, Telefon: + 39-06-79-32-11-51

- Hotel Villa Giulia - Via Dalmazia, 9, 00043 Ciampino RM, Telefon: + 39-06-79-32-18-74

- Central Station Inn - Via S. Francesco D'Assisi, 11, 00043 Ciampino RM, Telefon: + 39-06-60-65-77-87

Hoteluri la Roma Airport Code FCO

Aeroportul FCO este, de asemenea, deservit de o mulțime de hoteluri minunate care oferă camere la prețuri accesibile și facilități bune pentru persoanele care călătoresc pe acest aeroport. Citiți mai multe pentru detalii despre cele mai bune hoteluri din apropierea aeroportului FCO.

- Aeroportul Hilton Garden Inn Rome - Via Vittorio Bragadin, 2, 00054 Fiumicino RM, Telefon: + 39-06-65-25-90-00

- Aeroportul Hilton Roma - Via Arturo Ferrarin, 2, 00054 Fiumicino RM, Telefon: + 39-06-6-52-58

- HelloSky - Via Generale Felice Santini, 1023, 00054 Fiumicino RM, Telefon: + 39-06-97-15-02-00