Santa Fe Elevation

Unul dintre cele mai mari orașe din statul New Mexico, Santa Fe este și capitala statului. Orașul este situat în județul Santa Fe din partea centrală a New Mexico și este supranumit „The City Different”. Santa Fe are o populație de peste 80,000 oameni, ceea ce îl face al patrulea oraș cel mai populat din stat și acoperă o suprafață de 37.4 mile pătrate. Moș Fe a fost folosit ca locuință de diferite popoare indigene pe o perioadă de câteva mii de ani, aceste popoare construind mici sate în zonă care urmau să devină orașul Santa Fe.

Orașul însuși a fost fondat oficial în 1610 de coloniștii spanioli și numele său se traduce prin „sfântă credință” în engleză. Datorită faptului că a fost fondată cu atât de mult timp în urmă, Santa Fe este, din punct de vedere tehnic, cea mai veche capitală de stat din Statele Unite. Orașul a făcut parte mai întâi din Noua Spanie, apoi a devenit mai târziu parte a Mexicului, înainte de a deveni în cele din urmă parte a Statelor Unite, după calea mexican-americană a 1846-1848. În 1912, New Mexico a devenit un stat oficial, iar secolul 20th a înregistrat mari schimbări și evoluții în regiune pentru a ridica statutul orașului și a atrage mai multe afaceri și rezidenți.

În această perioadă a început să apară porecla „City Different”, deoarece Santa Fe a început să fie privit ca un loc primordial pentru libertatea de exprimare. Cu o atitudine primitoare, oameni prietenoși și o cultură care încurajează oamenii să fie ei înșiși, orașul iese în evidență din multe alte locații din Statele Unite și din lume. Multe dintre casele și clădirile din zonă sunt în stil mexican, datorită istoriei acestei locații.

Altitudine de Moș Fe

Altitudinea unui oraș sau oraș ne spune cât de ridicat este peste nivelul mării. Santa Fe are o înălțime relativ mare a 7,199 picioare (2,194 m). În comparație cu multe alte orașe importante din Statele Unite și restul lumii, cota orașului Santa Fe este mult mai mare. Multe persoane trăiesc în localități de coastă, care tind să aibă o altitudine de 500 picioare (152 m) sau mai puțin. Altitudinea Santa Fe este atât de mare încât vizitatorii din zonă ar putea avea nevoie de ceva timp pentru a se adapta condițiilor orașului. Aerul devine mai subțire la altitudini mai mari, iar temperaturile sunt și mai reci, cu diverse alte reacții adverse.

Locuitorii din New Mexico sunt obișnuiți în general să trăiască la altitudini mari, întrucât statul este al patrulea cel mai înalt în ansamblu în ceea ce privește altitudinea, urmând doar Colorado, Wyoming și Utah. Altitudinea medie în New Mexico este de 5,700 picioare (1,740 m). Prin urmare, în comparație cu creșterea medie a New Mexico, orașul Santa Fe este unul dintre punctele cele mai ridicate ale statului. Totuși, cel mai înalt oraș din New Mexico este Valea de Schi Taos, un mic oraș al stațiunii de schi din județul Taos, care are o altitudine de bază de 9,207 picioare (2,806 m) și poate atinge înălțimi de până la 12,581 m (3,835 m), cu mai multe case și afaceri bazate peste 10,000 picioare (3,048)

Cel mai înalt punct din tot New Mexico este Wheeler Peak, care are o altitudine de 13,167 picioare (4013.3 m) și poate fi găsit la nord-est de Taos. Cel mai jos punct al statului este rezervorul Red Bluff, situat la granița dintre Texas și New Mexico, care are o altitudine de 2,844 picioare (867 m). Alte orașe importante din jurul New Mexico includ Albuquerque, care are o altitudine de 5312 picioare (1619 m) și Las Cruces, care are o altitudine de 3,900 picioare (1,200 m).

Clima și lucruri de făcut în Santa Fe

Santa Fe are o climă de stepă uscată datorită locației sale, ceea ce înseamnă că are veri calde și ierni destul de reci, cu condiții în general uscate și cantități mici de precipitații pe tot parcursul anului. Temperaturile din Santa Fe se pot schimba destul de brusc pe măsură ce soarele apune și răsare, zilele fiind în general destul de călduroase și nopțile scăzând la temperaturi mult mai reci. În această regiune pot apărea ninsori, cu așteptarea de câțiva centimetri în timpul iernii, dar ploaia cade într-adevăr în cantități mari în lunile de vară, care este sezonul nord-american al musonilor.

Ziua modernă Santa Fe atrage mulți vizitatori cu o gamă puternică de muzee, atracții, site-uri istorice, spectacole live și activități recreative în apropiere. Turismul este o parte importantă a economiei de la Santa Fe, așa că există o mulțime de activități și atracții pentru a vă bucura. Zona Plaza din centrul orașului Santa Fe este un punct de adunare popular pentru turiști, iar diverse serbări și evenimente anuale sunt organizate aici în diferite perioade ale anului.